PDA

View Full Version : Tunnels...geen kaas van gegeten


stropke
31 augustus 2010, 15:30
Door: Novum, Vernieuwd: 31-8-2010
'Megaflessenhals houdt files op A2 in stand'

(Novum) - Door een 'megaflessenhals' blijft de A2 ondanks de verbreding naar vijf rijstroken voorlopig met files kampen. Dat zegt een woordvoerder van de Verkeersinformatiedienst dinsdag in De Telegraaf.

Dat komt door de landtunnel bij Utrecht. De tunnel had in oktober vorig jaar klaar moeten zijn, maar het ministerie van Verkeer zou de beveiliging te ingewikkeld vinden. Volgens de krant is sprake van een meningsverschil tussen Rijkswaterstaat en de bouwer en tussen minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) en burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen.

Het streven is nu om de anderhalve kilometer lange landtunnel bij Utrecht voor 2013 open te hebben. Zolang de tunnel niet open is, gaat de A2 daar van vijf naar drie rijstroken.

De Verkeersinformatiedienst verwacht dat dit veel problemen oplevert, maar Eurlings stelt in de krant dat het niet tot overlast voor de automobilist leidt. Hij heeft met Utrecht afgesproken dat de capaciteit op de bestaande weg, langs de tunnel, wordt vergroot. Toch zouden opstoppingen volgens deskundigen niet te vermijden zijn.

ChristenUnie-Kamerlid Arie Slob wil dat Eurlings volgende week uitleg geeft in een spoeddebat. Hij wijst erop dat de Kamer al maanden geleden vragen heeft gesteld over problemen met de tunnelveiligheid. "De Kamer weet nog steeds niet wat nu precies de aard van dit conflict is. Ik wil helder hebben wat er aan de hand is."

Slob vreest verder dat de tijdelijke oplossing bij de landtunnel miljoenen gaat kosten. "Erg wrang als je bedenkt dat de Kamer juist tientallen miljoenen euro's beschikbaar had gesteld om de weg sneller op te leveren."

http://nieuws.nl.msn.com/algemeen/article.aspx?cp-documentid=154541936


:roll: Pfffffff van water weten ze alles, maar tunnels...hopeloos.
Eerst in Limburg (Roermond) een hoop ellende en nu hier weer gedonder.
Hoelang gaat dat weer duren ??
En nu moet de ondertunneling vd A2\E25 in Maastricht nog beginnen.
Déé wur nog langer dén Remunj denk ich.
Man, man, man, miserie, miserie.

kelt
3 september 2010, 17:21
kijkijk ook in Nederland zien ze er geen klaar meer in..

Zolang,om te beginnen,Kees Gewoontjes,net als zijn Vlaamse "soortgenoot" Jan Modaal overal en altijd met de auto op stap wil is de situatie gewoonweg hopeloos en staat ook het nuttige verkeer(vrachtverkeer),waarvan de groei centjes in kassa brengt, steeds vaker stil..

Knooppunt na flessenhals kan technisch "opgelost" worden om dan te ontdekken dat er elders in de regio nieuwe- ontstaan...