PDA

View Full Version : Don't mention tze war ( Cleese in Genk, 2night)


Cdude
10 september 2010, 15:18
Vandaag houdt John Cleese in C-Mine in Genk een anderhalf uur durende lezing over creativiteit. De Junior Chamber International (JCI) van Genk heeft voor de geestige Engelsman wel 80.000 euro moeten neertellen.

“Ons eerste plan was nog ambitieuzer: we wilden Bill Clinton naar het stadion van Racing Genk halen”, vertelt JCI-voorzitter Luc Gieraerts. “Dat was niet haalbaar want daar waren 250 veiligheidsmensen voor nodig. Met John Cleese halen we ook een wereldnaam naar hier. De opening van C-Mine is zelfs vervroegd omdat iedereen zich heeft aangepast aan zijn agenda.”

Sponsoring
De gage die Cleese, bekend van onder meer 'Monty Python' en 'Fawlty Towers', opstrijkt - 80.000 euro - is niet kinderachtig. “We hebben verscheidene malen met zijn managementbureau onderhandeld over de prijs”, legt Gieraerts uit.

“Dankzij sponsoring kunnen we het budget toch rond krijgen. Dankzij ons kon Woestijnvis hem donderdagavond in ‘De Laatste Show’ hebben. Wij krijgen er enkele aankondigingen van ons evenement op Eén voor terug.”

Voorprogramma
Een ticket voor het creativiteitscongres Capital C kost 180 euro. “Dat is inclusief walking dinner en drank”, verduidelijkt Gieraerts.

Vanmiddag luncht Cleese met onder meer burgemeester Wim Dries en de sponsors. Het seminarie begint om 15 uur. Als 'voorprogramma' zal de Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman spreken over creativiteit in zijn leven. Maurice Engelen en zijn zakenpartner Bart Becks lichten nadien hun bedrijf SonicAngel toe.