PDA

View Full Version : Eenzelfde redeneerschema: Global warming - Oorlog tegen Irak - Religie


Piet De Pauw
10 september 2010, 22:46
De redenering door sommigen gevolgd waarom actie nodig tegen global warming is diezelfde als die werd gebruikt door president Bush om de oorlog tegen Irak te beginnen en, maar vroeger ook werd gebruikt om mensen te onderwerpen aan en in de macht te krijgen van priesters van een of andere religie.
Voor diegenen die dit als denkschema hebben, is de global warming ideologie een religie: er is geen verschil in beweegreden

Lees het artikel hieronder.
http://mises.org/daily/4673

mvg,

Piet

Discobitch
11 september 2010, 01:06
Grappen en grollen met libertarische trollen.

Paul Nollen
12 september 2010, 10:32
Grappen en grollen met libertarische trollen.

Sommigen zien ook Von Mises als een religie :lol:

Maar even over uw libertariers. Allicht zult ge bij de voorstanders van Direkte Demokratie libertarisch gedachtengoed terugvinden, dat kan niet anders.
Maar er zijn daar wel twee grote strekkingen met dan uiteraard alle varianten daartussen. Dat zijn de sociaal libertariers en de kapitalistische libertariers (of links en rechtse libertariers ;-).

http://en.wikipedia.org/wiki/Libertarian_socialism

Libertarian socialism (sometimes called social anarchism,[1][2] and sometimes left libertarianism[3][4]) is a group of political philosophies which promote a non-hierarchical, non-bureaucratic, stateless society without private property in the means of production. Libertarian socialism is opposed to all coercive forms of social organization, and promotes free association in place of government and opposes the alleged coercive social relations of capitalism, such as wage labor. The term libertarian socialism is used by some socialists use to differentiate their philosophy from state socialism[5][6] or as a synonym for socialist anarchism.[1][2][7]

ook in het Nederlands maar minder volledig
http://nl.wikipedia.org/wiki/Libertarisch_socialisme

Maar het zal de burger zijn die beslist hoe hij zijn rechten toepast.

Paul

www.opstand.net

Piet De Pauw
15 september 2010, 21:17
Grappen en grollen met libertarische trollen.

Het is mogelijk dat bepaalde visies op dit forum hevig botsen met standpunten en argumenten die als kind of als volwassene bent ingelepeld.
Standpunten die nieuw zijn voor je en niet stroken met je opvoeding, kunnen je wrevel opwekken.
Mijn ervaring leert me dat dit de beste opportuniteiten zijn om iets te leren.

Het gebruik van scheldwoorden -zoals overal elders- is onwelvoeglijk.
Mijn ervaring leert me dat een gebrek goed onderbouwde standpunten, gecamoufleerd wordt met scheldpartijen, en zijn bijgevolg een uiting van zwakte.