PDA

View Full Version : Kakbier


Bovenbuur
13 december 2010, 12:57
Bier is lekker, bier is goed, maar bier heeft wel een imagoprobleem. Zodra mensen iets eten dat meer dan drie euro per persoon kost moet daar altijd wijn bij. Toosten op een feestelijke aangelegendheid? Wijn. Bruiloft, nieuwjaar, een opening van het een of ander? Laat de wijn maar aanrukken. Bier is meer iets voor die kansloze avonden dat er toch niemand foto's maakt. Een prima markt, maar geen werelddominantie. En dat terwijl wijn niks heeft dat bier niet kan bieden. Daarom wil ik in deze draad graag een studie houden naar de mogelijkheden voor sjiek kakbier. Wat voor soort bier moet je bijvoorbeeld hebben voor een feestelijke toost? Kan je blond bier serveren bij vis of moet je dan toch echt donker hebben? En bij vlees dan? En wat is nou het beste koolzuurrijke bier met kurk voor oud en nieuw? Kenners, verenigt u.

En nee, dit topic gaat dus niet over hetgeen waar u dacht dat het over zou gaan. Zo vies ben ik niet. Nou ja, hier en nu niet in ieder geval.

Nynorsk
13 december 2010, 12:59
ik neem als aperitief over het algemeen een bier in plaats van porto / cava / andere toestanden.
Geloof me, als je aan tafel zit in een sjiek restaurant met van die opgeblazen mensen rond u, dan kijken ze raar naar u.

fox
13 december 2010, 13:11
Ik drink gewoon niet graag bier bij mijn eten. Of dat nu fancy eten is of biefstuk friet maakt me niet zoveel uit. Die pinten smaken raar en het eten ook, dus blijf ik ervan tijdens het eten. Natuurlijk is het tijdens een trouw ook zo dat je zo snel mogelijk zat wil zijn en dan moet je wel alcohol drinken tijdens het eten. Wijn is daar dus ideaal voor.

largo_w
13 december 2010, 13:12
ik neem als aperitief over het algemeen een bier in plaats van porto / cava / andere toestanden.
Geloof me, als je aan tafel zit in een sjiek restaurant met van die opgeblazen mensen rond u, dan kijken ze raar naar u.

Ik ook... Die rare blikken heb ik wel nog nooit ervaren. hoogstens iemand die denkt van "ah is dat ook toegelaten" en dan zie je hem zelf een pintje halen...

Het "slechte" imago van bier zit tussen de twee oren... Ik weet uit ervaring dat cava een veel slechter imago zou moeten hebben :lol:

largo_w
13 december 2010, 13:18
Ik drink gewoon niet graag bier bij mijn eten.

Ik ook niet... of water of wijn. Voor het eten liefst wel...

Herr Flick
13 december 2010, 13:25
Bier is lekker, bier is goed, maar bier heeft wel een imagoprobleem. Zodra mensen iets eten dat meer dan drie euro per persoon kost moet daar altijd wijn bij. Toosten op een feestelijke aangelegendheid? Wijn. Bruiloft, nieuwjaar, een opening van het een of ander? Laat de wijn maar aanrukken. Bier is meer iets voor die kansloze avonden dat er toch niemand foto's maakt. Een prima markt, maar geen werelddominantie. En dat terwijl wijn niks heeft dat bier niet kan bieden. Daarom wil ik in deze draad graag een studie houden naar de mogelijkheden voor sjiek kakbier. Wat voor soort bier moet je bijvoorbeeld hebben voor een feestelijke toost? Kan je blond bier serveren bij vis of moet je dan toch echt donker hebben? En bij vlees dan? En wat is nou het beste koolzuurrijke bier met kurk voor oud en nieuw? Kenners, verenigt u.

En nee, dit topic gaat dus niet over hetgeen waar u dacht dat het over zou gaan. Zo vies ben ik niet. Nou ja, hier en nu niet in ieder geval.


Eerst en vooral toch wel even zeggen dat er toch ook veel bier op restaurant gedronken wordt.

Ik weet zelf een paar restaurants die hier in gespecialiseerd zijn en waar de gemiddelde pla iets meer dan 3 euro kost, ... ;-)

Ook hier in Italie, wordt er toch wat bier gedronken in restaurants.

Bier voor bij het eten, dat hangt wat van uw smaak af, maar als apperitief, bvb zijn er heel wat Trippels die ideaal zijn. (ik zweer bij ne Karmeliet. of Delirium Tremens ) Maar nen Duvel is ook zeker niet slecht, of als het iets zoet-zuur mag zijn, ne Rodenbach of Geuze.


Al naargelang wat ge eet een Abdijbier of Trappist, donker of bleek, Maar er zijn nog wel wat zoetere bieren ook als bvb Gulden Draak, Kasteel Bier of Amber kleurige bieren, zoals Palm veel hangt van uw persoonlijke smaak af.

Ik kan u het Hommelhof in Watou aanraden, als ge koken met bier, en het drinken ervan bij de maaltijd eens wilt ontdekken.

manta
13 december 2010, 15:32
Bier is meer als pils alleen hé ..
En tegenwoordig krijgt bier terug z'n rechtvaardige plaats aan tafel .
Er zijn gerechten genoeg die een goed biertje kunnen verdragen ... ;-)

Nynorsk
13 december 2010, 15:35
Ik ook... Die rare blikken heb ik wel nog nooit ervaren. hoogstens iemand die denkt van "ah is dat ook toegelaten" en dan zie je hem zelf een pintje halen...

Het "slechte" imago van bier zit tussen de twee oren... Ik weet uit ervaring dat cava een veel slechter imago zou moeten hebben :lol:

een pintje zou ik nu niet drinken als aperitief.
nadeel: sommige restaurants hebben een belachelijk klein aanbod aan bieren.
Ze toveren wel een wijnkaart van 50 pagina's op uw tafel, maar wie bier wil drinken kan kiezen dus 6 alternatieven :?

circe
13 december 2010, 15:53
Bierrestaurant Den Dijver in Brugge (http://www.dyver.be/):

Xenophon
13 december 2010, 16:37
Carlsberg!

manta
13 december 2010, 16:48
Kakbier
Carlsberg!
's Ook gene reklaam hé ... :-D

From_Vlaanderen
13 december 2010, 20:24
ik neem als aperitief over het algemeen een bier in plaats van porto / cava / andere toestanden.
Geloof me, als je aan tafel zit in een sjiek restaurant met van die opgeblazen mensen rond u, dan kijken ze raar naar u.

Ge moet zo wat zien. Een gewoon ordinair pintje dat moet je niet bestellen, maar met een Duveltje kom je er meestal wel mee weg. Ook drink ik liever 6 Duvels, dan 6 glazen champagne.:lol:

largo_w
13 december 2010, 20:28
Ge moet zo wat zien. Een gewoon ordinair pintje dat moet je niet bestellen, maar met een Duveltje kom je er meestal wel mee weg. Ook drink ik liever 6 Duvels, dan 6 glazen champagne.:lol:

Jij bent dan ook een sjnol (;-)) uit de kempen die waarschijnlijk niks anders kent dan duvel...

From_Vlaanderen
13 december 2010, 20:31
Jij bent dan ook een sjnol (;-)) uit de kempen die waarschijnlijk niks anders kent dan duvel...

Bwa.
Ik drink gewoon het beste.

Dronkoers
14 december 2010, 16:44
Bier is lekker, bier is goed, maar bier heeft wel een imagoprobleem. Zodra mensen iets eten dat meer dan drie euro per persoon kost moet daar altijd wijn bij. Toosten op een feestelijke aangelegendheid? Wijn. Bruiloft, nieuwjaar, een opening van het een of ander? Laat de wijn maar aanrukken. Bier is meer iets voor die kansloze avonden dat er toch niemand foto's maakt. Een prima markt, maar geen werelddominantie. En dat terwijl wijn niks heeft dat bier niet kan bieden. Daarom wil ik in deze draad graag een studie houden naar de mogelijkheden voor sjiek kakbier. Wat voor soort bier moet je bijvoorbeeld hebben voor een feestelijke toost? Kan je blond bier serveren bij vis of moet je dan toch echt donker hebben? En bij vlees dan?
:clapping:

..maar ik ken niks van eten :-(
En wat is nou het beste koolzuurrijke bier met kurk voor oud en nieuw? Kenners, verenigt u.


Malheur (Dark voor de liefhebbers) Brut en Deus doen het altijd goed :-)

roger verhiest
14 december 2010, 17:08
Al Ik kan u het Hommelhof in Watou aanraden, als ge koken met bier, en het drinken ervan bij de maaltijd eens wilt ontdekken.

2

roger verhiest
14 december 2010, 17:13
Een interessante link van en voor "kenners" :

http://www.zbf.be/nl/index.htm

Dronkoers
14 december 2010, 17:23
Een interessante link van en voor "kenners" :

http://www.zbf.be/nl/index.htm

Den deze zal weer van de partij zijn :cheer:

Pelgrim
14 december 2010, 19:00
Ik heb in zo'n chique restaurant toch al eens een warme chocomelk besteld, uit protest tegen het feit dat ik tegen m'n goesting daar moest zijn.

Daar wordt nog altijd over gesproken op familiefeestjes. :D

job
14 december 2010, 19:56
Ook hier (http://www.tervenne.be/Green/) staat bier op het menu.

anti_inBEV
14 december 2010, 20:02
ik neem als aperitief over het algemeen een bier in plaats van porto / cava / andere toestanden.
Geloof me, als je aan tafel zit in een sjiek restaurant met van die opgeblazen mensen rond u, dan kijken ze raar naar u.

als apperetief een halve geuze mss werkt zeer honger opwekkend
of een deus

anti_inBEV
14 december 2010, 20:03
Jij bent dan ook een sjnol (;-)) uit de kempen die waarschijnlijk niks anders kent dan duvel...

wat is er mis met duvel ?
het probleem is vooral dat dat meestal het aantrekkelijkste biertje is op de kaart in eethuizen en restaurants

Nynorsk
14 december 2010, 20:22
Ik heb in zo'n chique restaurant toch al eens een warme chocomelk besteld, uit protest tegen het feit dat ik tegen m'n goesting daar moest zijn.

Daar wordt nog altijd over gesproken op familiefeestjes. :D

you're cute.