PDA

View Full Version : Verkiezingen = democratie


LuckyJim
9 juli 2002, 19:44
Verkiezingen zijn een democratisch recht. Al wie VB stemst ontneemt alle anderen het recht op democratische meningsuiting (op lange tremijn). Veel succes[/b]

datri
9 juli 2002, 20:55
en wat wordt er nu dan gedaan met de stem van alle mensen die vlaams
blok gestemd hebben??? is dit dan democratie???
:?:

LuckyJim
9 juli 2002, 21:09
Als Linkse rakker ben ik het er totaal NIET mee akoord dat het Blok in het verdomhoekje wordt gdrukt.

Ik ben er van overtuigd dat die mensen verkeerd bezig zijn Maar Ik alleen kan ze niet beletten aan de macht te komen. Als jullie VB aan de macht willen, en ze komen er, dan verhuis ik naar het zuiden van Frankrijk.

Truder
9 juli 2002, 21:34
Als Linkse rakker ben ik het er totaal NIET mee akoord dat het Blok in het verdomhoekje wordt gdrukt.

Ik ben er van overtuigd dat die mensen verkeerd bezig zijn Maar Ik alleen kan ze niet beletten aan de macht te komen. Als jullie VB aan de macht willen, en ze komen er, dan verhuis ik naar het zuiden van Frankrijk.

Stuur ons een kaartje. :wink:

datri
9 juli 2002, 21:39
:P ...en doe er de groeten aan le pen...... :roll:

LuckyJim
9 juli 2002, 22:52
Dadri

Ik zou eens willen weten wat je met die "Vliegt de blauwvoet, stormopzee" wil zeggen. Mooie leuze. Als je nu ook een szou weten voor wat ze staat. Ik ken er nog één.

Vliegt de zwaluw laag, regenweer op komst. Ook moou niet?

Guderian
9 juli 2002, 22:53
Verkiezingen zijn een democratisch recht. Al wie VB stemst ontneemt alle anderen het recht op democratische meningsuiting (op lange tremijn). Veel succes[/b]

:D :D :D :D :D

Zo worden ze al lange tijd niet meer gemaakt, de vooroordelen tegen het Blok... :D

Verklaar u eens nader m'n beste. Waarom zou men anderen op langere termijn z'n democratische rechten ontnemen door VB te stemmen?
(We gaan lachen, ik voel het...)

LuckyJim
9 juli 2002, 23:06
Lees het partij-plan van het blok en je weet dat, op termijn, vrijheden zullen verdwijnen. Vrouw aan de haard? Waarschijnljk ben je er geen.

Democratie is één ding. Democratie aanwenden om diezelfde democratie(staatsvorm waarbij het volk zichzelf regeert en vrijelijk zijn mening kan uiten) te vermoorden, een ander.

Zal waarschijnlijk niet op de VB-website staan.

En haal die Vlaams Leeuw van onder je naam. Zet de Leeuw er bij als je wijs en verstandig genoeg bent om hem te begrijpen.

Guderian
9 juli 2002, 23:10
Lees het partij-plan van het blok en je weet dat, op termijn, vrijheden zullen verdwijnen. Vrouw aan de haard? Waarschijnljk ben je er geen.

Democratie is één ding. Democratie aanwenden om diezelfde democratie(staatsvorm waarbij het volkzichzelf regeert en vrijelijkzijn mening kan uiten) te vremoorden een ander.

Zal waarschijnlijk niet op de VB-website staan

:D :D :D
Naïef links dwergje toch...


Lees eens de "Proeve van grondwet voor de republiek Vlaanderen"! Daarin staat alles wat het Vlaams Blok "van plan is" met de samenleving als ze het voor het zeggen zouden hebben. Je vindt het op:www.vl-onafhankelijk.org

Vicky
9 juli 2002, 23:51
Lucky Jim, jij vertrekt dan naar het Zuiden van Frankrijk? Ik heb gehoord dat het in Vitrolles zéér goed gaat tegenwoordig.

Wat je schrijft over de 'vrouw aan de haard' (en ik ben dus wél een vrouw) is dat een van de grootste leugens die worden rond verteld.

Het VB wenst een financiële tegemoetkoming voor één van de twee ouders die hun kind zelf willen opvoeden. Want bij heel veel gezinnen is het jammer genoeg zo, dat de beide ouders moeten blijven werken om rond te komen en het kind, ofwel bij een opvang of bij de grootouders gedumpt wordt.

LuckyJim
10 juli 2002, 06:05
VB-wesite doorlopen. En ik moet toegeven: het ziet er goed uit. Ik ga vandaag nog mijn SP-a lidkaart inleveren.

Wat Vitrolles betreft: afschaffen hulp aan werklozen? Uitzuivering van ambtenaren-aparaat en vervangen door eigen mannetjes? Stopzetten gratis melkbedeling in scholen? Subsidie van 1.14 miljoen voor politie-verenegingen en 1000Bef voor plaatselijk school?

Orange zelfde verhaal: culturele topper zit zonder werkingskosten voor cultuur? Scholenbudget daalt met 30% (jaar later nog eens 25%)?? Sociale voorzieningen teruggeschroeft? Wijkcentra en vakantiecolonies zonder werkingsmiddelen? Amnesty International uit zijn lokaal gezet?

Heb ik dit ooit niet nog eens gehoord.

Veel succes met je finaciële tegemoedkoming voor je kind. Misschien kan het later een job ambiëren bij de plaatselijk politie/rijkswacht. Ik heb gehoord dat er daarvan niet genoeg kunnen zijn, om iedereen die ideeën heeft, die niet gelijklopend zijn met die van het bewind, op hun bakkes te slaan

Lang leve de politie-staat

Truder
10 juli 2002, 09:24
VB-wesite doorlopen. En ik moet toegeven: het ziet er goed uit. Ik ga vandaag nog mijn SP-a lidkaart inleveren.


Ik snap niet dat iemand die zo'n groot gevoel voor rechtvaardigheid heeft op een corrupte partij als de SP-a kan stemmen. Die partij hangt aan elkaar van smeergeld, corruptie, steekpenningen, nepotisme, enz... En jij stemt daarop?? Jou goed recht, als jij criminaliteit wil steunen in Belgie stem maar op de socialisten. In België zijn de socialisten zelfs niet vies van moord.

Dat zijn allemaal dingen die je het Vlaams Blok niet kan verwijten. Wat doe je dan maar? Je neemt een zin uit hun programma en trekt het volledig uit zijn context. Met andere woorden je hebt die demonisering van het Vlaams Blok nodig om je eigen een geweten te geven, zodat je toch nog op een criminele partij kan stemmen.

datri
10 juli 2002, 09:34
lucky jim, vliegt de blauwvoet, storm op zee is een leuze die destijds door albrecht rodenbach gebruikt werd tijdens zijn strijd voor de vlaamse taal.
de blauwvoet is een vogel die bij hevige storm tegen wind in vliegt over de zee, hij ging tegen de verfransing in.
deze spreuk wordt in vlaams nationalistische middens nog steeds gebruikt, en is een zin uit een lied van rodenbach, nl het lied der vlaamse zonen :multi:

Pieterjan
10 juli 2002, 10:06
Ik voel me verplicht als inwoner van Rodenbachs geboortestad hier even op te reageren. Albrecht Rodenbach was geen Vlaams politieknationalist maar een Vlaams cultureelnationalist. Politiek interesseerde hem maar in mindere mate. De Vlaamse taal droeg zijn liefde weg. Leraars als Verriest hadden daarin hun bijdrage geleverd. Hij was dan ook de primus in de Retorica van het Klein Seminarie.

Supe®Staaf
10 juli 2002, 12:10
en wat wordt er nu dan gedaan met de stem van alle mensen die vlaams
blok gestemd hebben??? is dit dan democratie???
:?:Die worden opgeteld, en................ neen 15% is geen absolute meerderheid. Wil er iemand mee samenwerken? Neen hoor, dat beloofden we vooraf aan al onze kiezers, en daar houden we ons (nog steeds) aan. Sorry VB, jullie waren verwittigd. Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag. Volgende keer iets minder racistisch en secessistisch uit de hoek komen en dan zullen we zien.
8)

datri
10 juli 2002, 12:30
beloftes houden kunnen ze toch niet, en daar dit de enige belofte is die ze sinds de verkiezingen in stand hebben gehouden zal het nog wel tegen hun keren, op naar de volgende verkiezingen...... :wink:

Supe®Staaf
10 juli 2002, 14:24
beloftes houden kunnen ze toch niet, en daar dit de enige belofte is die ze sinds de verkiezingen in stand hebben gehouden zal het nog wel tegen hun keren, op naar de volgende verkiezingen...... :wink:Roep niet:"Mosseleeeeeeeeeeen!!!!!" alvorens ze aan wal zijn...... ;)

Pelgrim
10 juli 2002, 15:07
Ik ga binnenkort eens het hele Vlaams Blok programma lezen om de preciese aard van die partij te weten te komen. Tot op heden beschuldig ik GEEN ENKELE partij in België van hetzij antidemocratisch, hetzij racistisch gedrag en inhoud. Ik weet al wel zeker dat ik nooit op het VB zou stemmen omdat ik me gewoon niet vindt in hun nogal conservatieve programma, maar u zal van mij nooit horen dat anderen er niet op mogen stemmen. Ik ben misschien een linkse rakker, soms zelfs met semicommunistische neigingen maar daarnaast ook libertair, dus voor mijn part kiest ieder zijn eigen weg.

Als nu alle linkse rakkers in de wereld een zelfde houding zouden aannemen zou 'links' er waarschijnlijk veel beter voor staan. Want het grote probleem met 'links' is dat het tegenwoordig meer een elitaire antivolkse aangelegenheid is, en dat 'rechts' de stem van het volksverzet is geworden. Ironisch, ooit was dat dus compleet anders.

Maar, al die rechtse rakkers moeten ook wel eens even inzien dat Links helemaal geen macht meer heeft in dit land. Alle zogenaamde socialistische en liberale partijen zijn niet meer wat hun naam zegt. Om maar even te zeggen, in vele landen is er onder die 'socialisten' meer geprivatiseerd en gekapitaliseerd dan onder eender andere regeringen. En een figuur als Blair, de Labour party, is het prototype van de Bushiaanse neoliberale politiek. Vele van die linkse partijen hebben zichzelf verraden, en dat keert zich nu gewoon tegen hen.

Pieterjan
10 juli 2002, 15:20
Ik ga binnenkort eens het hele Vlaams Blok programma lezen om de preciese aard van die partij te weten te komen. Tot op heden beschuldig ik GEEN ENKELE partij in België van hetzij antidemocratisch, hetzij racistisch gedrag en inhoud.

U bent een fijn mens! :fadein:

Thomas Hx
10 juli 2002, 15:34
Ik als rechtse kiezer heb nog liever een coalitie met het vlaams blok als met een linkse partij.

dat ook logisch lijkt, rechts met rechts en links met links :-)

heb ik al bijna bij elke forum geschreven :-)

dus ge kent me al hé

thomas

Pieterjan
10 juli 2002, 15:42
Wel,

Persoonlijk denk ik als je als linkse partij op zoek gaat naar een coalitiepartner dat je een complementaire partner moet trachten te vinden. De slaagkansen voor de latere regering zal er op vergroten -wat tenslotte de bedoeling is. Dus als rechtse kiezer is het misschien beter te opteren voor een aanvaardbare (linkse) partner in die regering waarbij de knelpunten niet onoverkomelijk zijn. Hierin zit de uitdaging!

LuckyJim
10 juli 2002, 17:07
Intruder schreef:

Je neemt een zin uit hun programma en trekt het volledig uit zijn context. Met andere woorden je hebt die demonisering van het Vlaams Blok nodig om je eigen een geweten te geven, zodat je toch nog op een criminele partij kan stemmen.

Ik heb geen problemen met het VB als partij. Ik ben niet van plan aan de demonisering deel tenemen. Een goede kennis van mij is een VB'er en ik heb daar geen probleem mee. Maar ik ben er wel van overtuigd dat een groot deel van de VB'er aan een ver gevorderde vorm van paranoïa leiden.

HEt moet maar eens gedaan zijn met kankeren. Het volk kiest zijn vertegenwoordiger. Als die vertegenwoordiger het niet ziet zitten om met het BLok samen te werken is dat toch maar zo?? Ook al stemt 30% van de Vlamingen op het blok

LuckyJim
10 juli 2002, 17:09
lucky jim, vliegt de blauwvoet, storm op zee is een leuze die destijds door albrecht rodenbach gebruikt werd tijdens zijn strijd voor de vlaamse taal.
de blauwvoet is een vogel die bij hevige storm tegen wind in vliegt over de zee, hij ging tegen de verfransing in.
deze spreuk wordt in vlaams nationalistische middens nog steeds gebruikt, en is een zin uit een lied van rodenbach, nl het lied der vlaamse zonen :multi:

Nu een lied van Vlaamse zonen, nu een dreunend kerelslied, ...

Guderian
10 juli 2002, 17:15
lucky jim, vliegt de blauwvoet, storm op zee is een leuze die destijds door albrecht rodenbach gebruikt werd tijdens zijn strijd voor de vlaamse taal.
de blauwvoet is een vogel die bij hevige storm tegen wind in vliegt over de zee, hij ging tegen de verfransing in.
deze spreuk wordt in vlaams nationalistische middens nog steeds gebruikt, en is een zin uit een lied van rodenbach, nl het lied der vlaamse zonen :multi:

Nu een lied van Vlaamse zonen, nu een dreunend kerelslied, ...


De Blauwvoet

1.
Nu het lied der Vlaamse zonen,
Nu een dreunend kerelslied,
Dat in wilde noordertonen
Uit het diepste ons herten schiet.

Keerzang:
Ei! het lied der Vlaamse zonen,
Met zijn wilde noordertonen,
Met het oude Vlaams Hoezee
Vliegt de blauwvoet? Storm op zee!

2.
't Wierd gezeid dat Vlaanderen groot was,
Groot scheen in der tijden wolk,
Maar dat Vlaanderland nu dood was,
En het vrije kerelsvolk.

3.
Maar dan klonk een stemme krachtig
Over 't oude noordzeestrand
En het stormde groots en machtig,
In dat dode Vlaanderland.

4.
En hier staan wij, 't hoofd omhoge,
Vuisten siddrend, kokend bloed;
Vlam in 't herte, vlam in de oge,
En ons naam ons trillen doet!

5.
Van de blonde noordse stranden,
Dwang en buigen ongewend,
Onze vaders herwaarts landden,
Leden, streden, ongetemd.

6.
Ja wij zijn der Vlamen zonen,
Sterk van lijve, sterk van ziel,
En wij zoun nog kunnen tonen,
Hoe de klauw der Klauwaards viel.

7.Op ons vane vliegt de Blauwvoet,
Die voorspelt het zeegedruis,
En de Leeuw er met zijn klauw hoedt
't Lieve dierbaar Christi kruis.

8.
Weg de bastaards, weg de lauwaards.
Ons behoort het noorderstrand,
Ons de kerels, ons de Klauwaards,
Leve God en Vlaanderland!

Truder
10 juli 2002, 22:11
Intruder schreef:

Je neemt een zin uit hun programma en trekt het volledig uit zijn context. Met andere woorden je hebt die demonisering van het Vlaams Blok nodig om je eigen een geweten te geven, zodat je toch nog op een criminele partij kan stemmen.

Ik heb geen problemen met het VB als partij. Ik ben niet van plan aan de demonisering deel tenemen. Een goede kennis van mij is een VB'er en ik heb daar geen probleem mee. Maar ik ben er wel van overtuigd dat een groot deel van de VB'er aan een ver gevorderde vorm van paranoïa leiden.

HEt moet maar eens gedaan zijn met kankeren. Het volk kiest zijn vertegenwoordiger. Als die vertegenwoordiger het niet ziet zitten om met het BLok samen te werken is dat toch maar zo?? Ook al stemt 30% van de Vlamingen op het blok

Het spijt mij u hier te moeten tegenspreken. ;)
De paranoia komt niet vanuit het Vlaams Blok maar vanuit de politiek correcte kaste. Als je ziet dat sommigen hier zelfs durven schrijven dat het Vlaams Blok de vrouw aan de haard wil, het uitgaan verbieden, alle vreemdelingen op een vliegtuig, enz... Dat is pas paranoia, en meteen uit angst(denk ik) smijten ze met woorden zoals fascist, racist, nazi, mestkever, luis, ongeschoolde, asociale, enz... Je kent de scheldwoorden wel hé. Dat is pas paranoia met angstreflex.

Ik heb er geen probleem mee dat het Vlaams Blok niet in een coalitie zit, dat is niet zo erg. Wat mij persoonlijk zo dwars zit is dat cordon, moest dat cordon er niet zijn zou ik misschien zelfs geen Vlaams Blok stemmer zijn.

Het is de meest ondemocratische maatregel ooit. Dit mag in een democratie niet kunnen. In dictaturen daarentegen is het schering en inslag, daar is het normaal de oppositie uit te schelden, speciale diensten in het leven roepen om ze te vervolgen, enz...

Knuppel
12 juli 2002, 22:23
[ Ik heb er geen probleem mee dat het Vlaams Blok niet in een coalitie zit, dat is niet zo erg. Wat mij persoonlijk zo dwars zit is dat cordon, moest dat cordon er niet zijn zou ik misschien zelfs geen Vlaams Blok stemmer zijn.

Het is de meest ondemocratische maatregel ooit. Dit mag in een democratie niet kunnen. In dictaturen daarentegen is het schering en inslag, daar is het normaal de oppositie uit te schelden, speciale diensten in het leven roepen om ze te vervolgen, enz...[/quote]

Niet treuren Intruder. Het cordon sanitaire maakt het Vlaams Blok (niet toevallig) slapend rijk en zijn ondertekenaars in het lastigste parket dat men zich maar bedenken kan: de bijna tastbare onbestuurbaarheid en langzame aftakeling van dit fijne Belgenlandje. DAT kunnen ze het Blok allicht nooit in de schoenen schuiven...

Truder
12 juli 2002, 22:27
... DAT kunnen ze het Blok allicht nooit in de schoenen schuiven...

Ze vinden wel een manier Knuppel, ze vinden wel een manier. :cry:

RJF
19 juli 2002, 11:58
Rodenbach kende de Blauwvoet toch niet goed, denk ik.
Op de Galapagoseilanden, kon je ze op hun blauwe vinvoeten trappen, zo stom waren ze. Liever zich op de tenen laten trappen dan ietwat opzij te gaan. Misschien dachten ze ook het recht voor zich te hebben: het recht van het grondgebied. Net zoals onze flaminganten.

vryko
20 juli 2002, 20:55
intruder schreef:
In dictaturen daarentegen is het schering en inslag, daar is het normaal de oppositie uit te schelden, speciale diensten in het leven roepen om ze te vervolgen, enz...

oftewel moet ge mij is zeggen welke organisaties er in het leven geroepen zijn in belgie om het vlaams blok te vervolgen, of anders geeft ge toe da ge aan het proberen zijt om alles erger voor te stellen dat het is. maar nu ik er aan denk, fungeerd het nsv niet als knokploeg voor het vb? (en als kweekschool en als proefkonijn voor nieuwe extreem rechtse ideeën)

Raf
11 februari 2011, 16:46
Als Linkse rakker ben ik het er totaal NIET mee akoord dat het Blok in het verdomhoekje wordt gdrukt.

Ik ben er van overtuigd dat die mensen verkeerd bezig zijn Maar Ik alleen kan ze niet beletten aan de macht te komen. Als jullie VB aan de macht willen, en ze komen er, dan verhuis ik naar het zuiden van Frankrijk.

Ben je ondertussen al verhuisd?