PDA

View Full Version : Het Belgische V-teken weerom in gebruik.


zonbron
26 januari 2011, 00:06
Het Belgische V-teken weerom in gebruik als protest tegen DHS.

Activisten in de VS gebruiken ons wereldberoemde V-teken als protest tegen big brother, de politiestaat,TSA en de campagne van DHS "If you see something, say something" waarmee men de burgers oproept elkaar niet te betrouwen.
Vandaar het V-teken als antwoord...

V-teken

Het V-teken is bedacht door de Belgische ingenieur Victor de Laveleye, een Belgische Engelandvaarder, die via de BBC zijn landgenoten opriep een V te schilderen op gebouwen en muren. In juli 1941 nam kolonel Britton van de BBC de actie over en riep in zeven talen op het V-teken in morse te toeteren, te tikken en te fluiten. Ook het bekende handgebaar werd van nu af ingevoerd ( met de palm naar voren, andersom is het gebaar obsceen) en de BBC begon haar nieuwsuitzendingen met Beethovens bekende intro van vier noten overeenkomend met het morseteken voor V.

Het was op 14 januari 1941 dat Victor de Laveleye in zijn franstalige uitzending het beroemde V-teken (Victory, Victoire, Victorie en Vrijheid) lanceerde als een teken van vertrouwen in de uiteindelijke overwinning. Hij kwam op het idee nadat hij hoorde dat Belgische kinderen door de Duitsers gesnapt werden toen ze “R.A.F.” op de muren kalkten. Een eenvoudige V op de muur schrijven zou veel sneller gaan, dacht de Laveleye, en de pakkans zou dus veel kleiner zijn. Ook kon men een V-teken met de vingers maken. Het was een onmiddellijk succes, zowel in België als in Frankrijk. Twee weken later deed de “V” van victorie ook zijn intrede in de Vlaamse uitzendingen van de BBC. Het teken werd zo populair in bezet Europa dat het een recordverkoop aan krijt veroorzaakte! Het was het begin van de graffiti-oorlog. Pas nadat Marc Schreiber opmerkte, dat de eerste noten van de Vde Symfonie van Beethoven de V vormden in morse, maakte de BBC er haar indicatief van. De andere buitenlandse diensten van de BBC namen het V-teken over en tenslotte deed ook Churchill dat! Jan Moedwil, schuilnaam van de Antwerpse leraar Nand Geersens, pakte uit met de slogan: "Wij doen ons best, en zonder erop te boffen, toch krijgen we ze wel, de moffen!

In juli 1941 annexeerde Goebbels het V-teken en liet reusachtige aanplakbiljetten maken waarop stond: 'V=Victorie, Duitsland wint op alle fronten'. Deze niet onhandige maar wat botte vertaling leverde de stof voor de volgende tekst, groot op een muur in Rotterdam geschilderd : P=Jantje is morgen jarig. De annexatie lukte niet. Mede door Churchills V-teken en de acceptatie van de goede kant was V for Victory een groot succes. Kinderen knipten V-tjes uit papier en strooiden ze rond.
(uit het “oorlogswoordenboek”)

http://www.verzet.org/images/stories/boeken_en_films/boek864a.png
Foto: Jan Moedwil (l.) en Victor de Lavaleye (r.). Jan Moedwil was het pseudoniem van Ferdinand Geersens (1895-1959).
V-teken boven de wereldkaart.

bronnen:
http://vluchtnaarpenzance.blogspot.com/2009/05/hoofdstuk-13-informatiehonger.html
http://www.verzet.org/content/view/1243/69/


Uit Wikipedia
On January 14, 1941, Victor de Laveleye, former Belgian minister of Justice and director of the Belgian French-speaking broadcasts on the BBC (1940–1944), suggested in a broadcast that Belgians use a V for victoire (French: “victory”) and vrijheid (Dutch: "freedom") as a rallying emblem during World War II. In the BBC broadcast, Laveleye said that "the occupier, by seeing this sign, always the same, infinitely repeated, [would] understand that he is surrounded, encircled by an immense crowd of citizens eagerly awaiting his first moment of weakness, watching for his first failure." Indeed, within weeks chalked up Vs began appearing on walls throughout Belgium, the Netherlands and northern France.

DHS propaganda

In Wal-Mart plaatst men TV schermen die berichten van de overheid (DHS) overbrengen.

"Big Sis to address public via telescreens at checkout lanes.

WASHINGTON — Department of Homeland Security (DHS) Secretary Janet Napolitano today announced the expansion of the Department's national "If You See Something, Say Something" campaign to hundreds of Walmart stores across the country—launching a new partnership between DHS and Walmart to help the American public play an active role in ensuring the safety and security of our nation."

http://www.youtube.com/watch?v=ntCYiegLcxw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=dF7k_fZ9WUE&feature=related

De nieuwe V-teken actie

http://static.infowars.com/2011/01/i/article-images/24v_wh2.jpg
http://www.prisonplanet.com/images/january2011/240111AlexJones14.jpg
http://www.prisonplanet.com/images/january2011/240111AlexJones.jpg
http://www.prisonplanet.com/images/january2011/240111AlexJones4.jpg
http://static.prisonplanet.com/p/images/january2011/230111poster1.jpg

Meer:
http://www.infowars.com/latest-entries-in-v-for-victory-campaign/

Blijkbaar wil radiopresentator/activist Alex Jones van Infowars/Prisonplanet in de voetstappen treden van de legendarische Victor de Laveleye...

Een nutteloze actie of is ze wel degelijk zinnig ?

Ganzenbordfan
26 januari 2011, 01:09
Leuk. Ik wist niet dat de oorsprong daarvan in onze contreien lag.

zonbron
26 januari 2011, 01:15
Leuk. Ik wist niet dat de oorsprong daarvan in onze contreien lag.

De Belgische bevolking mag best fier zijn.
;-)

Pelgrim
26 januari 2011, 01:18
Op zich leuk als symbool, maar de retoriek van Alex Jones vind ik toch maar zwak. Wie Obama een socialist noemt heeft maar weinig politiek inzicht.

Doch op zich kan deze campagne natuurlijk nuttig zijn, als die werkelijk breed gedragen wordt en niet enkel door libertair-rechts.

zonbron
26 januari 2011, 01:23
Op zich leuk als symbool, maar de retoriek van Alex Jones vind ik toch maar zwak. Wie Obama een socialist noemt heeft maar weinig politiek inzicht.

Doch op zich kan deze campagne natuurlijk nuttig zijn, als die werkelijk breed gedragen wordt en niet enkel door libertair-rechts.

Idd, Alex Jones druk zich dikwijls op zeer ongelukkige wijze uit en gaat dikwijls 'uit de bocht'.

Laten we hopen dat de campagne iets goeds oplevert. Ze is nog maar pas gestart en het valt af te wachten hoeveel opvolging het krijgt.
;-)

zonbron
26 januari 2011, 01:26
Op zich leuk als symbool, maar de retoriek van Alex Jones vind ik toch maar zwak. Wie Obama een socialist noemt heeft maar weinig politiek inzicht.

Doch op zich kan deze campagne natuurlijk nuttig zijn, als die werkelijk breed gedragen wordt en niet enkel door libertair-rechts.

Idd, Alex Jones drukt zich dikwijls op zeer ongelukkige wijze uit en gaat dikwijls 'uit de bocht'.

Laten we hopen dat de campagne iets goeds oplevert. Ze is nog maar pas gestart en het valt af te wachten hoeveel opvolging het krijgt.
;-)

Bah, De edit optie was er niet.

Xing Ho
26 januari 2011, 06:54
Deze campagne moet en zal floppen. Het is niet meer dan dat die zijn slaven oproept om meer mogelijke klanten te gaan spotten via deze reclamecampagne. Voor een miezeig 10k$ komt ie er nog goedkoop vanaf ook.

Derk de Tweede
26 januari 2011, 10:00
De Belgische bevolking mag best fier zijn.
;-)


Op een simpele letter ? 8-)

forzaflandria
26 januari 2011, 14:41
Jonge meisjes in Japan en Taiwan maken het V-teken telkens ze op de foto gaan staan - omdat dit zogezegd 'kawaii' is - kinderachtig leuk en lief.
Om maar te zeggen dat de oorspronkelijke betekenis van het V-teken ook totaal verloren kan gaan.

Serenity
26 januari 2011, 14:50
V een coole serie. Victory en vrede bereikt men pas na opstand en protest.

zonbron
26 januari 2011, 22:14
Op een simpele letter ? 8-)

:roll:

mmm, nog eens proberen...

Belgians use a V for victoire (French: “victory”) and vrijheid (Dutch: "freedom") as a rallying emblem during World War II. In the BBC broadcast, Laveleye said that "the occupier, by seeing this sign, always the same, infinitely repeated, [would] understand that he is surrounded, encircled by an immense crowd of citizens eagerly awaiting his first moment of weakness, watching for his first failure."

De Belgen waren succesvol in de psy-op tegen de bezetter dankzij het V-teken !

Toen de regering-Pierlot op 25 oktober 1940 te opdook en aankondigde dat Belgie de de strijd voortzette, vonden zowel Leopold (III) als Van Overstraeten dat dit niet door de beugel kon: op 28 mei had het Belgische leger immers in ihrer Gesamtheit gecapituleerd, zodat iedere verdere strijd van dat leger als zodanig uitgelsoten was. De had daarmee ingestemd. Leopold en Overstraeten verschilden niet van mening over het offieciele Belgische leger, maar wel over het clandestiene verzet. Voor Van Overstraeten moest de strijd een andere vorm aannemen, moeizamer en ondankbaarder... en moest het wachtwoord tot die strijd van boven komen, vanuit het Paleis. Leopold hield er een andere mening op na. Volgens hem moest het verzet van onderuit, vanuit het volk zelf komen, en wat dat betreft
had de koning zijn landgenoten in oktober 1940 niet zo hoog op: de Belgen waren erg verdeeld :roll: dachten slechts aan hun maag. Leopold zag het niet als zijn taak om de bevolking tot verzet te inspireren. Als krijgsgevangene had hij daartoe nauwelijks de mogelijkheden.

Vanaf het voorjaar van 1941 lanceerde de Belgische regering vanuit London via radio Belgie oproepen tot de Belgische bevolking om zich tegen de bezetter te keren. Reeds op 14/1/1941 had een van de speakers van Radio London, Victor de Laveleye, het V-teken gelanceerd. Dat was meteen aangeslagen.Belgie werd overspoeld met V's van victory of victoire. Hete maakte de verzetswil van de bevolking duidelijk. Of koning Leopold het verantwoord vond dat men vanuit het relatief veilige London tot vaak riskante verzetsactiviteiten in het bezette land opriep, is niet bekend...

Uit het boek Leopold III: de koning, het land, de oorlog
door Herman van Goethem

Een gedacht...

V voor een Vrij Vlaanderen
of
V tegen Verdeel en heers

Ach, het is enkel een letter-teken...

Steve_M
26 januari 2011, 22:26
Draadje met een hoog QI-gehalte. Vind ik leuk.

zonbron
27 januari 2011, 02:49
Jonge meisjes in Japan en Taiwan maken het V-teken telkens ze op de foto gaan staan - omdat dit zogezegd 'kawaii' is - kinderachtig leuk en lief.
Om maar te zeggen dat de oorspronkelijke betekenis van het V-teken ook totaal verloren kan gaan.

Bijna alle Japanezen maken het V-teken als ze op de foto gaan. Dat zit al sinds de jaren 70 in hun cultuur. Het zou iets te maken hebben met als men op dat moment niet al te goedlachs is, zal het V-teken ervoor zorgen dat je toch als vredelievend en goedwillend overkomt.

Zelfs zeer jonge kinderen weten dat ze het V-teken moeten flashen als er een fototoestel in de buurt is.
http://img-cluster1.dannychoo.com/cgm/ecommerce/dannychoo/stockimg/peace_sign12.jpg
http://img-cluster1.dannychoo.com/cgm/ecommerce/dannychoo/stockimg/peace_sign00.jpg
http://img-cluster1.dannychoo.com/cgm/ecommerce/dannychoo/stockimg/peace_sign21.jpg
http://blog.tylerbell.net/wp-content/uploads/2008/04/20080401_peace9.jpg

Dus het zijn niet enkel de leuke Kawaii meisjes die het V-teken aanwenden. In elk geval gebruiken ze in Japan het V-teken als symbool voor vrede en niet als protest of aanzet tot revolutie. (Wie weet ;-))

Meer over het Japanese V-teken/bron:
http://www.dannychoo.com/post/en/1104/Japanese+V+Sign.html
http://blog.tylerbell.net/2008/04/01/origin-of-the-two-fingered-japanese-victory-salute/

Japan and the V sign in photographs

One account of the V sign's use in portrait photographs claims that during the 1972 Winter Olympics in Sapporo, Hokkaidō American figure skater Janet Lynn stumbled into Japanese pop culture when she fell during a free-skate period—but continued to smile even as she sat on the ice. Though she placed only third in the actual competition, her cheerful diligence and indefatigability resonated with many Japanese viewers, making her an overnight celebrity in Japan. Afterwards, Lynn (a peace activist) was repeatedly seen flashing the V sign in the Japanese media. Though the V sign was known of in Japan prior to Lynn's use of it there (from the post-WWII Allied occupation of Japan), she is credited by some Japanese for having popularized its use in amateur photographs.[15] According to another theory, the V sign was popularized by the actor and singer Jun Inoue, who showed it in a Konica photo camera commercial in 1972.

http://en.wikipedia.org/wiki/V_sign

In elk geval, schaar wint van papier ! ;-)

http://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=77652&stc=1&d=1296093974

zonbron
27 januari 2011, 03:16
Draadje met een hoog QI-gehalte. Vind ik leuk.
:-D

An Arkos
27 januari 2011, 10:37
In elk geval, schaar wint van papier ! ;-)

http://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=77652&stc=1&d=1296093974

En steen wint van schaar...

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/02/20/article-1151034-001C282D00000258-983_468x365.jpg

zonbron
27 januari 2011, 21:15
En steen wint van schaar...

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/02/20/article-1151034-001C282D00000258-983_468x365.jpg

Prachtig !!! :thumbsup:

Zo hebben we alle nodige deelnemers van 'het spel' bijeen. :multi:
Als de V-campagne niets opbrengt kan steen het proberen. :-D :fist: (indien geen V-teken...)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8b/Anarchist_black_cross_logo.svg/80px-Anarchist_black_cross_logo.svg.png

Met de Financial Fools Day wilden de Anarchisten het 'anti-fatcat'-gevoel onder de studenten en de werkende klasse propageren waar de V-campagne een gevoel van eenheid onder de bevolking wil bereiken, en dit over de grenzen van het politiek paradigma heen aan de overheid kenbaar wenst te maken.

De overheid kwam tijdens de Financial Fools Day (G20) wel op de proppen met deze jongens...

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/02/20/article-1151034-001C27A300000258-651_468x342.jpg

Ach... :grab:

Een video van de V-campagne (http://www.youtube.com/watch?v=KWzrhH4UQno) met beeldmateriaal van de G20-protestactie in Pittsburg, PA.

Micele
27 januari 2011, 22:59
Tiens...

http://img194.imageshack.us/img194/8724/codex103.jpg

In diesem alten Stich des Dionysius welches Areopagite,einen konvertierten zum Christentum zeigt, gibt das "V" Zeichen mit der linken Hand in Richtung zur Hölle.
Dionysius war ein mystischer Christ,ein Gnostischer Häretiker(Abweichung vom offiziell gelehrten Glauben), welcher verdächtig wird der Autor einer okkulten Abhandlung gewesen zu sein,welche als die mystische Göttlichkeit betitelt wird.
( Buch, Von den Mystikern und von den Geheimnissen von Alexandria, P. Hall, 33°)

http://freigeistforum.iphpbb3.com/forum/34819489nx9581/geheimfach-f11/okkulte-symbolik-im-aktuellen-weltgeschehen-t14-s70.html

zonbron
27 januari 2011, 23:47
Tiens...

http://img194.imageshack.us/img194/8724/codex103.jpg

In diesem alten Stich des Dionysius welches Areopagite,einen konvertierten zum Christentum zeigt, gibt das "V" Zeichen mit der linken Hand in Richtung zur Hölle.
Dionysius war ein mystischer Christ,ein Gnostischer Häretiker(Abweichung vom offiziell gelehrten Glauben), welcher verdächtig wird der Autor einer okkulten Abhandlung gewesen zu sein,welche als die mystische Göttlichkeit betitelt wird.
( Buch, Von den Mystikern und von den Geheimnissen von Alexandria, P. Hall, 33°)

http://freigeistforum.iphpbb3.com/forum/34819489nx9581/geheimfach-f11/okkulte-symbolik-im-aktuellen-weltgeschehen-t14-s70.html

Jaja, ik ben er van op de hoogte dat men het V-teken reeds voordien in het occulte gebruikte.

zonbron
28 januari 2011, 00:02
Het V-teken zat ook in de nazi-symbolen, die kenden ook wat van het occulte.
Er zijn beweringen dat het V-teken ook tegen het occulte zou kunnnen aangewend worden.

Daar valt heel wat over te lezen...

zonbron
28 januari 2011, 05:02
V een coole serie. Victory en vrede bereikt men pas na opstand en protest.

Ja, die van 1983 vond ik wel de beste.
http://farm5.static.flickr.com/4127/5040037401_8dd643316e.jpg

Antoon
28 januari 2011, 12:22
In elk geval, schaar wint van papier ! ;-)

http://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=77652&stc=1&d=1296093974

:lol::lol::lol:

Tavek
28 januari 2011, 15:06
Ik denk eerder dat het V teken, en zeker het handgebaar, afstamt van iets anders en al veel ouder is. De vingers die gebruikt worden bij dit teken zijn namelijk de vingers waarmee men de boog opspande. De engelse waren beducht voor hun longbows, en als ze dus door de Fransen gevangen werden genomen hakte men deze twee vingers er vanaf om te voorkomen dat ze nog deze boog konden bezigen. Het V teken symboliseert dan ook vrijheid, strijdvaardigheid, een teken dat aantoont dat ze nog steeds hun vingers hebben en met de boog kunnen schieten.

Allez dat hebben ze mij vroeger eens wijsgemaakt. Ik kan verkeerd zitten, en ik ben blij om bij te leren !

Antoon
28 januari 2011, 15:18
Het V-teken is bedacht door de Belgische ingenieur Victor de Laveleye, een Belgische Engelandvaarder, die via de BBC zijn landgenoten opriep een V te schilderen op gebouwen en muren. ...

Met alle respect voor die meneer de Laveleye, maar hij heeft het V-teken niet uitgevonden:


An early recorded use of the 'two-fingered salute' is in the Macclesfield Psalter of c.1330 (in the Fitzwilliam Museum, Cambridge), being made by a glove in the Psalter’s marginalia.

According to a popular legend the two-fingers salute and/or V sign derives from the gestures of longbowmen fighting in the English army at the Battle of Agincourt (1415) during the Hundred Years' War.

The story claims that the French claimed that they would cut off the arrow-shooting fingers of all the English and Welsh longbowmen after they had won the battle at Agincourt.

But the English came out victorious and showed off their two fingers, still intact.

Historian Juliet Barker quotes Jean Le Fevre (who fought on the English side at Agincourt) as saying that Henry V included a reference to the French cutting off longbowmen's fingers in his pre-battle speech.

If this is correct it confirms that the story was around at the time of Agincourt, although it does not necessarily mean that the French practised it, just that Henry found it useful for propaganda, and it does not show that the 'two-fingers salute' is derived from the hypothetical behaviour of English archers at that battle.

The first definitive known reference to the ‘V-sign’ in French is in the works of François Rabelais, a sixteenth-century satirist.

It was not until the start of the 20th century that clear evidence of the use of insulting V sign in England became available, when in 1901 a worker outside Parkgate ironworks in Rotherham used the gesture, (captured on the film) to indicate he did not like being filmed.

Peter Opie interviewed children in the 1950s and observed in The Lore And Language of Schoolchildren that the much older thumbing of the nose (cock-a-snook) had been replaced by the V-sign as the most common insulting gesture used in the playground.

Desmond Morris discussed various possible origins of the V sign in Gestures: Their Origins and Distribution, (published 1979) and came to no definite conclusion: "...because of the strong taboo associated with the gesture (its public use has often been heavily penalized). As a result, there is a tendency to shy away from discussing it in detail. It is "known to be dirty" and is passed on from generation to generation by people who simply accept it as a recognized obscenity without bothering to analyse it... Several of the rival claims are equally appealing. The truth is that we will probably never know..." —Desmond Morris.

Micele
28 januari 2011, 19:04
Ik denk eerder dat het V teken, en zeker het handgebaar, afstamt van iets anders en al veel ouder is. De vingers die gebruikt worden bij dit teken zijn namelijk de vingers waarmee men de boog opspande. De engelse waren beducht voor hun longbows, en als ze dus door de Fransen gevangen werden genomen hakte men deze twee vingers er vanaf om te voorkomen dat ze nog deze boog konden bezigen. Het V teken symboliseert dan ook vrijheid, strijdvaardigheid, een teken dat aantoont dat ze nog steeds hun vingers hebben en met de boog kunnen schieten.

Allez dat hebben ze mij vroeger eens wijsgemaakt. Ik kan verkeerd zitten, en ik ben blij om bij te leren !

Hoort zich geloofwaardig aan.

Als men natuurlijk 2 drankjes wil bestellen in een luidruchtige kroeg maakt men ook een V-teken ;-)

zonbron
30 januari 2011, 11:16
Hoort zich geloofwaardig aan.

Als men natuurlijk 2 drankjes wil bestellen in een luidruchtige kroeg maakt men ook een V-teken ;-)

En tijdens het nuttigen ervan, vraag en rook ik een sigaretje, met datzelfde V-teken...

E. Gidius
30 januari 2011, 11:30
V van ... Vlaanderen, natuurlijk.

zonbron
30 januari 2011, 11:53
V van ... Vlaanderen, natuurlijk.

:thumbsup:

zonbron
30 januari 2011, 12:12
Egyptenaars flashen V-sign, enkel foto's

http://d.yimg.com/a/p/rids/20110128/i/r934151107.jpg
http://www.thejakartaglobe.com/media/images/medium2/20110128095740808.jpg
http://d.yimg.com/a/p/ap/20110127/capt.0cb0dc9ecbbe4b03b473bf3904b05f9a-0cb0dc9ecbbe4b03b473bf3904b05f9a-0.jpg?x=400&y=293&q=85&sig=OmZRkKjEs8klfytHK86Thg--
http://d.yimg.com/a/p/ap/20110128/capt.1d376e7f56f1499ebe57dcdd5f5ca847-1d376e7f56f1499ebe57dcdd5f5ca847-0.jpg?x=400&y=289&q=85&sig=6DlzEHbZwfOTIZBXkDTJjw--

The V for Victory sign has become symbolic of the anti-government protests in Egypt, where Egyptians are demonstrating for the end of the 30-year dictatorial Mubarak regime and the institution of political representation, freedom of speech and the right to dissent without being tortured by secret police. Egyptians have also seen their quality of life eviscerated by soaring food inflation as a result of acts of financial terrorism launched by the global banking elite.

“The occupier, by seeing this sign, always the same, infinitely repeated, [would] understand that he is surrounded, encircled by an immense crowd of citizens eagerly awaiting his first moment of weakness, watching for his first failure.”
Victor Auguste de Laveleye, former Belgian minister of Justice.
“Resistance V’s appeared all over the country….The V campaign meant ordinary people could feel they were doing something, however symbolic, to protest against the Occupation

http://d.yimg.com/a/p/rids/20110130/i/ra2765470075.jpg?x=400&y=269&q=85&sig=nQaGPJB5hQbbl0ZaOFC62w--
http://d.yimg.com/a/p/rids/20110130/i/ra1962139311.jpg?x=400&y=277&q=85&sig=r6XF1ViLnBeQ2OlmlTu44A--
http://d.yimg.com/a/p/ap/20110129/capt.8fe599c473904e1bac9ca389b9f9b27d-8fe599c473904e1bac9ca389b9f9b27d-0.jpg?x=400&y=214&q=85&sig=T2cac.0g2I45awZiC8XFgQ--
http://d.yimg.com/a/p/ap/20110129/capt.e65a89e4cafd46b5b286e719bfd46f0d-e65a89e4cafd46b5b286e719bfd46f0d-0.jpg?x=400&y=290&q=85&sig=M541OtGjErYg_XaX4r_kOw--


Enjoy the ride...

http://d.yimg.com/a/p/ap/20110130/capt.97e1821c28c54919803ae73e572ae384-97e1821c28c54919803ae73e572ae384-0.jpg?x=400&y=266&q=85&sig=v_Qf4ueVZlhHbco.L.GDbw--

Pelgrim
30 januari 2011, 21:16
Da's tenminste een volk om trots op te zijn se :D

zonbron
30 januari 2011, 22:04
"When governments fear the people, there is liberty. When the people fear the government, there is tyranny.

The strongest reason for the people to retain the right to keep and bear arms is, as a last resort, to protect themselves against tyranny in government."

Op zijn minst dragen ze het V-teken als (psychologisch) wapen. No fear !

Antoon
31 januari 2011, 12:07
V van ... Vlaanderen, natuurlijk.


Egyptenaars flashen V-sign

80 miljoen Egyptenaren voor Vlaanderen. De Walen gaan ze zien vliegen ...

Pelgrim
31 januari 2011, 12:12
Allee komaan, de Egyptenaren zouden de Vlamingen gewoon uitlachen moesten ze überhaupt weten wie dat zijn... :?

Xing Ho
31 januari 2011, 12:14
Egyptenaars flashen V-sign, enkel foto's

http://d.yimg.com/a/p/rids/20110128/i/r934151107.jpg
http://www.thejakartaglobe.com/media/images/medium2/20110128095740808.jpg
http://d.yimg.com/a/p/ap/20110127/capt.0cb0dc9ecbbe4b03b473bf3904b05f9a-0cb0dc9ecbbe4b03b473bf3904b05f9a-0.jpg?x=400&y=293&q=85&sig=OmZRkKjEs8klfytHK86Thg--
http://d.yimg.com/a/p/ap/20110128/capt.1d376e7f56f1499ebe57dcdd5f5ca847-1d376e7f56f1499ebe57dcdd5f5ca847-0.jpg?x=400&y=289&q=85&sig=6DlzEHbZwfOTIZBXkDTJjw--

The V for Victory sign has become symbolic of the anti-government protests in Egypt, where Egyptians are demonstrating for the end of the 30-year dictatorial Mubarak regime and the institution of political representation, freedom of speech and the right to dissent without being tortured by secret police. Egyptians have also seen their quality of life eviscerated by soaring food inflation as a result of acts of financial terrorism launched by the global banking elite.

“The occupier, by seeing this sign, always the same, infinitely repeated, [would] understand that he is surrounded, encircled by an immense crowd of citizens eagerly awaiting his first moment of weakness, watching for his first failure.”
Victor Auguste de Laveleye, former Belgian minister of Justice.
“Resistance V’s appeared all over the country….The V campaign meant ordinary people could feel they were doing something, however symbolic, to protest against the Occupation

http://d.yimg.com/a/p/rids/20110130/i/ra2765470075.jpg?x=400&y=269&q=85&sig=nQaGPJB5hQbbl0ZaOFC62w--
http://d.yimg.com/a/p/rids/20110130/i/ra1962139311.jpg?x=400&y=277&q=85&sig=r6XF1ViLnBeQ2OlmlTu44A--
http://d.yimg.com/a/p/ap/20110129/capt.8fe599c473904e1bac9ca389b9f9b27d-8fe599c473904e1bac9ca389b9f9b27d-0.jpg?x=400&y=214&q=85&sig=T2cac.0g2I45awZiC8XFgQ--
http://d.yimg.com/a/p/ap/20110129/capt.e65a89e4cafd46b5b286e719bfd46f0d-e65a89e4cafd46b5b286e719bfd46f0d-0.jpg?x=400&y=290&q=85&sig=M541OtGjErYg_XaX4r_kOw--


Enjoy the ride...

http://d.yimg.com/a/p/ap/20110130/capt.97e1821c28c54919803ae73e572ae384-97e1821c28c54919803ae73e572ae384-0.jpg?x=400&y=266&q=85&sig=v_Qf4ueVZlhHbco.L.GDbw--

Onzin natuurlijk. Dat claimt iemand die zijn eigen campagne als succesvol naar buiten wil brengen.

stropke
31 januari 2011, 12:32
Op een simpele letter ? 8-)

V van Vlaams..;-)
:oops: Oesje Milquet ga weer kwaad worden en seffes steekt Laurette hare vinger naar mij....
Ik zou bekans gaan geloven dat die V echt belgis is.:lol:

zonbron
31 januari 2011, 12:40
Onzin natuurlijk. Dat claimt iemand die zijn eigen campagne als succesvol naar buiten wil brengen.

Akkoord, en ze dus op niet al te snuggere wijze wil promoten...

Serenity
31 januari 2011, 14:31
Ja, die van 1983 vond ik wel de beste.
http://farm5.static.flickr.com/4127/5040037401_8dd643316e.jpg

Heb je de remake al gezien? Niet slecht nochtans.

Antoon
2 februari 2011, 17:09
V van Vlaams..;-)
:oops: Oesje Milquet ga weer kwaad worden en seffes steekt Laurette hare vinger naar mij....
Ik zou bekans gaan geloven dat die V echt belgis is.:lol:

Ja, een B maken met de vingers is wat moeilijker...

love4everybody
9 februari 2011, 09:43
Alhoewel het I love you gebaar dan weer gebruikt word door de reptilians zelf ;-)
http://www.prisonplanet.com/images/january2005/220105sign1.jpg
Zo is het keer op keer, de slechte nemen het over van de goeie om alles te ontkrachten. Het hele katholieke geloof zit vol heidense symboliek.
De pyramides zijn in mijn optiek een positief teken (zie de opwekking van energie dmv pyramides).
In het oosten worden dan weer andere symbolen gebruikt.

zonbron
10 maart 2011, 09:33
Nog enige fotos...

http://newagebd.com/newspaper1/thumbnail.php?file=08_03_2011___edit____01_6130970 78.jpg&size=article_medium
Libië

http://d.yimg.com/a/p/ap/20110305/capt.874fa2d70c8b4e7ab71edd1309905ff4-874fa2d70c8b4e7ab71edd1309905ff4-0.jpg?x=270&y=345&q=85&sig=v4f4VANs39WEJXJvMg37wA--
Yemen

http://previous.presstv.ir/photo/20110120/shamsara20110120093044373.jpg
Tunesië

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01815/peace-helicopter_1815480i.jpg
An anti-government protester flashes the V for victory sign as an army helicopter flies overhead thousands of protesters in Tahrir square [REUTERS]

http://postimage.org/image/17625luo4/

zonbron
10 maart 2011, 09:36
http://postimage.org/image/17625luo4/

Libië: Achmed kan geen V-teken meer maken

"...Een bed verder ligt de 50-jarige Ahmed. 'Hij heeft een kogel in zijn nek gekregen en is van zijn nek tot zijn voeten verlamd', vertelt de arts, die een arm van Ahmed even optilt en weer laat vallen. Ahmed is bij bewustzijn, maar kan niet praten. In zijn ogen zie ik radeloosheid over zijn eigen lot. Zijn hand waarmee hij dolgraag het V-teken had willen maken, blijft voor altijd bewegingloos op het bed liggen."

Volledig/Bron (http://www.rnw.nl/suriname/article/libie-achmed-kan-geen-v-teken-meer-maken)

zonbron
10 maart 2011, 10:45
Tevens was de fist pump (steen;-)) aanwezig.

Revolution 2.0 Song(Fist Pump Sphinx ORIGINAL)Egypt 2011
Een animatie
Video (http://www.youtube.com/watch?v=bSfyAhidgU8)

Egypte: Pumping his fist in the air while waving Egypt’s red, white and black flag, Youssef called Egypt “a democracy on paper, but a dictatorship in action...
http://www.docspopuli.org/articles/Fist_images/april%206%20-%20fist.jpg



Ook in Wisconsin
Every Movement Needs a Symbol: Enter The Wisconsin Fist of Solidarity

Read more: http://newsfeed.time.com/2011/02/22/every-movement-needs-a-symbol-enter-the-wisconsin-fist-of-solidarity/#ixzz1GBgXZvfr

http://timenewsfeed.files.wordpress.com/2011/02/picture-117.png?w=408

http://s-ak.buzzfed.com/static/enhanced/terminal01/2011/2/17/17/enhanced-buzz-13732-1297980227-33.jpg

ministe van agitatie
10 maart 2011, 13:06
http://1.bp.blogspot.com/_8pRHBsMHlbc/TNPRzCrXycI/AAAAAAAAB6A/_JhIuhrOWZw/s1600/v_for_vendetta.jpg

Derk de Tweede
10 maart 2011, 13:18
http://ammaryasir.files.wordpress.com/2007/10/haight-hippie.jpg

zonbron
11 maart 2011, 02:57
http://ammaryasir.files.wordpress.com/2007/10/haight-hippie.jpg

Die kerel zijn revolutie is nog bezig. Years and still tripping... :lol:

zonbron
20 augustus 2012, 10:45
Amtrak en DHS waren bezorgd om de V-teken actie in Amerika, dat blijkt uit documenten verkregen als gevolg van een FOIA-aanvraag

INFOWARS - FOIA Documents: DHS Monitored Opposition to ‘See Something, Say Something’ Program (http://www.infowars.com/foia-documents-dhs-monitored-opposition-to-see-something-say-something-program/)

http://truthsquad.tv/wp-content/uploads/2011/04/janet-napolitano.jpg

...

A report dated January 24, 2011, marked “for official use only” and produced by the Amtrak Intelligence Team is entitled Opposition to “See Something, Say Something”.

The report notes how Infowars.com launched a campaign in opposition to the DHS program, which encourages citizens to report “suspicious activity” to the authorities, including via television screens at Wal-Mart stores which play a message from DHS chief Janet Napolitano.

The document notes how Infowars “claims” the campaign was based on the “V for Victory” symbol of French resistance to Nazi occupation in WWII, while implying that the movie V For Vendetta, as well as an incident in 2006 where Clay Duke spray painted a ‘V’ on the wall during a school board meeting in Panama City, Florida before shooting at board members, were motivations behind the campaign.

“Some people may associate the film in which a modern-day Guy Fawkes attacks a totalitarian regime in England with Jones’ campaign,” states the document.

The report includes screenshots of posters used in the campaign, alongside the text, “Alex Jones is calling on
people to place campaign posters in public places to counter a perceived “police state.” Supporters also might write the letter “V” on public property as a protest effort.”

The report makes it clear that the growth and success of the campaign was monitored by federal authorities.

“Jones’ Facebook page offers 58 “V for Victory” posters that people can print, and as of 24 January, 1,840 people “liked” his “V for Victory” Facebook page. Over 135,000 “like” Jones’ personal Facebook page,” states the report.

The document also includes a photo of an activist placing a ‘V’ poster on a telegraph pole in support of the campaign.

http://static.prisonplanet.com/p/images/august2012/190812shot2.jpg

quercus
20 augustus 2012, 12:52
http://ammaryasir.files.wordpress.com/2007/10/haight-hippie.jpg


BWEUEUEUEUKKKK!!!!:fist:

C2C
20 augustus 2012, 13:13
Zie hieronder.

C2C
20 augustus 2012, 13:17
Trouwens, het V-teken was ook het teken van Etienne Tshisekedi tijdens de recente verkiezingen in Congo.

Ik was me daar niet van bewust, want het is mijn ordinaire saluut. Dus ik in de quartier voortdurend dat teken maken, en iedereen groet terug vol enthousiasme met "Tshi-Tshi". Het heeft een tijdje geduurd voor ik de clue doorhad.

http://www.congoplanete.com/pictures/news/etienne_tshisekedi_wa_mulumba_udps_congo_goma_z.jp g

Ik ben daardoor wel een nachtje in de gevangenis gevlogen en heb zwaar mogen dokken. Want ik maakte dronken, 's nachts in een bar, een paar keer het tekentje en moet zogezegd Kabila beledigd hebben. Geen leuke ervaring.

De Brabander
20 augustus 2012, 13:31
Wat leuk is, is dat het niet alleen een teken van Belgische oorsprong lijkt te zijn, maar bovendien een tweetalig teken (victoire - vrijheid). ;-)

Dionysus
20 augustus 2012, 15:02
Trouwens, het V-teken was ook het teken van Etienne Tshisekedi tijdens de recente verkiezingen in Congo.

Ik was me daar niet van bewust, want het is mijn ordinaire saluut. Dus ik in de quartier voortdurend dat teken maken, en iedereen groet terug vol enthousiasme met "Tshi-Tshi". Het heeft een tijdje geduurd voor ik de clue doorhad.

Ik ben daardoor wel een nachtje in de gevangenis gevlogen en heb zwaar mogen dokken. Want ik maakte dronken, 's nachts in een bar, een paar keer het tekentje en moet zogezegd Kabila beledigd hebben. Geen leuke ervaring.

Ach, dat is zo'n verhaal dat eerst niet leuk is, maar waar je later keihard mee lacht.

C2C
20 augustus 2012, 17:42
Ach, dat is zo'n verhaal dat eerst niet leuk is, maar waar je later keihard mee lacht.

Ja, en ik hou niet zo van café-praat, maar dit is een echt gebeurd verhaal.

Het probleem is dat de kapitein (een "Bana moro", dwz garde présidentielle) die zijn soldaatjes op mij afstuurde nog altijd bij mij om de hoek woont.

We kruisen elkaar heel veel, en dan zie ik zijn corrupte lach. Ja, hij is erin geslaagd mij op totaal illegale en brutale manier een paar honderd dollar afhandig te maken, en "vergeeft" mij nu.

De essentie van de Congolese corruptie. Smeerlap. Hij heeft al veel bij mij geprobeerd, en omdat hij met z'n bedelen nergens kwam, heeft hij maar geweld gebruikt.

Ik kan er nu wel mee lachen. Maar om 2 uur 's nachts voor uw eigen voordeur door 5 soldaten met AK47s weggetild worden en naar een groezelig bureauke met cachot gebracht worden, en daar dan onder druk een verklaring tekenen is niet fijn. Heb dan nog een paar uur in't cachot gezeten, maar het werd snel licht, en ze hebben mij dan laten gaan. Want had de buurt gezien wat ze hadden gedaan, dan hadden ze die man gelyncht.

Enfin, benieuwd wat ik tijdens mijn nieuwe missie, binnen een paar dagen, weer ga mogen meemaken.

Creed
21 augustus 2012, 00:24
Leuk. Ik wist niet dat de oorsprong daarvan in onze contreien lag.

Say WUT???

Creed
21 augustus 2012, 00:26
Amtrak en DHS waren bezorgd om de V-teken actie in Amerika, dat blijkt uit documenten verkregen als gevolg van een FOIA-aanvraag

INFOWARS - FOIA Documents: DHS Monitored Opposition to ‘See Something, Say Something’ Program (http://www.infowars.com/foia-documents-dhs-monitored-opposition-to-see-something-say-something-program/)

http://truthsquad.tv/wp-content/uploads/2011/04/janet-napolitano.jpg

...

A report dated January 24, 2011, marked “for official use only” and produced by the Amtrak Intelligence Team is entitled Opposition to “See Something, Say Something”.

The report notes how Infowars.com launched a campaign in opposition to the DHS program, which encourages citizens to report “suspicious activity” to the authorities, including via television screens at Wal-Mart stores which play a message from DHS chief Janet Napolitano.

The document notes how Infowars “claims” the campaign was based on the “V for Victory” symbol of French resistance to Nazi occupation in WWII, while implying that the movie V For Vendetta, as well as an incident in 2006 where Clay Duke spray painted a ‘V’ on the wall during a school board meeting in Panama City, Florida before shooting at board members, were motivations behind the campaign.

“Some people may associate the film in which a modern-day Guy Fawkes attacks a totalitarian regime in England with Jones’ campaign,” states the document.

The report includes screenshots of posters used in the campaign, alongside the text, “Alex Jones is calling on
people to place campaign posters in public places to counter a perceived “police state.” Supporters also might write the letter “V” on public property as a protest effort.”

The report makes it clear that the growth and success of the campaign was monitored by federal authorities.

“Jones’ Facebook page offers 58 “V for Victory” posters that people can print, and as of 24 January, 1,840 people “liked” his “V for Victory” Facebook page. Over 135,000 “like” Jones’ personal Facebook page,” states the report.

The document also includes a photo of an activist placing a ‘V’ poster on a telegraph pole in support of the campaign.

http://static.prisonplanet.com/p/images/august2012/190812shot2.jpg

Napolitano is one of the nutty radical Obama insiders...
You can pair her up the AG: another nut.

zonbron
21 augustus 2012, 18:32
Napolitano is one of the nutty radical Obama insiders...
You can pair her up the AG: another nut.

Geraldo Asks if Napolitano Has Let A 'Lesbian Cabal' Take Over DHS (http://www.breitbart.com/Breitbart-TV/2012/08/17/Geraldo-Asks-if-Napolitano-has-let-lesbian-cabal-take-over-DHS)

You can blame the EUropeans all you want.

Please realise, dat heden ten dage de problemen in de VS & EU op belangrijke vlakken dezelfde zijn. (pro-Jihaat, pro-man haters)

How's that yo ? (And what are U gonna do bout it ?)

:roll:

zonbron
21 augustus 2012, 18:34
Ooh en AG is Al Groteske ?

How about the Al Gore Warming (AGW) ?


BS ?

zonbron
25 februari 2013, 21:45
Verkiezingen in Italie.

Mijn oog viel op de opmerkelijke symboliek in de campagne van komediant Beppe Grillo, M5S. V for Victory! MoVimento en 5 sterren...


Il MoVimento 5 Stelle è un movimento di liberi cittadini per un'Italia a 5 Stelle: Acqua, Ambiente, Trasporti, Connettivit�* , Sviluppo.

http://www.fanti1959.com/wp-content/uploads/2012/12/beppe-grillo-movimento-cinque-stelle.jpg

http://cdn.blogosfere.it/teleipnosi/images/beppegrillo22.jpg

http://static0.demotix.com/sites/default/files/imagecache/a_scale_large/1700-9/photos/1718999.jpg

http://www.scordia5stelle.it/wp-content/uploads/2012/10/MOVIMENTO-5-STELLE-man.-Beppe-Grillo.jpg

http://shenyanigans.files.wordpress.com/2011/07/5star.png

http://theorderoftheironphoenix.com/wp/wp-content/uploads/2012/06/churchill_v_for_vctory.jpg

http://rlv.zcache.com/v_for_victory_photo_cutouts-p153619422531340497bf5e7_400.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-ZQ-5dGMaB_Y/T29gukIQxuI/AAAAAAAABLY/qjo3fi-bq70/s1600/5star.png

zonbron
26 februari 2014, 17:04
Trouwens, het V-teken was ook het teken van Etienne Tshisekedi tijdens de recente verkiezingen in Congo.

Ik was me daar niet van bewust, want het is mijn ordinaire saluut. Dus ik in de quartier voortdurend dat teken maken, en iedereen groet terug vol enthousiasme met "Tshi-Tshi". Het heeft een tijdje geduurd voor ik de clue doorhad.

http://www.congoplanete.com/pictures/news/etienne_tshisekedi_wa_mulumba_udps_congo_goma_z.jp g

Ik ben daardoor wel een nachtje in de gevangenis gevlogen en heb zwaar mogen dokken. Want ik maakte dronken, 's nachts in een bar, een paar keer het tekentje en moet zogezegd Kabila beledigd hebben. Geen leuke ervaring.


Ook in Belgie het Belgische V-teken opnieuw in gebruik:

http://www.hln.be/hln/nl/17781/Verkiezingen-2014/article/detail/1801386/2014/02/26/Ambetante-kwestie-Telkens-wij-twee-pintjes-vragen-roepen-ze-N-VA-N-VA.dhtml

Een ambetante kwestie voor de trommelaars van de Koninklijke Harmonie Ave-Kapelle: pintjes bestellen deden Karel en Rudy tot nu toe telkens met de wijs- en middelvinger in de lucht. Sinds de partij van Bart De Wever het fameuze V-teken ingepalmd heeft, begint het hele café echter 'N-VA! N-VA' te roepen

TheFourHorsemen
8 december 2015, 14:45
Wat leuk is, is dat het niet alleen een teken van Belgische oorsprong lijkt te zijn, maar bovendien een tweetalig teken (victoire - vrijheid). ;-)

Tweetalig? Heel wat meer dan dat.

Maar in ieder geval niet in de derde landstaal, het Duits. Je poging om het als propaganda voor het BUB te gebruiken faalt dus.

Gipsy
8 december 2015, 21:05
Ook in Belgie het Belgische V-teken opnieuw in gebruik:

http://www.hln.be/hln/nl/17781/Verkiezingen-2014/article/detail/1801386/2014/02/26/Ambetante-kwestie-Telkens-wij-twee-pintjes-vragen-roepen-ze-N-VA-N-VA.dhtml

Een ambetante kwestie voor de trommelaars van de Koninklijke Harmonie Ave-Kapelle: pintjes bestellen deden Karel en Rudy tot nu toe telkens met de wijs- en middelvinger in de lucht. Sinds de partij van Bart De Wever het fameuze V-teken ingepalmd heeft, begint het hele café echter 'N-VA! N-VA' te roepen

Ach als de Chinezen op foto genomen worden staan ze ook altijd met twee vingers open.

Jan van den Berghe
8 december 2015, 21:17
Op zich leuk als symbool, maar de retoriek van Alex Jones vind ik toch maar zwak. Wie Obama een socialist noemt heeft maar weinig politiek inzicht.

Doch op zich kan deze campagne natuurlijk nuttig zijn, als die werkelijk breed gedragen wordt en niet enkel door libertair-rechts.

Het referentiekader ligt in de VS toch een beetje anders dan bij ons. Voor veel Amerikanen is Obama weldegelijk een socialist. Europeanen die dan weer naar de VS kijken, zullen Obama uiteindelijk toch weer vrij liberaal vinden.

Gipsy
8 december 2015, 21:23
Het referentiekader ligt in de VS toch een beetje anders dan bij ons. Voor veel Amerikanen is Obama weldegelijk een socialist. Europeanen die dan weer naar de VS kijken, zullen Obama uiteindelijk toch weer vrij liberaal vinden.

Obama is een zinneke. Noch vlees nog vis. Zijn toespraak van eergisteren was zeveren om niets te zeggen.

Jan van den Berghe
8 december 2015, 21:25
Tweetalig? Heel wat meer dan dat.

Maar in ieder geval niet in de derde landstaal, het Duits. Je poging om het als propaganda voor het BUB te gebruiken faalt dus.

Bij de BUB is het Duits geen derde "landstaal". In hun ogen zou het Duits gedegradeerd moeten worden tot een regionale taal.

TheFourHorsemen
9 december 2015, 09:38
Bij de BUB is het Duits geen derde "landstaal". In hun ogen zou het Duits gedegradeerd moeten worden tot een regionale taal.

Ja, die indruk had ik al. Een beetje zoals hun grote voorbeeld Frankrijk zich gedraagt ten opzichte van het Bretoens etc.

zonbron
9 december 2015, 12:50
Ach als de Chinezen op foto genomen worden staan ze ook altijd met twee vingers open.

Weet U waarom? Ik wel.

zonbron
9 december 2015, 12:51
Obama is een zinneke. Noch vlees nog vis. Zijn toespraak van eergisteren was zeveren om niets te zeggen.

Hoezo? Obama is en blijft Obama.

Ach een tweetje. Zeveren, dat klopt. Veel zeveren...

zonbron
9 december 2015, 12:53
Bij de BUB is het Duits geen derde "landstaal". In hun ogen zou het Duits gedegradeerd moeten worden tot een regionale taal.

Laat BUB maar bubbels blazen. Inhoudloze zeepbubbeltjes.