PDA

View Full Version : The Economist en Nepal


zorroaster
30 mei 2004, 22:34
Beste Vincent,

Een tijdje geleden maakte je er je druk in dat iemand je intellectuele capaciteiten in twijfel had getrokken en liet je weten dat je wekelijks "The Economist" las. Als dat geen bewijs was!

Het gekke is wel, dat een tijdje daarna je in een interview in Menzo ZWAAR uit de bocht ging. Het thema was de betwiste wapenleveringen aan Nepal, en u antwoordde:
"Die wapens zijn er nu, en het is vrede! Wat is het probleem eigenlijk?"

Beste Vincent, als u écht The Economist leest, zou u dan niet weten dat zij geregeld berichten over Nepal? Waar elke maand nog honderden doden vallen? Waar de strijd tussen het koninklijk leger en de maoïsten onverminderd doorgaat?
Waar koning Gyanendra een verkozen regering naar huis stuurde en zelf een nieuwe, onverkozen marionet in de plaats installeerde?

Mijn conclusie, wanneer u zo'n uitspraken doet, is dan: Ofwel leest die man The Economist niet, ofwel leest hij ze wel en stond hij een potje te liegen.

Wat is het juiste antwoord?

zorroaster
2 juni 2004, 21:13
Even bovenaan zetten om de aandacht van mr. Van Quickenborne nog eens proberen te trekken...

bernard
2 juni 2004, 22:40
Tja een Staatssecretaris die zelfs niet op de hoogte is van de toestand in Nepal en dan er nog in een interview de wapenleveringen verdedigd
Dan weet je het wel

Vincent Van Quickenborne
2 juni 2004, 22:45
Ik lees The Economist wel degelijk elke week.

Er is een tijdje wapenstilstand geweest in Nepal.

Er zijn verkiezingen aangekondigd voor volgend jaar.

zorroaster
3 juni 2004, 13:20
Ik lees The Economist wel degelijk elke week.

Er is een tijdje wapenstilstand geweest in Nepal.

Er zijn verkiezingen aangekondigd voor volgend jaar.

Een tijdje wapenstilstand, gevolgd door het grootste Maoïstische offensief sinds het uitbreken van de oorlog. Allemaal dankzij onze Belgische blaffers hé?
Zolang de monarchie in Nepal haar dictatoriale macht niet wil verminderen, zullen de Maoïsten sterker worden. Door de Minimi's en de Amerikaanse steun hebben de regeringstroepen een tweede adem gevonden en is het conflict weer in een straatje zonder eind gesukkeld. Net vanwege onze wapens is het conflict heviger dan ooit dus.

Opmerkelijk trouwens dat u nu nuanceert tot "een tijdje wapenstilstand" en u in Menzo nog onomwonden verklaarde dat er nu "vrede is in Nepal dankzij onze wapens".

Xenon
3 juni 2004, 18:34
Nog een vraag i.v.m. de hypocriete Belgische vredespolitiek:

Volgt u de premier in zijn onvoorwaardelijke steun aan Tutsi dictator Gagame? Deze man is de belangrijkste oorzaak van instabiliteit in het Grote Meren gebied en wordt door quasi alle laden gemeden als de pest.
Is het ethisch verantwoord het vuile oorlogje van deze man te ondersteunen met Belgische ontwikkelingshulp?