PDA

View Full Version : Islamofobie is gevaarlijk


Hexa
2 juni 2004, 23:34
Volgens de Commissie voor Britse Moslims en Islamofobie kan aanhoudende en onbeheerste islamofobie leiden tot rellen en toenemend extremisme onder moslims. De commissie, door de Britse regering in het leven geroepen, waarschuwt daarvoor in haar vandaag gepresenteerde rapport.

Uit het rapport blijkt onder meer dat het leven voor de moslims sinds de aanslagen van elf september 2001 gemiddeld zwaarder is geworden. Zo worden zowel moslims als moskeeën steeds vaker geconfronteerd met geweld. De commissie stelt eveneens dat overheidsinstellingen zich schuldig maken aan het discrimineren van moslims. Mede hierdoor vervreemden met name jonge moslims in grote getale van de Britse cultuur. Volgens de commissie dreigt het een tijdbom te worden.

"De integratie van moslims wordt bedreigd door onwetendheid en onverdraagzaamheid", aldus commissielid Richard Stone. Volgens hem is er niets gedaan met de zestig aanbevelingen van commissie in 1997, met als doel het bevorderen van een verdraagzamere samenleving. Hij stelt dan ook dat de positieve ontwikkelingen sindsdien veelal het werk zijn moslimorganisaties zelf zijn.

De Britse Moslimraad, die haar medewerking aan het onderzoek gaf, deelt de conclusie van de Commissie voor Britse Moslims en Islamofobie. Ze stelt dat er weinig vooruitgang is geboekt ten aanzien van "de verschrikking van islamofobie." Volgens de Moslimraad doet de Britse regering te weinig aan het beschermen van de moslimburgers tegen "discriminatie, laster, pesterijen en diefstal

De imam Abduljalil Sajid, een adviseur van de commissie, waarschuwt dat veel Britse organisaties "institutioneel islamofobisch zijn. Zo worden moslims sinds 11 september niet zelden door agenten lastig gevallen die daarbij gebruik maken van omstreden aanhoudings- en fouilleringsbevoegdheden", aldus de iman.

bron: http://www.runnymedetrust.org/publications/pdfs/islamophobia.pdf
http://frontpage.fok.nl/nieuws/42349

straddle
3 juni 2004, 00:43
Het "extremisme" dat bij westerlingen ontstaat is enkel een reactie op de aggressieve, fascistische en discriminerende islam. Het is zelfs verkeerd om te spreken van westers extremisme. Omdat we rechtstaan en reageren tegen datgene en diegenen die onze westerse waarden van o.a. tolerantie misbruiken? Hoever moet je gaan met je tolerantie om intolerantie te bijven tolereren???

Waarom hebben we die "fobie" niet tov chinezen, zuidamerikanen, jappeners, oosteuropeanen?... Waarom hebben we met deze bevolkingsgroepen geen noemenswaardige problemen?

Het is hoog tijd voor diegenen die zo schermen met onze westerse waarden van verdraagzaamheid om recht te staan en die waarden te verdedigen. De aggressieve islam ruikt de zwakte van de europeanen en knaagt langzamerhand aan de westerse waarden waar onze voorouders voor gestreden hebben.

Herman Desmedt ©HD
3 juni 2004, 00:45
De aanslagen van 11 september waren in naam van de Islam.
Natuurlijk zijn niet alle Islamieten Fundi's. Maar in verscheidene Islamitische teksten halen de fundi's wel hun inspiratie en ze vinden steeds en overal onderdak bij geloofsgenoten.
Zorgen islamieten dan zelf niet dat ze geviseerd worden ?

Peace
3 juni 2004, 07:27
Het is voor de moslims in Engeland die zich gefrustreerd voelen, maar een kleine stap om terug te keren naar hun zandbak.

Als je iemand een slag op zijn oog geeft, moet je daarna ook niet komen klagen als ze je een slag terug geven op je oog.
Gezien het steeds toenemend fundamentalisme en extremisme van veel moslims, lijkt het mij onverantwoord om nog steeds moslims naar het westen toe te laten en lijkt het mij al helemaal onverantwoord om ze postjes te geven waar ze een ernstig gevaar kunnen betekenen voor het land en zijn bevolking.
Het is uit veiligheidsredenen een pure noodzaak geworden om moslims niet meer dezelfde rechten te kunnen geven als andere mensen.

De Britse regering begint er gawoon steeds meer achter te komen dat het vreemdelingenexperiment in Engeland totaal aan het mislukken is en een heel groot binnenlands gevaar begint te betekenen.

Antoon
3 juni 2004, 08:23
Wat deze imams noemen 'Islamofobie' is gewoon een legitieme en menselijke reactie op de arrogantie en het barbarisme van de Islam en het groeiende fundamentalisme binnen deze gemeenschap.

Nog gevaarlijker dan Islamofobie is de Islamofilie, of de overdreven sympathie voor de moslims zoals vooral bij onze Groenen en extreem-linkse partijen bestaat, maar waar ook de Socialisten en hun Paarse patrners aan meedoen. Dat is hetgeen de autochtone Vlaming in een versneld tempo zich harder doet opstellen en nog meer afkeer kent tegen de Islam.

Mochten onze Westerse regeringen zich strakker opstellen tegen de Islam, zowel haar barbarisme uit het buitenland als haar steun en arrogantie in het binnenland, dan zou de autochtone bevolking zich minder druk maken.

Funghus
4 juni 2004, 23:40
Daar ben ik het niet mee eens, maar ik begrijp wel uw standpunt.

Wanneer je het hebt over integratie, dan kan er geen sprake zijn van unilaterale integratie. Het is alsof je een puzzel wil maken door telkens maar naar één stukje te kijken of alsof je een vreemde taal wil leren zonder op één enkel moment iets te moeten vertalen naar je moedertaal. Belgen moeten niet verwachten dat integratie mogelijk is zonder extra inspanning en zonder wrijving.

Ik hang meestal rond op Angelsaksische fora en merk nu vrij verbaasd dat veel Vlamingen ook redelijk xenofoob zijn. Ik zit hier in het beschutte Leuven en niet Molenbeek weliswaar. Het is heel moeilijk om optimistisch te blijven als je een probleembuurt zit. Toch denk ik dat het best mogelijk is vriendschappelijke relaties aan te knopen met moslims als Vlaming als je bereid bent even binnen te springen en thee te drinken. Veralgemeningen zijn emotionele beschermingsmechanismen. Begrijpelijk maar gevaarlijk. Elke afstand die je neemt van het probleem is gevaarlijk. Kampvorming en radicalisatie zijn moeilijk weer te vereffenen. Het is angstaanjagend hoe mensen van elkaar kunnen vervreemden hoewel ze elkaar als mensen voorheen niet eens kenden. Wat je vooral moet doen is je hoofd koel houden en een openheid en nuance aan de dag leggen. Dat geeft mensen die het niet met je eens zijn meer kansen om dat ook te doen.

Het debat wordt op een veel te eenzijdige en kleingeestige manier gevoerd. De media overspoelen ons met informatie over aanslagen en moord, maar ze gaan helemaal niet diep in op de oorzaak, de complexe achtergrond en de gevolgen van heel het conflict. Veel mensen vergeten dat het Westen op dit eigenste moment een hele bevolking door een diep dal sleurt en dat het misschien wel eens radicale reacties zou kunnen opwekken bij mensen die met hen sympathiseren.

Ik ben niet zozeer een Amerika-hater. Er zijn mooie dingen aan de VS. Wat veel mensen hier niet beseffen is dat de draagwijdte van het conflict sterk overroepen is. Tijdens het Oil-for-Food programma van de VN zijn naar schatting 1,5 miljoen Irakezen gestorven van de gevolgen van de embargo's. Keek Frankrijk -dat duchtig van dat programma profiteerde- daar naar om?

Er sterven elke week ongeveer 1 miljoen mensen aan de gevolgen van armoede. Dat is 170000 mensen per dag. Zij komen niet in het nieuws. Ze hebben geen gezicht en geen naam. Er staan geen schijnwerpers om hun wanhoop te belichten.

Wanneer Palestijnen vastgehouden worden door het Israëlisch leger omdat hun broer betrokken was bij een moord, dan is dat een inbreuk op de mensenrechten. Wanneer een Palestijn uit een vluchtelingenkamp in Syrië door de Syrische geheime dienst wordt afgeranseld zonder reden en maar vrijkomt als zijn familie losgeld betaalt (of zijn zuster even te leen geeft), dan weet geen kat het.

De hele Moslimwereld wordt door de vermoeide man over dezelfde kam geschoren. Alle contekst vervaagt en als de toeters van de media er nog wat paniek indreunen dan staan de crisis-industrieën klaar om de room af te schuimen.

Is het je niet opgevallen dat op 9-11 alle grote zenders al wisten dat het een terreur-aanslag was, hoewel niemand zogenaamd een idee had dat zoiets kon gebeuren? Is het ook opgevallen dat in dat tekst-balkje geschreven stond: "your armed forces are ready", wanneer de NORAD voor de eerste dag van haar bestaan niet naar behoren functioneerde?

En als je het hebt over barbarisme, wat bedoel je dan? Is het gebruiken van niet-precisiegeleide bommen op residentiële wijken van Baghdad dan geen barbarisme? Het is niet eens de moeite om gedode burgers te tellen, is dat geen barbarisme? Of het gebruik van verarmd uranium munities door Britse en Amerikaanse troepen in Afghanistan met als gevolg verschrikkelijke miskramen, kankers en oogtumoren voor gevolg bij de inheemse bevolking... is dat geen barbarisme? Naar schatting 2 miljoen Afghanen gaan binnen de 10 jaar kanker krijgen van het goedje dat als fijn radioactief stof rondwaait. Choh, de veiligheid van de Amerikanen is toch wel bijzonder belangrijk.

Voor die ene Afghaanse vrouw die de resten van haar dochtertjes van haar ontplofte erf moest krabben en in een plastic zakje verzamelen was de komst van de Amerikanen niet echt een gezellig moment. Wat is haar schuld aan heel deze zaak? Wat moeten de Afghanen nu denken na 20 jaar oorlog? Kan je die mensen verwijten dat ze niet beter weten dan raad vragen aan hun god? Het is het enige dat hen overeind houdt.*

Wanneer mensen zullen inzien dat de hele poppenkast geleid wordt van bovenuit, dan zullen ze ook inzien dat we in hetzelfde schuitje zitten. Het is aan ons om harmonieus samen te leven en voor onszelf te denken. En we zullen daar de vruchten van plukken, zoniet de bommen. De factuur van de bommen zijn al in de begroting ingeschreven.

* Ik kan de mpeg video van John Pilger (Australisch reporter) "Breaking the Silence" aanraden. Het gaat over Afghanistan en zijn kijk op de oorlog tegen de terreur.

Antoon
5 juni 2004, 12:04
Je focust vooral op het buitenland en op de grootse geopolietieke strategieën die inderdaad soms onmenselijk lijken, ook vanwege onze kant.

Maar ik heb het dan vooral over het binennland. Het is niet alleen hier en dara een probleemwijkje, het gaat stillekesaan over halve steden die ingepalmd worden door moslims. Als je in Brussel bent, dan moet je niet enkel in Molembeek zijn, probeer maar eens Schaerbeek, of het centrum van de stad. Probeer eens Anderlecht en daar bij het Zuid-station.
Of rond de beurs, de avenue Stalingrad, waar je zeker een kilometer terrasjes ziet, vol met Marrokkanen, geen enkele Belg te bespeuren.

Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor Antwerpen, of Mechelen.

Bovendien gedragen meer en meer moslims zich arrogant, ze hebben geen boodschap aan onze waarden en normen, ze worden extremer met de dag, de mannen lopen met de borst vooruit en een arrogante blik, de mullah's zijn met meer en meer, de vrouwen met hoofddoeken rond, en ook meisjes, die er jonger en jonger aan beginnen aan dat extreme voddekop-gedoe.

Het is precies de overdreven islamofilie, die als gevolg een overdreven knuffelpolitiek ten opzichte van dat soort fundamentalisme heeft, die zo gevaarlijk is.

Volksstormer
5 juni 2004, 19:14
Europa islamvrij met alle middelen!

Funghus
6 juni 2004, 21:55
Je focust vooral op het buitenland en op de grootse geopolietieke strategieën die inderdaad soms onmenselijk lijken, ook vanwege onze kant.

Is dat wel te scheiden van binnenland? Ik denk dat die kloof ontstaat doordat TV en radio de actualiteit rond die thema's overdreven veel tam-tam maken. De manier waarop de oorlog de gemoederen ophitst vind ik betreurenswaardig. Indien het Westen even aan zelfkritiek zou doen, dan zou men aan een dergelijke oorlog niet eens beginnen.

Maar ik heb het dan vooral over het binennland. Het is niet alleen hier en dara een probleemwijkje, het gaat stillekesaan over halve steden die ingepalmd worden door moslims. Als je in Brussel bent, dan moet je niet enkel in Molembeek zijn, probeer maar eens Schaerbeek, of het centrum van de stad. Probeer eens Anderlecht en daar bij het Zuid-station.
Of rond de beurs, de avenue Stalingrad, waar je zeker een kilometer terrasjes ziet, vol met Marrokkanen, geen enkele Belg te bespeuren.

Het is waar dat ik al geruime tijd niet meer in Brussel geweest ben in Schaarbeek en Anderlecht. De laatste keer dat ik in Sint-Joost was (een paar maand geleden), heb ik gewoon de weg gevraagd aan een jongeman en die was bijzonder vriendelijk.

Naar mijn oordeel moet men juist meer energie steken in het integreren van jongere migranten. Als ze werkloos zijn, kunnen ze alleen maar meer schade aanrichten. Ik denk dat jonge werkende migranten zich heel anders gedragen dan de tieners die bendes door de straten lopen. Als zij opgroeien in een milieu met gemiddeld 22% werkloosheid* (maar dat cijfer ligt hoger in migrantenwijken), dan zijn ze over het algemeen niet erg optimistisch/constructief ingesteld tegenover de maatschappij.

Vlaanderen heeft minder werkloosheid, maar m.i. meer racisme, omdat er minder migranten zitten in Vlaamse scholen, wat hogere xenofobie tot gevolg heeft, vermoed ik. Of ben je het daar niet mee eens? De hogere levensstandaard en het Germaanse gedachtengoed helpt nog een handje mee wat de xenofobie betreft. Ik ondervind dit toch als ik met Vlamingen omga in vergelijking tot Franstaligen in Brussel.

Het initiatief waarbij men in Mechelen ouders van migrante delinkwenten laat patrouilleren of "op wacht" staan, vind ik heel goed. Ik weet niet wat ervan geworden is, maar de idee die erachter zit kan ik alleen toejuichen. Als je geen punten van wederzijdse waardering vindt, dan zit je hooguit met een wapenstilstand. Als dit besef niet groeit, is m.i. de kans groot dat het escaleert. Om dit concreet te maken, is heel wat creativiteit en goeie wil nodig van locale politici.

* Brussel wel te verstaan.

JoeQpublic
7 juni 2004, 10:29
Altijd fijn om jezelf te herhalen :wink:

Internationaal terrorisme is een grotere bedreiging voor onze 'way of life' dan een stel Marokkaanse handtassendieven. Tegen het eerste sta ik als individu machteloos, het tweede geval is vervelend maar niet onoplosbaar.
Tussen deze 2 fenomenen zijn meer verschillen dan gelijkenissen.

Ik kan de verschillende (oudere?) posters en zelfs mede-burgers begrijpen die 'de Islam' of 'die bruin' over een en dezelfde kam scheren, moe-getergd als ze zijn maar het lijkt mij veel moeite op niks, tenzij electoraal garen dat een welbepaalde bepaalde partij spint.

Veralgemening helpt weinig of niks, enerzijds mist ze de gefocuste aanpak van een bepaalde vorm van kleine criminaliteit die veel onvrede veroorzaakt, anderzijds is het het aloude zondebok-syndroom in werking.
Zelfs zonder Marokkanen worden er handtassen geroofd...

Internationaal moslim-terrorisme pak je in het binnenland o.a. aan door verenigingen door te lichten, illegale geldstromen op te sporen en aan te pakken en radicale imams te weren.

Dat vraagt meer tijd en middelen en is op andere groepen gericht dan acties tegen het gevoel van onveiligheid. Voor dat laatste volstaan wat wijkagenten en een beetje meer plitieke wil.
Het eerste probleem is een pak gecompliceerder.

Beiden vereisen wel de actieve samenwerking van allochtonen & autochtonen die hun leven eerlijk en niet gedreven door negatieve gevoelens willen leiden. Ik hoop dat er nog zulke mensen leven...

parcival
12 juni 2004, 13:59
Onwetendheid is gevaarlijk
Berichten uit sudan : interview met Cesare Mazzolari, Bischop van Rumbek, Sudan http://www.jihadwatch.org/dhimmiwatch/archives/002187.php

Kiesfraude in de UK
She said Muslims were coming under pressure from community elders to surrender their votes.

"People are going to homes, demanding that the voters give up their ballot papers - and that is what they are doing." She said the Asian community "tends to stick together" and, if one of its leaders knocked at the door and asked people to do something, "they by and large do it".

She said: "It is the sort of thing I was anxious about in the early stages of getting the Bill through to have an all-postal ballot. But I did not dare mention it because you are accused then of being a racist. But the chickens are coming home to roost."
http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2004/06/10/nvote10.xml&sSheet=/portal/2004/06/10/ixportaltop.html

Vergeet ook dit princiepe niet als je jouw gesprekspartners sellecteert : http://www.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?t=178

Funghus
12 juni 2004, 14:05
Altijd fijn om jezelf te herhalen

Sorry dat ik zo doordram :P . Maar eens je dat onder ogen ziet, zie je de actualiteit in een heel ander licht. Ik kan het daarom niet voldoende benadrukken.

Internationaal terrorisme is een grotere bedreiging voor onze 'way of life' dan een stel Marokkaanse handtassendieven. Tegen het eerste sta ik als individu machteloos, het tweede geval is vervelend maar niet onoplosbaar.

De herkomst van het internationaal terrorisme moet serieuzer onder de loupe genomen worden. Het mag geen groen licht zijn om oorlog te voeren en duizenden slachtoffers te maken. Want daar komt hoe dan ook groot onheil uit voort zoals rassenhaat en religieus fanatisme. De haat tegenover de Islam is sterk toegenomen sinds 9-11. De haat tegenover de VS en al wie met de VS in de pas loopt ook.

Tussen deze 2 fenomenen zijn meer verschillen dan gelijkenissen.

Absoluut, maar toch wijzen veel mensen de Islam met de vinger.

Internationaal moslim-terrorisme pak je in het binnenland o.a. aan door verenigingen door te lichten, illegale geldstromen op te sporen en aan te pakken en radicale imams te weren.

Dat vraagt meer tijd en middelen en is op andere groepen gericht dan acties tegen het gevoel van onveiligheid. Voor dat laatste volstaan wat wijkagenten en een beetje meer plitieke wil.
Het eerste probleem is een pak gecompliceerder.

Als ze die verenigingen grondig zouden doorlichten, dan zou dat de banden blootleggen tussen het internationaal terrorisme en de organisaties die ze zogenaamd bestrijden. Zelfs een nonchalant amateur-onderzoeker komt erop uit dat de ISI van Pakistan aan de grondslag ligt van het Taliban regime en dat het Taliban regime ook Bin Laden verwelkomde. Hoe kan dat toch? Hoe kan de VS bondgenoot zijn met Pakistan, Pakistan met de Taliban en de Taliban met Osama Bin Laden? Hoe kan de VS op het hoogste niveau verstrengeld zitten met Saoudi Arabië als de rijken in dat land fundamentalistisch terrorisme sponseren?

En wat die handtasdieven betreft, dat lijkt mij maar een deel van het verhaal. Het gaat volgens mij meer om de luidruchtige manier waarop veel moslim migranten over straat lopen en mensen lastig vallen dan om diefstal alleen (maar dat bedoelde je misschien ook). Dat los je niet op met politie, maar enkel met een trage integratie... en die komt moeilijker tot stand naarmate die jongeren uit de boot vallen op de arbeidsmarkt en op school. Het is pas als zij zich aanvaard voelen dat ze het systeem en de mensen zullen respecteren. Dat zal lang duren en er is ouderlijk geduld voor nodig voor het zover komt.

Darwin
13 juni 2004, 12:40
Altijd fijn om jezelf te herhalen :wink:

Internationaal terrorisme is een grotere bedreiging voor onze 'way of life' dan een stel Marokkaanse handtassendieven. Tegen het eerste sta ik als individu machteloos, het tweede geval is vervelend maar niet onoplosbaar.
Tussen deze 2 fenomenen zijn meer verschillen dan gelijkenissen.

Je hebt hier met in principe hetzelfde fenomeen te maken.

De handtasdieven en de megaterroristen vormen enkel verschillende facetten van één en dezelfde strijd.

Ik zal binnenkort eens een verhelderend artikel uit Gazet van Antwerpen van dit weekend hierover posten.


Daarin komt een Brusselse sjakosjentrekker aan het woord die met steun van zijn ouders en op aanraden van de plaatselijke imam naar Afghanistan trok maar daar gebuisd werd in de terroristenschool. Als Osama hem zou oproepen om Bush te gaan vermoorden vertrok hij op staande voet op missie, zegt hij zelf.

Fonske
13 juni 2004, 13:09
Die man heeft dat gezegd? Nee toch, dan zullen ze allemaal wel zo zijn. :roll:
Proficiat, u hebt het verband tussen handtasjes dieven en moslimfundamentalisme gevonden. Mischien moet u er eens over denken een cariere in de sociale wetenschap na te streven. :lol:

Akkersloot
13 juni 2004, 13:41
Volgens de Commissie voor Britse Moslims en Islamofobie kan aanhoudende en onbeheerste islamofobie leiden tot rellen en toenemend extremisme onder moslims
Ja als je ze geen gelijk geeft dan worden ze extreem.

big bad wolf
13 juni 2004, 13:50
Volgens de Commissie voor Britse Moslims en Islamofobie kan aanhoudende en onbeheerste islamofobie leiden tot rellen en toenemend extremisme onder moslims
Ja als je ze geen gelijk geeft dan worden ze extreem.
idd, net zoals Abou Jahjah en aanverwanten voor eender wat dat niet in hun voordeel beslist worden het woord "racisme" in de mond nemen, doen je joden hetzelfde met "anti-semitisme".

De enige oplossing is een groeiend besef bij alle culturen dat religie een persoonlijke visie is, i.p.v. iets wat je kost wat kost aan de hele wereld goedschiks of kwaadschiks moet opdringen.

Waarom zijn er zo weinig incidenten met katholieken denk je? (op Noord-Ierland na dan)

Funghus
13 juni 2004, 15:41
Waarom zijn er zo weinig incidenten met katholieken denk je? (op Noord-Ierland na dan)

Omdat de mensen niet meer zo gelovig zijn in de oude politieke zin van het woord.

Maar de Spaanse conquistadors in Zuid-Amerika deden anders wel aardig hun best. Wie niet vlug schreeuwde dat God de almachtige vader de bron van alle goedheid was, werd over de kling gejaagd. Gelukkig doen de moslims van tegenwoordig dat niet.

Islam is in die zin niet de ergste politieke godsdienst allertijden. Daarom zijn er ook meer katholieken hé. Niet omdat de Bijbel bol staat van fascinerende waarheden. Toegegeven, de Islam heeft ook heel wat veroverd.

Als de moslim migranten hun ei kwijt kunnen in de stembus en op het MDP stemmen, dan is dat de geboorte van seculiere Islam in België. Dat kan ik alleen maar toejuichen. En met de tijd zullen ze meer seculiere ambities beginnen koesteren. Bedenk dat we hier in de jaren '50 nog over hemel en hel bezig waren in de mis op zondag. Er is sindsdien zo veel gebeurd dat homo's in het huwelijk kunnen treden.

En het is wel degelijk een feit dat racisme een rol speelt in onze maatschappij. Discriminatie op de werkvloer (en ook al om die te mogen betreden) speelt een belangrijke rol bij de migrante gemeenschappen. Maar het is inderdaad overdreven dat ze bij de minste wrijving het woord racisme over hun lippen brengen. Het bewijst alleen maar hoe gestigmatiseerd ze zijn.

dejohan
14 juni 2004, 00:34
Die man heeft dat gezegd? Nee toch, dan zullen ze allemaal wel zo zijn. :roll:
Proficiat, u hebt het verband tussen handtasjes dieven en moslimfundamentalisme gevonden. Mischien moet u er eens over denken een cariere in de sociale wetenschap na te streven. :lol:

Dat mag niet van zijn psychiater.

JoeQpublic
14 juni 2004, 15:45
Kiesfraude in de UK
She said Muslims were coming under pressure from community elders to surrender their votes.

"People are going to homes, demanding that the voters give up their ballot papers - and that is what they are doing." She said the Asian community "tends to stick together" and, if one of its leaders knocked at the door and asked people to do something, "they by and large do it".

She said: "It is the sort of thing I was anxious about in the early stages of getting the Bill through to have an all-postal ballot. But I did not dare mention it because you are accused then of being a racist. But the chickens are coming home to roost."
http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2004/06/10/nvote10.xml&sSheet=/portal/2004/06/10/ixportaltop.html mijn markering 'met vet'
jaja, stemmen per brief, wie had ooit kunnen denken dat dat meer kans op storing en manipulatie geeft dan mensen naar een stemhokje laten komen? :roll:
'n stel grote lichten daar in Engeland...