PDA

View Full Version : 'Arabische lente wordt sowieso een islamitische zomer'


Antoon
18 mei 2011, 11:39
Dit komt niet van mij (hoewel ik dit reeds langer vreesde), maar van de arabiste Laila Al-Zwaini.

Lees maar zelf:

Dat al die demonstrerende moslims in het Midden-Oosten democratie zouden willen zoals wij die hier kennen, is louter westers wensdenken. De arabiste Laila Al-Zwaini schreef een tijdje geleden nog heel terecht in de Volkskrant: 'De Arabische lente wordt sowieso een islamitische zomer,' zegt Wim Van Rooy die samen met zijn zoon Sam een essaybundel over de islam samenstelde.

De 300 vrouwen die het aandurfden om op Internationale Vrouwendag, na de val van president Hosni Mubarak, op het Tahrirplein in Caïro te gaan demonstreren, werden geslagen en sommigen van hen aangerand door Egyptische mannen. De politie deed niets. Dát is het nieuwe Egypte: op maandag betogen mensen voor vrijheid, en op dinsdag mishandelen diezelfde mensen vrouwen omdat ook zij vrijheid vragen. De kleine minderheid die écht democratie en minder islam wil, zit weg te kwijnen op Twitter en is zo minuscuul dat ze niets betekent. (bron (http://www.express.be/joker/?action=view&cat=brainflame&item=arabische-lente-wordt-sowieso-een-islamitische-zomer&language=nl&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_term=Arabische%20lente%2C%20islamisme%2C%20dem ocratie&utm_campaign=))

--- In Knack : "de islam deugt inderdaad niet" --- (http://knack.rnews.be/nl/actualiteit/nieuws/wereld/de-islam-deugt-inderdaad-niet-wim-van-rooy/article-1195013641389.htm)


.

eno2
18 mei 2011, 12:31
Caïro te gaan demonstreren, werden geslagen en sommigen van hen aangerand door Egyptische mannen. De politie deed niets. Dát is het nieuwe Egypte: op maandag betogen mensen voor vrijheid, en op dinsdag mishandelen diezelfde mensen vrouwen omdat ook zij vrijheid vragen

elke iet of wat Egypteloerder weet dat het een staande traditie is in Egypte om vrouwen in het publiek te bepotelen, daar is helemaal niks nieuws aan, dat is gewoon het heel oude Egypte

natuurlijk deugt de islam niet, het katholicisme deugt ook niet, maar minder

gfpatch
18 mei 2011, 12:38
En de essentie is:

Wim van Rooy: Het enige wat de opstandelingen verenigt is hun verzet tegen het regime. Zij willen brood op de plank – maar ze willen niet minder islam, ze willen niet meer rechten voor vrouwen en voor christelijke of joodse minderheden, ze willen geen vrede met Israël. Recente onderzoeksresultaten van het Pew Research Center zijn ontnuchterend. De meerderheid van de Egyptenaren vindt nog steeds dat afvalligen mogen worden gedood. (HJA)

BRON (http://knack.rnews.be/nl/actualiteit/nieuws/wereld/de-islam-deugt-inderdaad-niet-wim-van-rooy/article-1195013641389.htm)

Cynara Cardunculus
18 mei 2011, 12:44
Is er iemand die verschiet? Ook geen juichende linkiewinkies? stillekes aan die kant van het front vind ik.

SDX
18 mei 2011, 12:59
Is er iemand die verschiet? Ook geen juichende linkiewinkies? stillekes aan die kant van het front vind ik.

Niet ik nee, schreef 't hier reeds van in 't prille begin van die revoltekes, 't zal géén islamitische zomer worden, maar 'n koude, zwarte, islamitische hongerwinter die 'n paar eeuwen zal aanhouden!

eno2
18 mei 2011, 16:05
allemaal flauwe kul

democaten steunen democratiseringen

punt

al dat hautaine gedoe van die zetelzittertjes hier die nooit het puntje van hun neus uitgestoken hebben terwijl de daappersn ginder leven en mutilatie en marteling riskeren

Cynara Cardunculus
18 mei 2011, 16:16
allemaal flauwe kul

democaten steunen democratiseringen

punt

al dat hautaine gedoe van die zetelzittertjes hier die nooit het puntje van hun neus uitgestoken hebben terwijl de daappersn ginder leven en mutilatie en marteling riskeren

ga ze dat eens vertellen op Lampadusa misschien?

eno2
18 mei 2011, 17:59
ga ze dat eens vertellen op Lampadusa misschien?

Waarom? Zijn ze niet op de hoogte?

Cynara Cardunculus
18 mei 2011, 18:27
Waarom? Zijn ze niet op de hoogte?

blijkbaar niet, anders zouden ze toch niet gaan lopen zeker!

zonbron
18 mei 2011, 19:04
Niet ik nee, schreef 't hier reeds van in 't prille begin van die revoltekes, 't zal géén islamitische zomer worden, maar 'n koude, zwarte, islamitische hongerwinter die 'n paar eeuwen zal aanhouden!

Best mogelijk, maar hoe weet U dat ?

eno2
19 mei 2011, 01:17
blijkbaar niet, anders zouden ze toch niet gaan lopen zeker!

waar hebben we het over?

eno2
19 mei 2011, 01:18
Best mogelijk, maar hoe weet U dat ?

hoe zou hij?

ministe van agitatie
26 mei 2011, 01:37
'Arabische lente wordt sowieso een islamitische zomer'
.

Ah ja, want anders moeten de racisten hier hun mening herzien.

SDX
26 mei 2011, 01:54
Best mogelijk, maar hoe weet U dat ?

Omdat je democratie niet kan kopen in de winkel, omdat daar lange tijd van strijd aan vooraf gaat, omdat enkel maar vrije verkiezingen, geen democratie inhoudt, daar komen 'n heleboel andere dingen bij kijken, zoals daar zijn; gelijkheid voor vrouwen, vrouwenrechten, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie (en dat betekent niet echt; Kopten uitmoorden en hun kerken in brand steken), universele rechten van de mens, democratische wetten, en niet islamitische wetten die op de sharia gestoeld zijn, scheiding van kerk (moskee) en staat etc etc...allemaal dingen die niet compatibel zijn met islam of beter gezegd vice versa.

Tijdens die revoltekes heb ik steeds allahu akbar gehoord, en gezien dat er uitgebreid de tijd genomen werd om 5 X/dag hun mattekes uit te rollen om te bidden...allemaal dingen die niet echt democratisch lijken, maar meer 'n theocratie inhouden, die mensen - hoe jammer ook - zijn lang niet klaar voor democratie, wéten niet eens w�*t democratie inhoudt.

Mijn broer bezoekt Egypte al ongeveer 10 jaar, en in die tijdspanne heeft hij 't daarginds enkel maar zien verstrengen, waar in 't begin nog veel vrouwen te zien waren zonder hoofddoeken in leidinggevende functies, zag hij de laatste jaren steeds minder vrouwen in hogere posities en steeds meer gehoofddoekten en volledig verpakten, er is dus 'n neerwaartse trend te bespeuren.
...en 1+1 = nog steeds 2!

SDX
26 mei 2011, 01:55
hoe zou hij?

Hij = zij en denkt gewoon logisch na, maar de tijd zal 't moeten uitwijzen.

SDX
26 mei 2011, 01:55
waar hebben we het over?

Dat Lampedusa overspoeld wordt door vluchtelingen, op de vlucht voor 'democratie'?

ministe van agitatie
26 mei 2011, 02:14
steek uw vooroordelen waar ze thuis horen.

zogenaamde islamitische gekken in Tunesië ...

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/253709_105656039524257_100002395844038_54424_17453 5_n.jpg

http://www.trust.org/resize_image?w=460&height=267&path=/dotAsset//dotAsset/c246f9fe-f566-42a4-a1ac-5b16da0218a9.jpg

http://mikeely.files.wordpress.com/2011/01/tunisia-revolution-women.jpg


en Egypte

http://selnadeem.files.wordpress.com/2011/03/twitter-egypt-revolution.jpg

http://24.media.tumblr.com/tumblr_lh38ppAy9d1qdtt31o1_400.jpg

http://www.veteranstoday.com/wp-content/uploads/2011/02/egyptian-revolution-35.jpg

bruggeman
26 mei 2011, 09:21
Het is eens wat anders. Pedopriesters hebben genoeg hete zomers jongetjes en meisjes gemolesteerd.

Moeilijke nacht: fantasmagorische dromen en zo? :lol:

Mahalingam
26 mei 2011, 12:46
Ja we hebben veel hoger opgeleide mensen aangetroffen in Egypte en elders die het wellicht goed menen en geen kalifaat willen. Maar wat wil de rest van de grote ongeletterde menigte die we niet gezien hebben? That's the question. In Egypte gaat het Moslim broederschap overtuigend winnen.
Ik lees dat de Ikhwan nogal teleurgesteld is dat het leger ze niet met open armen verwelkomt als nieuwe toekomstige heersters.
Dialogue frustrates Muslim Brotherhood (http://www.upi.com/Top_News/Special/2011/05/25/Dialogue-frustrates-Muslim-Brotherhood/UPI-68571306345281/)
CAIRO, May 25 (UPI) -- The Egyptian Muslim Brotherhood said it was disappointed that there was little participation in a conference aimed at advancing political reform.

Muslim Brotherhood leader Saad al-Husseini said his group was disappointed in a national dialogue conference organized by Prime Minister Essam Sharaf.

The three-day conference was aimed at drafting a new constitution in preparation for national elections later this year.

SDX
26 mei 2011, 12:55
steek uw vooroordelen waar ze thuis horen.

[CENTER]zogenaamde islamitische gekken in Tunesië ...


Even geleden dat U nog in Tunesië was blijkbaar?

Ooggetuigenverslag;


...in de hoofstad hebben verschillende demonstraties plaats, uitgaande van islamitische hoek ('t is vrijdag, vandaar). Ongesluierde meisjes en vrouwen worden soms met zuur in het gezicht besproeid, mijn dochter werd ruw op de grond gedrukt wegens niet-gesluierd en dragen van een korte broek...
En nog denken de gematigde Tunesiërs dat de verkiezingen orde op zaken gaan stellen...
...

Ze zit nu op dit moment binnen in een kantoor, waar ze gelukkig toevlucht vond, buiten wordt er met traangas geschoten naar de extremisten. Ze kan niet naar huis (op zo'n 30km van de hoofdstad) omdat er geen enkel vervoer meer gaat. Ben zeker ongerust, maar heb haar bezworen om als het moet de nacht op dat kantoor door te brengen als de straten niet veilig zijn.
Zoals ze zelf zegt "Tunesië is om zeep mama"...
Mijn dochter wou er toch zo graag in geloven in die revolutie en die democratie, ze wou er zelfs met alle macht aan meewerken, wat ze gezien haar diploma's ook kon doen, ze wou zich nuttig maken en meehelpen het land op te bouwen...als moeder heb ik nu pijn voor haar omdat ze haar illusies aan flarden ziet gaan...zelf had ik geen illusies meer.
Mijn dochter had het zelfs aan de stok met haar vermogende vader, ze wou hem doen inzien dat de rijke Tunesiërs in het buitenland nu met man en macht in het homeland dienden te investeren om de mensen ginds te helpen...
Ik heb pijn aan mijn hart als ik aan haar desillusie denk, maar ja daar heb ik haar niet voor kunnen behoeden, hoe hard ik het ook probeerde.
Zondag gaat ze trachten naar België terug te keren, ze zal wel een vliegtuigticket vinden, het toerisme zit toch aan de grond, plaatsen zat.
17 mei!
n Tunesië glijdt het land meer en meer weg in een complete chaos, dat is wat ik de visu kan vaststellen.
Spijtig, maar o zo voorspelbaar!
De baardmensen zijn alom aanwezig en gedragen zich alsof ze reeds aan de macht zijn, er zijn er ook steeds meer, ze komen uit alle hoeken en kanten gekropen als kakkerlakken... Vroeger werkte iedereen op vrijdag, nu zijn winkels gesloten wegens "gebed"...
Het wordt écht tijd om verkiezingen te houden, maar of die een schijn van kans maken valt nog te bezien.
...
Tot nu toe zijn er al 172 politieke partijen gevormd, die allemaal willen deelnemen aan de verkiezingen...
Hoogstwaarschijnlijk zal dus niemand tevreden zijn met het resultaat ervan, om nog maar te zwijgen van een cohesie binnen een eventuele regering...
De enigen met een consequent (maar economisch onbestaand) programma is de partij Ennadha, de islamisten dus...
Dit alles voorspelt dus niet veel goeds, het Algerijnse scenario komt dichterbij, volgens een recente peiling zou 1 op 4 op Ennadha gaan stemmen, wat hen stevig in het zadel zal helpen tegenover een sterk verdeelde oppositie.
Ook Ennadha voorziet dit, ze organiseerden reeds betogingen onder de leuze " na de verkiezingen mag het leger de macht niet grijpen "...

winnezele
26 mei 2011, 13:18
Ah ja, want anders moeten de racisten hier hun mening herzien.

wat heeft dit in godsnaam met racisme te maken? Asjeblieft, stop daar mee!

winnezele
26 mei 2011, 13:19
steek uw vooroordelen waar ze thuis horen.

zogenaamde islamitische gekken in Tunesië ...

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/253709_105656039524257_100002395844038_54424_17453 5_n.jpg

http://www.trust.org/resize_image?w=460&height=267&path=/dotAsset//dotAsset/c246f9fe-f566-42a4-a1ac-5b16da0218a9.jpg

http://mikeely.files.wordpress.com/2011/01/tunisia-revolution-women.jpg


en Egypte

http://selnadeem.files.wordpress.com/2011/03/twitter-egypt-revolution.jpg

http://24.media.tumblr.com/tumblr_lh38ppAy9d1qdtt31o1_400.jpg

http://www.veteranstoday.com/wp-content/uploads/2011/02/egyptian-revolution-35.jpg



en?

Macchiavelli
27 mei 2011, 21:01
Volgens de Iraanse minister voor Veiligheidsdiensten Heidar Moslehi behoort de toekomst van de wereld aan de islam en zijn de opstanden in landen als Tunesië, Egypte, Syrië, Jemen enzovoort allemaal terug te voeren op de islamitische revolutie in Iran 32 jaar geleden.

Degenen die goed naar de beelden uit die landen gekeken en geluisterd hebben, kan dan ook niet ontgaan zijn dat het allah akbar-gebrul bij elke demonstratie een vast en veelvuldig aangewend ingrediënt is.




Iranian Intelligence Minister Heidar Moslehi says the recent developments in the region are a prelude for Islam to prevail in the international arena.

“The recent events … show that the future of the world, including [that of] the US and Europe, belongs to Islam,” IRNA quoted Moslehi as saying at a conference in the central Iranian city of Karaj on Thursday.

The intelligence minister pointed to the recent popular revolutions in Egypt, Tunisia and Yemen and other anti-government uprisings across the Arab world and argued that all of these movements are of Islamic nature, inspired by the Islamic Revolution in Iran.

Moslehi referred to the West's “confusion” over the wave of the Islamic awakening, saying Western countries try to attribute the movements to “non-Islamic” roots.

http://www.presstv.ir/detail/181973.html

Fallen Angel
28 mei 2011, 14:42
Volgens de Iraanse minister voor Veiligheidsdiensten Heidar Moslehi behoort de toekomst van de wereld aan de islam en zijn de opstanden in landen als Tunesië, Egypte, Syrië, Jemen enzovoort allemaal terug te voeren op de islamitische revolutie in Iran 32 jaar geleden.

Degenen die goed naar de beelden uit die landen gekeken en geluisterd hebben, kan dan ook niet ontgaan zijn dat het allah akbar-gebrul bij elke demonstratie een vast en veelvuldig aangewend ingrediënt is.




Iranian Intelligence Minister Heidar Moslehi says the recent developments in the region are a prelude for Islam to prevail in the international arena.

“The recent events … show that the future of the world, including [that of] the US and Europe, belongs to Islam,” IRNA quoted Moslehi as saying at a conference in the central Iranian city of Karaj on Thursday.

The intelligence minister pointed to the recent popular revolutions in Egypt, Tunisia and Yemen and other anti-government uprisings across the Arab world and argued that all of these movements are of Islamic nature, inspired by the Islamic Revolution in Iran.

Moslehi referred to the West's “confusion” over the wave of the Islamic awakening, saying Western countries try to attribute the movements to “non-Islamic” roots.

http://www.presstv.ir/detail/181973.html

Sinds wanneer nemen extreem rechtse kwibussen Iraanse propaganda voor waar aan?
Ahja extreem rechts en beperkt analytisch vermogen zijn synoniemen.

donzigschaap
28 mei 2011, 15:01
Degenen die goed naar de beelden uit die landen gekeken en geluisterd hebben, kan dan ook niet ontgaan zijn dat het allah akbar-gebrul bij elke demonstratie een vast en veelvuldig aangewend ingrediënt is.

This phrase is recited by Muslims in many different situations. For example, when they are very happy, to express approval, to praise a speaker, or as a battle cry, during times of extreme stress.

During the Iranian revolution of 1979, it was shouted from rooftops in Iran during the evenings as a form of protest. This practice returned in the aftermath of the 2009 Iranian presidential election,[31][32] to protest the election results.[33] Many people shouted it from 22:00–22:30 every night, after the 2009 Iranian election to protest the result.

Bijgevolg kan u dat "gebrul" best niet aanwenden als hét bewijs van uw stelling.

Snerror
28 mei 2011, 19:20
Sinds wanneer nemen extreem rechtse kwibussen Iraanse propaganda voor waar aan?
Ahja extreem rechts en beperkt analytisch vermogen zijn synoniemen.

De Kopten in Egypte zijn ook rechtse kwibussen met beperkt analytisch vermogen?
http://www.jihadwatch.org/2011/04/egypt-christians-fleeing-as-sharia-state-approaches.html

Johan Bollen
28 mei 2011, 19:27
Raad wie de Islamieten steunt.

The rest of the region might be teetering, but members of the Gulf Cooperation Council - Saudi Arabia, the United Arab Emirates, Qatar, Kuwait, Bahrain and Oman - are sleeping easy. Nothing will happen to them because the enlightened West - not Allah - is their supreme guardian. And for any extra muscle they might need to keep the order they desire, heavily bankrolled foreign mercenaries are just the ticket.

The counter-revolution club (http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/ME28Ak01.html)

Ondertussen wordt het westerse publiek bang gemaakt en klaargestoomd voor een poging tot contrarevolutie in Egypte. Zie OP voor een voorbeeld hiervan.

Mahalingam
28 mei 2011, 20:58
Raad wie de Islamieten steunt.



The counter-revolution club (http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/ME28Ak01.html)

Ondertussen wordt het westerse publiek bang gemaakt en klaargestoomd voor een poging tot contrarevolutie in Egypte. Zie OP voor een voorbeeld hiervan.

Ja en die contra-revolutie wordt betaald door de kapitalisten.

G8 zegt Egypte en Tunesië $ 20 mrd aan steun toe (http://www.fd.nl/artikel/22271275/g8-zegt-egypte-tunesie-20-mrd-steun-toe)
De twee Noord-Afrikaanse landen krijgen het geld voor hun economische ontwikkeling en democratische hervormingen.

Dr. Strangelove
29 mei 2011, 02:49
ik denk dat de islamistische partijen bij de komende verkiezingen in Egypte en Tunesië veel minder stemmen zullen halen dan velen hier denken.

Maar dan zullen die cultuur-fetishisten wel iets anders verzinnen om te vermijden dat ze hun vooroordelen moeten bijstellen.

Slasty
29 mei 2011, 09:37
elke iet of wat Egypteloerder weet dat het een staande traditie is in Egypte om vrouwen in het publiek te bepotelen, daar is helemaal niks nieuws aan, dat is gewoon het heel oude Egypte

natuurlijk deugt de islam niet, het katholicisme deugt ook niet, maar minder

En communisme wel, zie China? Het woord dat je zoekt is extremisme. In z'n extreemste vorm is geen enkel geloof, overtuiging of wat dan ook goed te noemen. Wat velen niet willen inzien is dat we naast de crises in het Midden-Oosten ook ondertussen crises hebben in Europa waar niemand nog gelooft in democratie. In Italië is men zo gedegouteerd dat men een overgeile mediatieke bejaarde verkiest, in België kan men al een tijdje geen compromis meer sluiten uit 'angst' voor het kiespubliek, in Griekenland en Spanje neemt men de democratisch verkozen regeringen niet langer au sérieux wegens financieel wanbeleid. En de krampachtige nationalistische reflexen van Duitsers, Fransen, Ieren, Belgen, Nederlanders, Finnen e.a. doen de échte democratie in zeer snel tempo afkalven.

Snerror
29 mei 2011, 09:51
Europa is de échte democratie?

bruggeman
29 mei 2011, 10:02
Dus hoog tijd om het geheel grootschalig en kritisch aan te pakken! 8O

Fallen Angel
29 mei 2011, 10:36
De Kopten in Egypte zijn ook rechtse kwibussen met beperkt analytisch vermogen?
http://www.jihadwatch.org/2011/04/egypt-christians-fleeing-as-sharia-state-approaches.html

Ik denk eerder dat de auteur van jihadwatch een beperkt analytisch vermogen heeft.

Johan Bollen
29 mei 2011, 13:48
ik denk dat de islamistische partijen bij de komende verkiezingen in Egypte en Tunesië veel minder stemmen zullen halen dan velen hier denken.

Maar dan zullen die cultuur-fetishisten wel iets anders verzinnen om te vermijden dat ze hun vooroordelen moeten bijstellen.Het gaat om iets heel anders, namelijk een op stapel staande poging tot contrarevolutie goed te praten door de revolutie in Egypte te pogen te linken aan de islamieten zodat het westers publiek die poging tot contrarevolutie accepteert. Het is een plan met een hoge portie 'evilness'.

Ondertussen is echter het extreem fundamentalistische Saoudi Arabië wel het grote vriendje van het westen in het midden Oosten. De hypocresie neemt alarmerende proporties aan. Het lijkt alsof het westen ten allen tijde wil een seculier, democratisch, maar onafhankelijk Midden Oosten verhinderen en liever wat regimes steunt waar 80 jarigen met 11 jarigen huwen zonder inspraak dan nog van het kind, en vrouwen amper op straat mogen komen. En dat is niet Iran. Bestudeer de positie van de vrouw maar in Iran. Daar kunnen ze wel rondlopen zonder hoofddoek als ze willen, in SA niet. Maar dat SA is wel goed voor massale wapenleveringen van het westen.

Het gaat nu de botten over mensenrechten. Die worden slechts misbruikt om een achteloos publiek iets wijs te maken. De morele superioriteit van het westen is onbestaande op dit moment in de wereldgeschiedenis.

Ben benieuwd tot wat de contrarevolutie van de axis VS, Israël, Saoudi Arabië zal leiden...als je denkt meer democratie dan ben je niet meer dan een slachtoffer van propaganda of zelf een cynische egoïst.

Dr. Strangelove
30 mei 2011, 00:30
Het gaat om iets heel anders, namelijk een op stapel staande poging tot contrarevolutie goed te praten door de revolutie in Egypte te pogen te linken aan de islamieten zodat het westers publiek die poging tot contrarevolutie accepteert. Het is een plan met een hoge portie 'evilness'.

Ondertussen is echter het extreem fundamentalistische Saoudi Arabië wel het grote vriendje van het westen in het midden Oosten. De hypocresie neemt alarmerende proporties aan. Het lijkt alsof het westen ten allen tijde wil een seculier, democratisch, maar onafhankelijk Midden Oosten verhinderen en liever wat regimes steunt waar 80 jarigen met 11 jarigen huwen zonder inspraak dan nog van het kind, en vrouwen amper op straat mogen komen. En dat is niet Iran. Bestudeer de positie van de vrouw maar in Iran. Daar kunnen ze wel rondlopen zonder hoofddoek als ze willen, in SA niet. Maar dat SA is wel goed voor massale wapenleveringen van het westen.

Het gaat nu de botten over mensenrechten. Die worden slechts misbruikt om een achteloos publiek iets wijs te maken. De morele superioriteit van het westen is onbestaande op dit moment in de wereldgeschiedenis.

Ben benieuwd tot wat de contrarevolutie van de axis VS, Israël, Saoudi Arabië zal leiden...als je denkt meer democratie dan ben je niet meer dan een slachtoffer van propaganda of zelf een cynische egoïst.

uhuh, maar gelukkig voor de Egyptenaren kunnen de Saudische tanks niet in Caïro binnenrijden. Het mini-staatje Bahrein bezetten dat kunnen ze nog net wel, en ze weten dat ze er met de steun vd VS mee weggeraken ook, dankzij het 'Sjiïeten! Iran! Denk aan de vlootbasis'-argument. Maar in Egypte hebben de 500 Saudische prinsen weinig invloed.

Israel is sinds de val van Mubarak totaal ontredderd en is verplicht haar hele buurlanden-strategie te herzien. Plus, ze weten dat elke vorm van inmenging in Egypte kan ontploffen in hun gezicht. Letterlijk.

Dus, dat betekent dat het grootste gevaar voor de Egyptische revolutie niet zozeer het islamfundamentalisme is (hoewel dat een reëel probleem is dat ik ook niet wil ontkennen of minimaliseren), maar wel de mogelijkheid dat conservatieve krachten in de VS (in het leger, de diplomatie, de CIA ...) een akkoordje maken met een paar uitverkoren generaals die in West Point academy hebben gestudeerd, en deze steunen in een militaire coup.

Johan Bollen
30 mei 2011, 00:43
Dus, dat betekent dat het grootste gevaar voor de Egyptische revolutie niet zozeer het islamfundamentalisme is (hoewel dat een reëel probleem is dat ik ook niet wil ontkennen of minimaliseren), maar wel de mogelijkheid dat conservatieve krachten in de VS (in het leger, de diplomatie, de CIA ...) een akkoordje maken met een paar uitverkoren generaals die in West Point academy hebben gestudeerd, en deze steunen in een militaire coup.Dat is mi een realistische dreiging. Verwacht ook covert special ops operaties met VS steun om de Egyptenateren terug onder controle te krijgen. Het resultaat zal eventueel uitgelegd worden als een noodzakelijke actie om te verhinderen dat moslimextremisten het land zouden overnemen (zie de tendens is de mediaberichtgeving), maar in werkelijkheid is het een poging de verworven portie onafhankelijkheid de kop in te drukken. Egypte zou wel eens te vriendelijk kunnen worden voor de sijieten. Symbolisch was het Iraans schip dat door het Suez kanaal mocht van Egypte overlaatst.

Johan Bollen
30 mei 2011, 00:48
uhuh, maar gelukkig voor de Egyptenaren kunnen de Saudische tanks niet in Caïro binnenrijden. Het mini-staatje Bahrein bezetten dat kunnen ze nog net wel, en ze weten dat ze er met de steun vd VS mee weggeraken ook, dankzij het 'Sjiïeten! Iran! Denk aan de vlootbasis'-argument. Maar in Egypte hebben de 500 Saudische prinsen weinig invloed.Prince (blackwater) bouwt een priveleger in het midden oosten met steun van Saoudi Arabië.

Kodo Kodo
30 mei 2011, 11:26
Prins wie? Geen prins al-Ma al-K7âl?

Nr.10
31 mei 2011, 23:02
Prince (blackwater) bouwt een priveleger in het midden oosten met steun van Saoudi Arabië.
Zayed Military City (trainingskamp) - Abu Dhabi (UAE) - bron (http://www.voltairenet.org/article169938.html) (voltairenet.org)

Nr.10
31 mei 2011, 23:13
Meneer Prince werd ingehuurd door de kroonprins van Abu Dhabi.

bron: UAE Flashpoint: Blackwater in Zayed Military City………… (http://arabiadeserta.com/2011/05/15/uae-flashpoint-blackwater-zayed-city.aspx)

meer info: Blackwater Founder Forms Secret Army for Arab State (http://www.somalivoice.net/?p=5032)
The al-Nahayn clan of Abu Dhabi are moving up in the world. Not only are they the second biggest importer of weapons in the world (and aiming to be the absolute biggest) with a native population of only a few hundred thousand. They are also gathering an elite foreign mercenary force under former Blackwater executives. It is not clear what their goal is, but they can probably wreak havoc in places like Oman and some of the poorer emirates that are more likely to rebel. They can also start probing around the Persian-American Gulf in a way that could start a military conflict with Iran: that is very likely to draw in the United States. In other words, this despotic oil-soaked Abu Dhabi clan could force Americans to enter yet another war in the Middle East, just as the Wikileaks cables told us they had urged the USA to do. A very dangerous situation.

Nr.10
31 mei 2011, 23:27
(...) a May 14 story, Colombians entering the UAE posing as construction workers, with special visas stamped by the UAE's military intelligence branch, so they could clear customs and immigration with no questions asked; yes, Prince wants battalions of Colombian and Central American mercenaries; he won't recruit Muslims to kill their own cousins (...)

(...) There it is, spelled out; internal repression all across the Persian Gulf, as against the sprawling labor camps housing tens of thousands of South Asian workers; or in case citizens of the UAE get the Bahrain pro-democracy fever. The excuse for all these ops could not be less original: the Iranian bogeyman, or "aggression". Prince had always wanted Blackwater to be a mercenary army deployable anywhere in Africa, Asia and the Middle East. He even wanted the US Central Intelligence Agency to use it for global special ops - before the CIA decided to laser on drones as a more cost-effective method. Now Prince has a wealthy Sheikh - a Pentagon fan who's in favor of bombing Iran - to bankroll his ''vision''. (...)

bron (http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/ME28Ak01.html)

Antoon
1 juni 2011, 08:02
Engelstalig geratel (of eerder eindeloos copy/paste).

En wat is uw punt eigenlijk?