PDA

View Full Version : 2de Egyptische revolutie


zonbron
20 mei 2011, 04:59
Een 2de Egyptische revolutie zou in de maak zijn, deze zou moeten plaatsvinden/beginnen op 27 Mei

Calls On Facebook For A Second Revolution In Egypt
http://www.thememriblog.org/image/21391.JPG
"May 27, 2011 – The Second Revolution of Egyptian Rage"; "We Don't Sense [Any] Change, [So] We'll Return To Al-Tahrir [Square]"

In response to reports that the Supreme Council of the Egyptian Armed Forces is considering pardoning Mubarak and his family in exchange for the transfer of all their property and fortune to the state, Facebook pages have been launched calling for a second Egyptian revolution, on May 27, to replace the Council with a civil presidential council.

The pages also call for purging the state institutions of corruption and freeing those arrested during the revolution.

One of the pages has 22,000 members, and the April 6 party expressed its support for it.

In contrast, the Muslim Brotherhood has announced its support for the military, and its opposition to another revolution – a position expressed on other Facebook pages.

The military council itself stated that it is not interfering at all in the question of the punishment for Mubarak or anyone else from the previous regime.

Source: Facebook.com, Al-Ahram, Egypt, Al-Sharq Al-Awsat, London, May 18, 2011

thememriblog (http://www.thememriblog.org/blog_personal/en/37667.htm)

Declaration: The Second Egyptian Revolution

An anonymous declaration of the continuance of the struggle for political freedom in Egypt.
Philip Brennan | PhilipBrennan.net | 16 May 2011:
On 27 May we will protest on the streets because we have had enough of the SCAF and Tantawi rule over u. They are inactive against sectarian violence (which is mostly created by them through the SSIS), and they keep killing and arresting protesters every day since 11\2\2011.
We have noticed no change at all since the outsing of Mubarak!
Our demands are as follows:
1 A Civil Presidential Council.
2 A criminal prosecution of the corrupt police officers and the officers who are involved in the killing of protesters since 25January.
3 Removal of the military governors that SCAF have hired and their replacement with clean civil governors.
4 Cleanse the public media of the hypocritical people who are now supporting the SCAF and Tantawi after Hosni Mubarak stepped down.
5 Release more than 5000 protesters detained (by the military in its prisons) after Mubarak stepped down and all the political prisoners arrested before 25 January
6 Clean the judicial system of corruption.
7 Put Hosni Mubarack on remand in prison instead of letting him spend his days in relative freedom at Sharm el-Sheik, and let the court decide his destiny rather then protect him (SCAF is protecting Mubarak)
8 Recover all the stolen money back to Egypt, which was stolen by the Mubarak Regime.

philipbrennan (http://www.philipbrennan.net/2011/05/16/declaration-the-second-egyptian-revolution/)

Zal het volk opnieuw de straten innemen ?

Piero
23 mei 2011, 09:40
Was er dit jaar dan al een eerste revolutie? Die heb ik dan gemist.
Of is het woord revolutie onderhevig aan devaluatie?

zonbron
23 mei 2011, 10:31
Was er dit jaar dan al een eerste revolutie? Die heb ik dan gemist.
Of is het woord revolutie onderhevig aan devaluatie?

Uitstekende opmerking.

2e poging dan...

J. Cosmolianism.
23 mei 2011, 17:47
De Franse Revolutie, een enorme stap voorwaarts in de geschiedenis van de mens. Toch voor die van West-Europa. De rechten van de mens werden toen opgetekend. De verlichting bracht het zover. Verlichting= wetenschap+filosofie= verlicht!

De Arabische Lente heeft nooit zo'n voorbereiding gekend, het was er plots, na natuurlijk al tientallen jaren van onderdrukking van de bevolking door de abslolute (niet monarchen) maar 'absolute presidenten' van deze tijd.

Nog een verschil is dat er tijdens de Franse Revolutie niet bemoeid werd door buitelandse mogendheden. Zij (V.S. en bondgenoten) zijn (en mischien terecht, wie zal het zeggen) bang voor verandering in het midden-Oosten.

En door dit alles was de 'eerst' revolutie in Egypte geen succes. Hosni M. is (tijdelijk) vervangen door zijn vertrouwenspersoon en die van de V.S. (en dus hun bongenoten), de baas van de geheieme dienst. En van verandering is inderdaad (nog) geen sprake....

Johan Bollen
23 mei 2011, 17:50
Pas maar op dat die zogezegde tweede revolutie geen contrarevolutie wordt met steun van het trio VS, SA en Israël.

Albrecht
23 mei 2011, 19:22
De Franse Revolutie, een enorme stap voorwaarts in de geschiedenis van de mens. Hmm, niet echt. Een dictatuur van moord en terreur.
De rechten van de mens werden toen opgetekend. Propaganda die vooral de burgerij goed uitkwam.

Nog een verschil is dat er tijdens de Franse Revolutie niet bemoeid werd door buitelandse mogendheden.Nee, ze gingen hun terreur verspreiden naar naburige landen.

Al een geluk dat Napoleon de orde tot op zekere hoogte hersteld heeft. Soit, tot zover deze beschouwing rond de Franse revolutie.

Marxmannetje
23 mei 2011, 19:29
"4 mensen en anderen vinden dit leuk"

Er zullen weinig mensen nog eens op straat willen komen, denk ik.

corse
23 mei 2011, 21:30
Een geslaagde revolutie is: (analyse)

Soorten revoluties:

1. Fluwelen revolutie: Is een geweldloze revolutie, slechts zelden geslaagd.
2. Paleisrevolutie: De politieke leiders vervangen maar niet het economisch systeem.
3. Geslaagde revolutie: Politieke en economische leiders vervangen en onteigenen, wetgeving aanpassen en Gini-coëfficiënt aanpassen.

Een revolutie is eerlijker dan een oorlog, de burgers willen onder het juk van hun eigen onderdrukkers onderuit komen, het juk van hun politieke en economische lijders.

Het voordeel van een geslaagde revolutie is:

Een beter en een meer democratisch leven voor iedereen.
Armoede is de vader van revolutie en misdaad. (Aristoteles)
Revolutie is een klassenstrijd om dichter bij een "klasseloze samenleving" te komen.
Buitenlandse machten of landen mogen zich niet inmengen in een revolutie, het is een interne strijd voor meer democratie in een land, vooral voor betere arbeidsvoorwaarden en een menswaardig bestaan, bijgestaan door vakbonden die meestal de onmondige arbeiders moeten ondersteunen.

Het democratisch inkomen verschil aan de hand van de huidige technologische automatisering:

Gini-coëfficiënt: (verschil tussen minimum (1) en maximum (4) netto inkomen)

1. De Gini-coëfficiënt wordt meestal gebruikt om de inkomensongelijkheid te meten.
2. Het gebruik hiervan vereist dat niemand een ‘negatieve netto welvaart’ heeft.
3. De Gini-coëfficiënt wordt tevens gebruikt voor een welvaart compensatiebeleid van inkomstenbelasting en een uitgebreide sociale zekerheid en de filosofie daarachter.

Democratisch verkozen worden betekend niet democratisch regeren:

Is niet iedere leider die onverstandig en dominant regeert een dictator, ook al is hij democratisch verkozen, het enige verschil is de termijn van het dictatorschap.
Een democratisch verkozen dictator heeft slechts een termijnverantwoordelijkheid voor zijn verkozen tijd en kan ook op deze korte termijn veel vernietigen en wetgeving terugdringen.
De vrijheid om democratisch je eigen onderdrukkers te kiezen is geen vrijheid maar bedrog.

Politieke en economische dominante leiders gaan altijd hand in hand:

Politiekers maken via wetgeving de weg vrij om het uitbuiten van mens door mens mogelijk te maken.
Economische dictators maken gebruik van deze onmenselijk wetgeving om hun privileges en exuberante privaat verdiensten te onderbouwen en het uitbuiten van mens door mens in de praktijk om te zetten.

Een geslaagde revolutie bestaat uit drie factoren:

1. Het afzetten van een dominante autoriteit (regering en wetgeving wijzigen)
2. Dominante economische privaat eigenaars onteigenen van hun rijkdommen om op deze manier terug rechtvaardige herverdeling te verkrijgen.(Wetgeving voor eigendomsrechten wijzigen)
3. Democratie is niet iets dat je in een bazaar kan kopen, het heeft minimum 100 jaar positieve evolutie en goede wil nodig, democratie is een product van het menselijk bewustzijn en wordt via cultuur overgedragen.

Waakzaamheid:

Na elke revolutie is het noodzakelijk dat burgers waakzaam zijn om te voorkomen dat de oude parasieten en profiteurs niet terug de kop opsteken, dit om terug aan het bewind te komen en de wetgeving terug naar hun hand zetten.

Democratie in wording:

Het individu groeit immers naar een steeds omvattender zienswijze waardoor ook z’n medemens wordt gezien als een gelijkwaardig individu en niet als een vijand, slaaf, onderdaan, apartheid, klassenverschil, rang of stand, als deze basiskennis ontbreekt, dan zal de symbiose tussen meerdere individu’s niet gezien worden en is het ieder voor zich, het zogenoemde doorgeschoten individualisme, economie is een middel en geen doel op zich.

Behoudsgezindheid is een enorm probleem:

Behoudsgezindheid remt vooruitgang en automatisering af.

We zien dat nu zeer duidelijk in Egypte, Tunesie en Libië, waar de geprivilegieerde behoudsgezinde van het oude systeem (3 % van de bevolking de geprivilegieerde politieke en economische elite) elke vorm van vernieuwing, verandering en democratisering tegen houden, dit om hun huidige bestaande privileges niet te verliezen.
Behoudsgezinde zien duidelijk de noodzaak van verandering niet in, elke vorm van verandering is voor hen persoonlijk een verslechtering en achteruitgang.
Dat de rest van de samenleving dringend aan verandering toe is wordt weggewuifd.
Deze tendens zien we ook hier in België, de VS en overal op onze planeet.
Wat nu in Libië, Egypte en Tunesië gebeurt houdt rechtstreeks verband met wat vandaag in Griekenland, Ierland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal gebeurt, het is een fundamenteel wereld probleem.
We hebben een zeer degelijke analyse nodig betreffende behoudsgezindheid.
Een klasse samenleving waar slecht een kleine minoriteit, een geprivilegieerde klasse van (3% elite) zich onbeperkte luxe kan permitteren op kosten van de andere 97 %, dit is een enorm probleem, voorbeeld ook de VS en Europa.

De geprivilegieerde:

De geprivilegieerde elite en jetset kan onmogelijk rijk zijn, (zich mateloze decadente luxe toe-eigenen, zich in enorme villa’s in het zuiden ophouden, beschikken over enorme luxe jachten en exclusieve privaat jets, niet werken en parasiteren op koste van andere) zonder het systeem van krediet, uitbuiting, consumentisme en het eigendomsinstrument, het doel van dit systeem.




Rijkdom in de VS:

25 % van de rijkdom van de VS gaat naar 1% van de bevolking.
75% van de rijkdom van de VS gaat naar 9% van de bevolking.
90 % van de bevolking moet het stellen men 25 % van de rijkdom.

Verwacht wordt in 2030:

95% van de rijkdom van de VS gaat naar 5% van de bevolking.
Kapitalisme op zijn schoonst? Of kan het nog beter?

Arbeid:

De arbeid gebeurd grotendeels door arbeiders, ze zijn daarin genoodzaakt hun arbeid te ruilen voor een onderhoudsloon, dit zonder participatie of gemeenschapsrecht of wat ook.
Door de kleine bezittende geprivilegieerde klasse wordt geen verantwoording aan de arbeiders of samenleving afgelegd, enkel het winstoogmerk staat voorop, dit om de eigenbelangen te kunnen dienen, het winstoogmerk gaat slechts naar deze kleine bezittende klasse.

corse
23 mei 2011, 21:31
Lessen trekken:

We kunnen lessen trekken uit de geschiedenis en uit de huidige werkelijkheid.
De Economische en politieke, al dan niet verkozen geprivilegieerde elite laat zich niet zomaar uit het zadel lichten, spijtig genoeg is daar nog steeds geweld voor nodig, vrijheid en de weg naar een beter leven voor iedere burger komt ook hier spijtig genoeg nog steeds uit de loop van het geweer!

Internationale soevereiniteit:

Elk systeem of samenleving moet soeverein kunnen zijn en zijn eigen weg kunnen gaan en aldus worden gerespecteerd, geen enkel systeem is perfect.
Alle landen zijn soeverein en gelijk en het zou een inbreuk zijn op de soevereiniteit van een land als er gedreigd wordt met oorlog of als er oorlog gevoerd wordt.
Soevereiniteit is het recht van een politieke entiteit zijn macht uit te oefenen volgens de gewortelde cultuur en tradities, dit met wederzijds respect en belangen.
In het internationaal recht is soevereiniteit een belangrijk concept, daar het gaat om het respect voor elkaar grenzen en het recht om gezag uit te oefenen binnen de grenzen van een nationale staat (het zelfbeschikkingsrecht)
Dit betekent dat een andere staat niet het recht heeft zich te bemoeien met binnenlandse aangelegenheden en dat zij zich onthoudt van agressie tegen een soevereine staat.
Soevereiniteit betekent ook dat een soevereine staat geen enkel gezag over een andere soevereine staat kan uitoefenen.

Nationale of binnenlandse soevereiniteit: dit in eigen land voor eigen volk: (volkssoevereiniteit of beter burgersoevereiniteit)

Een regeringsorganisatie van een staat kan bij “interne twist” (revolutie) ordes geven om door overheidsvechtmachines (leger, getrainde elite troepen, politie enz) het eigen volk neer te knuppelen of met scherp te schieten, (provocatie en moorden of genocide) dit is nooit te rechtvaardigen en in strijd met alle mensenrechten!
Iedere regering van ieder land op onze planeet kan gebruik of misbruik maken van deze binnenlandse soevereiniteit.
Deze provocaties zijn meestal de voorbode van een systeem in verval, verkiezingen en oorlog kunnen daar uiteraard niets aan veranderen zonder het systeem zelf grondig te wijzigen door betere en meer sociale wetgeving en de herverdeling van de rijkdom, dit door een degelijke en juiste revolutie door te voeren.

De wereld is een gevaarlijke plek om te wonen, niet vanwege de mensen die kwaadaardig zijn, maar omdat mensen daar niets aan doen. (Albert Einstein)

Een revolutie mag men niet verwarren met een burgeroorlog:

Wat zich in Libië afspeelt is geen revolutie maar een burgeroorlog.
Een burgeroorlog is een oorlog waarbij de strijdende partijen deel uitmaken van hetzelfde land of rijk.
Burgeroorlogen worden vaak uitgevochten om religieuze, etnische of politieke redenen, maar soms is het eenvoudigweg een strijd tussen twee rivaliserende groepen of stammen.
De strijd kan gepaard kan gaan met slachtingen of zelfs genocide (volkerenmoord).

De slachtoffers van Khadaffi, Moebarak, Stalin en Mao:

Of Khadaffi, Moebarak, Stalin en Mao deze slachtoffers persoonlijk zelf omgebracht hebben valt te betwijfelen, dat iedereen in hun naam kon moorden was duidelijk, ieder individu moet voor zichzelf uitmaken of hij wil moorden voor andere personen.
Mensen die andere mensen onder dwang verplichten te moorden zijn zelf ook schuldig aan moord.
Ieder individu op onze planeet heeft het recht om moorden onder dwang niet na te volgen.
Het navolgen van bevelen (moorden) is immoreel en druist in tegen de mensenrechten.
Oorlog wordt gewettigd door een opgezette regeringsorganisatie, zodat moord op grote schaal niet als misdaad maar als plicht wordt gezien.
Deze opgezette regeringsorganisatie kan ook bij “interne twist” (revolutie) ordes geven om op eigen volk te schieten, dit is uiteraard nooit te rechtvaardigen, dat is voor ieder land op onze planeet hetzelfde verhaal, geen enkele regering zal terugschrikken voor deze methodes als de 3% geprivilegieerden in gevaar zijn. (elite en jetset)
In 1848 maart werd Marx en Engels uit België verbannen voor de hulp die ze boden via het “communistisch manifest” aan de arbeidersklasse.
Het Russische Tsaren rijk behandelde zijn volk als dieren, burgers leefden daar ook als varkens.
Het volk had de buik vol van het tegenhouden van vooruitgang voor iedereen, er was enkel vooruitgang voor de kleine geprivilegieerde tsaren klasse, de rest leefde in uitbuiting, onderdrukking en apartheid.
Ieder volk staat vroeg of laat op en wreekt zich tegen zijn onderdrukkers, al dan niet met geweld. De vrijheid van het volk komt op onze planeet nog steeds uit de loop van het geweer!
De gulag werkkampen diende om de geprivilegieerde tsarenklasse het werken bij te brengen.
Vele van deze geprivilegieerde tsarenklasse stierven liever dan te werken, generaties privileges zonder te werken was daar de oorzaak van!
Armoede is de vader van revolutie en misdaad. (Aristoteles)
De haat van het volk tegen het Tsarisme werd zo groot, dat één enkele vuurspat in dit kruitvat voldoende was om een land in brand te steken. (revolutie)
Stalin was de juiste man, op de juiste plaats en op het juiste moment daar.
Daar wordt hier natuurlijk niet over gesproken.
We kunnen (Stalin, Mao en Khadaffi enz.) niet goed spreken, zeker niet, moord is moord,
De VS heeft 60 miljoen Indianen uitgeroeid, genocide, verdelgen noemde de yanks het, plaats maken voor beschaving was een subtielere naam voor uitmoorden.
Ook Indianen waren geen mensen maar dieren voor de VS, tevens de genocide op de zwarte slaven in de VS en de oorlogen over de totale planeet door de VS.

Ik heb 10 jaar, van 1980 tot 1990 in de oude USSR rondgereisd, ik heb daar een paar miljoen km rondgevlogen met alle soorten vliegtuigen, rondgereden met treinen, met de wagen en met boten.
Ik heb veel Russen hun mening over Stalin gevraagd, zij hebben daar hun eigen mening over, meestal niet veel afwijkend van deze hierboven, ze zien Stalin meer als een bevrijder van het Tsarisme dan als een dictator.
Om te besluiten kunnen we zeggen dat alles in zijn juiste context moet gezien worden en dat er parallellen door te trekken zijn naar de huidige tijd, dat zal niemand ontkennen!

Lessen trekken:

We kunnen lessen trekken uit de geschiedenis en uit de huidige werkelijkheid.
De Economische en politieke niet verkozen geprivilegieerde elite laat zich niet zomaar uit het zadel lichten, spijtig genoeg is daar nog steeds geweld voor nodig.

Marxmannetje
23 mei 2011, 21:35
Volgens mij is dit Corse achter zijn computer:

http://i.imgur.com/UR7PP.gif

(niet om u te beledigen of zo)

zonbron
23 mei 2011, 21:36
@marxmannetje, deze 4 ?
@ Johan Bollen, best mogelijk...

Gisteren op CNN, GPS vanuit Tahrir Square

Watch GPS: Fareed in Cairo, Egypt after revolution

GPS is coming to you from the center of the revolution in Egypt: Tahrir Square. It’s been four months since the spontaneous people’s uprising that toppled the 30-year dictatorial regime of Hosni Mubarak. Fareed is on the ground to tell you what’s changed and what hasn’t. He'll also share his thoughts on President Obama’s speech on the Arab Spring.

It was a revolution without leaders. The uprising brought people from all across the entire country to demand their rights and Mubarak’s resignation. We’re bringing you some of the faces of the revolution. Joining Fareed this week:

- Waleed Rashed, a spokesman for the April 6th youth movement, one of the key groups organizing protests in Tahrir Square.

- Sarah Abdelrahman, student activist and video blogger who was in Tahrir.

- Noor Ayman Nour, a law student active in the protests.

- Ragia Omran, a human rights activist and a lawyer helping defend the protestors against the military tribunals.

Then, what in the world has the revolution done to Egypt’s economy? Can it recover?

After that we bring you a tale of two candidates. The election for president of Egypt is scheduled for November. Fareed sits down with the two presumed favorites: 1) Amr Moussa, the outgoing Secretary-General of the Arab League and former Foreign Minister of Egypt and 2) Mohamed Elbaradei, the former head of the International Atomic Energy Agency and Nobel Laureate. They used to be colleagues. Now they could be opponents.

Finally, a last look at the “de-Mubarak-ification” of Egypt’s landscape.

cnn (http://globalpublicsquare.blogs.cnn.com/2011/05/22/this-week-on-gps-fareed-in-cairo-assessing-egypt-after-revolution/)

Bekijk het programma gratis via I-tunes
itunes (http://itunes.apple.com/us/podcast/fareed-zakaria-gps-video/id285714206#)

of via Clicker
clickert-fareed-zakaria-gps/egypt-s-revolution-four-months-later (http://www.clicker.com/tv/fareed-zakaria-gps/egypt-s-revolution-four-months-later-1808862/)


From Tahrir Square: Fareed Zakaria talks to Egyptian activists

On Sunday, May 22, Fareed Zakaria took his GPS show to Tahrir Square in order to give American viewers an update on Egypt’s revolution by talking to some of its protagonists, and there are many among those ‘young’ people that are credited for mobilizing the country into the protests that finally deposed former President Hosni Mubarak.

It has been 4 months that Egypt has been ‘Mubarak’ free, but questions linger as to whether not things have gotten any better in the country since February 11, 2011. While it is clear that Egypt and Tunisia have gotten rid of their dictators, it is equally clear that much work remains to be done to achieve a true democratic state. Currently under military rule, we have witnessed that mass arrests have not stopped; violence against Egyptian citizens has not stopped; sectarian violence has resulted in more civilian deaths and Egyptians are now afraid of the army, much in the way they used to be of Mubarak’s secret police.

Joining the discussion were these Egyptian professionals:

Waleed Rashed, a spokesman for the April 6th Youth Movement, one of the key groups organizing protests in Tahrir Square.
- Sarah Abdel Rahman, student activist and video blogger who was in Tahrir Square for every demonstration.
- Noor Ayman Nour, a law student active in the protests, and the son of former presidential candidate Ayman Nour who ran against Mubarak in 2005 (and was jailed)
- Ragia Omran, a human rights activist and a lawyer helping defend the protesters against the military tribunals.

Zakaria was interested in having their assessment as to whether or not this revolution was a success and their feelings toward the United States and President Obama, especially since his second speech on the Middle East which he delivered a few days ago.

The general consensus as taken by the responses of these Egyptians agrees with what I have been hearing from the Egyptians I have talked to on an almost daily basis since the demonstrations began. The revolution is far from over, and if anything, it is just the beginning; the military is abusing its power and manipulating the media to diffuse a message of insecurity in the country as a direct cause of Egypt’s tanking economy. While the army ignores burning buildings, and wounded citizens, it focuses its attention on framing ordinary Egyptians and arresting them without charges.
examiner (http://www.examiner.com/foreign-policy-in-national/in-tahrir-square-fareed-zakaria-talks-to-egyptian-activists)

Piero
24 mei 2011, 10:03
Pas maar op dat die zogezegde tweede revolutie geen contrarevolutie wordt met steun van het trio VS, SA en Israël.

Was trouwens protesteren momenteel niet bij wet verboden? Dan zal het leger eens lekker tekeer kunnen gaan tegen de hardnekkige opstandelingen.
Wordt een mooie Arabische zomer dit jaar. Vakantieplannen?

Johan Bollen
24 mei 2011, 13:36
Was trouwens protesteren momenteel niet bij wet verboden? Dan zal het leger eens lekker tekeer kunnen gaan tegen de hardnekkige opstandelingen.
Wordt een mooie Arabische zomer dit jaar. Vakantieplannen?Het nieuwe Egypte, hoe fragiel en onvolkomen ook, is vrijer als het vorige. Waar werden er ook alweer 21 demonstranten doodgeschoten zopas? O ja, dat was niet in dit nieuwe Egypte maar wel daar waarvan we verondersteld worden te geloven dat er wel vrijheid bestaat.

It was a Sunday, bloody Sunday - with no uplifting U2 anthem to "celebrate" it. In Palestine, Syria and Lebanon, tens of thousands of Palestinians marched to the borders with Israel to mark the anniversary of the 1948 Nakba - the displacement that accompanied the creation of Israel.

The Israeli response, with "maximum restraint": killing 10 people in Lebanon, eight in Syria, two in Gaza and one in the West Bank, and injuring over 200. The Anglo-French-American consortium waging war on Libya because Colonel Muammar Gaddafi allegedly kills his own people was thunderously mute.

Misschien ook eens wat andere journalistiek lezen dan de propaganda die het westers publiek ingelepeld krijgt. Bijvoorbeeld deze journalist die de hypocrisie onze leiders en media systematisch doorprikt, en álle mensenrechtenschenders tegen de schenen durft stampen of ze nu uit Libië, Iran, Israël, Saoudi Arabië of de VS komen.

http://atimes.com/atimes/others/Pepe2011.html

De westerse hypocresie mbt de mensenrechten in het midden Oosten toont de dubbele agenda van dat westen.

Nog wat vragen om eens over na te denken ivm Obama's laatste midden Oosten toespraak:

How could Obama's dodgy rhetoric possibly jeopardize the oil-for-security US/Saudi pact with the devil? (Which side the devil is on is open to debate). Especially when the House of Saud - and US weapons manufacturers - are smacking their lips about a monster $60 billion deal involving dozens of F-15 jet fighters which will prevail against "existential threat" Iran (oops, wasn't that an Israeli excuse? Well, they're one and the same anyway).

How could Obama's leadership possibly admit live, to the whole world, that a US-Saudi-Israeli counter-revolution has been on since late February to smash the great 2011 Arab revolt - as Asia Times Online has been reporting?

How could Obama possibly admit that the weapon of choice of the counter-revolution is the anti-Shi'ite card - against Persian Shi'ites in Iran as well as Arab Shi'ites in Bahrain, Saudi Arabia, Iraq, Lebanon, Oman and Syria; and that makes it, in a tragic but predictable sense, an al-Qaeda strategy at heart?

How could Obama possibly admit that Abdullah II, the Playstation King of Jordan, invented the idea of the "Shi'ite crescent" way back in 2004, and now it's been dusted off, hopefully with more success?

How could Obama possibly admit that Washington's demented obsession with Iran - with Tel Aviv adding fuel to the fire non-stop - is now being graphically exposed as an US/Saudi/Israeli sectarian prejudice against Shi'ism? (Quite a feat for Shi'ites to be simultaneously discriminated against by a Christian/Jewish/Wahhabi Muslim "coalition of the willing").

How could Obama possibly admit, as professor of Arab politics at Columbia Joseph Massad has been one of a few to point out, that "the US-supported repression in Bahrain, Saudi Arabia, Oman, Yemen, Jordan, Morocco, Algeria, and in the United Arab Emirates goes hand in hand with the Euro-American-Qatari intervention in Libya to safeguard the oil wells for Western companies once a new government is in place"?

And how could Obama possibly admit that the defining struggle of these times is the great 2011 Arab revolt against the US/Saudi/Israeli counter-revolution?

The chattering classes in Washington dubbed Obama's speech "Cairo II", a reset of his original 2009 Cairo speech "selling" democracy to the Arab world. They've bought it - wholesale.

Cairo itself has much more to say about it than Obama's rhetorical change we can believe in. Watch out if Cairo and the rest of Egypt elect a truly sovereign, truly independent government. Only then the real Arab revolution will start. We're all Egyptians now.
Is er ook maar 1 westerse media-outlet die zich die vragen openlijk durft stellen? Dan stelt zich de vraag hoe vrij die media eigenlijk zijn, en hoe geïndoctrineerd degenen die zich via haar informeren.

Er is trouwens geen noemenswaardig verschil tussen pak De Morgen, De Standaard of de Tijd mbt berichtgeving uit het midden Oosten. Het is duidelijk dat al die media dezelfde officiële propaganda verkondigen. Alé ga nu maar wat lezen over hoe slecht het is in Syrië, Libië of Egypte.

So to make a story short, here's a concise New Middle East Obama policy. We support "our" bastards (dictators) who are sophisticated enough to beat, arrest and kill their own people in the low hundreds (Bahrain). We get slightly annoyed by "our" war on terror collaborators who crudely beat, arrest and kill their own people also in the low hundreds (Yemen). We're strongly inclined to ditch our support for unreliable, Iran-aligned dictators who beat, arrest and kill their own people in the high hundreds (Syria).

We unleash war - via the North Atlantic Treaty Organization as a weaponized arm of the United Nations - over unreliable oil-wealthy dictators who beat, arrest and kill their own people in alleged thousands (Libya). And we remain absolute mute about "our" monarchical bastards who pre-empt the possibility of democratic protests (Jordan, Morocco, Saudi Arabia) or invade their neighbors to smash ongoing peaceful protests (Saudi Arabia).
Het verhaal dat het best op de feiten past is dat.

Vito
21 juni 2011, 12:50
Wanneer gaat deze nu beginnen?

kelt
7 juli 2011, 20:56
http://www.army-technology.com/news/news123800.html

Egypte heeft ondertussen een exportvergunning aan de VS gevraagd voor 125 Abrams M1-tanks (waarvan Egypte er al een kollektie heeft) en nog een grote verzameling andere spulletjes....

Hoewel de Egyptische M1's waarschijnlijk niet op hetzelfde uitrustingsniveau zullen komen als de Amerikaanse M1's ,beschikt het land daarmee wel over de meest formidable tankvloot voor woestijnoorlogvoering in de Arabische wereld....(ik neem aan dat het Saudi-leger eigenlijk een operetteleger in veel te dure spullen is,zoals reeds in 1991(!!) bleek tegen Saddam)


niettemin.....de vele miljoenen kompleet verpauperde Egyptenaren zullen zich veilig kunnen voelen....

Piero
10 juli 2011, 11:06
http://www.army-technology.com/news/news123800.html

Egypte heeft ondertussen een exportvergunning aan de VS gevraagd voor 125 Abrams M1-tanks (waarvan Egypte er al een kollektie heeft) en nog een grote verzameling andere spulletjes....

Hoewel de Egyptische M1's waarschijnlijk niet op hetzelfde uitrustingsniveau zullen komen als de Amerikaanse M1's ,beschikt het land daarmee wel over de meest formidable tankvloot voor woestijnoorlogvoering in de Arabische wereld....(ik neem aan dat het Saudi-leger eigenlijk een operetteleger in veel te dure spullen is,zoals reeds in 1991(!!) bleek tegen Saddam)

niettemin.....de vele miljoenen kompleet verpauperde Egyptenaren zullen zich veilig kunnen voelen....

Inderdaad, bizar. Wel, de Nederlandse reservering van ca 200 miljoen euro (als ik mij niet vergis) voor economische hulp aan Egypte zal wel hard nodig zijn. :roll:

Piero
29 juli 2011, 20:13
Betogers Tahrirplein eisen invoering sharia
Demonstranten bidden op het Tahrirplein Demonstranten bidden op het Tahrirplein APTN

In Egypte hebben tienduizenden mensen zich verzameld op het Tahrirplein. Voor het eerst sinds de val van president Mubarak hadden islamitische organisaties, waaronder de Moslimbroederschap, hun aanhang opgeroepen te demonstreren. Aan die oproep gaven veel mensen gehoor.

Tijdens het vrijdaggebed werd er massaal gebeden door de duizenden mensen op het plein. Daarna riep een deel van de demonstranten op tot de invoering van een islamitische staat en de sharia, het islamitisch recht.

http://nos.nl/artikel/260277-betogers-tahrirplein-eisen-invoering-sharia.html
Men moet zich geen illusies te maken. Een volksbetoging in een islamitische staat op vrijdag leidt niet tot een liberale democratie. Na het vrijdagsgebed is iedereen voorstander van de shaira. Elke andere dag van de week is het resultaat een democratie.

Piero
9 september 2011, 17:50
Volgens een van de woordvoerders van de opstandige Egyptenaren, mw Esraa Abdel Fatta, momenteel voor dringende zaken in Amsterdam :lol:, is er sinds 24 januari niets bereikt; maar ze gelooft er nog in en laat haar tandjes zien aan de militairen die van haar nog een tweede kans krijgen om het land te besturen. :roll::roll::roll:

AMSTERDAM - De oproep tot een nieuwe ‘miljoenenmars’ vrijdag in het centrum van de Egyptische hoofdstad Caïro luidt het nieuwe begin in van de revolutie in het land.

Dat stelt de vooraanstaande Egyptische activiste Esraa Abdel Fattah tegenover NU.nl. Abdel Fattah verwierf bekendheid als het ‘Facebookmeisje’ van Egypte.

Begin augustus laaiden op het Tahrirplein ook nieuwe protesten op. Het leger zette toen tanks en wapenstokken in om het plein schoon te vegen, meldden ooggetuigen. Abdel Fattah is ervan overtuigd dat het dit keer anders is.

“Alles is vandaag net zo als op 24 januari (een dag voor de eerste massale betoging in Caïro, red.)”, aldus een opgewonden Abdel Fattah die tijdens haar bezoek aan Amsterdam voortdurend via sociale media en e-mail in contact staat met familie en vrienden in Caïro. "De straten naar Tahrir zijn weer overladen met massa's mensen."

Volgens de activiste is 'het tweede deel van de revolutie' helemaal gelijk aan de eerste, behalve dat niet Mubarak, maar de tijdelijke militaire gezagvoerder doelwit is van de demonstranten. “Hopelijk is de militaire raad verstandiger dan Mubarak en beslissen ze vandaag nog al onze eisen in te willigen. Zo niet, dan moeten ze direct vertrekken.”
http://www.nu.nl/buitenland/2611578/revolutie-egypte-begint-opnieuw.html

tomm
11 september 2011, 00:19
Een voorproefje van wat Israel staat te wachten als er een echt democratisch verkozen regering aan de macht komt.

http://www.washingtontimes.com/news/2011/sep/9/egyptians-break-israel-embassy-cairo/

CAIRO (AP) — Protesters broke into the Israeli Embassy in Cairo Friday and dumped documents out of the windows as hundreds more demonstrated outside, prompting the ambassador and his family to leave the country. The unrest was a further worsening of already deteriorating ties between Israel and post-Hosni Mubarak Egypt.

Egyptian police made no attempt to intervene during the day as crowds of hundreds tore down an embassy security wall with sledgehammers and their bare hands or after nightfall when about 30 protesters stormed into the Nile-side high-rise building where the embassy is located.

Just before midnight, the group of protesters reached a room on one of the embassy’s lower floors at the top of the building and began dumping Hebrew-language documents from the windows, said an Egyptian security official who spoke on condition of anonymity because he was not authorized to speak to the media.

In Jerusalem, an Israeli official confirmed the embassy had been broken into, saying it appeared the group reached a waiting room on the lower floor. He spoke on condition of anonymity because he was not permitted to release the information.

Israel’s ambassador, Yitzhak Levanon, his family and other embassy staff rushed to Cairo airport and left on a military plane for Israel, said airport officials who spoke on condition of anonymity because they were not authorized to speak to the media.

Israeli officials refused to comment on the ambassador’s departure. No one answered the phone at the embassy late Friday.

Since the fall of Mubarak — who worked closely with the Israelis — in February, ties have steadily worsened between the two countries. Anger increased last month after Israeli forces responding to a cross-border militant attack mistakenly killed five Egyptian police officers near the border. Egypt nearly withdrew its ambassador from Israel, and protesters demanded the expulsion of the Israeli ambassador. Calls have grown in Egypt for ending the historic 1979 peace treaty with Israel, a pact that has never had the support of ordinary Egyptians.

Several large protests have taken place outside the embassy in recent months without serious incident.

On Friday, Egyptians held their first significant demonstrations in a month against the country’s military rulers, with thousands gathering in Cairo and other cities. Alongside those gatherings, a crowd massed outside the Israeli Embassy's building.

It quickly escalated with crowds pummeling the graffiti-covered security wall with sledgehammers and tearing away large sections of the cement and metal barrier, which was recently put up by Egyptian authorities to better protect the site from protests.

For the second time in less than a month, protesters were able to get to the top of the building and pull down the Israeli flag. They replaced it with the Egyptian flag.

Crowds outside the building photographed documents that drifted to the ground and posted some of them online.

Mustafa Sayid said he was among the group of protesters who broke into the embassy. He showed a reporter cell phone video footage he said he recorded inside of young men ransacking the room.

The group got into the building through a third-floor window and climbed the stairs to the embassy. They worked for hours to break through three doors to enter the embassy, said the 28-year-old man. They encountered three Israelis and beat one of them.

Several Egyptian military policemen appeared and escorted the Israelis to safety but did not attempt to arrest any of the protesters, who then set about dumping files out the windows, he said.

bgf324
11 september 2011, 00:34
Een 2de Arabische revolutie moet bestaan uit het verjagen van alle kwaadaardige/zionistische elementen uit de Arabische wereld.

D'ARTOIS
11 september 2011, 01:31
Was er dit jaar dan al een eerste revolutie? Die heb ik dan gemist.
Of is het woord revolutie onderhevig aan devaluatie?


Inderdaad een zeer juiste benadering.

Want: veel geschreeuw en zeer weinig wol. De media (wie anders) zijn bovendien muisstil in hun berichtgeving.
Een revolutie is er niet geweest - hooguit een wisseling van de wacht.
Het leger heeft de zaak in handen en dat zal zo blijven. Dat is mijn idee althans.
Veranderingen?
Ze zullen er niet komen.
Waarom niet?
Het volk heeft geen macht, en de (kerk/moskee) doet mee met de militairen, tenzij ze een gaatje zien om zelf de macht over te nemen.

Niet dan?

Nr.10
11 september 2011, 01:41
Er is geen eten meer in Egypte, en de moslims hebben het hardst gekweekt.

D'ARTOIS
11 september 2011, 01:49
Er is geen eten meer in Egypte, en de moslims hebben het hardst gekweekt.

Ik begrijp deze zin niet helemaal. Kunt u mij dat verduidelijken?

tomm
11 september 2011, 01:51
Ik begrijp deze zin niet helemaal. Kunt u mij dat verduidelijken?

economisch gaat het inderdaad heel slecht in Egypte. Ik denk dat we het ongebreideld optimisme wat moeten bijschaven. Wat Libië betreft reken ik zelfs op een serieuze achteruitgang van de levensstandaard.

Nr.10
11 september 2011, 02:01
Ik begrijp deze zin niet helemaal. Kunt u mij dat verduidelijken?
Egypte kan niet meer voorzien in de eigen voedselvoorziening en de deviezen zijn op. Egypte stevent af op een catastrofe.

Nr.10
11 september 2011, 02:03
Net als Gaza, dat ook volledig afhangt van de internationale gemeenschap. En de moslim blijft massaal kinderen kweken, alsof er niets aan de hand is, hoewel het eten op is. Zowel in Gaza als in Egypte.

En dan, echt om ziek van te worden, zijn er nog idioten die vinden dat ze een land waar het goed gaat, hun eigen land Libië, moeten helpen kapotmaken en daar de 'hulp' van de NAVO voor inroepen om dat allemaal te helpen 'realiseren'.

corse
11 september 2011, 11:42
Een 2de Arabische revolutie moet bestaan uit het verjagen van alle kwaadaardige/zionistische elementen uit de Arabische wereld.

Een geslaagde revolutie is: (analyse)

Soorten revoluties:

1. Fluwelen revolutie: Is een geweldloze revolutie, slechts zelden geslaagd.
2. Paleisrevolutie: De politieke leiders vervangen maar niet het economisch systeem.
3. Geslaagde revolutie: Politieke en economische leiders vervangen en onteigenen, wetgeving aanpassen en Gini-coëfficiënt aanpassen.

Lessen trekken:

We kunnen lessen trekken uit de geschiedenis en uit de huidige werkelijkheid.
De Economische en politieke niet verkozen geprivilegieerde elite laat zich niet zomaar uit het zadel lichten, spijtig genoeg is daar nog steeds geweld voor nodig.

Een revolutie is eerlijker dan een oorlog:

Een revolutie wordt op onze planeet door geen enkel gevestigd systeem aanvaard, democratisch of niet, repressie is altijd het gevolg voor de instandhouding van het oude bestaande dominante regime, dit via het gekende repressie apparaat: politie, leger enz.
Ook na een revolutie heeft elk "nieuw" regime nood aan repressie, dit om de strijd tegen de talrijke oude vijanden en tegenstanders van de revolutie meester te blijven.
Oorlog wordt gewettigd door een opgezette regeringsorganisatie, zodat moord op grote schaal niet als misdaad maar als plicht wordt gezien.
Deze opgezette regeringsorganisatie kan ook bij “interne twist” (revolutie) ordes geven om op eigen volk te schieten, dit is uiteraard nooit te rechtvaardigen en in strijd met de mensenrechten.
Ieder gevestigd systeem denkt van zichzelf dat het democratisch is, democratie en welzijn voor iedere burger is natuurlijk iets totaal anders.
Een revolutie is eerlijker dan een oorlog, de burgers willen onder het juk van hun eigen onderdrukkers onderuit komen, dit om meer democratie te bekomen, het juk van hun politieke en vooral economische lijders, zij zijn verantwoordelijk voor hun welvaart en welzijn.
Vooral jonge mensen willen de duale samenleving van rijk en arm overbruggen door contestatie en het aanbrengen van radicale veranderingen, ze zijn de klassenapartheid beu!
Veel jonge mensen, vooral working-poor, loonslaven, werklozen, arme en afvalligen worden uitgesloten van deze valse vrije marktconsumptie en voelen zich daardoor enorm gefrustreerd.
Deze frustraties resulteren in plundering en vernietiging van de duale samenleving rijk en arm.
Jongeren plunderen niet uit weelde maar uit frustratie door armoede en werkloosheid.
Uit de Franse en Russische revolutie weten we dat in aanvang van de revolutie bij plundering en brandstichting een oogje werd toegeknepen door de ordetroepen, dit om de revolutie te breken en de revolutie in diskrediet te brengen, er werden zelfs mensen door het gevestigde systeem betaald om te plunderen, brand te stichten en vandalisme te plegen, verdeel en jij zult heersen was de leuze.
Hoog tijd om een meer klassenloze samenleving te creëren en na te denken over de oude behoudsgezinde economische nomenclatuur, de dominante geprivilegieerde elite.
De samenleving verwacht veel meer flexibiliteit van hun economische en politieke leiders, dit om zo snel mogelijk meer herverdeling te creëren.
Technologische automatisering door machines en modernisering hebben er voor gezorgd dat de laatste 50 jaar de productie van levensnoodzakelijke middelen 700 keer is verdubbeld, deze grandioze verbetering is voor 80% van de samenleving spijtig genoeg niet of weinig bereikbaar, ze bevinden zich quasi levensstandaard en welzijn nog in de Middeleeuwen.

corse
11 september 2011, 11:55
Het voordeel van een geslaagde revolutie is:

Een beter en een meer democratisch leven voor iedereen.
Armoede, criminaliteit en misdaad zijn de vader van revolutie (Aristoteles)
Revolutie is een klassenstrijd om dichter bij een "klasseloze samenleving" te komen.
Buitenlandse machten of landen mogen zich niet inmengen in een revolutie, het is een interne strijd voor meer democratie in een land, vooral voor betere arbeidsvoorwaarden en een menswaardig bestaan voor iedereen, dit bijgestaan door vakbonden die meestal de onmondige arbeiders moeten ondersteunen.

corse
11 september 2011, 11:58
Democratisch verkozen worden betekend niet democratisch regeren:

Is niet iedere leider die onverstandig en dominant regeert een dictator, ook al is hij democratisch verkozen, het enige verschil is de termijn van het dictatorschap.
Een democratisch verkozen dictator heeft slechts een termijnverantwoordelijkheid voor zijn verkozen tijd en kan ook op deze korte termijn veel vernietigen en wetgeving terugdringen.
De vrijheid om democratisch je eigen onderdrukkers te kiezen is geen vrijheid maar bedrog.

Politieke en economische dominante leiders gaan altijd hand in hand:

Politiekers maken via wetgeving de weg vrij om het uitbuiten van mens door mens door private bedrijven mogelijk te maken.
Economische dictators maken gebruik van deze onmenselijk wetgeving om hun privileges en exuberante privaat verdiensten te onderbouwen en het uitbuiten van mens door mens in praktijk om te zetten.

Een geslaagde revolutie bestaat uit drie factoren:

1. Het afzetten van een dominante autoriteit (regering en wetgeving wijzigen)
2. Dominante economische privaat eigenaars onteigenen van hun rijkdommen om op deze manier terug rechtvaardige herverdeling te verkrijgen. (Wetgeving voor eigendomsrechten wijzigen)
3. Democratie is niet iets dat je in een bazaar kan kopen, het heeft minimum 100 jaar positieve evolutie en goede wil nodig, democratie is een product van het menselijk bewustzijn en wordt via cultuur overgedragen.

Waakzaamheid:

· Na elke revolutie is het noodzakelijk dat burgers waakzaam zijn om te voorkomen dat de oude parasieten en profiteurs niet terug de kop opsteken.
· Dit om terug aan het bewind te komen en de wetgeving terug naar hun hand te zetten.

corse
11 september 2011, 11:59
Democratie in wording:

Het individu groeit immers naar een steeds omvattender zienswijze waardoor ook z’n medemens wordt gezien als een gelijkwaardig individu en niet als een vijand, slaaf, onderdaan, apartheid, klassenverschil, rang of stand, als deze basiskennis ontbreekt, dan zal de symbiose tussen meerdere individu’s niet gezien worden en is het ieder voor zich, het zogenoemde doorgeschoten individualisme, economie is een middel en geen doel op zich.

kameleon
11 september 2011, 13:10
En dat is ook de bedoeling vrees ik. Een specialist in het VTM-nieuws vreesde ervoor dat het hele midden-Oosten in rep en roer komt als ze dit niet snel weten in de kiem te smoren. En dan geen revolutie meer, maar burgers die oorlog voeren. De Libische rebellen hebben bewezen wat mogelijk is.

Cynara Cardunculus
11 september 2011, 14:48
allez vooruit! President Dweil heeft gesproken:

'De Arabische lente is het sterkste antwoord op de haat en het fanatisme van de aanslagen van 11 september 2001 in New York.' Dat zeggen Europese Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy en voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso in een gezamenlijke verklaring.

'Tien jaar later hebben de mensen in de straten van Tunis, Caïro, Benghazi en elders in de Arabische wereld een sterk signaal voor vrijheid en democratie gestuurd. Dit is het sterkste antwoord op de dwaze haat en het blinde fanatisme van de misdaden van 9/11', zeggen Van Rompuy en Barroso.

en ik maar denken dat na het vrijdagmiddaggebed van eergisteren de Moslim Broederschap de touwtjes in handen heeft genomen.....
http://www.trouw.nl/tr/nl/7753/9-11-11/article/detail/2901748/2011/09/11/Van-Rompuy-Arabische-lente-sterkste-antwoord-op-9-11.dhtml

kameleon
11 september 2011, 15:04
Neenee, de Arabische revolutie kwam door de economische crisis en de hoge voedselprijzen. Als dweil en Barosso zelfs dat nog niet weten....

Piero
11 september 2011, 20:17
allez vooruit! President Dweil heeft gesproken:

en ik maar denken dat na het vrijdagmiddaggebed van eergisteren de Moslim Broederschap de touwtjes in handen heeft genomen.....
http://www.trouw.nl/tr/nl/7753/9-11-11/article/detail/2901748/2011/09/11/Van-Rompuy-Arabische-lente-sterkste-antwoord-op-9-11.dhtml

Een revolutie komt zelden alleen. Hij kan lang duren en vele wendingen nemen.
Als de Arabische revolutie vergeleken kan worden met de Franse revolutie van 1889 dan is deze niet in twaalf maanden achter de rug. De verschillende partijen moeten hun krachten nog meten voordat ze besluiten tot samenwerken of onderwerping aan een nieuwe despoot. De islam verdraagt geen democratie en daar draait het allemaal om.

CLAESSENS Joris
11 september 2011, 20:58
De Franse Revolutie, een enorme stap voorwaarts in de geschiedenis van de mens. Toch voor die van West-Europa. De rechten van de mens werden toen opgetekend. De verlichting bracht het zover. Verlichting= wetenschap+filosofie= verlicht!

De Arabische Lente heeft nooit zo'n voorbereiding gekend, het was er plots, na natuurlijk al tientallen jaren van onderdrukking van de bevolking door de abslolute (niet monarchen) maar 'absolute presidenten' van deze tijd.

Nog een verschil is dat er tijdens de Franse Revolutie niet bemoeid werd door buitelandse mogendheden. Zij (V.S. en bondgenoten) zijn (en mischien terecht, wie zal het zeggen) bang voor verandering in het midden-Oosten.

En door dit alles was de 'eerst' revolutie in Egypte geen succes. Hosni M. is (tijdelijk) vervangen door zijn vertrouwenspersoon en die van de V.S. (en dus hun bongenoten), de baas van de geheieme dienst. En van verandering is inderdaad (nog) geen sprake....
Ook de Arabische landen en bij uitbreiding nogal wat islamitische rebellen (want tegenwoordig wordt daar graag naar verwezen) hebben internationale rechten van de mens erkend en getekend.
Maar voor de pro-islamieten hier beginnen te juichen kunnen ze hem beter even lezen (er is een engelse versie).
Er staat daar veel in over mensen maar van de rechten blijft niets over.
Enkel de sharia geldt...

D'ARTOIS
12 september 2011, 02:33
In een Islamitisch context zal geen enkele verandering plaats vinden - slechts een wisseling van de wacht. We weten het, we zien het en kunnen we alleen hulpeloos onze schouders ophalen.
Van Rompuy en consorten, tja wat de politiek aan krachteloze onbenullen voortbrengt, ik weet het niet. Maar Farage had dus wel gelijk.
Politiek is een hard spel. Mensen die hieraan meedoen weten waar ze mee bzeg zijn als ze met vuur spelen.
Een volk dat niet in staat is om met een belachelijke onbenul als Van Rompuy af te rekenen, verdient ook eigenlijk niet veel beter.

corse
12 september 2011, 17:35
In een Islamitisch context zal geen enkele verandering plaats vinden - slechts een wisseling van de wacht. We weten het, we zien het en kunnen we alleen hulpeloos onze schouders ophalen.
Van Rompuy en consorten, tja wat de politiek aan krachteloze onbenullen voortbrengt, ik weet het niet. Maar Farage had dus wel gelijk.
Politiek is een hard spel. Mensen die hieraan meedoen weten waar ze mee bzeg zijn als ze met vuur spelen.
Een volk dat niet in staat is om met een belachelijke onbenul als Van Rompuy af te rekenen, verdient ook eigenlijk niet veel beter.

Zijn zus Tine heeft meer verstand!

http://www.tinevanrompuy.be/

marjan
15 september 2011, 18:51
Voor de al gediscrimineerde koptische christenen wordt het een donkere Arabische winter

Donderdag, 15 september 2011

EGYPTISCHE CHRISTENEN MAKEN ZICH ZORGEN OVER NIEUWE GODSDIENSTWET
BRUSSEL (KerkNet/RadVat) – Volgens ‘Radio Vaticaan’ maken Egyptische christenen zich ernstig zorgen over een wetsvoorstel voor de bouw van nieuwe gebedsplaatsen. De directe aanleiding is de aangekondigde gevangenisstraf van twee jaar voor inbreuken op de wet. De nieuwe wet blijft bovendien vaag over gebedsruimten in private woningen van kleine christelijke groepen zoals de evangelicals. Die ‘huiskerken’ zijn wijdverspreid omdat de erkenning van bouwaanvragen jaren op zich laat wachten.

Egyptische christenen kregen in het verleden slechts sporadisch en na lange procedures toestemming voor de bouw van nieuwe kerkgebouwen. De nieuwe wet van de militaire raad moet daarin officieel verandering brengen. Volgens de Internationale Gemeenschap voor de Mensenrechten in Duitsland, die het lot van vervolgde christenen behartigt, dreigen vele kerkgebouwen door de nieuwe wet echter illegaal te worden. Bovendien dreigen er zware straffen voor de verantwoordelijken van deze gemeenschappen.

(Kerknet.be)

marjan
5 oktober 2011, 20:48
Binnenkort zijn er verkiezingen in Egypte en het ziet er slecht uit: moslimextremisten staan er nu sterk en zullen het laatste sprankeltje hoop op vrijheid vermorzelen met hun sharia. De partij van de Gerechtigheid en Vrede, de politieke arm van de intolerante Moslimbroeders, zou het kunnen halen op de gematigden.

Deze extremisten verkondigden reeds dat ze striktere gedragsregels willen voor toeristen. Ze willen een verbod op het dragen van de bikini en alcohol mag dan enkel nog in de hotels worden geschonken. Deze moslimextremisten willen ook gescheiden stranden voor mannen en vrouwen. Alle afbeeldingen die strijdig zijn met de islam, moeten worden bedekt...
Door toedoen van de radicale islam dreigende inkomsten uit het toerisme weg te vallen en zal Egypte nog verder de dieperik intuimelen...

Piero
9 oktober 2011, 22:47
De harmonie is ver te zoeken. De lente gaat over in de winter.

Cairo (CNN) -- At least 20 people were killed Sunday when Egyptian army forces clashed with thousands of people protesting more than a week after the burning of a Coptic Christian church, officials said.

Dr. Sheriff Doss, the head of Egypt's chief association of Coptics, said that 17 civilians died and 40 were injured.

In addition, three army officers were killed and at least 20 were injured, according to Alla Mahmoud, an interior ministry spokesman.

Egyptian state TV put the total death toll at 19 -- including both troops and civilians -- and reported that 183 had been injured.

http://www.cnn.com/2011/10/09/world/meast/egypt-protest-clashes/index.html?hpt=hp_t2

Cynara Cardunculus
10 oktober 2011, 12:23
Voor de al gediscrimineerde koptische christenen wordt het een donkere Arabische winter

Donderdag, 15 september 2011

EGYPTISCHE CHRISTENEN MAKEN ZICH ZORGEN OVER NIEUWE GODSDIENSTWET
BRUSSEL (KerkNet/RadVat) – Volgens ‘Radio Vaticaan’ maken Egyptische christenen zich ernstig zorgen over een wetsvoorstel voor de bouw van nieuwe gebedsplaatsen. De directe aanleiding is de aangekondigde gevangenisstraf van twee jaar voor inbreuken op de wet. De nieuwe wet blijft bovendien vaag over gebedsruimten in private woningen van kleine christelijke groepen zoals de evangelicals. Die ‘huiskerken’ zijn wijdverspreid omdat de erkenning van bouwaanvragen jaren op zich laat wachten.

Egyptische christenen kregen in het verleden slechts sporadisch en na lange procedures toestemming voor de bouw van nieuwe kerkgebouwen. De nieuwe wet van de militaire raad moet daarin officieel verandering brengen. Volgens de Internationale Gemeenschap voor de Mensenrechten in Duitsland, die het lot van vervolgde christenen behartigt, dreigen vele kerkgebouwen door de nieuwe wet echter illegaal te worden. Bovendien dreigen er zware straffen voor de verantwoordelijken van deze gemeenschappen.

(Kerknet.be)

even een verslagje over de uitroeing van de Kopten (blijkbaar weinig interesse voor in onze politiek correcte media).

Hieronder de beelden van het gruwelijke bloedbad in Cairo dat het leger aanrichtte onder de Kopten die protesteerden tegen de recente aanvallen op hun kerken door Salafisten.

http://ejbron.wordpress.com/2011/10/09/gruwelijk-bloedbad-op-kopten-door-het-leger-in-cairo/

Heb tenminste de moed en klik even door op die beelden.
Wie zoals Mijnheer Dweil nog over "arabische lente" wil spreken mag samen met Dehaene zijn mond met zeep gaan wassen.

Wat is dat toch met die tsjeven?

licht
13 oktober 2011, 16:30
Intussen is er een stille genocide door radicale moslims aan gang in Egypte en de wereld kijkt de andere kant op. Kopten zijn autochtone, Egyptische christenen. Alexandrië was een bloeiende christelijke hoofdstad. bij de inval van de Arabieren, werd een grote bibliotheek in de as gelegd....door de wilde veroveraars

marjan
4 november 2011, 19:02
De moordpartijen op christenen door Egyptische moslims gaat onverminderd verder. Onlangs werd een jongen van 17 doodgeslagen door zijn medeleerlingen en leraar, omdat hij een kruisje droeg.

Vrijdag, 04 november 2011

KOPTISCHE STUDENT VERMOORD IN EGYPTE
BRUSSEL (KerkNet/CWN) – De Koptische student Ayman Nabil Labib (17) is door leerlingen uit zijn klas vermoord omdat hij weigerde een tatoeage met een kruis af te dekken. Volgens het Amerikaanse katholieke persagentschap CWN vond het incident op 16 oktober plaats in de Egyptische stad Mallawi, nadat medeleerlingen eisten dat hij de tatoeage met een kruis op zijn pols zou afdekken. Daarop haalde de jongen een kruisje aan ketting boven en hing het om zijn hals.

“Nadat de leerkracht de 17-jarige student bijna liet stikken, gingen ook medeleerlingen hem te lijf en sloegen hem na een achtervolging doorheen de schoolgebouwen dood”, aldus de vader van Ayman Nabil Labib. De leerling werd in extremis naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed een uur later.

De Egyptische militaire raad kondigde recent nog betere bescherming aan van de religieuze minderheden. Discriminatie en geweld zullen voortaan zwaar worden bestraft. Koptische christenen vrezen echter dat het slechts bij mooie woorden blijft en dat de achterstelling ook in het nieuwe Egypte zal blijven aanhouden.

www.kerknet.be