PDA

View Full Version : De pil als meststof, condoom als ballon:Leesvoer voor Darwin


S.
15 januari 2003, 14:16
Leesvoer voor Darwin, die zich vragen mag beginnen stellen over het unieke van het verband tussen de islam, bevolkingsgroei en conservatieve waarden...

De pil als meststof, het condoom als feestballon

MANILA - Gezondheidswerkers op het Filipijnse platteland gebruiken de pil als meststof voor orchideeën in plaats van ze te verdelen aan de bevolking. Condooms worden er opgeblazen om een feestzaal te versieren. Dat heeft de Filipijnse minister van Volksgezondheid toegegeven.

In de gezondheidscentra op het platteland is er een teveel aan pillen en condooms. Die worden aan de Filipijnen verdeeld door het Amerikaanse Agency for International Development (USAID).

Het probleem is echter dat de lokale overheid niet genoeg middelen heeft om de contraceptiva te verdelen in de dorpen. De voorraad is nu zo groot dat de pil gebruikt wordt om orchideeën te laten groeien en dat condooms worden opgeblazen om een feestzaal op te vrolijken.

Het regeringsprogramma om het aantal geboorten onder controle te houden, ondervindt sterke tegenkanting van de invloedrijke katholieke kerk in Filipijnen. Die omschrijft het gebruikt van contraceptiva als ,,slecht'' en ,,immoreel''.

Op de Filipijnen is meer dan 80 procent van de 80 miljoen inwoners katholiek. Jaarlijks groeit de bevolking er aan met 2,36 procent, een van de hoogste cijfers in de regio.

Bron: http://www.standaard.be/nieuws/uitsmijter/index.asp?Snel=1&ArticleID=DMF15012003_008

Eyjafjallajökull
15 februari 2017, 22:05
Die kaloten ook.