PDA

View Full Version : Veiligheid vliegverkeer


D'ARTOIS
30 juli 2011, 19:55
Forummers die de perikelen in de luchtvaart volgen zullen steeds meer tot de ontdekking komen dat het de nieuwe lichting piloten ontbreekt aan vlodoende training en dat het integrale onvermogen om een gecompliceerd lijntoestel eigenhandig te vliegen ruimschoots voorhanden is.
De laatste ramp met Air France is daar een duidelijk voorbeeld van, de piloot die op dat moment vloog had zijn kop er niet bij en kon eigenhandig het probleem niet aan. De captain lag op dat moment te slapen. En dat is maar een voorbeeld uit de lange reeks.

Een tweede punt is dat luchtvaartmaatschappijen de kantjes er van af lopen voor wat betreft tijdig en noodzakelijk onderhoud, waardoor piloten door hun bazen gedwongen worden om niet vliegwaardige machines de lucht in te brengen.
Het laatste schandaal met US Air is daar weer een goed voorbeeld van. Ook weer uit een lange reeks van ongeregeldheden.

Het is duidelijk dat de controlerende organisaties, door de diverse overheden ingesteld, hun werk niet goed doen en er met de pet na gooien.
De luchtreiziger van nu dient derhalve zelf alert te zijn op luchtvaartmaatschappijen die een bedenkelijke veiligheidsreputatie hebben.

We zullen een lijst voor u opmaken.