PDA

View Full Version : Wat bedoelt VB: integratie of assimilatie? A:Geen van beide!


thePiano
19 januari 2003, 00:14
:idea: Ook op dit forum zijn al ettelijke discussies gevoerd over wat wil het VB nu eindelijk: assimilatie of integratie. Onderstaande citaten maken de discussie verder overbodig meen ik.
Als het Vlaams Blok zegt: "Aanpassen of oprotten".......
.... bedoelt het in werkelijkheid: Oprotten of oprotten! :!:

Filip Dewinter: "Een tweesporenbeleid. Vreemdelingen die hun lot wensen te verbinden aan dat van onze gemeenschap moeten die kans krijgen. Moeten assimileren, niet louter integreren. Dat betekent een nationaliteitswetgeving met strenge criteria. Een blanco strafblad. Een burgerschapsproef zoals in de Verenigde Staten, waarin men bewijst dat men de normen, de leefregels en de cultuur van het land kent, aanvaardt en tot de zijne wenst te maken. Het betekent een taaltest. Het tweede spoor is de terugkeer. Maar in de best mogelijke omstandigheden. En op vrijwillige basis. Een aantal mensen wenst zich niet te assimileren, wenst hun cultuur te behouden. Mensen die in djellaba wensen rond te lopen. Prima! Dat is hun keuze. Maar ze moeten weten dat als ze die keuze maken ze daarmee uiteindelijk een contract tekenen voor de terugkeer naar hun land van herkomst"
(FDW in de De Groene Amsterdammer van 16-2-2000)

Philip Claeys (fractiesecretaris Kamer): "De enige manier is het terugsturen van buitenlanders. Wij geloven niet in integratie. Het zijn er te veel en ze zijn te anders. Het cultuurverschil is te groot. De cultuur zit er biologisch zo diep in gebakken, dat het er nooit uit te krijgen is. Daar kunnen wij niet mee leven."

Assimilatie is evenwel géén doelstelling van het Vlaams Blok. Een Belgisch paspoort vormt zeker geen garantie voor een verblijf van onbepaalde duur.

FDW op 18.11.1997 in het Vlaams Parlement:
"Ook al hebben ze een vodje papier met B van Belg er op, het zijn en blijven vreemdelingen. Het is niet omdat men iemand vijf nationaliteiten geeft, dat hij iemand anders wordt qua ethniciteit, cultuurbeleving, waarden en normen, taal, godsdienst, uitzicht, naam en afkomst. "

Nationaliteit is voor het Blok geen synoniem met staatsburgerschap, wel met lidmaatschap van de volksgemeenschap: "Belg kan je worden, Vlaming wordt je geboren."

Vergeet ook niet dat het Vlaams Blok alle naturalisaties sinds 1974 wil herzien: "Het Vlaams Blok stelt vast dat de versoepelde naturalisatiewetgeving vooral een poging was om de aanwezigheid van niet-Europese vreemdelingen in dit land definitief en onomkeerbaar te maken. Aangezien de naturalisatiewetgeving herleid werd tot een puur administratieve handeling, kan onze gemeenschap niet gebonden zijn door de sinds 1974 verleende naturalisaties. "

Hoe je het dus ook draait of keert :!: , zelfs als je je totaal zou assimileren en je zou besluiten tot naturalisatie, en ook als je moest slagen en beantwoorden aan de voorwaarden gesteld door het Vlaams Blok, dan nog is er altijd het feit dat (zie dan de bovenstaande omschrijving in het begin): dat je onmogelijk je afkomst kan ontkennen, er uiterlijk misschien niet uitziet als de doorsnee Vlaming, je naam ook je afkomst zal verraden.

Enfin, het ziet er echt niet goed uit voor de allochtonen, inbegrepen mijn Georgische echtgenote waarvan ik zelf vind dat ze goed geïntegreerd is en ik haar graag zou willen naturaliseren in de loop van volgend jaar.

Aan de vreemdelingen/allochtonen zou ik het volgende advies willen meegeven: "Doe niet teveel moeite om te integreren, want het haalt toch allemaal niks uit. Als het Vlaams Blok aan de macht komt, hangen jullie toch :!: En zelfs wanneer jullie toch de ultieme testen (Burgerschapsproef, Taaltest enz...) met glans doorstaan hebben, ga je toch Michael Jackson om advies moeten vragen, hoe hij aan die mooie witte neus is geraakt !" :D

Want, je ethnisch uiterlijk zal je tot in de eeuwigheid blijven stigmatiseren.... als het van het Vlaams Blok afhangt toch. :?

Duidelijk voor iedereen zo? 8O :?: :!:

moon
19 januari 2003, 11:10
volgens mij als Vlaams Blok aan de macht komt dan zulle er niet zoveel veranderingen gebeuren
ze moete nog aan een meerderhaid gerake hé

en jeezes all naturalisaties van vroeger terug herbekijke, dus ze zijn van plan om echt de mense hun nationaliteit terug af te pakke en land buite te gooie
wie gelooft nu echt dat het Vlaams Blok zoiets kan realisere?
belgie is en blijft nog altijd een land die gehouden is aan het EVRM

al wat ze kunne doen is de nieuw komers het wa moeilijker maken maar daarmee is het probleem niet opgelost hé
de allochtoonse jongeren die rellen veroorzaakte in borgerhout waren geen nieuwkomers, maar jongeren die geboren en opgegroeid zijn in belgie
de echte VB'ers zijn echt wel naïef als ze denken dat het Vlaams Blok in staat is om alle genaturaliseerde allochtonen het land buiten te gooien