PDA

View Full Version : Arabische christenen eerste slachtoffers van de Arabische 'lente'


marjan
20 september 2011, 12:39
Het christendom is ontstaan in het Midden-Oosten, in Palestina.
Deze autochtone, Arabische christenen werden door de islamisering, gedwongen bekeringen, systematische discriminaties, vervolgingen ...herleid tot kleine minderheden, dhimmi's: tweederangsburgers met minder rechten, die hooguit nog worden gedoogd in de Arabische wereld. De Arabische 'lente', die in de praktijk de weg zal plaveien voor moslimextremische regeringen, dreigt voor de laatste autochtone christenen uit te draaien op zuiveringen...

Een 'christenvrij' Midden-Oosten?


De Arabische Lente zou wel eens een ramp voor het christendom kunnen zijn, zo betoogt de Amerikaanse hoogleraar Philip Jenkins in het boek 'Het vergeten christendom'.

Irak was ooit het thuisland van het christendom. Volgens Jenkins is het intussen mogelijk dat er over enkele tientallen jaren helemaal geen christenen meer zijn in Irak. Net zoals in het begin van de 20e eeuw de christenen uit Turkije verdwenen.

Eerst de joden
Een naar Nederland gevluchte Irakees bevestigde me onlangs nog eens deze ontwikkeling. ‘Eerst moesten de joden het land uit en nu zijn wij aan de beurt’, zo vertelde hij. Zijn resterende familie in Irak was naar het eerst veilige Mosul (Nineve) gevlucht, maar moet daar vandaan nu ook vertrekken naar dorpen in de omgeving.

Syrië
Syrië was de afgelopen eeuw de laatste uitwijkplaats voor de christelijke gemeenschap in het Midden-Oosten. Volgens Jenkins vormen christenen daardoor nu zelfs 15% van de Syrische bevolking. Maar als de huidige opstandelingen in Syrië de macht krijgen, moeten christenen vrezen voor hun leven of rest er niets anders dan een ballingschap in een westers land.

Zo wordt een ‘christenvrij’ Midden-Oosten heel voorstelbaar. Opmerkelijk dat Christus, zoals de profeet Zacharia in hoofdstuk 14 vers 4 aankondigt, juist daar zal terugkeren! ‘Dan zal de HEERE uittrekken en tegen die heidenvolken strijden (…) Op die dag zullen Zijn voeten staan op de Olijfberg, die voor Jeruzalem ligt, ten oosten ervan.’ Een Midden-Oosten zonder Christus kan niet bestaan.


20-9-2011 | bron: Henk van Rhee | www.habakuk.nu

Derk de Tweede
25 september 2011, 20:32
Hier ben ik totaal niet verbaasd over.

Cynara Cardunculus
26 september 2011, 08:07
De christenvervolging in de islamitische paradijzen is al jaren aan de gang. Maar blijkbaar niet belangrijk genoeg voor de linkiewinkies om daar een woord aan vuil te maken. Dat men ten tijde van de varkensgriep alle varkens die door de christenen gehouden werden heeft afgemaakt zonder reden, haalde hier amper het nieuws. Dat die dieren dienden om in Cairo de groenafval te verwerken waren ze even vergeten. Maar ook dat is natuurlijk geen nieuwswaardig nieuws.

Piero
26 september 2011, 10:43
In Pakistan is het ook verschrikkelijk en het land verarmt. Toch vertelde een kennis mij dat zijn Pakistaanse christelijke internet-chat-relatie de moed nog niet op geeft. Hij kan de huur van zijn woning voor zijn gezin niet meer opbrengen en vroeg daarom aan mijn kennis om hem 12.000 Euro te sturen waarvan hij een woning kan kopen. Dat gezin is dus niet van plan te vluchten.

Mij lijkt het verzoek een poging om mijn goedgelovige christelijke kennis op te lichten. Het is ook niet de eerste keer dat mijn menslievende kennis veel geld overmaakt naar Ghana of de Filipijnen.

Wij moeten onze neus niet steken in zaken die ons niets aan gaan. Of is het onze taak om de wereld met zijn waardevolle culturele erfgoed te redden?

Cynara Cardunculus
26 september 2011, 11:10
Mij lijkt het verzoek een poging om mijn goedgelovige christelijke kennis op te lichten. Het is ook niet de eerste keer dat mijn menslievende kennis veel geld overmaakt naar Ghana of de Filipijnen.

mij lijkt dit ook een staaltje van oplichting. Ver van af blijven.

Macchiavelli
26 september 2011, 11:14
Afgelopen weekeinde was het in het overwegend islamitische Indonesië ook weer eens raak en werd er een bomaanslag op een volle kerk gepleegd (http://www.telegraaf.nl/buitenland/10618150/__Bomaanslag_op_volle_kerk__.html?sn=buitenland).

Piero
26 september 2011, 18:52
Afgelopen weekeinde was het in het overwegend islamitische Indonesië ook weer eens raak en werd er een bomaanslag op een volle kerk gepleegd (http://www.telegraaf.nl/buitenland/10618150/__Bomaanslag_op_volle_kerk__.html?sn=buitenland).

De pers geeft daar aan inderdaad wel aandacht. Maar bedenk ook dat in Indonesië 229 miljoen mensen wonen en dat er dus een flink aantal gekken en dus gekke islamieten moeten rondlopen. Nou ja, als je bommen kan maken dan ben je zo gek nog niet natuurlijk. Maar laten we zeggen ze zijn sharia-gestoorden. Laten we de imams de schuld maar geven.

marjan
26 september 2011, 20:14
Terzijde, één van de vele berichten over de aanvalllen en moordpartijen op christenen in Nigeria. Het in brand steken van kerken, het verdrijven van christenen uit dorpen, het plunderen en in lichterlaaie zetten van hun huizen, de genocide op christenen (in een aantal noorderlijke deelstaten waar de sharia werd ingevoerd), gaan onverminderd verder en halen de gewone pers en media niet... En de hele wereld kijkt onverschillig de andere kant op..

Meer dan 100 christenen gedood in Nigeria
Christenen in Nigeria staan met rug tegen de muur

Bij een reeks aanvallen van gewapende moslims op dorpen in midden Nigeria zijn in de afgelopen maand meer dan 100 christenen gedood. Open Doors en het Amerikaanse persbureau Compass Direct melden dat onder de slachtoffers complete gezinnen zijn.

In een guerrilla-achtige bestorming op de christelijke gemeenschap in de plaats Vwang Kogot doodden moslims eerder deze maand zeker veertien christenen, onder wie een zwangere vrouw. Overlevenden van de aanval zagen dat de aanvallers die het dorp binnenstormden, werden geholpen door mannen in uniformen van het Nigeriaanse leger.

"Het heeft er alle schijn van dat extremistische bewegingen hun best doen een totale godsdienstoorlog te ontketenen", zegt Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling. "De aanvallen van extremistische moslims op christenen gaan maar door. In de afgelopen twee jaar zijn meer dan 1.000 christenen omgebracht in deze regio in het midden van Nigeria. De christenen worden wanhopig en groepen jongeren grijpen nu ook naar de wapens."

De christelijke jongeren geven zelf aan dat ze wanhopig zijn. "De tijd van vergeving is voorbij. We staan met onze rug tegen de muur. Hoe lang moeten we nog op God wachten? Het wordt alleen maar erger". Ook andere christelijke jongeren geven bij Open Doors (zie ook www.opendoors.nl) aan dat ze geen keus hebben dan terug te vechten.
26-9-2011 | auteur: Rik Bokelman | copyright: www.cip.nl

Pelgrim
27 september 2011, 12:40
Wat heeft de Arabische lente er mee te maken?

Ke Nan
27 september 2011, 13:56
... Opmerkelijk dat Christus, zoals de profeet Zacharia in hoofdstuk 14 vers 4 aankondigt, juist daar zal terugkeren! ‘Dan zal de HEERE uittrekken en tegen die heidenvolken strijden (…) ...

20-9-2011 | bron: Henk van Rhee | www.habakuk.nu

Oei oei! Strijden? Is dat wel Christelijk?

Anselmo
27 september 2011, 16:36
Oei oei! Strijden? Is dat wel Christelijk?

Om te overleven, jazeker!

Anselmo
27 september 2011, 16:38
Gisteren in de reportage van Rudy Vranckx op canvas.
Ongelooflijk hoe die Christenen het daar volhouden.
En dan wat te zeggen van die Vlaamse pater, die ondanks levensgevaar, trouw op post blijft.
Echte helden vallen niet op.

Ke Nan
27 september 2011, 21:15
Om te overleven, jazeker!

Ja? Heeft Jezus dat gezegd?

filosoof
27 september 2011, 21:35
Ja? Heeft Jezus dat gezegd?Die heeft gezgd dat het OT van kracht blijft:

Lukas 16:17: http://www.willibrordbijbel.nl/?p=page&i=48027,48057
Mattheus 5:17ev http://www.willibrordbijbel.nl/?p=page&i=64089,64092

Paulus
28 september 2011, 06:09
Die heeft gezgd dat het OT van kracht blijft:

Lukas 16:17: http://www.willibrordbijbel.nl/?p=page&i=48027,48057
Mattheus 5:17ev http://www.willibrordbijbel.nl/?p=page&i=64089,64092

U verwart de Joodse Wet met het Oude Testament.

Paulus.

marjan
10 oktober 2011, 22:04
Radicale moslims vermoorden christenen

Bloedig weekend Egypte

In Egypte zijn na de bloedige rellen van gisteravond tientallen arrestaties verricht. Bij de rellen waren koptische christenen, moslims en ordetroepen betrokken. Er vielen 24 doden, vooral onder de kopten. Er zijn 200 gewonden. Anglicaans priester Jos Strengholt, die werkt in Egypte doet op zijn website verslag van de gebeurtenissen. Jos: "StaatsTV claimde gisteravond dat er 22 militairen waren gedood. Gevaarlijke en leugenachtige onzin. Waarom hebben we niet 1 foto van zo'n gedode militair gezien? We zagen alleen een lichtgewonde militair. En die schreeuwde in de camera dat de Kopten allemaal 'kaffers' (ongelovigen) zijn die de dood verdienen."

De onlusten begonnen toen betogende kopten, die zich niet genoeg beschermd voelen, met stenen worden bekogeld. De betoging liep helemaal uit de hand toen een pantservoertuig op betogers inreed, meldt de NOS. Volgens ooggetuigen keerden de kopten én moslims zich toen tegen de politie. Het conflict tussen kopten en moslims vormt volgens premier Sharaf een bedreiging voor de staatsveiligheid.* Jos Strengholt: "Het ging niet om een gevecht van leger tegen Kopten - er was een derde partij betrokken, het zogenaamde 'tuig' - een georganiseerde bende die telkens de kant van de overheid kiest. Hebben die het geweld opgeroepen en uitgelokt? Niet onwaarschijnlijk."


Publicatiedatum: 10-10-2011
Auteur: Rik Bokelman
Copyright: www.cip.n

Deze moslims voeren gewoon letterlijk uit wat in de koran staat: tal van koranverzen roepen op tot het doden van 'ongelovigen', op alle mogelijke en gruwelijke manieren. Ook vrijzinningen en atheïsten lopen gevaar...

Paulus
10 oktober 2011, 22:06
Radicale moslims vermoorden christenen

Bloedig weekend Egypte

In Egypte zijn na de bloedige rellen van gisteravond tientallen arrestaties verricht. Bij de rellen waren koptische christenen, moslims en ordetroepen betrokken. Er vielen 24 doden, vooral onder de kopten. Er zijn 200 gewonden. Anglicaans priester Jos Strengholt, die werkt in Egypte doet op zijn website verslag van de gebeurtenissen. Jos: "StaatsTV claimde gisteravond dat er 22 militairen waren gedood. Gevaarlijke en leugenachtige onzin. Waarom hebben we niet 1 foto van zo'n gedode militair gezien? We zagen alleen een lichtgewonde militair. En die schreeuwde in de camera dat de Kopten allemaal 'kaffers' (ongelovigen) zijn die de dood verdienen."

De onlusten begonnen toen betogende kopten, die zich niet genoeg beschermd voelen, met stenen worden bekogeld. De betoging liep helemaal uit de hand toen een pantservoertuig op betogers inreed, meldt de NOS. Volgens ooggetuigen keerden de kopten én moslims zich toen tegen de politie. Het conflict tussen kopten en moslims vormt volgens premier Sharaf een bedreiging voor de staatsveiligheid.* Jos Strengholt: "Het ging niet om een gevecht van leger tegen Kopten - er was een derde partij betrokken, het zogenaamde 'tuig' - een georganiseerde bende die telkens de kant van de overheid kiest. Hebben die het geweld opgeroepen en uitgelokt? Niet onwaarschijnlijk."


Publicatiedatum: 10-10-2011
Auteur: Rik Bokelman
Copyright: www.cip.n

Deze moslims voeren gewoon letterlijk uit wat in de koran staat: tal van koranverzen roepen op tot het doden van 'ongelovigen', op alle mogelijke en gruwelijke manieren. Ook vrijzinningen en atheïsten lopen gevaar...

Dat denk ik ook.

Paulus.

Cynara Cardunculus
10 oktober 2011, 22:18
Wat heeft de Arabische lente er mee te maken?

Heeft U het ondertussen al zelf gevonden? De Arabische "lente" is gewoon arabische "winter", de boel is overgenomen door de Moslim Broederschap. Have fun. Hopelijk laten ze de Egyptische tempels staan.

filosoof
10 oktober 2011, 22:27
U verwart de Joodse Wet met het Oude Testament.

Paulus.Diene Jezus (of eerder sint Hiëronymus!) dus ook.
Daar ga ik zeker nachten van wakker liggen.

Paulus
10 oktober 2011, 22:39
Diene Jezus (of eerder sint Hiëronymus!) dus ook.

Nee hoor. Jezus was ook een Jood.

Daar ga ik zeker nachten van wakker liggen.

Daar twijfel ik niet aan.

Paulus.

corse
10 oktober 2011, 22:39
Diene Jezus (of eerder sint Hiëronymus!) dus ook.
Daar ga ik zeker nachten van wakker liggen.

Jezus was een communist die de rijkjes hun rijkdom wou laten verdelen.
De haat van de rijkjes daarvoor was voldoende om Jezus aan het kruis te nagelen.
Of hij de zoon van god was laten we aan de gelovigen over! :lol::-D:lol:

Paulus
10 oktober 2011, 22:43
Jezus was een communist die de rijkjes hun rijkdom wou laten verdelen.
De haat van de rijkjes daarvoor was voldoende om Jezus aan het kruis te nagelen.
Of hij de zoon van god was laten we aan de gelovigen over! :lol::-D:lol:

Misschien laten we het beter aan de rijken over :lol:

Paulus.

corse
11 oktober 2011, 10:26
Misschien laten we het beter aan de rijken over :lol:

Paulus.

Daar zijn we in ieder geval al 120 jaar mee bezig, de resultaten zijn navenant! :lol::-D:lol:

Zeer interessant:
Wall Street dominance:
http://rt.com/programs/spotlight/challenge-wall-street-dominance/

Na 120 jaar kapitalisme:
Homelessness In America:
http://www.youtube.com/watch?v=5Tely...eature=related

America largest homeless no jobs 2011:
http://www.youtube.com/watch?v=82B0RSwcl2g

The poor and impoverished turn to the forest:
http://www.youtube.com/watch?v=kGRkC4YM62k

Homeless Camp Lakewood NJ
http://www.youtube.com/watch?v=UaKEA...eature=related

Michael Moore @ Occupy Wall Street
http://www.youtube.com/watch?v=XCZLhEOJ8XA&feature=related

Occupy Wallstreet
http://www.youtube.com/watch?v=GBBCE9_5v8E&feature=related

*Countdown with Keith ...: Michael Moore on support of Occupy Wall Street protest:
http://www.youtube.com/watch?v=KrFQs5X-I1Y&feature=related

Anti-Semitism at Occupy Wall Street Protest [CLEAN VERSION]
http://www.youtube.com/watch?v=l3Y9CARUwio

Occupy Wall Street Protesters Arrested (Camera #2)
http://www.youtube.com/watch?v=pwgUUbgwKBU&feature=related

Anselmo
11 oktober 2011, 11:50
Radicale moslims vermoorden christenen

Bloedig weekend Egypte

In Egypte zijn na de bloedige rellen van gisteravond tientallen arrestaties verricht. Bij de rellen waren koptische christenen, moslims en ordetroepen betrokken. Er vielen 24 doden, vooral onder de kopten. Er zijn 200 gewonden. Anglicaans priester Jos Strengholt, die werkt in Egypte doet op zijn website verslag van de gebeurtenissen. Jos: "StaatsTV claimde gisteravond dat er 22 militairen waren gedood. Gevaarlijke en leugenachtige onzin. Waarom hebben we niet 1 foto van zo'n gedode militair gezien? We zagen alleen een lichtgewonde militair. En die schreeuwde in de camera dat de Kopten allemaal 'kaffers' (ongelovigen) zijn die de dood verdienen."

De onlusten begonnen toen betogende kopten, die zich niet genoeg beschermd voelen, met stenen worden bekogeld. De betoging liep helemaal uit de hand toen een pantservoertuig op betogers inreed, meldt de NOS. Volgens ooggetuigen keerden de kopten én moslims zich toen tegen de politie. Het conflict tussen kopten en moslims vormt volgens premier Sharaf een bedreiging voor de staatsveiligheid.* Jos Strengholt: "Het ging niet om een gevecht van leger tegen Kopten - er was een derde partij betrokken, het zogenaamde 'tuig' - een georganiseerde bende die telkens de kant van de overheid kiest. Hebben die het geweld opgeroepen en uitgelokt? Niet onwaarschijnlijk."


Publicatiedatum: 10-10-2011
Auteur: Rik Bokelman
Copyright: www.cip.n

Deze moslims voeren gewoon letterlijk uit wat in de koran staat: tal van koranverzen roepen op tot het doden van 'ongelovigen', op alle mogelijke en gruwelijke manieren. Ook vrijzinningen en atheïsten lopen gevaar...

Als ze betalern mogen die ongelovigen daar wel met hun pens in de zon gaan liggen.
Ik heb nooit begrepen hoe je je in zo'n land kunt gaan "ontspannen".

Paulus
11 oktober 2011, 12:43
Daar zijn we in ieder geval al 120 jaar mee bezig, de resultaten zijn navenant! :lol::-D:lol:

Zeer interessant:
Wall Street dominance:
http://rt.com/programs/spotlight/challenge-wall-street-dominance/

Na 120 jaar kapitalisme:
Homelessness In America:
http://www.youtube.com/watch?v=5Tely...eature=related

America largest homeless no jobs 2011:
http://www.youtube.com/watch?v=82B0RSwcl2g

The poor and impoverished turn to the forest:
http://www.youtube.com/watch?v=kGRkC4YM62k

Homeless Camp Lakewood NJ
http://www.youtube.com/watch?v=UaKEA...eature=related

Michael Moore @ Occupy Wall Street
http://www.youtube.com/watch?v=XCZLhEOJ8XA&feature=related

Occupy Wallstreet
http://www.youtube.com/watch?v=GBBCE9_5v8E&feature=related

*Countdown with Keith ...: Michael Moore on support of Occupy Wall Street protest:
http://www.youtube.com/watch?v=KrFQs5X-I1Y&feature=related

Anti-Semitism at Occupy Wall Street Protest [CLEAN VERSION]
http://www.youtube.com/watch?v=l3Y9CARUwio

Occupy Wall Street Protesters Arrested (Camera #2)
http://www.youtube.com/watch?v=pwgUUbgwKBU&feature=related

Niets menselijks is volmaakt natuurlijk, maar we kunnen er toch niet vantussen dat de culturen, met het christendom verbonden, zich het verst wisten te ontwikkelen op de meeste gebieden.

Paulus.

marjan
13 oktober 2011, 22:46
Christenvervolging steeds heviger
24 maart 2011
Het geweld tegen christenen wereldwijd, maar met name in het Midden-Oosten, is nog nooit zo hevig geweest als op dit moment. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport over christenvervolging dat de katholieke organisatie Kerk in Nood vanmorgen in Amsterdam heeft gepresenteerd. Vandaag worden de slachtoffers van christenvervolging herdacht tijdens de jaarlijkse Nacht van de Martelaren.


Volgens het rapport 'Persecuted and Forgotten?' worden zeker 75 miljoen christenen wereldwijd gediscrimineerd, uitgebuid en gewelddadig behandeld. Het gaat over christenen in 33 landen over het jaar 2010. Geweld tegen christenen neemt vooral toe in landen als Irak, Egypte, Pakistan, Noord-Korea, Turkije en de Fillipijnen.



Volgens Joris van Voorts tot Voorts, directeur van Kerk in Nood, is voornamelijk de situatie van christenen in het Midden-Oosten en Pakistan zorgwekkend. "In Irak is het sinds de Amerikaanse inval slecht gesteld met de christelijke gemeenschap." In 1987 woonden er nog 1,4 miljoen christenen, nu staat de teller volgens rooms-katholieke geestelijken op slechts 150.000. "In Pakistan hebben christenen het heel erg moeilijk met de omstreden blasfemiewet. Hierdoor kunnen christenen gearresteerd worden als ze beweren dat Jezus de zoon van God is".



De organsiatie noemt het toenemende islamitische extremisme als voornaamste oorzaak voor de groeiende christenvervolging. "Moslims lijken in vergelijking met vroeger meer open te zijn over hun minachting voor christenen," stelt de hulporganisatie. De voortdurende dreiging van geweld heeft de afgelopen 150 jaar geleid tot een exodus van christenen vanuit vele delen van het Midden-Oosten.

Piero
13 oktober 2011, 23:18
Niets menselijks is volmaakt natuurlijk, maar we kunnen er toch niet vantussen dat de culturen, met het christendom verbonden, zich het verst wisten te ontwikkelen op de meeste gebieden.

Paulus.

U heeft helemaal gelijk. Alhoewel het christendom is begonnen met het grotendeels verwoesten van de Griekse en Romeinse beschaving, inclusief de technische en wetenschappelijke kennis en de kunsten. Uiteindelijk heeft er een renaissance plaatsgevonden toen het pausdom naar Avignon was verdreven. Verder hebben we de vooruitgang te danken aan de communes en gildes in de vrije steden van de vijftiende eeuw, aan de vrije handel en de universiteiten en niet aan de seminaries.

filosoof
13 oktober 2011, 23:26
Niets menselijks is volmaakt natuurlijk, maar we kunnen er toch niet vantussen dat de culturen, met het christendom verbonden, zich het verst wisten te ontwikkelen op de meeste gebieden.

Paulus.Ja, ze hadden en hebben de grootste kanonnen.

filosoof
13 oktober 2011, 23:32
Christenvervolging steeds heviger
24 maart 2011
Het geweld tegen christenen wereldwijd, maar met name in het Midden-Oosten, is nog nooit zo hevig geweest als op dit moment. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport over christenvervolging dat de katholieke organisatie Kerk in Nood vanmorgen in Amsterdam heeft gepresenteerd. Vandaag worden de slachtoffers van christenvervolging herdacht tijdens de jaarlijkse Nacht van de Martelaren.


Volgens het rapport 'Persecuted and Forgotten?' worden zeker 75 miljoen christenen wereldwijd gediscrimineerd, uitgebuid en gewelddadig behandeld. Het gaat over christenen in 33 landen over het jaar 2010. Geweld tegen christenen neemt vooral toe in landen als Irak, Egypte, Pakistan, Noord-Korea, Turkije en de Fillipijnen.



Volgens Joris van Voorts tot Voorts, directeur van Kerk in Nood, is voornamelijk de situatie van christenen in het Midden-Oosten en Pakistan zorgwekkend. "In Irak is het sinds de Amerikaanse inval slecht gesteld met de christelijke gemeenschap." In 1987 woonden er nog 1,4 miljoen christenen, nu staat de teller volgens rooms-katholieke geestelijken op slechts 150.000. "In Pakistan hebben christenen het heel erg moeilijk met de omstreden blasfemiewet. Hierdoor kunnen christenen gearresteerd worden als ze beweren dat Jezus de zoon van God is".



De organsiatie noemt het toenemende islamitische extremisme als voornaamste oorzaak voor de groeiende christenvervolging. "Moslims lijken in vergelijking met vroeger meer open te zijn over hun minachting voor christenen," stelt de hulporganisatie. De voortdurende dreiging van geweld heeft de afgelopen 150 jaar geleid tot een exodus van christenen vanuit vele delen van het Midden-Oosten.

sinds de Amerikaanse inval
Goh, hoe zou d�*t nu komen?
Maar een half miljoen kinderen gestorven in Irak voor die inval, tgv de blokkade.
Na die inval nog eens maar een miljoen �* 1.2 Mio burgerslachtoffers.
De voortdurende dreiging van geweld

Zephyr
13 oktober 2011, 23:46
Christenvervolging steeds heviger
24 maart 2011
Het geweld tegen christenen wereldwijd, maar met name in het Midden-Oosten, is nog nooit zo hevig geweest als op dit moment. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport over christenvervolging dat de katholieke organisatie Kerk in Nood vanmorgen in Amsterdam heeft gepresenteerd. Vandaag worden de slachtoffers van christenvervolging herdacht tijdens de jaarlijkse Nacht van de Martelaren.


Volgens het rapport 'Persecuted and Forgotten?' worden zeker 75 miljoen christenen wereldwijd gediscrimineerd, uitgebuid en gewelddadig behandeld. Het gaat over christenen in 33 landen over het jaar 2010. Geweld tegen christenen neemt vooral toe in landen als Irak, Egypte, Pakistan, Noord-Korea, Turkije en de Fillipijnen.



Volgens Joris van Voorts tot Voorts, directeur van Kerk in Nood, is voornamelijk de situatie van christenen in het Midden-Oosten en Pakistan zorgwekkend. "In Irak is het sinds de Amerikaanse inval slecht gesteld met de christelijke gemeenschap." In 1987 woonden er nog 1,4 miljoen christenen, nu staat de teller volgens rooms-katholieke geestelijken op slechts 150.000. "In Pakistan hebben christenen het heel erg moeilijk met de omstreden blasfemiewet. Hierdoor kunnen christenen gearresteerd worden als ze beweren dat Jezus de zoon van God is".



De organsiatie noemt het toenemende islamitische extremisme als voornaamste oorzaak voor de groeiende christenvervolging. "Moslims lijken in vergelijking met vroeger meer open te zijn over hun minachting voor christenen," stelt de hulporganisatie. De voortdurende dreiging van geweld heeft de afgelopen 150 jaar geleid tot een exodus van christenen vanuit vele delen van het Midden-Oosten.

'k Begrijp niet waarom socialistische partijen dit Islamitisch kiesvee hier dan met open armen ontvangt als ze (die politieke partijen), en de Belgische arbeiders die ze willen vertegenwoordigen, er naderhand het grootste slachtoffers zullen van zijn.
En al diegenen die dit niet willen zullen, uit "solidariteit ???" mede slachtoffer worden.
De atheïsten zullen na de inquisitie nu de sharia meemaken.
Een goede raad : wordt wakker. Wij zijn het volgende slachtoffer.

porpo
17 oktober 2011, 03:25
De seculiere/opportunistische dictaturen in islamitische wereld zetten gewoon de verdeel-heers en alle andere methoden van hun voorvaderen-kolonisten voort. De Tunesische joden en neocommunisten, Egyptische koptische activisten en denkers hebben hun boodschap verkondigt "met alle chinezen maar niet met den deze" en hopelijk de rest ook.

De oplossing is duidelijk. Een (gedeeltelijk) voorbeeld is Libanon.
Een pluralistisch systeem (in politiek, economie, rechtssystemen en alles), de religie die er nationaal heerst is de religie van de meerderheid en geen twee religies zoals dat het geval is in Libanon: maatschappelijk is het islamitisch en politiek is het liberaal seculier.

cheverrant
17 oktober 2011, 06:44
Hier ben ik totaal niet verbaasd over.

Wie wel ? Gaat het hier eigenlijk niet om welke religie nou eigenlijk de sterkste is ? En gaat het dan niet om wat al een strijd was gedurende zovele eeuwen ? Dit is niets nieuws. Alleen om drogredenen wordt dit steeds opnieuw als iets nieuws herhaald en dan keer op keer gecamoufleerd als motieven van racistische aard.

Neptunus
31 oktober 2011, 23:50
Nu Egypte zogezegd 'bevrijd' is kunnen ze beter ook eens werk maken van de bevrijding van de moslimvrouwen: in Egypte wordt 95 % van de vrouwen besneden. Deze genitale verminking veroorzaakt hevige pijn, bloedingen, shock, soms overlijden. Op midden- en lange termijn zijn de gevolgen: herhaalde ontstekingen die kunnen leiden tot onvruchtbaarheid, pijn bij het vrijen, moeilijke bevallingen, soms fataal voor moeder en kind, depressies, zelfmoorden...

Nr.10
1 november 2011, 00:24
De seculiere/opportunistische dictaturen in islamitische wereld zetten gewoon de verdeel-heers en alle andere methoden van hun voorvaderen-kolonisten voort. De Tunesische joden en neocommunisten, Egyptische koptische activisten en denkers hebben hun boodschap verkondigt "met alle chinezen maar niet met den deze" en hopelijk de rest ook.

De oplossing is duidelijk. Een (gedeeltelijk) voorbeeld is Libanon.
Een pluralistisch systeem (in politiek, economie, rechtssystemen en alles), de religie die er nationaal heerst is de religie van de meerderheid en geen twee religies zoals dat het geval is in Libanon: maatschappelijk is het islamitisch en politiek is het liberaal seculier.
Heel eerlijk: ik denk dat we uw soort in het land van mijn voorvaderen beter buitengooien.

Mitgard
1 november 2011, 09:57
We gaan het toch niet opnemen voor christenen zeker?
Straks denken ze dat we kruisvaarders zijn.

Kallikles
1 november 2011, 10:26
We gaan het toch niet opnemen voor christenen zeker?
Straks denken ze dat we kruisvaarders zijn.

De kruistochten werden in de Arabische wereld, i.t.t. in West-Europa, niet als een religieus conflict gezien. Men sprak dan ook van "Al-hurub al-ifranj" ofte "De oorlogen van de Franken" en nooit van de "kruistochten". De Franken vermoordden immers iedereen op hun tocht, christenen, joden en moslims. Arabische christenen en joden vochten even sterk tegen de Franken als de moslims.

Mitgard
1 november 2011, 12:17
De kruistochten werden in de Arabische wereld, i.t.t. in West-Europa, niet als een religieus conflict gezien. Men sprak dan ook van "Al-hurub al-ifranj" ofte "De oorlogen van de Franken" en nooit van de "kruistochten". De Franken vermoordden immers iedereen op hun tocht, christenen, joden en moslims. Arabische christenen en joden vochten even sterk tegen de Franken als de moslims.


Een racial war bedoel je?
Zo kun je 't inderdaad ook zien, als je dat liever hebt.