PDA

View Full Version : de Zeitgeist movement


Cray
8 oktober 2011, 05:54
Een tijdje geleden kwam ik een filmpje op youtube tegen over de Zeitgeist movement en het Venus project. Had er nog nooit van gehoord en het is op z'n zachts gezegd een revolutionair idee. Het is een ideologie die een maatschappij definieert op basis van globale eenheid, gelijkheid, globaal beheer van grondstoffen, wetenschap en technologie zonder politiek of zelfs geld. Door doorgedreven automatisering hoeven mensen niet meer te werken, werk word een keuze zodat we de vrijheid hebben om dingen te doen die belangrijk zijn (studie, reizen, onderzoek, filosofie, kunst ...).

De Zeitgeist movement gaat ervan uit dat de mensheid, indien ze wil overleven, van attitude en levensstijl moet verranderen omdat anders alle grondstoffen zullen verdwijnen wat zou leiden tot oorlog, hongersnood en uiteindelijk waarschijnlijk het einde van de mensheid. Tevens klaagt het ook ons huidig monetair systeem aan als een instrument van de superrijke internationale bedrijven en claimt dat het de bron is van ziektes, armoede, onderdrukking, ongelijkheid. Kortom een moderne manier van slavernij.

Het lijkt op het eerste zicht allemaal heel "communistisch utopiaans" aan de andere kant zit het bomvol logica. Ik vraag me af wat jullie ervan vinden... een wereld zonder geld, politiek. Kan het of moet het? Of is het de zoveelste gevaarlijke gek die een ideologie bedenkt?

Indien je het niet kent bekijk dan deze samenvatting http://www.youtube.com/watch?v=5YXAvdYhhWc of de volledige 2:45 durende film op youtube waar ALLES (lol) wordt uitgelegd http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w.

Scherven A. Mok
8 oktober 2011, 11:22
Ik heb die (2 of 3 ondertussen al) films de vorige jaren gezien en ze leggen de vinger op de wonde maar oplossingen reiken ze niet echt aan vind ik.

Vlad
1 september 2017, 21:11
nog'n vinger (https://www.youtube.com/watch?v=-fny99f8amM)