PDA

View Full Version : Turkije wil wel bij Europa, maar verbied aankoop vastgoed door buitenlanders


Cynara Cardunculus
18 december 2011, 12:53
Turkije verbiedt verkoop van vastgoed aan buitenlanders


Turkije verbiedt voortaan in 7 provincies de verkoop van vastgoed aan buitenlanders. Dat meldt de Spaanse krant ABC op basis van een bericht in de Turkse krant Vatan. Het gaat om in totaal 11 steden in de provincies Ankara, Batman, Erzincan, Malatya, Usak, Gaziantep en Sirnak, waar het wettelijk toegestane quotum van 10% is overschreden. Tot in 2003 was de verkoop van vastgoed aan niet-Turken verboden, maar een wetswijziging zorgde er toen voor dat buitenlanders toch eigendommen konden verwerven.

Volgens Erdogan Bayraktar, de Turkse minister van Milieu en Stadsplanning, zijn de voorbije 8 jaar 96.925 eigendommen in handen gekomen van 103.604 buitenlanders voor een totaal van 81 miljoen vierkante meter.

http://www.express.be/business/nl/economy/turkije-verbiedt-verkoop-van-vastgoed-aan-buitenlanders/158373.htm

Ik vind dat de turken hier groot gelijk in hebben. Het zal wel zijn zeg dat hele hordes Belgen, Duitsers, Fransen etc... hun land gaan overspoelen en daar vastgoed gaan kopen.
Beter zou zijn dat die Europese immigranten gewoon in Turkije aan de dop gaan staan na één dag werken, of dat ze met heelder dorpen aan het Turkse OCMW komen lurken ginder. Maar huizen kopen? NO WAY !

Goed zo Erdogan!

kelt
18 december 2011, 18:19
Vooral het Spaanse drama moet heel erg leerzaam zijn ,speciaal omdat Turkijek ook veel last van mooi weer en dito-stranden,"package-toeristen", en bijgevolg een zeer grote pseudo-economie (toerisme)aan het opbouwen is....

Massatoerisme = ganse streken worden visueel kapotgemaakt,werk is er enkel aan zeer lage lonen,de overheid betaalt alle infrastruktuur en alle diensten zelf via "economische steunpakketten",toeristische operatoren betalen weinig of geen belastingen terug (ze zijn constant "nog in ontwikkeling"),en als er ook maar iets misgaat in de wereld staat de zaak maandenlang leeg.


meanwhile in Spanje:
tientallen kilometers verwoeste kusten,ganse steden en dorpen verbouwd tot discobar en oorden van illegale tewerkstelling en net buiten die steden honderdduizenden appartementen en vakantiewoningen,ofwel leeg,of amper bewoond,of niet afgewerkt,ofwel bewoond door ganse "kolonies" oude buitenlanders,aanhoudende miserie omtrent eigendomsrechten,problemen tussen die ex-patria-oudjes en de gemeentes;en monsterachtige kosten in de aanleg en onderhoud van infrastruktuur om dat allemaal te bedienen....

en dan de ultieme vraag;brengt dat allemaal iets op?
NEE
Bracht dit werk voor de jonge spanjaarden?
NEE(integendeel,ze zijn zelfs helemaal uit de huizen- en grondmarkt van hun eigen regio geprijsd)


Eigenlijk hebben de Turken gelijk,het is niemand verboden te LEREN van andermans fouten...

Zapatista
18 december 2011, 18:29
Ik kan ze inderdaad moeilijk ongelijk geven, zoals kelt zegt zijn grote delen van Spanje reeds lang gemarginaliseerd door buitenlands massatoerisme.

D'ARTOIS
18 december 2011, 20:38
@ Kelt

Volledig juist. Spanje kent geen kadaster en derhalve al deze problemen. Spanje had op basis van hun gebrekkige wetgeving ook nooit in de EU gemogen.

Nr.10
18 december 2011, 20:55
Al wat bezienswaardig is in Turkije werd gezet en gemaakt door Oude Grieken en later door Christenen.

Die werden weggekweekt, vakkundig verwijderd en / of gegenocideerd.

Eigenlijk zou het voor Turken verboden moeten zijn om vastgoed aan te houden in Turkije.

Cynara Cardunculus
18 december 2011, 21:02
Dat is nu wel overal zo in de islamitische paradijzen. Is er in feite één islamitisch land dat een eigen cultuur heeft en het een en ander heeft voortgebracht? Of is het echt enkel maar leegzuigen en vernietigen van bestaande culturen?

Mahalingam
18 december 2011, 21:18
@ Kelt

Volledig juist. Spanje kent geen kadaster en derhalve al deze problemen. Spanje had op basis van hun gebrekkige wetgeving ook nooit in de EU gemogen.
Datzelfde heb je in Griekenland: geen kadaster. Het systeem dat ze hebben is: eigendomspapieren zitten in mappen in een kast op het stadhuis. Brand dat af of wordt er gestolen dan is er geen bewijs meer wat van wie is b.v. Er is weinig in veranderd sinds de Turken weg zijn.

Kodo Kodo
18 december 2011, 21:30
@ Kelt

Volledig juist. Spanje kent geen kadaster en derhalve al deze problemen. Spanje had op basis van hun gebrekkige wetgeving ook nooit in de EU gemogen.

De EU geeft al een dozijn jaar steeds minder productiesteun en steeds meer oppervlaktesteun aan landbouwers, d.w.z. steun per hectare, ongeacht de oogst.

En dat zonder kadaster?

Ja, ik weet dat het in Griekenland kon. Daar hadden (hebben) ze controleurs die bij de boeren langs gaan om de oppervlakten per gewas te controleren. 500 boerderijen per dag is daar geen uitzondering voor een "ijverige" controleur.

Dus als Spanje ook al geen kadaster heeft, zal het daar ook wel kunnen. En dan rijst inderdaad de vraag naar de EU-deugdelijkheid. Al zouden ze beter dat soort steun eens aan de orde stellen.