PDA

View Full Version : Former French PM: Israel's creation a "historic mistake


Pascal L.
21 juni 2004, 16:06
Frankrijk's ware gezicht wordt met de dag duidelijker ... De enige "historic mistake" die ik zie was de bevrijding van de Fransen uit handen van de nazi's.

--------------------------------------------------------------------
Former French PM: Israel's creation a "historic mistake"

Former French prime minister Michel Rocard said last week that the 1917 Balfour Declaration leading to the establishment of a sovereign Jewish state had been an "historic mistake."

Rocard, a member of the French Socialist Party who also serves in the European Parliament, told an audience at the Bibliotheca Alexandrina in Alexandria, Egypt, on June 16 that Israel was an "abnormal case in the world."

Referring to England's promise to create a national homeland for the Jews in Palestine, Rocard described the Israel state as a "unique and abnormal condition because it was created with a promise, and that millions of Jews gathered from all around the world, creating an entity that continues to pose a threat to its neighbors until today," the Palestinian International Press Center reported.

Rocard drew attention to the fact that Israel was historically created on a "racist basis," depending on armed conflict to set its borders. Rocard referred to the colonization of the Arab world, of which his country was involved in, as the main reason behind the current state of violence and conflict in the Middle East.

However, Rocard warned that delaying a peace agreement between the Arab states and Israel would "greatly increase violence in the region," pointing out that the long-demanded reforms in the Arab states stemmed from the inside, not imposed by outside forces, the Palestinian International Press Center reported.

"Peace must spring from a religious base ... all reforms can be made possible through the teachings of our divine religions. To pray to God is accepted, but violence is not," concluded Rocard.

Rocard, who served as prime minister of France between 1988 and 1991, is a front-running candidate for the presidency of the European Parliament, EUobserver.com reported last week.

Rocard: Sharon creating anti-Israelism
In April 2002, an open letter from Rocard, published in the daily Le Figaro, accused Prime Minister Ariel Sharon of "producing worldwide anti-Israelism."

Rocard wrote: "You are producing worldwide anti-Israelism, and people like me, who have fought anti-Semitism since they were very young, are powerless to hold back the torrent of anger and hatred to which you have opened the floodgates.

"You are waging a war that you cannot win. Each action by [the Israeli Army] creates a dozen new terrorists ... Well, there are 2 million Palestinians ... How many will you have to kill? Several hundred thousand? Half a million?" Rocard wrote.



http://web.israelinsider.com/bin/en.jsp?enPage=ArticlePage&enDisplay=view&enDispWha t=object&enDispWho=Article%5El3768&enZone=Diplomac y&enVersion=0&

tomm
21 juni 2004, 16:46
Rocard heeft inderdaad anti-semitisme bestreden en was lid van allerlei comité's ter verdediging van de Joodse minderheid, zijn moeder is Joodse, zo iemand beschuldigen van anti-semitisme is dan ook onzinnig, en heel veel Joden zijn tegen het rabiate zionisme dat zoveel ellende heeft veroorzaakt in het Midden-Oosten.

Mustapha
21 juni 2004, 17:29
Het creëeren van de staat Israel zomaar was inderdaad de grootste vergissing in de geschiedenis.

Maar goed, nu is die er en moeten het maar aanvaarden.
Wat nu de tweede vergissing zal zijn is het aanvaarden van de zionistische entiteit van de staat Israel.
Hier in Belgie kampen we met een racistische partijtje, ginder in Israel is het probleem dat de staat gebaseerd is op pure racisme.

Het zionisme is een gevaarlijk racistisch model waar de nuchtere orthodoxe jood eveneens het gevaar ervan ziet.

http://www.nkusa.org/

Antoon
21 juni 2004, 17:36
:lol: :lol: :lol:

Mustapha wordt met de dag grappiger.

Mustapha
21 juni 2004, 17:41
Spreek me tegen met argumenten.

Sinistra
21 juni 2004, 17:45
Het creëeren van de staat Israel zomaar was inderdaad de grootste vergissing in de geschiedenis.

Maar goed, nu is die er en moeten het maar aanvaarden.
Wat nu de tweede vergissing zal zijn is het aanvaarden van de zionistische entiteit van de staat Israel.
Hier in Belgie kampen we met een racistische partijtje, ginder in Israel is het probleem dat de staat gebaseerd is op pure racisme.

Het zionisme is een gevaarlijk racistisch model waar de nuchtere orthodoxe jood eveneens het gevaar ervan ziet.

http://www.nkusa.org/


Zionisme heeft NIKS met racisme te maken. Het is gewoon een nationalistische ideologie die gebaseerd is op het recht op een eigen land voor het Joodse volk. Racisme is méér iets voor de Palestijnse autoriteit en zijn leider Yasser Arafat die nog steeds vinden dat de Joden een onzuiver volk zijn dat in zee moet worden gedreven.

Mustapha
21 juni 2004, 17:58
Sta mij toe om hier het 1 of ander duidelijk te maken jongetje.

Het Zionisme is oorspronkelijk een diaspora-nationalisme. Een diaspora woont per definitie niet meer in het (beweerde) thuisland, zodat 'terugkeer' van het volk de centrale eis is van de nationalistische beweging. De Zionistische beweging begon met het werk van Theodor Herzl. Hij bouwde voort op religieuze en culturele bewegingen onder de Joden in Midden-Europa, maar hij definieerde de Joden als een volk - in de geest van de nationalistische bewegingen, die hij in Habsburg-Oostenrijk zo goed kende. Als de Polen, de Tsjechen, de Slowaken, de Slovenen, de Kroaten, de Serben, en de Hongaren allemaal een eigen staat voor eigen volk moesten krijgen, dan ook de Joden. Een zuiver religieuze beweging onder de Europese Joden maakte weinig kans, in het politiek klimaat van eind 19e eeuw.

Het duurde enkele jaren voordat Palestina definitief als doel van de Joodse terugkeer gekozen werd. Er bestond vroeger wel een 'Joods gebied' in Europa, in het huidige Polen, Belarus, Oekraïne en Rusland - maar vrijwel nergens waren de Joden in de meerderheid. Een Joods nationale staat in Europe zelf kwam dus nooit van de grond. De eerste contacten over een Joods gebied ergens in het Britse Rijk, leidden ook tot niets - totdat in 1918 Palestina een Brits mandaatgebied werd. Tegen die tijd waren de Zionisten een klassiek nationalistische beweging geworden. Zij beweerden te spreken namens een volk, het Joodse volk, met een historisch thuisland in Palestina, en zij eisten een Joodse nationale staat op dat grondgebied. Het 'Joodse volk' in Zionistische ogen was, en is, een etno-nationale groep - niet een religieuze gemeenschap.

We komen to the point,

De grenzen van de Staat Israël in 1948 omvatte echter een Arabische minderheid, nu ongeveer één miljoen mensen. Het Zionisme heeft nooit een eigen 'nationale minderheid' erkend - het is mono-etnisch, vergelijkbaar met het Ierse nationalisme. De Staat Israël verleent het staatsburgerschap aan de Arabische minderheid van '1948'. Er is echter geen Zionist die deze minderheid ziet, als onderdeel van het Joodse volk. Vele Zionisten zien de woonplaats van Jasser Arafat als Joods grondgebied, maar geen enkele Zionist erkent hem als Jood. Het is alsof alle Hollanders de Friezen als Duitsers beschouwden - als mensen die tijdelijk in Nederland zijn, totdat Duitsland bereid is om ze terug te nemen. Israël is met nadruk een Joodse staat, niet een bi-nationale Joods-Palestijnse staat: het is vergelijkbaar met Tsjechië of Slowakije, niet met Tsjechoslowakije. Er is geen Zionist die erover denkt, om de staat om te dopen in Palestina-Israël.

De Zionistische beweging heeft inderdaad een exclusieve territoriale eis gesteld, namens het Joodse volk - het eerste racistische kenmerk. Geheel volgens de logica van het nationalisme, beweren Zionisten dat elk individuele Jood het recht heeft, om daar te wonen, maar ze onthouden dit recht aan een willekeurige niet-Jood. De eerste Zionisten hebben niet aangezet tot de Israëlische etnische zuiveringen van 1948, maar ze waren ook nooit van plan om de Joodse staat met andere volken te delen - dan waren ze net zo goed in Europa gebleven. In officiële verklaringen bestempelt Israël zichzelf als het legitieme nationale thuisland van het Joodse volk: de staatsideologie blijft het Zionisme, en niet een multi-etnische "Israëlisme".

De Zionistische bewegingen, en het huidige staatszionisme, kennen een minderwaardige status toe aan niet-Joden - namelijk dat ze niet over het onvervreemdbare recht beschikken, om als staatsburgers in de Joodse staat te leven. De Staat Israël verleent geen staatsburgerschap aan buitenlanders, tenzij ze banden hebben met Israël, of met het Jodendom - 99% van de wereldbevolking komt dus niet in aanmerking. De enige uitzondering op het Joods character van Israël vormt de Arabische minderheid - maar velen in Israël willen ze verwijderen in het kader van een vredesakkoord, al dan niet in ruil voor de bezette gebieden. Volgens een peiling in 2003 ( Jaffee Center for Strategic Studies) willen 31% de Arabische minderheid verdrijven.

De Staat Israël kent nadrukkelijk een minderwaardige status toe aan deze mensen: namelijk dat ze geen recht hebben op Israëlische staatsburgerschap. Zij mogen bijvoorbeeld niet stemmen in de Israëlische verkiezingen, want als dat wel zou mogen, dan zou de Staat Israël verdwijnen. Nogmaals, alle nationale staten hebben een vergelijkbaar beleid, maar dat maakt het niet minder racistisch: de uitsluiting is op grond van afstamming.

Migratie naar Israël is in wezen voorbehouden aan Joden: overduidelijk racisme, maar wel de kern van het Zionisme. Zionisten proberen dit soms te verdedigen, door te wijzen op de mogelijkheid van bekering tot het Jodendom. Als de bekering door de religieuze autoriteiten goedgekeurd wordt, kan de bekeerling een Israëlische paspoort aanvragen. In theorie kunnen alle Palestijnen morgen overgaan tot het Jodendom, in werkelijkheid zal Israël ze nooit als staatsburger accepteren. En ook de geslaagde bekeerlingen worden anders behandeld dan geboren Israëliërs - want die mogen atheïst of Boeddhist worden, zonder dat hun staatsburgerschap gevaar loopt.

ook het kind van Joodse Israëlische staatsburgers erft deze eigenschap. Het kind hoeft daarvoor niets te doen, zeker geen aanvraag in te dienen bij de religieuze autoriteiten, de status volgt louter uit de biologische afstamming. Nu is het leven in Israël niet altijd plezierig, maar binnen de Israëlische samenleving geldt de status van Israëliër als een privilege. Het kind van Joodse kolonisten in Hebron zal langer leven, in betere gezondheid, met beter onderwijs, en een betere baan, dan het kind van de Palestijnse buren. Israël is een westers land wat dat betreft, de bezette gebieden een derde-wereld land.

Antoon
21 juni 2004, 18:27
Spreek me tegen met argumenten.

Maar ik ken jullie verhaal al van buiten. En heb geen zin om opnieuw in ellenlange discussies te verzeilen.

Feit is dat het Joodse volk recht had en ook heeft gekregen vanwege de VN op een onafhankelijke land op haar historische grond, namelijk in wat ze noemen eretz Israel.

Je vergeet altijd te melden dat op dat land altijd al joden hebben geleefd, door de millenia heen, ook onder het Ottomaanse Rijk en onder het Britse rijk. De enige plaatsen die door Israel zijn "bezet" en die vandaag Palestijns gebied heten zijn stukken land in Gaza en de Westelijke¨Jordaanoever. En ook deze gronden zijn veroverd op Egypte en Jordanië. Nooit van enig Palestijns land, want dat heeft nooit bestaan.

Bottom line : Israel, de enige democratie in de verste verte tussen een zee van bloedige arabische en andere moslimdictaturen heeft alle recht om te bestaan, het Joodse karakter van dat land moet en zal worden behouden, en de andere omringende landen zouden voor hun eigen welzijn maar eens beter voorbeeld nemen op dat fantastisch land Israel dat niet alleen militair (uit nood) maar ook op het gebied van wetenschap, technologie, geneeskunde, economie, vrijheid, cultuur, (noem maar op...) aan de top van de wereld staat.

In plaats van al hun rijkdommen te hebben gebruikt voor het demonizeren en onsuccesvol bestrijden van Israel de laatste 55 jaar zouden de Arabische landen beter hebben vrede gesloten en meegewerkt want dan waren ze vandaag waarschijnlijk op sociaal-economisch vlak veel verder dan ze nu staan. Terwijl de Aziatische landen (verre Oosten) en ook oost-europese landen de westerse wereld nagenoeg volgen en op bepaalde plaatsen inhalen blijft de Arabische wereld en uitgebreider de moslimwereld eeeeeeeuuwen achter de rest .

En ze hebben hun les blijkbaar nog altijd niet geleerd, want ze besteden hun geld nog steeds verkeerd op dat vlak.

Jij bent er trouwens een goed voorbeeld van hoe het niet moet. Na 55 jaar blijven roepen en tieren en nonsens uitkramen over het zionisme, terwijl de moslimwereld zo ziek is als de pest, niet omwille van de 5 miljoen Israeli's die op een stukje grond leven, maar vanwege de onwil van de 1.5 miljard moslims om in eigen boezem te kijken.

Mustapha
21 juni 2004, 19:34
We hebben hier duidelijk te maken die de situatie niet kent noch begrijpt.

De Arabische landen mogen in geen geval zich ontwikkelen. Als dat gebeurt, heb je al eens nagedacht over wat voor gevolgen het zou betekenen voor de Amerikanen?

Al die regimes zijn niet de regimes die gesteund worden door de moslims of Arabieren.
Het zijn regimes die gesteund worden door de "beschaafde" westen.

Alle bevriende Arabische landen hebben de plicht om jaarlijks zoveel militair materieel aan te kopen van de VS.
Hier moeten we er wel bij zeggen dat het niet die hypermoderne materieel is, maar de iets mindere van kwaliteit.

Je vergeet altijd te melden dat op dat land altijd al joden hebben geleefd, door de millenia heen, ook onder het Ottomaanse Rijk en onder het Britse rijk. De enige plaatsen die door Israel zijn "bezet" en die vandaag Palestijns gebied heten zijn stukken land in Gaza en de Westelijke¨Jordaanoever. En ook deze gronden zijn veroverd op Egypte en Jordanië. Nooit van enig Palestijns land, want dat heeft nooit bestaan.


Allemaal goed en wel, maar de problemen begonnen zeer verdacht na 1950.

Bottom line : Israel, de enige democratie in de verste verte tussen een zee van bloedige arabische en andere moslimdictaturen heeft alle recht om te bestaan, het Joodse karakter van dat land moet en zal worden behouden, en de andere omringende landen zouden voor hun eigen welzijn maar eens beter voorbeeld nemen op dat fantastisch land Israel dat niet alleen militair (uit nood) maar ook op het gebied van wetenschap, technologie, geneeskunde, economie, vrijheid, cultuur, (noem maar op...) aan de top van de wereld staat.

Democratie op gebied van verkiezingen organsieren, tot daar de verkiezingen.
Zoek eens de grondwet op van Israel...je zal lang zoeken, want die bestaat gewoonweg niet.
Zo kan elke regering doen wat ie wilt zonder rekening te houden met de fundamenten waarop een staat gebaseerd is en de fundamenten van de rechten van de mens.
Zeer democratisch.

In plaats van al hun rijkdommen te hebben gebruikt voor het demonizeren en onsuccesvol bestrijden van Israel de laatste 55 jaar zouden de Arabische landen beter hebben vrede gesloten en meegewerkt want dan waren ze vandaag waarschijnlijk op sociaal-economisch vlak veel verder dan ze nu staan. Terwijl de Aziatische landen (verre Oosten) en ook oost-europese landen de westerse wereld nagenoeg volgen en op bepaalde plaatsen inhalen blijft de Arabische wereld en uitgebreider de moslimwereld eeeeeeeuuwen achter de rest .
Zie je het niet dat de ontwikkeling in de Arabische landen wordt tegengehouden door jullie? Ben je werkelijk blind.
Weet je wat dat betekent als het olie terecht komt in een regering gekozen door het volk??
Dat betekent fietsen op de A12, E19, E17, ...had je dat al door?

De Arabische leiders zijn de grootste criminelen die er zijn.
Zij dienen niet hun volk, maar het westen.
In plaats van al hun kapitaal te investeren in eigen land, transfereren ze al hun kapitaal naar u (het westen) en pompen ze het in westerse bedrijven.

Dat zo'n sjeik zo 1 keer per jaar een beetje geld stuurt naar de Palestijntjes is niet omdat hij de joden wil aanpakken. Integendeel dat is omdat hij zijn vel wilt redden en denkt te hopen de Arabische harten te kunnen winnen.


Jij bent er trouwens een goed voorbeeld van hoe het niet moet. Na 55 jaar blijven roepen en tieren en nonsens uitkramen over het zionisme, terwijl de moslimwereld zo ziek is als de pest, niet omwille van de 5 miljoen Israeli's die op een stukje grond leven, maar vanwege de onwil van de 1.5 miljard moslims om in eigen boezem te kijken.
Niet de 1.5miljard moeten in eigen boezems kijken, maar jullie moeten in eigen boezem krijgen.
Waarom steunt uw regering een dictatuur?
Geef mij daar is een klaar en duidelijk antwoord op aub.

Pascal L.
21 juni 2004, 19:43
Rocard heeft inderdaad anti-semitisme bestreden en was lid van allerlei comité's ter verdediging van de Joodse minderheid, zijn moeder is Joodse, zo iemand beschuldigen van anti-semitisme is dan ook onzinnig, en heel veel Joden zijn tegen het rabiate zionisme dat zoveel ellende heeft veroorzaakt in het Midden-Oosten.

Ik heb niet gezegd dat Rocard anti-semitisch is, ik zei enkel dat de bevrijding van de Fransen uit de klauwen van de nazi's een historische vergissing was ... Maar goed, de franse pest is een feit, we moeten dan maar met dat gedrocht leven ...

Pascal L.
21 juni 2004, 23:15
Waarom steunt uw regering een dictatuur?
Geef mij daar is een klaar en duidelijk antwoord op aub.

Over welke dictatuur hebt ge het ?

Funghus
21 juni 2004, 23:50
Noem eens een land op in het Midden-Oosten dat geen dictatuur is...

Raging Bile Duct
22 juni 2004, 10:30
Eindelijk eens een politcus die de waarheid durft te vertellen over Israel. Ik sluit mij volledig aan bij zijn analyse. Gaan als de gehersenspoelde VS/Israel fans hier ontkennen dat de staat Israel een van de belangrijkste katalysators waren en zijn voor het onstaan van het Moslim extremisme ?

Eigenlijk is het heel bijbels dat een staat gesticht door terrorisme er nu constant door geplaagd wordt...

Antoon
22 juni 2004, 13:12
Noem eens een land op in het Midden-Oosten dat geen dictatuur is...

http://3dflags.com/assets/XV21AE/gif/2/i/3dflagsdotcom_israe_2fawl.gif

Funghus
22 juni 2004, 14:24
Hehe, ik ging eraan toevoegen... behalve Israël. :D

Die hebben het recht democratisch te zijn. :P

JusticeLover
23 juni 2004, 02:00
Mustapha mogsten wij die gebieden nog in onze handen hebben :( :( Mogsten arabieren de britten niet hielpen tegen Osmaanse Turken :( Mogsten de palestijnse kinderen niet sterven met steentjes in hun hand. Mogsten 300 000 Turkse soldaten niet afgeslacht worden door Arabieren dan zou turkije niet de land zijn die Israël als eerste land heeft erkent :wink: Misschien maken we zelfde fouten niet in de toekomst

JusticeLover
24 juni 2004, 15:58
Noem eens een land op in het Midden-Oosten dat geen dictatuur is...

Israël EN TURKIJE

Antoon
24 juni 2004, 16:07
Noem eens een land op in het Midden-Oosten dat geen dictatuur is...

Israël EN TURKIJE

Ok ok. Ik dacht alleen niet dat Turkije bij het Midden-Oosten hoorde.

Noem eens een land op in het Midden-Oosten dat geen dictatuur is...

http://3dflags.com/assets/XV21AE/gif/2/i/3dflagsdotcom_israe_2fawl.gif.....http://3dflags.com/assets/XV21AE/gif/2/t/3dflagsdotcom_turke_2fawl.gif

JusticeLover
24 juni 2004, 16:25
:lol: :lol:
Ok ok. Ik dacht alleen niet dat Turkije bij het Midden-Oosten hoorde.


Maar die landen liggen zo dicht bij Turkije. Dat gebied maakt deel uit van Turkse Poltiek. In feite wel goede tegen argument 8)

tomm
24 juni 2004, 16:31
Noem eens een land op in het Midden-Oosten dat geen dictatuur is...

Enkel libanon is een echte democratie, de miljoenen palestijnen die door Israel bezet worden hebben geen enkel recht en toch horen ze (volgens Israel zelf) tot Israel. Israel wil gewoon deze gebieden annexeren maar dan zonder haar inwoners, niet zeer democratisch zo lijkt me.

Turkije is ook geen toonbeeld van democratie, waarom denk je dat ze nog steeds geen lid zijn van de EU? De minderheden worden zwaar onderdrukt en het leger blijft zich op allerlei manieren bemoeien met politiek, terwijl hele politieke partijen simpelweg verboden worden en vervolgd... tenslotte zitten duizenden mensen in de gevangenis wegens opiniedelikten...

Funghus
24 juni 2004, 16:39
Noem eens een land op in het Midden-Oosten dat geen dictatuur is...

Enkel libanon is een echte democratie, de miljoenen palestijnen die door Israel bezet worden hebben geen enkel recht en toch horen ze (volgens Israel zelf) tot Israel. Israel wil gewoon deze gebieden annexeren maar dan zonder haar inwoners, niet zeer democratisch zo lijkt me.

Turkije is ook geen toonbeeld van democratie, waarom denk je dat ze nog steeds geen lid zijn van de EU? De minderheden worden zwaar onderdrukt en het leger blijft zich op allerlei manieren bemoeien met politiek, terwijl hele politieke partijen simpelweg verboden worden en vervolgd... tenslotte zitten duizenden mensen in de gevangenis wegens opiniedelikten...

Is Libannon echt zo democratisch? Ik weet onvoldoende over Libannon.

Wat Israël betreft, er is inderdaad wel gore discriminatie, maar dat geldt eigenlijk in veel landen, zoals ook Turkije.

JusticeLover
24 juni 2004, 16:46
Net zoals ik eerdere keren zei. Wij zijn bezig met onze revolutie. Die hervormingen gaan natuurlijk niet stilleggen. Ik ben eens dat er onvoldoende democratie is in Turkije maar fundamenten zijn er hé.

Pascal L.
24 juni 2004, 18:46
Noem eens een land op in het Midden-Oosten dat geen dictatuur is...

Enkel libanon is een echte democratie

U weet echt wel waarover u spreekt zie ik ... Ooit gehoord van de Syrische bezetting van Libanon ?? Nee, dacht ik al ...
ga me niet verder moe maken,er zijn tussen 20000 en 25000 Syrische soldaten permanent in Libanon ...
zal voor u het googeltje beschikbaar maken, maar lezen moet ge maar zelf doen


http://www.google.com/search?hl=en&ie=ISO-8859-1&q=syria+lebanon+occupation