PDA

View Full Version : Vlaams Belang tegen verhoging Europese begroting


Politics.be
26 april 2012, 10:50
Van Rompuy slaat bal mis met kritiek op "populisme"De Europese Commissie stelde vandaag een ontwerpbegroting voor 2013 voor die 6,8% meer bedraagt dan die van 2012. De Commissie verdedigt die verhoging door te wijzen op aangegane engagementen op het einde van een meerjarenbegrotingsperiode.

Voor het Vlaams Belang is een verhoging met bijna 7% onaanvaardbaar. Op een moment dat op zo goed als elk bestuursniveau moet bespaard worden (vaak op aandringen van de Europese Unie), moet ook de EU zelf de tering naar de nering zetten en tot de nodige besparingen overgaan. Het officiƫle Europa moet dringend af van zijn ivoren-torenmentaliteit.

De toespraak van Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, in het Roemeense parlement is een zoveelste andere uiting van deze wereldvreemdheid, wanneer hij stelde dat het "populisme" het principe van het vrije verkeer van personen bedreigt.

Van Rompuy gedraagt zich als een pyromaan die kritiek levert op de brandweer. Het is het onvermogen van de Europese Unie om zijn buitengrenzen onder controle te houden dat Schengen bedreigt, niet de terechte kritiek daarop. Van Rompuy verwart oorzaak en gevolg, en kiest voor de gemakkelijkste weg door uitgerekend de schuld te geven aan politieke krachten zoals het Vlaams Belang die altijd gewaarschuwd hebben voor de problemen die we nu kennen.



Philip Claeys

Europees parlementslid

Bron: politics.be (http://www.politics.be/persmededelingen/32370/)