PDA

View Full Version : UNIZO lanceert UNIZO Adviseursblog door adviseurs studiedienst


Politics.be
5 mei 2012, 12:20
Vanaf begin mei start UNIZO een UNIZO Adviseursblog. Daarop schrijven experten van de studiedienst opiniërende blogartikels over hun vakgebied. Met deze blog wil UNIZO haar standpunten over actuele dossiers breder kaderen en onderbouwen. De advsieursblog vormt een inhoudelijke aanvulling op de persberichten en de nieuwsbrieven naar leden en beleidsmakers. “Een blog biedt het ideale forum voor opiniërende stukken, het is niet de bedoeling dat de betrokken UNIZO-experten er hard nieuws brengen of advies verlenen, maar wel standpunten verduidelijken,” zegt UNIZO. “Van 'een prima initatief' tot 'een erg kwalijke maatregel', betrokken UNIZO adviseurs laten geen actueel ondernemersthema onbenut.”. Momenteel werken er 5 adviseurs van de studiedienst mee aan dit initiatief.

UNIZO wil met zijn adviseursblog ook de softere thema’s onder de aandacht brengen, met meer ruimte voor onderbouwde analyses. De betrokken adviseurs zijn elk bevoegd voor hun eigen thema: Piet Vanden Abeele schrijft over milieu en energie, Antoon Schockaert over ICT en marktpraktijken, Kristof Willekens over fiscaliteit, Johan Bortier voor economie en Kris Baetens over het sociaal overleg. Uiteraard kunnen wijzigen in de samenstelling van dit vast team en ook in de thema’s worden doorgevoerd.

#UNIZOblog

De eerste artikels zijn ondertussen verschenen en kunnen gelezen worden op www.unizo.be/adviseursblog. Geïnteresseerde lezers kunnen zich via RSS feeds inschrijven op de adviseursblog. De blogs zullen ook via social media verspreid worden met de hashtag: #UNIZOblog.

Johan Bortier - De index, What else?
http://www.unizo.be/adviseursblog/viewobj.jsp?id=4820880
Kristof Willekens - De overheid in België: te veel vet en te weinig spieren
http://www.unizo.be/adviseursblog/viewobj.jsp?id=4819838
Antoon Schockaert - Een domeinnaam meer of minder?
http://www.unizo.be/adviseursblog/viewobj.jsp?id=4819646
Piet Vanden Abeele - Elektrohandelszaken niet degraderen tot afvalinzamelcentra
http://www.unizo.be/adviseursblog/viewobj.jsp?id=4819644

Alle info en artikels: www.unizo.be/adviseursblog


Bron: politics.be (http://www.politics.be/persmededelingen/32444/)