PDA

View Full Version : Vlaams Belang : Vlaamse kiezer mag zichzelf niet laten afschaffen


Politics.be
8 mei 2012, 16:20
Uit nieuwe berekeningen van socioloog Jan Hertogen blijkt dat niet minder dan 1,1 miljoen ‘nieuwe Belgen’ hun stem zullen uitbrengen bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 14 oktober aanstaande. Dat is goed voor bijna 17 procent van de kiezers en zowat het dubbele van het aantal allochtonen dat zes jaar geleden hun stem uitbracht. Bovenop deze 1,1 miljoen komen nog eens minstens 200.000 vreemdelingen die gebruik kunnen maken van het vreemdelingenstemrecht dat in 2003 als toemaatje bij de waanzinnige ‘Snel Belg’-wet (goed voor een half miljoen ‘nouveaux Belges’ in tien jaar) door het parlement werd gejaagd.

Het Vlaams Belang heeft er altijd al op gewezen dat de invoering van de ‘Snel Belg’-wet en het gemeentelijk vreemdelingenstemrecht, gecombineerd met een lakse immigratiepolitiek, in essentie was terug te brengen tot plat electoraal eigenbelang van de linkerzijde, wiens beleid wordt afgestemd op het ‘allochtone kiesvee’. Het Vlaams Belang weigert mee te stappen in de electorale logica waarbij de traditionele partijen zich als lakeien gedragen van hun nieuwe kiesvee.

We roepen de Vlaamse kiezer (nu het nog mogelijk is) dan ook op om op 14 oktober een duidelijke stem uit te brengen tegen de afschaffing van onze eigen gemeenschap.

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang

Joris Van Hauthem
Woordvoerder


Bron: politics.be (http://www.politics.be/persmededelingen/32488/)