PDA

View Full Version : VVS : Participatie+ award


Politics.be
8 mei 2012, 16:20
Studentenvertegenwoordigers zijn cruciaal in het huidige hoger onderwijssysteem. Toch ondervinden zij vaak nog problemen bij het uitoefenen van hun engagement. Over deze problemen gaan studenten op woensdag 9 mei in debat met de instellingen en overheid. Eveneens zullen goede voorbeelden in de kijker gezet worden en krijgt één instelling, persoon of project de allereerste VVS Participatie + award mee naar huis.

Studenten zijn een belangrijke, dan niet de belangrijkste speler in het hoger onderwijs. Zonder hun zou er immers geen hoger onderwijs zijn. Het is dan ook een goede zaak dat in vele instellingen studenten op structurele manier vertegenwoordigd zijn. Toch blijkt dat, acht jaar na de goedkeuring van het participatiedecreet, studenten en studentenvertegenwoordigers nog allerlei hordes tegenkomen bij het laten horen van hun stem.

Om deze problemen aan te pakken organiseert VVS op woensdag 9 mei een studienamiddag over studentenparticipatie. Tijdens deze namiddag zal er ingegaan worden op problemen zoals de niet-erkenning van studentenengagement door de instelling, het gebrek aan doorstroom van informatie en transparantie in het beslissingsproces, alsook meer interne problemen zoals de moeilijkheid om steeds nieuwe studenten aan te trekken en te motiveren voor een langdurig engagement in het al drukke academiejaar.

Als slotstuk van een jaar waarin de Vlaamse Vereniging van Studenten participatie, en vooral de student als centrale actor in het hoger onderwijs voorop plaatste, zal VVS op woensdag eveneens de allereerste Participatie-awards uitreiken. “Met deze award wil VVS bijzondere aandacht geven aan mensen die zich ten volle ingezet hebben voor studentenparticipatie,” zegt Michiel Horsten, voorzitter VVS. “Te vaak wordt hun engagement en inzet immers als vanzelfsprekend aanzien.” Buiten de Participatie+ award zal er ook een Participatie- award uitgereikt worden voor diegene of datgene dat net nefast was voor studentenparticipatie.

Bron: politics.be (http://www.politics.be/persmededelingen/32487/)

smosty
8 mei 2012, 17:13
mooi initiatief om een beetje belangstelling te wekken voor VVS