PDA

View Full Version : Jong N-VA wil ombudsdienst voor SABAM


Politics.be
10 mei 2012, 11:10
Jong N-VA vraagt de oprichting van een ombudsdienst voor klachten over collectieve vennootschappen. Herhaaldelijke incidenten rond de werking van inningsorganisatie SABAM tonen aan dat actie ondernomen moet worden.

Steeds meer beroepsgroepen en verenigingen worden op een nogal agressieve manier door SABAM benaderd. Artiesten ontvangen de vergoedingen waar ze recht op hebben dan weer veel te laat of niet. Bovendien is er een totaal gebrek aan transparantie in de inning en herverdeling van de auteursrechten.

Kim Van Cauteren, voorzitster Jong N-VA: "De incidenten over collectieve inningsvennootschappen zoals SABAM stapelen zich op. Het is hoog tijd dat er iemand de klachten over de collectieve inningsvennootschappen serieus neemt en de vele pijnpunten blootlegt. Na de vele incidenten bij SABAM, is het duidelijk dat je dit niet kunt overlaten aan de inningsvennootschappen zelf. Een ombudsdienst die klachten behandelt en de inningsvennootschappen op de vingers tikt indien ze over de schreef gaan, zal de dienstverlening enkel ten goede komen."

Contactinfo:
Kim Van Cauteren, voorzitster Jong N-VA
E-post: [email protected]

Auteur(s):
Kim Van Cauteren, Voorzitster Jong N-VA
Thema('s): Economie, werk & ondernemen, Cultuur & media


Bron: politics.be (http://www.politics.be/persmededelingen/32505/)

omaplop
11 mei 2012, 09:24
Daar sta ik volledig achter.

SABAM is bezig alle kleinere sociale bijeenkomsten onmogelijk te maken.
Als bestuurslid van een culturele kring van een klein dorp , is het ons niet meer mogelijk activiteiten waarop SABAM auteursrechten int, te organiseren. Het kost ons meer dan onze opbrengst en dat kan niet blijven duren.

Laat hen bij grote evenementen innen, waar winst geboekt wordt, maar zoals het nu werkt, fnuiken ze alle initiatieven op kleine schaal!!

Bovendien rijzen er dikwijls vragen of auteursrecht dient betaald te worden of niet en is de remuneratie zeer ondoorzichtig!!