PDA

View Full Version : Groen steunt protestacties bij bpost in Oostende


Politics.be
12 mei 2012, 11:40
Vandaag en misschien de komende dagen worden grote storingen verwacht in de postbedeling in Oostende. Toch heeft Groen Oostende veel begrip voor de stakingsacties bij bpost Oostende.Bij bpost moet alsmaar meer werk met minder mensen gebeuren. “Dat kan niet blijven duren”, zegt Groen Kamerlid en Oostends gemeenteraadslid Wouter De Vriendt. De nieuwe normen van het Georoute-project en de nieuwe organisatie van postbedeling zorgen ervoor dat vele postbodes reeds om 2 uur ’s nachts aan de postbedeling moeten beginnen.

“Bpost botst op de grenzen van wat menselijk haalbaar is”, vindt De Vriendt. Er zijn grenzen aan wat aan het postpersoneel kan opgelegd worden. De directie van bpost moet beseffen dat de rek op het personeel niet oneindig is en werk maken van een sociaal personeelsbeleid.” De directie moet samen met het personeel zo snel mogelijk rond tafel zitten om de nodige correcties aan te brengen, zodat de postbedeling in Oostende opnieuw vlot verloopt.

Wouter De Vriendt zal in de Kamer een parlementaire vraag stellen en aandringen op een oplossing bij bevoegd minister Paul Magnette (PS).

Wouter De Vriendt, Volksvertegenwoordiger en Oostends gemeenteraadslid

Bron: politics.be (http://www.politics.be/persmededelingen/32518/)