PDA

View Full Version : N-VA : 350 oproepen in eerste maand op meldpunt 1712


Politics.be
17 mei 2012, 11:00
Ongeveer een maand na de opstart mocht het centraal meldpunt voor misbruik, geweld en kindermishandeling (www.1712.be) al ongeveer 350 oproepen ontvangen. Deze informatie kreeg Vlaams volksvertegenwoordiger Danielle Godderis-T’Jonck (N-VA) als antwoord op een schriftelijke vraag aan minister van Welzijn Jo Vandeurzen. 95 procent van de oproepen gebeurde door volwassenen en kaderde in eerste instantie rond de problematiek van kindermishandeling en partnergeweld. De overige oproepen waren gelieerd aan geweld op het werk en ouderenmis(be)handeling.

Het centraal meldpunt voor alle vormen van geweld werd in maart opgericht en vloeit voort uit het actieplan van de Vlaamse Regering met betrekking tot de aanpak van geweld op kinderen, en in het bijzonder kindermisbruik. Het integreert de bestaande meldpunten, aanspreekpunten en onthaalwerkingen van Vertrouwenscentra kindermishandeling en CAW. Het meldpunt is er voor alle burgers en is bereikbaar op het centraal nummer 1712. Het meldpunt staat in voor vraagverheldering, het geven van informatie en/of advies of het gepast doorverwijzen naar een geschikt dienstverlenend hulpaanbod.

Danielle Godderis-T’Jonck (N-VA): "De cijfers tonen kort na de opstart aan dat de samensmelting van de verschillende meldpunten naar één centraal meldpunt succesvol is en drempelverlagend werkt. Deze maal was de focus van het centraal meldpunt vooral gericht op kindermishandeling. In de toekomst moeten campagnes rond andere vormen van geweld van het centraal meldpunt een stevig instrument maken in een actief (preventie)beleid om geweld in onze maatschappij te doen afnemen."

Contactinfo:
Ferry Comhair, Woordvoerder N-VA-fractie Vlaams Parlement
E-post: [email protected]

Auteur(s):
Danielle Godderis-T'Jonck, Vlaams parlementslid
Thema('s): Gezondheidzorg & welzijn


Bron: politics.be (http://www.politics.be/persmededelingen/32585/)