PDA

View Full Version : paysafecard Wertkarten AG:Pas op voor internetaanbod van pincodes


Politics.be
22 mei 2012, 12:10
Het aantal pincodes van paysafecard dat via het internet wordt verkocht, vaak voor minder dan de eigenlijke waarde, neemt op dit moment toe, ook al is de verkoop van de pincodes volgens de gebruiksvoorwaarden (T&C) verboden. Het merendeel van deze pincodes is gekoppeld aan frauduleuze activiteiten. Veel van deze pincodes zijn ook al gebruikt, of ze zijn geblokkeerd, en paysafecardgebruikers moeten dus alleen via de officiële verkooppunten pincodes kopen. De paysafecard-groep wijst erop dat pincodes alleen mogen worden gebruikt bij geautoriseerde online winkels. Pincodes van paysafecard zijn op dit moment niet bruikbaar voor betalingen aan lokale of andere overheden, instellingen, en rechterlijke instanties.

De mogelijkheid om veilig te betalen op het internet wordt steeds belangrijker. De paysafecard is een prepaid betaaloplossing voor het internet die geen bankrekening of creditcardgegevens vereist. De betalingen geschieden middels het invoeren van een 16-cijferige pincode die uniek is voor iedere paysafecard. De transactie vindt hierdoor snel, gemakkelijk en veilig plaats. De paysafecard is verkrijgbaar op meer dan 350.000 verkooppunten in 29 landen over de hele wereld.

De pincodes van paysafecard die via het internet worden verkocht zijn vaak gekoppeld aan frauduleuze activiteiten.

Het aantal via het internet verkochte pincodes (bijv. op forums, marktplaatsen, enz.), vaak voor minder dan hun eigenlijke waarde, neemt momenteel toe, ook al is de verkoop-van de pincodes in strijd met de gebruiksvoorwaarden (T&C). Het merendeel van deze pincodes is gekoppeld aan frauduleuze activiteiten. Kopers worden vaak onaangenaam verrast wanneer ze de pincode voor een online aankoop proberen te gebruiken, omdat de pincode al is geblokkeerd en niet meer kan worden gebruikt.

De paysafecard is een prepaid betaalmethode voor het internet die door meer dan 3500 online winkels (bijv. online gaming, internettelefoons, social gaming, enz.) wordt geaccepteerd. Er zijn op dit moment echter virussen op het internet die geïnfecteerde computers blokkeren. De computers vertonen vervolgens een pop-up venster met de mededeling dat er een afkoopsom of een zogenaamde boete moet worden betaald met één van de opgesomde betaalmiddelen, waaronder de pincodes van paysafecard.. Dit zijn fraudepogingen.

De paysafecard-groep distantieert zich van deze pogingen en wijst erop dat de overheid, instellingen, advocatenkantoren, en rechterlijke instanties de paysafecard niet als betaalmiddel accepteren. De paysafecard mag alleen worden gebruikt voor betalingen bij erkende online winkels van officiële partners. Instructies om een bedrag of een boete te betalen met een paysafecard mogen nooit worden opgevolgd. Slachtoffers van deze fraude moeten contact opnemen met de politie.

De paysafecard-groep werkt nauw samen met de Oostenrijkse federale recherche (.BK), en ondersteunt de politie bij het onderzoek om deze fraudepogingen te stoppen.

paysafecard - 'cash op het internet'

Betalingen met de paysafecard zijn vergelijkbaar met betalingen in contanten.. Klanten kopen op een verkooppunt een paysafecard voor het gewenste bedrag.. Om te betalen bij een online winkel voeren klanten de unieke 16-cijferige pincode in die met elke voucher of waardebon wordt meegeleverd. Bankrekening- of creditcardgegevens zijn niet nodig. De pincodes van paysafecard moeten worden gezien als bankbiljetten. De pincodes zijn niet overdraagbaar. Gebruikers die een pincode van paysafecard aan anderen bekendmaken, geven derden toegang tot het resterende krediet op de waardebon.

Veiligheidstips van paysafecard zijn te vinden op http://www.paysafecard.com ('Security').

Over paysafecard group: De paysafecard group, opgericht in 2000 in Oostenrijk en Duitsland, is wereldwijd actief in 29 landen, met kantoren in Wenen, Londen, Luzern, Buenos Aires, Mexico-Stad en New York. Met haar succesvolle online prepaid vouchers of waardebonnen heeft de paysafecard-groep zich gevestigd als toonaangevende Europese leverancier van prepaid betaaloplossingen. In 2009 heeft de groep twee erkenningen verdiend: de 'Leading Prepaid Organization' en de 'Beste Prepaid Company outside USA'. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan http://www.paysafecardgroup.com

Contact:
Daniela Kazmaier

Bron: politics.be (http://www.politics.be/persmededelingen/32602/)