PDA

View Full Version : Jong VLD Groot-Antwerpen roept op tot sereniteit bij de lijstvorming


Politics.be
22 mei 2012, 12:50
Antwerpen heeft recht op een sterke liberale partij. Het zelfdestructief gespin en gelek in de media over de lijstvorming is niet enkel nefast voor de partij zelf, maar is ook slecht voor Antwerpen. De immense uitdagingen voor Antwerpen hebben immers een liberaal antwoord nodig.

Voor Jong VLD Groot-Antwerpen kan de noodzakelijke vernieuwing en verjonging enkel slagen mits erkenning van de verdiensten van de oudere generatie.

Jong VLD Groot-Antwerpen roept Open Vld dan ook op tot sereniteit bij de lijstvorming en vraagt de moederpartij om zich verder te concentreren op de inhoud van het liberale programma en op het overtuigen van de Antwerpenaar dat Open Vld het verschil kan maken.

Voor volledig persbericht en quote, zie volgende pagina.

Volledige persbericht en quote:

JONG VLD Groot-Antwerpen roept Open Vld op tot sereniteit bij de lijstvorming.

Jong VLD Groot-Antwerpen roept Open Vld op tot sereniteit bij de lijstvorming en vraagt de moederpartij om zich verder te concentreren op de inhoud van het liberale programma en op het overtuigen van de Antwerpenaar dat Open Vld het verschil kan maken. Discussies over de lijstvorming moeten in alle sereniteit en intern gevoerd worden en zeker niet openlijk in de media.

Voor Jong VLD Groot-Antwerpen kan de noodzakelijke vernieuwing en verjonging enkel slagen mits erkenning van de verdiensten van de oudere generatie.

Zeker in moeilijke tijden waar de liberale partij in Antwerpen politiek irrelevant dreigt te worden, is het zeer belangrijk dat er onmiddellijk gestopt wordt met het zelfdestructief gespin en gelek in de media omtrent de lijstvorming. Antwerpen heeft immers nood aan een sterke liberale partij. Onder andere op het vlak van mobiliteit, veiligheid, onderwijs, kinderopvang, lokale economie, haven en stadsontwikkeling kan onze stad liberale recepten gebruiken.

Of zoals Frans Grootjans zei: "Ook in de rangen van de jongeren is er wel degelijk een grote behoefte aan politieke duidelijkheid. Allen samen moeten we opnieuw een enorme inspanning doen om onze opvattingen goed en juist te omschrijven. Wie daarbij faalt, brengt de beweging zelf, waarvoor hij in de bres wil staan, in het gedrang."

Of zoals voorzitter Steve Leung zegt: "Antwerpen heeft recht op een sterke liberale partij. Het zelfdestructief gespin en gelek in de media over de lijstvorming is niet enkel nefast voor de partij zelf, maar is ook slecht voor Antwerpen. De immense uitdagingen voor Antwerpen hebben immers een liberaal antwoord nodig. Jong VLD Groot-Antwerpen roept de moederpartij dan ook op tot sereniteit".

Voor meer info

Mathias Rysman Steve Leung

politiek secretaris voorzitter

Bron: politics.be (http://www.politics.be/persmededelingen/32612/)