PDA

View Full Version : BUG :Zwart Antwerpen, enig perspectief voor De Wever?


Politics.be
22 mei 2012, 12:50
Allochtone stemplichtigen per district in de stad Antwerpen:58,9% in district Antwerpen is allochtoon, Borgerhout 49,2%, Enkel in Antwerpen en Borgerhout geen zwarte meerderheid?Deurne 28,1%, Berchem 26,4%, zwarte meerderheid op de wip?Merksem 21,7%, Hoboken 21,3%, Wilrijk 17,7%, Ekeren, 6,3%.Wat houdt Antwerpen af van een zwarte meerderheid?43.251 vreemdelingen die zich toch gaan inschrijven.PVDA die zoals Syriza, links verenigt in Antwerpen.De Piratenpartij die van iedereen stemmen afsnoept.Sterke allochtone kandidaten, ook mét hoofddoek.

Van zwarte kieskantons naar zwarte gemeenten in Vlaanderen?
Gekleurde gemeenten buffer tegen zwarte meerderheden?
Hoe witter de gemeente hoe groter kans tot NV-A-VB coalitie.
Lijst van gem./arr./provincie in volgorde zwarte kiesresultaten.

Tabel 9: Rechts, nationalist, populist en totaal, verkiezingen 06/2010

BuG 160 on-line Printversie BuG 160

Allochtonen geen voldoende tegengewicht meer voor zwart Antwerpen.

In 2006 titelde npdata: "Allochtonen redden democratie in Antwerpen." Noch in de stad, noch in de districten kwam in 2006 een zwarte meerderheid tot stand, ook al scheelde het niet veel in Deurne. Nu moet men toch best onder ogen nemen dat de kiesuitslag in oktober 2012 wel eens zou kunnen uitdraaien op een zwarte meerderheid in A, dwz een samengaan van NV-A, Vlaamse Belang en een restant van LDD, zeg maar de Forza Flandria die in Antwerpen, en nog ettelijke andere gemeenten, zou kunnen leiden tot een zwarte meerderheid. Het Verdriet van Vlaanderen omgezet in een politieke meerderheid. Alle partijen, zowel VB als NV-A zijn er klaar voor.

Antwerpen en Borgerhout zijn districten met minstens een dubbele aanwezigheid van allochtonen in vergelijking met de andere districten.. Het district Antwerpen, dat op haar eentje bijna zoveel inwoners telt als alle andere districten samen, springt er dan nog eens bovenuit met een 'Brussels' percentage, nl. 58,9% van de stemplichtigen is allochtoon. Een zwarte meerderheid is in het district Antwerpen, evenals in Borgerhout, uitgesloten. In Deurne en Berchem zal het er op steken. Deurne zat vorige verkiezingen met het Vlaams Belang als enige rechtse/nationalistische partij al dichtbij die meerderheid, met de NV-A lijkt die zwarte meerderheid hier al praktisch verworven. Voor de andere districten, Merksem, Hoboken, Wilrijk, Ekeren en Berendrecht-Zandvliet, zal een zwarte meerderheid allicht zonder probleem gehaald worden.

Samengevat, een zwarte meerderheid in 't Stad en enkel in het district Antwerpen en Borgerhout een 'witte' meerderheid, het zou kunnen.

Voor tabellen per district en analyse, zie BuG 160 on-line of Printversie BuG 160, 7 blz.

Jan Hertogen, socioloog

www.npdata.be

Bron: politics.be (http://www.politics.be/persmededelingen/32606/)

fonne
22 mei 2012, 12:58
Aaargghhh. Afschaffen die democratie. Als de mensen niet voor de juiste partijen willen stemmen, moeten we de verkiezingen maar schrappen.
Ik begrijp trouwens niet waarom een bloedrode meerderheid plots wit genoemd wordt, en een gele plots zwart wordt. Is mijnheer de socioloog kleurenblind of zo?

roger verhiest
22 mei 2012, 15:39
"wit" en "zwart" is de socioloog zijn analyse afgaande op het kleurenspectrum van WOII-
als socioloog zou hij moeten inzien dat deze indeling niet langer korrekt is.

Of ?

Txiki
22 mei 2012, 15:42
De titel van "socioloog" onwaardig.

roger verhiest
22 mei 2012, 15:45
De titel van "socioloog" onwaardig.

Ik denk dat een vergelijkend onderzoek (niet alleen in België overigens)
over de politieke voorkeuren gisteren en nu toch wel nut kan hebben :
de bolsjevistenhaters van toen zijn waarschijnlijk de communistenvreters van nu & de jodenhaters van toen lijken toch sterk op de islamhaters van nu...

Solidarisme ? Iemand ?