PDA

View Full Version : Vlaams Belang : De schoolstrijd is duidelijk nog niet afgelopen


Politics.be
22 mei 2012, 16:00
Vorige week maakte het katholiek onderwijs zijn plannen om ons secundair onderwijs te hervormen bekend. Hiermee neemt de Guimardstraat de vlucht vooruit, want het katholiek onderwijsnet weet maar al te goed dat de socialisten al een tijdje bezig zijn met grote hervormingen. Alleen worden deze hervormingen niet gedragen door de basis (wat niet gelijk is aan de vakbond). Dat is meermaals gebleken tijdens de hoorzittingen in het Vlaams parlement die in oktober en november vorig jaar werden gehouden. Dat er hier en daar veranderingen nodig zijn, bvb. in de lerarenopleiding, dat kan niet ontkend worden. Maar die veranderingen worden al meer dan 10 jaar gevraagd!

Ons onderwijssysteem is een van de beste van de wereld. Elke verandering heeft tot hiertoe geleid tot nivellering. Naar beneden helaas. De voorgestelde plannen, zowel die van het katholieke net als van de Vlaamse regering (sp.a, CD&V en N-VA) zullen nog meer leiden tot eenheidsworst.

Het Vlaams Belang kiest resoluut voor een Vlaams kwaliteitsonderwijs dat gespaard blijft van progressieve hernieuwingzucht en overheidsbetutteling en dat aandacht heeft voor onze Vlaamse eigenheid en tradities. Het Vlaams onderwijs heeft steeds een hoog niveau gekend, en dit omwille van de kennisoverdracht aan de leerlingen door sterk gemotiveerde leerkrachten. Het Vlaams Belang wil dit behouden en zal blijven strijden tegen de nivellering van het onderwijsniveau. Onze Vlaamse kinderen hebben immers recht op een kwaliteitsvol onderwijs om zo hun kansen naar de toekomst ten volle te ontplooien.

Tegen de nivellerende hervormingsplannen van het secundair onderwijs werd ondertussen een petitie opgestart. Deze petitie is partijongebonden. Het is zeker niet de bedoeling om aan politieke recuperatie te doen, maar het tekenen van deze petitie bevelen wij wel ten zeerste aan: www.petitietegenhervormingsplanso.be


Bron: politics.be (http://www.politics.be/persmededelingen/32618/)