PDA

View Full Version : al-Zarqawi met de dood bedreigd


Najim
6 juli 2004, 23:25
bron = http://www.hln.be/hln/cch/det/art_15669.html

al-Zarqawi met de dood bedreigd

al-Zarqawi wordt bedreigd door een onbekende groep.
Een tot dusver onbekende groep heeft de Jordaanse militant Abu Musab al-Zarqawi met de dood bedreigd. De groep zegt op video dat hij Irak moet verlaten, zoniet zal hij van kant gemaakt worden. De videoboodschap, die door al-Arabiya uitgezonden werd, komt van een groep die zich de Beweging van de Redding noemt. De gemaskerde mannen op de video bestempelen al-Zarqawi ls een misdadiger op wie jacht gemaakt zal worden, tenzij hij het land onmiddellijk verlaat.

Al-Zarqawi (38) zit volgens de Verenigde Staten achter verscheidene zelfmoordaanslagen in Irak. De VS hebben een premie van 25 miljoen dollar uitgeloofd voor wie de Jordaan gevangenneemt of om het leven brengt. De groep van al-Zarqawi heeft de verantwoordelijkheid opgeëist van de onthoofdingen van een Amerikaanse en een Zuid-Koreaanse gijzelaar. Vermoed wordt dat hij nauwe banden met al-Qaida heeft.

Extremisten die in Noord-Irak gevangen zitten, hebben de leidende rol van de Jordaanse terrorist bij aanslagen in Irak bevestigd. Dat blijkt uit gesprekken met gevangenen en veiligheidsmanschappen in de Noord-Iraakse stad Suleimanija. (belga)

***********************************
Ik weet niet of die man écht bestaat en geen uitvinding is van de VS, maar ik ben blij dat er eindelijk actie wordt ondernomen tegen die walgelijke moordenaars (de criminelen op die video's van de onthoofdingen, waarvan ik trouwens geen enkele heb gezien...)!

Nu nog Bush en zijn moordenaars...

Pascal L.
6 juli 2004, 23:57
Geef Zarqawi politiek asiel in Belgie!!
Allemaal samen scanderen: Gelijke Rechten voor Zarqawi Nu! Saddam Vrij! Saddam Vrij!
:lol: