PDA

View Full Version : Goedkoopste en tegelijk beste bier voor een café


Nr.10
27 oktober 2012, 21:29
Welk is het goedkoopste en tegelijk beste bier voor een café?

Xenophon
27 oktober 2012, 21:31
Carlsberg.

Mambo
27 oktober 2012, 21:33
Welk is het goedkoopste en tegelijk beste bier voor een café?

Ik ben een jupiler fan.

Nr.10
27 oktober 2012, 21:42
Ik ben een jupiler fan.
Omwille van de overdonderende reclame?

NieuwNoors
27 oktober 2012, 21:43
Carlsberg.

Hier heet dat een "Calleke":-)

Johan Bollen
27 oktober 2012, 21:43
"De Belgische Schultenbräu is volgens een onderzoek van Test-Aankoop uit 2011 het pilsbier met de beste prijs-kwaliteitsverhouding."

Ik weet niet of ze dat ook op vat hebben, en ik ken het persoonlijk niet. Ik denk wel dat testaankoop nog te vertrouwen is, maar je weet nooit.

Smaken verschillen ook. En er is een verschil tussen hetzelfde bier op vat en bier op fles.

Bockor zou het beste bier zijn volgens Test aankoop

Pilsbieren getest en geproefd door Test-Aankoop: sommige Belgische pilsbieren ontgoochelen, een aantal buitenlandse en een paar supermarktbieren verrassen aangenaam!


27/9/2011

Zes jaar na het vorige onderzoek leek het hoog tijd om de pilsbieren (44 in totaal) aan een labotest te onderwerpen (oorspronkelijk extract, alcoholgehalte) en aan een panel van op zijn minst 60 proevers voor te leggen. De grote Belgische merken zakken in het klassement terwijl enkele buitenlandse merken een plaats bovenaan veroveren. Nog een verrassend resultaat: twee supermarktbieren zijn Beste Koop. Ze kregen een goede score voor smaak tijdens de blinde test, hun oorspronkelijk extractgehalte was prima en hun prijs laag. Helaas bevatten 13 bieren te weinig grondstoffen voor Test-Aankoop. Etiketten op bierflesjes en blikjes missen vaak noodzakelijke informatie of bevatten fantasierijke benamingen. Vergelijken we de prijzen met vijf jaar geleden, dan blijkt het pintje op café nu bijna 20 % duurder, pils in de winkel wordt goedkoper. Test-Aankoop eist dat de benaming « pils » enkel zou mogen worden gebruikt wanneer aan wettelijke verplichtingen, zoals genoeg extract, wordt voldaan. De consumentenorganisatie pleit dan ook voor de systematische vermelding van het oorspronkelijk extractgehalte en een ingrediëntenlijst. Nu is enkel de benaming « bier » verplicht.


Een goede pils ?

44 pilsbieren werden onder de loep gehouden. Pilsbier is een bier van lage gisting. Pils bevat een hoeveelheid droge grondstoffen die voor het bier wordt gebruikt vóór de gisting (bv. gerst, tarwe, maïs, rijst en natuurlijk hop en gist). Dit wordt het oorspronkelijk extractgehalte genoemd en op basis daarvan worden de biersoorten ingedeeld in categorieën. Pils behoort traditioneel tot categorie I en moet daarvoor een oorspronkelijk extractgehalte grondstoffen (uitgedrukt in graden Plato) hebben tussen 11 en 13,5. In het labo werd dit alles geverifieerd en werd het alcolholgehalte gemeten. Bij de meeste pilsen schommelt het alcolholpercentage tussen 4,5 en 5 %. Tevens werden de etiketten nagekeken (benaming, houdbaarheidsdatum, ingrediënten, alcolholgehalte). Tot slot togen 60 amateurproevers aan het werk voor een blinde test en dit onder toezicht van het labo.

Nog steeds te weinig « fond »

Bij het vorige onderzoek bleken 16 van de 50 bieren niet te behoren tot de categorie I. Ditmaal gaat het nog altijd om 13 van de 44 bieren die onvoldoende grondstoffen gebruiken om tot categorie I te behoren. Het blijken dan nog grotendeels om dezelfde namen te gaan als bij de vorige test: Cara Pils, Aro (Makro), Karlsquell (Aldi), 365 (Delhaize), maar ook nog steeds Cristal. Deze keer scoren Maes en SAS wel goed voor dit criterium.


Onvolledige etiketten en fantasierijke benamingen …

« Pils » is als benaming niet wettelijk verplicht. Test-Aankoop betreurt dit en stelt vast dat als gevolg van die lacune allerlei namen opduiken zoals « luxe pils », « premium », « lager premium », zonder voorwaarden. Test-Aankoop eist dat de benaming « pils » enkel zou mogen worden gebruikt wanneer aan wettelijke verplichtingen, zoals genoeg extract, wordt voldaan. De consumentenorganisatie pleit dan ook voor de systematische vermelding van het oorspronkelijk extractgehalte of minstens de categorie en een ingrediëntenlijst (ook bij een alcolholpercentage hoger dan 1 %). Tot slot zou de houdbaarheidsdatum op een andere manier kunnen vermeld worden dan de klassieke knip in het etiket van een flesje, dat te makkelijk los geraakt of beschadigd wordt.


De prijs: erg verschillend al naargelang de verpakking

Op vijf jaar tijd werd het pintje op café bijna 20 % duurder. Pils in de winkel wordt momenteel net iets goedkoper dan de gezondheidsindex (stijging van 10 % versus 11 % sinds 2008). Test-Aankoop ging voor een aantal merken na wat het aanbod was in supermarktketens Carrefour Hyper, Colruyt en Delhaize, en vergeleek de prijzen. De traditionele krat bier kost gemiddeld € 8,10 per krat of € 1,35 per liter. Wegwerpflesjes zijn iets duurder dan de flesjes in een krat: gemiddeld lag de prijs 6 % hoger. Bier in blik is beduidend duurder dan in flesjes: de prijs per liter lag gemiddeld 40 % hoger dan bij een krat: tussen € 1,63/liter (blikje 50cl) en € 2,29/liter (blikje 25cl). Een vaatje bier (van 5 of 6 liter) is echt weggegooid geld: de prijs per liter bedraagt € 2,41 en ligt 79% hoger dan bij een krat.


De smaak vóór alles …

De smaak van een pintje is natuurlijk essentieel. Daarom vroeg Test-Aankoop een gespecialiseerd labo om de smaaktest te superviseren, waarbij het panel blind en volgens de regels van de kunst meer dan 60 meningen voor elk pilsbier kon optekenen. De meeste bieren kregen een goede score. De bieren die de hoogste punten kregen, waren Estaminet, Bockor en Maes, al waren de verschillen zeer klein. Opvallend is dat negen van de tien buitenlandse bieren een goede score kregen voor de smaaktest, terwijl we de Belgische bieren toch vaak beschouwen als de referentie als het op smaak aankomt. Wat nog opvalt, is dat er – volgens het smaakpanel - geen verband bestaat tussen een goed oorspronkelijk extract en een dito smaak. Bij Maes wordt nochtans vastgesteld dat de recente keuze voor meer mout toch zijn vruchten afwerpt en gesmaakt wordt …


Bockor Pils Beste uit de test en 2 Beste Kopen uit een supermarkt! Verrassend …

Bockor Pils, van de gelijknamige Bellegemse brouwerij, schiet de hoofdvogel af in deze test. Als we de prijs en kwaliteit van de geteste bieren tegenover elkaar plaatsen, dan komt Test-Aankoop bij een verrassende winnaar: Schulten Bräu, verdeeld door Aldi. Dit bier, Belgisch ondanks de Duitse naam, kost minder dan € 1 per liter en behaalde toch een prima score omwille van voldoende grondstoffen en een goede smaak. Een nadeel is echter dat dit bier enkel te verkrijgen is in blikken van 50 cl. Voor de flesjes van 25 cl is de Beste Koop Premium Pils van Delhaize. In de onderste regionen van het klassement prijken heel wat supermarktbieren omwille van een te laag oorspronkelijk extract.Pilsbieren getest, geproefd en (soms) goedgekeurd


26/9/2011

Zes jaar na het vorige onderzoek leek het hoog tijd om de pilsbieren (44 in totaal) aan een labotest te onderwerpen (oorspronkelijk extract, alcoholgehalte) en aan een panel van op zijn minst 60 proevers voor te leggen.


Belgische bieren verliezen van hun pluimen

Eerste opvallende resultaat: de grote Belgische merken zakken in het klassement terwijl enkele buitenlandse merken een plaats bovenaan veroveren. Vooral het gebrek aan grondstoffen ("oorspronkelijk extract") levert sommige bieren uit ons eigen landje een minder goede score op.


Ook enigszins verrassend is dat negen van de tien buitenlandse bieren een goede score kregen voor de smaaktest, omdat we de Belgische bieren toch vaak beschouwen als de referentie als het op smaak aankomt.


Supermarktbieren gooien hoge ogen

Nog een verrassing: twee supermarktbieren zijn Beste Koop. Ze kregen een goede score voor smaak tijdens de blinde test, hun oorspronkelijk extractgehalte was prima en hun prijs laag.


Al waren er ook supermarktbieren die helemaal onderaan in de rangschikking eindigden, vooral omdat er te weinig grondstoffen voor waren gebruikt.


Enkele aandachtspunten

In totaal zijn er in deze test 13 bieren die voor ons te weinig grondstoffen bevatten. Daarnaast missen etiketten op bierflesjes en blikjes vaak noodzakelijke informatie. Vergelijken we de prijzen met vijf jaar geleden, dan blijkt het pintje op café nu bijna 20 % duurder, pils in de winkel wordt goedkoper.


Zeg niet zomaar "pils"

Een doorn in ons oog is ook de soms fantasierijke benamingen die de pilsbieren meekrijgen: "luxe pils", "premium", "lager premium",... Test-Aankoop eist dat de benaming « pils » enkel is weggelegd voor bieren die aan bepaalde wettelijke verplichtingen, zoals genoeg extract, voldoen. We pleiten dan ook voor de systematische vermelding van het oorspronkelijk extractgehalte en een ingrediëntenlijst. Nu is enkel de benaming « bier » verplicht.

Klarekijk
27 oktober 2012, 21:45
Een bababa zou je eens moeten proberen , een heerlijke pils .

Het staat voor 333 , vertaald Bababa , van welk land is dit ?

Of een Sant Michael . niet slecht , een pils van Welk land ?

NieuwNoors
27 oktober 2012, 21:46
Carlsberg.

Weet je wel hoe moeilijk die glazen af te drogen zijn? :evil: Ik heb gedurende 9 maanden dag en nacht in't café gestaan en weet dus heel goed waarover ik praat. Ik vervloekte toen de "Carlsberg-klanten"!!!!

Klarekijk
27 oktober 2012, 21:47
Hier heet dat een "Calleke":-)

Dat was mijn drank tot mijn 27 , daarna ben ik sterk afgezwakt in bier drinken .

Nu drink ik enkel zeer variabel een sterk bier of edel bier , maar veel meer wijn en vooral tandua Black Rum

Mambo
27 oktober 2012, 21:48
Omwille van de overdonderende reclame?

Omwille omdat ik niet van stella hou. Van carslberg ook niet trouwens.
Van cara ook niet en van merken die ik niet ken hou ik ook niet.
Jupiler ijskoud en soms eens een romain ijskoud, dat trekt goed op jupiler.
En bij mij moet dat in een proper glas zijn.

Xenophon
27 oktober 2012, 21:51
Weet je wel hoe moeilijk die glazen af te drogen zijn? :evil: Ik heb gedurende 9 maanden dag en nacht in't café gestaan en weet dus heel goed waarover ik praat. Ik vervloekte toen de "Carlsberg-klanten"!!!!

Ik heb geen idee, ik dronk dat altijd uit het fleske.

Nr.10
27 oktober 2012, 21:51
Een bababa zou je eens moeten proberen , een heerlijke pils .

Het staat voor 333 , vertaald Bababa , van welk land is dit ?

Of een Sant Michael . niet slecht , een pils van Welk land ?
Ik weet het niet ;-)

Klarekijk
27 oktober 2012, 21:52
Weet je wel hoe moeilijk die glazen af te drogen zijn? :evil: Ik heb gedurende 9 maanden dag en nacht in't café gestaan en weet dus heel goed waarover ik praat. Ik vervloekte toen de "Carlsberg-klanten"!!!!

Ik heb van mijn 17 tot mijn 27 in de horeca gewerkt in de weekends

van mijn 21 tot mijn 27 was is barman en tapmeester in een van de grootste discoteken van vlaanderen .

Ik tapte in één weekend 14 vaten pils en 11 vaten Carlsberg

we stonden met 6 achter de toog en hadden 12 obers , en savonds hadden we zon 1600 glazen te drogen voor we naar huis gingen , dat waren toch zo'n 350 Carlsberg glazen .

Onze baas was een zeer puntueel man , en als hij een glas uit het rek nam en er stonden strepen op konden we herbeginnen .

Klarekijk
27 oktober 2012, 21:53
Ik weet het niet ;-)

Een 333 of Bababa is Vietmanees
en een Sant Michael is origine spaan maar ik ken het van in de filipijnen

Pietje
27 oktober 2012, 21:55
Weet je wel hoe moeilijk die glazen af te drogen zijn? :evil: Ik heb gedurende 9 maanden dag en nacht in't café gestaan en weet dus heel goed waarover ik praat. Ik vervloekte toen de "Carlsberg-klanten"!!!!

Carlsberg (het luxe-bier uit de vroegere dancings) is redelijk lekker, maar die "flutte"-glazen zijn idd klote. Ook om uit te drinken (callekes werden in mijn tijd dan ook steevast uit het fleske gedronken). Die glazen lijken meer op een vaasje om één bloem in te steken.

Klarekijk
27 oktober 2012, 21:55
Ik heb geen idee, ik dronk dat altijd uit het fleske.

Hoe oud ben jij ?

Wij dronken altijd Carlsberg uit het fleske in de Popcorn in Vrasene .

de tent met de Popcorn muziek en spectaculaire dansers .

I love that time .

En de Champou in Wichelen, wat een tijden zeg
La Malagenia in Turnhout

of de Versailles in Oostende

Klarekijk
27 oktober 2012, 21:57
Carlsberg (het luxe-bier uit de vroegere dancings) is redelijk lekker, maar die "flutte"-glazen zijn idd klote. Ook om uit te drinken (callekes werden in mijn tijd dan ook steevast uit het fleske gedronken). Die glazen lijken meer op een vaasje om één bloem in te steken.

Zeer zeldzaam had je ook de callekes glazen op een voetje , een beetje als een lange fluit en de zeldzame duvel glazen .

Die waren pas een merde om af te drogen .

Klarekijk
27 oktober 2012, 21:59
Wonder dat wij zo'n goede bieren kennen en dat je die merrie pis van een Heiniken of de duitse Keiser overals kan kopen tot in de brouche toe .

In de eest afgelegen gebieden ter wereld vind men dat afwaswater heiniken terug

Hypochonder
27 oktober 2012, 22:03
Goedkoop en het beste bier zijn zeker niet de belangrijkste criteria om een goed café te hebben.

Ik vind Bavik anders best lekker.

Klarekijk
27 oktober 2012, 22:05
In de Champou en de Popcorn in Vrasene was het zo druk dat de garcons te veel tijd verloren om je bestelling te halen , en daar hadden ze dus een heel handig truckje op gevonden , geen plateau en geen bestelling meer . ze hadden een viekant plateutje op 4 wielekes , een soort transport karretje met zes bakken op van carlsberg in één bak waren de flesjes vervangen door cola en een halve bak door water . en zo reden ze rond tussen het volk en over de dansvloer met bakken flesjes , en hadden dus je flesje altijd al bij .

Carlsberg was er ZO populair dat men het gewoon een fleske noemde .

Klarekijk
27 oktober 2012, 22:06
Goedkoop en het beste bier zijn zeker niet de belangrijkste criteria om een goed café te hebben.

Ik vind Bavik anders best lekker.

Zolang de afther party maar niet overheersend koppijn is .

Johan Bollen
27 oktober 2012, 22:09
Wonder dat wij zo'n goede bieren kennen en dat je die merrie pis van een Heiniken of de duitse Keiser overals kan kopen tot in de brouche toe .

In de eest afgelegen gebieden ter wereld vind men dat afwaswater heiniken terugGe hebt me goesting doen krijgen en ga ik seffens hier op de hoek een biertje kopen. Ik kan kiezen tussen de pilsbieren Bock, Paceña, Huari (wat ik meestal neem) en nog een paar. Maar ik kan ook een zwaarder bier kopen aan de prijs van de betere pils zelfs...Judas...Braziliaans Belgisch product.

Heiniken en Keiser kom ik hier bijna nooit tegen in Bolivia. Stella Artois wel, maar dat is te duur.

Mambo
27 oktober 2012, 22:10
In de Champou en de Popcorn in Vrasene was het zo druk dat de garcons te veel tijd verloren om je bestelling te halen , en daar hadden ze dus een heel handig truckje op gevonden , geen plateau en geen bestelling meer . ze hadden een viekant plateutje op 4 wielekes , een soort transport karretje met zes bakken op van carlsberg in één bak waren de flesjes vervangen door cola en een halve bak door water . en zo reden ze rond tussen het volk en over de dansvloer met bakken flesjes , en hadden dus je flesje altijd al bij .

Carlsberg was er ZO populair dat men het gewoon een fleske noemde .

t' was dus ook een snobbierke.
Nu is dat een verwijfd bierke.

Maar misschien is dat wel hetzelfde.

NieuwNoors
27 oktober 2012, 22:11
Carlsberg (het luxe-bier uit de vroegere dancings) is redelijk lekker, maar die "flutte"-glazen zijn idd klote. Ook om uit te drinken (callekes werden in mijn tijd dan ook steevast uit het fleske gedronken). Die glazen lijken meer op een vaasje om één bloem in te steken.

Merciekes Pietje!!!!! Jij begrijpt tenminste waarover ik klaag. Allez, nu niet meer. Maar echt, die Callekes-glazen ik heb daar zeker 1000 keer op gevloekt.

Nr.10
27 oktober 2012, 22:28
Omwille omdat ik niet van stella hou. Van carslberg ook niet trouwens.
Van cara ook niet en van merken die ik niet ken hou ik ook niet.
Jupiler ijskoud en soms eens een romain ijskoud, dat trekt goed op jupiler.
En bij mij moet dat in een proper glas zijn.
t' was dus ook een snobbierke.
Nu is dat een verwijfd bierke.

Maar misschien is dat wel hetzelfde.
Jij lijkt me wel gevoelig voor reclame. Is dat terecht denk je?

Nr.10
27 oktober 2012, 22:33
De prijs: erg verschillend al naargelang de verpakking

Op vijf jaar tijd werd het pintje op café bijna 20 % duurder. Pils in de winkel wordt momenteel net iets goedkoper dan de gezondheidsindex (stijging van 10 % versus 11 % sinds 2008). Test-Aankoop ging voor een aantal merken na wat het aanbod was in supermarktketens Carrefour Hyper, Colruyt en Delhaize, en vergeleek de prijzen. De traditionele krat bier kost gemiddeld € 8,10 per krat of € 1,35 per liter. Wegwerpflesjes zijn iets duurder dan de flesjes in een krat: gemiddeld lag de prijs 6 % hoger. Bier in blik is beduidend duurder dan in flesjes: de prijs per liter lag gemiddeld 40 % hoger dan bij een krat: tussen € 1,63/liter (blikje 50cl) en € 2,29/liter (blikje 25cl). Een vaatje bier (van 5 of 6 liter) is echt weggegooid geld: de prijs per liter bedraagt € 2,41 en ligt 79% hoger dan bij een krat.
Bier op vat is 79% duurder dan de flesjes bier in een bak in de supermarkt. Da's straf.

Klarekijk
27 oktober 2012, 22:38
Ge hebt me goesting doen krijgen en ga ik seffens hier op de hoek een biertje kopen. Ik kan kiezen tussen de pilsbieren Bock, Paceña, Huari (wat ik meestal neem) en nog een paar. Maar ik kan ook een zwaarder bier kopen aan de prijs van de betere pils zelfs...Judas...Braziliaans Belgisch product.

Heiniken en Keiser kom ik hier bijna nooit tegen in Bolivia. Stella Artois wel, maar dat is te duur.

Ben jij in Blivia ? daar ga je ook niet allen voor het bier op café he ?

Mambo
27 oktober 2012, 22:40
Jij lijkt me wel gevoelig voor reclame. Is dat terecht denk je?

Nee ik denk niet dat ik daar gevoelig voor ben.
Ik proef en oordeel.
Carslberg bv smaakt naar verschaald bier.
Cola zero smaakt naar iets dat je uit een nat tapijt zuigt.
Duvel smaakt naar iets waar je ziek van zult worden.
Heineken is niet slecht maar je geraakt niet zat.
Cara doet me aan de aldi denken en uit blikjes drink ik niet graag.
Stella is niet slecht maar je wordt er ziek van.
Geus is goed voor de schijterij van te krijgen.

Jupiler...mannen weten waarom.

Klarekijk
27 oktober 2012, 22:40
Merciekes Pietje!!!!! Jij begrijpt tenminste waarover ik klaag. Allez, nu niet meer. Maar echt, die Callekes-glazen ik heb daar zeker 1000 keer op gevloekt.

Wijnglazen en duvel glazen zijn toch moeilijker te drogen he .

Klarekijk
27 oktober 2012, 22:41
Nee ik denk niet dat ik daar gevoelig voor ben.
Ik proef en oordeel.
Carslberg bv smaakt naar verschaald bier.
Cola zero smaakt naar iets dat je uit een nat tapijt zuigt.
Duvel smaakt naar iets waar je ziek van zult worden.
Heineken is niet slecht maar je geraakt niet zat.
Cara doet me aan de aldi denken en uit blikjes drink ik niet graag.
Stella is niet slecht maar je wordt er ziek van.
Geus is goed voor de schijterij van te krijgen.

Jupiler...mannen weten waarom.

;-)

Pietje
27 oktober 2012, 22:48
Wijnglazen en duvel glazen zijn toch moeilijker te drogen he .

alhoewel............de hedendaagse wijnglazen zijn nogal groot en Duvel-glazen zijn breed en robuust.


Dat zijn bijvoorbeeld klote-glazen om af te wassen en vooral, om af te drogen (smal en dan bolvormig) :

http://img.2dehands.be/f/preview/108857355-6-glazen-gordon-highland-scotch-ale-nieuw.jpg

Maar it's my all time favourite beer, dus neem ik het er maar bij 8-)

groentje
27 oktober 2012, 22:52
Zwaar en zoet? Niet zo mijn ding, scotch.
Bij warm weer kan een geuze wel eens smaken, voor de rest hou ik het nogal op hoppig. Ik ga zelden voor goedkoop (of neem dan een bolleke of een palm), ik ben niet meteen een pilsliefhebber. Ik merk te weinig verschil tussen de verschillende merken, om eerlijk te zijn.

Johan Bollen
27 oktober 2012, 23:02
Ben jij in Blivia ? daar ga je ook niet allen voor het bier op café he ?Ik ben geen alcoholist nee.

manta
27 oktober 2012, 23:24
Goedkoop?
Ne festivalStella op kamertemperatuur in een plastieken bekerke...

Pietje
27 oktober 2012, 23:27
Goedkoop?
Ne festivalStella op kamertemperatuur in een plastieken bekerke...

�* 3€ het bekertje

Klarekijk
27 oktober 2012, 23:30
Ik ben geen alcoholist nee.

Hahahahaa , lol , ik ben ook geen alcoholist , ik heb geleerd , als je zat net moet je te veel missen . Begrijp je ?

Klarekijk
27 oktober 2012, 23:31
�* 3€ het bekertje

;-)

:lol:

Dank U , en de koppijn er gratis bovenop .

manta
27 oktober 2012, 23:35
�* 3€ het bekertje

Als ge't serveert in een café staat het toch een ietsiepietsie goedkoop hé...;-)

Ge kunt natuurlijk ook gewoon blikjes van een warenhuismerk onder den toog verkopen, da's dan helemaal cheapo...

Pietje
27 oktober 2012, 23:36
;-)

:lol:

Dank U , en de koppijn er gratis bovenop .

Stella wordt niet voor niets "Chateau Migraine" genoemd. 8-)

Johan Bollen
28 oktober 2012, 02:02
Hahahahaa , lol , ik ben ook geen alcoholist , ik heb geleerd , als je zat net moet je te veel missen . Begrijp je ?Euh...eigenlijk niet?

Xenophon
28 oktober 2012, 14:22
Euh...eigenlijk niet?

Hij is waarschijnlijk aan het drinken.

NieuwNoors
28 oktober 2012, 14:28
Wijnglazen en duvel glazen zijn toch moeilijker te drogen he .

Neen. In een Duvelglas kan ik met mijn hand in. Ik heb best fijne handen.8-)
Ook wijnglazen vind ik geen probleem. Maar die smalle, hoge Callekes-glazen...ggggrrrruwel.

Nr.10
28 oktober 2012, 20:45
Goedkoop?
Ne festivalStella op kamertemperatuur in een plastieken bekerke...
Pils is pils. Wat kost het om pils te maken in grote hoeveelheden?

manta
28 oktober 2012, 20:55
Pils is pils. Wat kost het om pils te maken in grote hoeveelheden?

Hmmmm... Pils =/= pils.
Smaakverschillen zijn er te over. Er zijn er goei en slechte.

De truuk is niet enkel om het goedkoop te fabriceren maar ook nog eens te zien dat de pils goed is en vooral: hoe je hem duur kan verkopen...

Derk de Tweede
28 oktober 2012, 20:55
http://www.blog2blog.nl/uploads/binnenlandsefunk_800px-HeinekenBrouwerij.jpg

Derk de Tweede
28 oktober 2012, 20:56
http://www.freewebs.com/kiefje/grolsch1.jpg

Nr.10
28 oktober 2012, 20:58
Hmmmm... Pils =/= pils.
Smaakverschillen zijn er te over. Er zijn er goei en slechte.

De truuk is niet enkel om het goedkoop te fabriceren maar ook nog eens te zien dat de pils goed is en vooral: hoe je hem duur kan verkopen...
Wat kost het om pils te maken?
Hoe verkoop je pils duur?

manta
28 oktober 2012, 21:01
Wat kost het om pils te maken?
Hoe verkoop je pils duur?

Geen idee van wat het kost... Ik maak dat niet...
Duur verkopen? Als je dan bij festivalpils blijft is het simpel, er is daar niets anders te verkrijgen... Je kan uiteraar pils aanprijzen als klassevol ding en met het juiste sfeertje errond kan je't al wat duurder brengen. 't Is maar wat de klant ervoor geeft. Zie de corona-hype.

manta
28 oktober 2012, 21:41
Of tja...
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121024_00346983&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=blog&utm_term=artikel&utm_content=marketing&utm_campaign=crosspromo
drink eens koffiebier :-(

Vigilante VL
28 oktober 2012, 23:26
Zie de corona-hype.

Hebben ze die schrale rommel echt verkocht hier in Vlaanderen?

Straks ga ik nog geloven in de apocalyps...

Doorschijnende flessen zijn slecht voor het bier. Hoe ze dat piswater dan binnen een degelijke termijn hier kunnen vermarkten, kan alleen maar verhaald worden op de prijs of kwaliteit.

Nr.10
16 september 2015, 21:13
Hebben ze die schrale rommel echt verkocht hier in Vlaanderen?

Straks ga ik nog geloven in de apocalyps...

Doorschijnende flessen zijn slecht voor het bier. Hoe ze dat piswater dan binnen een degelijke termijn hier kunnen vermarkten, kan alleen maar verhaald worden op de prijs of kwaliteit.
Doorschijnende flessen zijn inderdaad slecht voor het bier. Groene flessen ook, hoewel ze commerciëel beter preserteren. Bieren die snel oxyderen mogen nooit in doorschijnende of groene flesjes. Bruine flesjes wel.