PDA

View Full Version : Syrië: Del Ponte onthutst over de chemische wapens vd Am., joden en hun terroristen


Nr.10
6 mei 2013, 21:09
Geen enkele indicatie van welke aard dan ook dat de Syrische overheid chemische wapens inzette. Integendeel, de chemische wapens waren afkomstig van de moslim-terroristen.
Carla Del Ponte onthutst over het gebruik van sarin-gas door de terroristen (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=R2SqtLW1-XA)
6 mei 2013
filmpje
Del Ponte zet Kerry te kakken die met bewijzen (leugens) onderweg is naar Rusland.

Nr.10
6 mei 2013, 21:23
Carla Del Ponte is afkomstig uit het Italiaans sprekende deel van Zwitserland.
In 2008, publiceerde Del Ponte het boek "La Caccia" (verschenen in het Engels onder de titel "Madame Prosecutor"), waarin zij beweerde dat Albanese Kosovaren handel dreven in de organen van ontvoerde Serviërs.
bron (http://nl.wikipedia.org/wiki/Carla_Del_Ponte)
Wat correct bleek. Kosovaren dreven handel in Servische organen.
Kosovaren brachten Serviërs naar Albanië om ze te vermoorden om hun organen eruit te halen en die te gelde te maken.

Del Ponte zetelt sinds september 2012 in een VN-commissie aangaande Syrië.

Nr.10
6 mei 2013, 23:32
Onderstaande e-mail werd op 25 december 2012 verzonden door David Goulding (Business Development Director - Britam Defence Ltd.) aan z'n baas Philip Doughty (oprichter van het genoemde bedrijf, gebaseerd in Londen).
BritAm is a member of the British Association of Private Security Companies, the Defence Manufacturers Association and the Private Security Company Association of Iraq.
E-mail:
Originally Posted by David Goudling, Business Development Director, BRITAM (Britam Defence)

Phil

We’ve got a new offer. It’s about Syria again. Qataris propose an attractive deal and swear that the idea is approved by Washington. We’ll have to deliver a CW to Homs, a Soviet origin g-shell from Libya similar to those that Assad should have. They want us to deploy our Ukrainian personnel that should speak Russian and make a video record. Frankly, I don’t think it’s a good idea but the sums proposed are enormous. Your opinion?

Kind regards

David
bron (http://www.cyberwarnews.info/reports/a-look-into-the-britam-defence-data-leak-files/)

Nr.10
7 mei 2013, 00:01
Hier is het oorspronkelijk italiaanstalige bericht van Del Ponte, dat ze ondertussen herhaalde voor de camera, in het engels.
bron (http://info.rsi.ch/home/channels/informazione/info_on_line/2013/05/05--Gas-sarin-in-mano-ai-ribelli-si)
5 mei 2013
De terroristen gebruikten het sarin-gas als een valse vlag om de rode lijn van dictator Obama te overschrijden.
Del Ponte spreekt voor de italiaanstalige televisie van het kanton Ticino in Zwitserland.
De Britse, Franse en Israelische regering zijn nu definitief ontmaskerd als leugenaars.
Israel rushes the United States into a new war and urges Obama to make a decision. Israeli Deputy Foreign Minister Zeev Elkin said on Army Radio. 'Here we ask whether they are behind the homegrown red line,' and demanded military action by the U.S. regime against Syria. Now it turns out it's all a lie and it was the Western-backed terrorists themselves.
bron (http://www.project.nsearch.com/profiles/blogs/breaking-terrorists-have-used-poison-gas-in-syria)
6 mei 2013
(fig.: het kanton Ticino, Zwitserland)

tomm
7 mei 2013, 00:34
Ik denk gewoon dat Delponte al zoveel gezien en meegemaakt heeft en zich niet langer voor de kar van de leugenmachine laat spannen.

Het is overduidelijk dat het Westen een stok zoekt om de hond (Assad) te slaan, en dus grijpen ze naar het aloud beproefde recept van massavernietigingswapens. Ze hebben reeds gezegd niet in te grijpen in Syrië, tenzij er massavernietigingswapens gebruikt zouden worden. Ze hoopten natuurlijk op een overwinning door de rebellen en al-quaida, maar nu blijkt dat de regering de overhand krijgt, zijn ze in paniek.


De aggressie door Israel past daarin, en het diplomatiek getouwtrek rond massavernietigingswapens. In een artikel van de New York Times staat duidelijk te lezen dat de aanval bedoeld was om de Syrische luchtafweer te testen, en blijkbaar zijn de SyriËrs gefaald.

Nu zullen ze proberen de tekst van de commissie zo aan te passen dat de verantwoordelijkheid van Assad toch niet geheel uit te sluiten valt, en op basis daarvan zeggen dat de rode lijn overschreden is. Het interview van Delponte is een serieuze streep door hun rekening, en ongetwijfeld zal ze daar op een of andere manier op afgerekend worden. Haar carrière is ten einde, maar dat wist ze waarschijnlijk wel en ze is toch pensioengerechtigd.

Alleszins die hele leugenachtige smerige riool die de westerse diplomatieke machine is komt nu blood te liggen en dat zal Rusland zeker er niet toe aanzetten om van koers te veranderen. Bovendien merk je aan alles dat de publieke opinie in het Westen het nu wel volledig door hebben dat het niet zomaar een humanitaire actie zal worden, maar een smerig neo-koloniaal politiek spel waar oude bekenden Israel en Al-Quaida in betrokken zijn, en met veel te verwachten narigheid als gevolg.

Nr.10
7 mei 2013, 01:39
Kerry arriveert vandaag in Moskou met z'n valies vol bewijzen (leugens), om ze te tonen aan Putin en Lavrov.
Alvast een zeer goede timing van Del Ponte.
Ze bewijst dat ze het klappen van de zweep, de wetten van de media, door en door kent.
Ze doorprikt het web van leugens.

Op de site van de amerikaanse "foreign policy" wordt ze momenteel aangevallen met de grove middelen.
Maar op het Europese Continent is dat anders.
Hier bij ons heeft Del Ponte een reusachtige credibiliteit.

Nr.10
7 mei 2013, 01:51
Del Ponte heeft een lange staat van dienst in de internationale diplomatie.
En in de internationale rechtspraak.
Was procureur-generaal en ambassadrice voor Zwitserland.
Kent de werking van de Verenigde Naties door en door.
Was hoofdaanklager voor het Joegoslavië-tribunaal.
En tevens hoofdaanklager bij het Rwanda-tribunaal.
Kent het klappen van de zweep.
Haalt de misdadigers er zo uit.

zonbron
7 mei 2013, 05:56
Zo zal het wel zijn beste heren, it's on... ballgame...

:clapping: voor die moedige zwitserse dame die het spel aandurft. Voor mij hoeft ze alvast nog niet op pensioen. We hebben die mensen nodig, HARD nodig... :roll: :x

zonbron
7 mei 2013, 05:59
Desalniettemin zal het allemaal waarschijnlijk niet baten, de rode lijners krijgen spoedig hun maandstonden, die k....n!

zonbron
7 mei 2013, 06:41
Poetin wacht op Kerry, het zal leuk worden...

BBC - Russia and US to hold Syria talks in Moscow (http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22430063)
Datum: Right now.

tomm
7 mei 2013, 11:14
Kerry arriveert vandaag in Moskou met z'n valies vol bewijzen (leugens), om ze te tonen aan Putin en Lavrov.
Alvast een zeer goede timing van Del Ponte.
Ze bewijst dat ze het klappen van de zweep, de wetten van de media, door en door kent.
Ze doorprikt het web van leugens.

Op de site van de amerikaanse "foreign policy" wordt ze momenteel aangevallen met de grove middelen.
Maar op het Europese Continent is dat anders.
Hier bij ons heeft Del Ponte een reusachtige credibiliteit.

Foreign policy is dan ook vooral interessant als de spreekbuis van de Amerikaanse elite. (en dan vooral van de republikeinse kant). Nog interessanter echter zijn de commentaren die blijkbaar niet gecensureerd werden: de gewone Amerikanen zien een nieuw militair avontuur absoluut niet zitten, en anders dan Irak zijn ze beter geïnformeerd en geloven ze hun leiders niet meer zomaar op hun woord.

Ik denk trouwens moest je een opiniepeiling houden in België of andere Europese landen denk ik dat je tot gelijkaardige resultaten zou komen: zelfs de modale burger heeft ondertussen door dat die rebellen een bende schorriemorrie zijn, en dat Assad enkel een probleem is voor Israel en de VS, dat wij dus hun vuile karwijtjes moeten opknappen. Veel mensen doorzien ook het smoesje van massavernietigingswapens en mensenrechten, de westerse propagandamachine heeft haar geloofwaardigheid verloren in Irak, en de opmerkingen van Del Ponte zullen weinig goed doen... ook de vele clips op youtube waarin rebellen te zien zijn met de vlag van al-quaida die "ongelovige honden" de kop afhakken zorgen niet echt voor een golf van sympathie voor de rebellen... noch de situatie in Libië, waar door ons aan de macht gebrachte milities een ware terreur uitoefenen tegen iedereen die geen loupzuivere radicale islamiet is. Mensen beginnen zich vragen te stellen bij het officiële discours, dat merk je trouwens ook op deze site. Het verzet is niet langer beperkt tot linkse groupuscules. Veel mensen vinden ook dat die Arabieren en Israeli het maar moeten uitvechten, dat wij daar absoluut niets te zoeken hebben.
Het besef dat het Westen daar ook wel meer dan een vinger in de pap heeft is nog niet doorgedrongen, maar wel dat ze ons opnieuw proberen een militaire interventie in onze maag te spitsen.




Wat ik niet versta is dat er niet meer kritiek komt op onze buitenlandse politiek in het parlement... zelfs de groenen lijken te zwijgen... wikileaks bevestigt nochtans dat de Amerikanen BelgiË als een trouw schoothondje zien, met Decrem als trouwe poedel. (Michel moesten ze niet, die was te verstandig).

Vito
7 mei 2013, 11:42
Ik denk gewoon dat Delponte al zoveel gezien en meegemaakt heeft en zich niet langer voor de kar van de leugenmachine laat spannen.

Gelijk welke leugenmachine.

Ze hoopten natuurlijk op een overwinning door de rebellen en al-quaida,

Kom zeg, een beetje intellectuele eerlijkheid graag. Het Westen steunt de rebellen, maar beseft niet dat Al-Qaeda daarmee verweven is. Ze hopen helemaal niet op een overwinning van Al-Qaeda.

maar nu blijkt dat de regering de overhand krijgt, zijn ze in paniek.

Krijgt de regering de overhand? Dat is nieuw voor me, ik dacht dat de chaos daar compleet was. Gelukkig kan jij zo goed doorheen al het stof kijken.

Alleszins die hele leugenachtige smerige riool die de westerse diplomatieke machine is komt nu blood te liggen en dat zal Rusland zeker er niet toe aanzetten om van koers te veranderen.

Ik denk niet dat Rusland dat anders wel zou doen.

tomm
7 mei 2013, 12:14
Vito

Gelijk welke leugenmachine.

Klopt, maar dus ook de westerse leugenmachine, wat opmerkelijk is.

Kom zeg, een beetje intellectuele eerlijkheid graag. Het Westen steunt de rebellen, maar beseft niet dat Al-Qaeda daarmee verweven is. Ze hopen helemaal niet op een overwinning van Al-Qaeda.

Natuurlijk beseffen ze dat, beter dan wie ook denk ik, denk je dat het uilen zijn? Maar wat er achter zit is gewoon pure ijskoude realpolitics. Al-Quaida heeft weinig of geen bondgenoten, zijn niet zo goed georganiseerd, en dus een mindere bedreiging voor de westerse greep op de regio. De Al-quaida aanwezigheid in de regio kan ook als excuus gebruikt worden om permanente Amerikaanse basissen te installeren. Een zwak, onstabiel Syrië is bovendien een bedreiging voor Irak en Iran, en dat komt de VS goed uit.

Isael komt het goed uit dat de islamisten van al quaida geen lange afstand raketten hebben en een geschiedenis van vijandigheid met Hezbollah. Verdeel en heers, zo simpel is het.





Krijgt de regering de overhand? Dat is nieuw voor me, ik dacht dat de chaos daar compleet was. Gelukkig kan jij zo goed doorheen al het stof kijken.

Ze zijn bezig aan een grondoffensief in het noorden van SyriË, en hebben al enkele regio's terug veroverd die al maanden in handen van de rebellen waren. De rebellen van hun kant maken weinig vorderingen. Waarom denk je dat de roep om militaire interventie ineens opnieuw luider klinkt?



Ik denk niet dat Rusland dat anders wel zou doen.[

Nee, klopt, maar nu hebben ze extra argumenten in handen om Kerry af te wimpelen. Ook maakt het het voor Rusland gemakkelijker hun positie naar de buitenwereld toe te verdedigen en Amerikaanse kritiek naar de prullenmand te wijzen.

mvd
7 mei 2013, 12:57
Kom zeg, een beetje intellectuele eerlijkheid graag. Het Westen steunt de rebellen, maar beseft niet dat Al-Qaeda daarmee verweven is. Ze hopen helemaal niet op een overwinning van Al-Qaeda.



:lol:

Dat meen je niet? Het is toch algemeen bekend dat al-Nusra (al-Qaeda) al lang actief is in Syrië. Ook bij de rest van het FSA zitten extremisten. Dat ze hopen op een overwinning van al-Qaeda is misschien veel gezegd, maar het kan hen in elk geval niet veel schelen als ze op die manier Syrië kunnen controleren. Het westen heeft geen enkele moeite gedaan om te investeren in een dialoog, zelfs toen de oppositie zich daartoe bereid verklaarde. Duidelijk dat de prioriteit vh westen de val van Assad is, niet het voorkomen van meer doden.

Vito
7 mei 2013, 15:45
:lol:

Dat meen je niet? Het is toch algemeen bekend dat al-Nusra (al-Qaeda) al lang actief is in Syrië. Ook bij de rest van het FSA zitten extremisten. Dat ze hopen op een overwinning van al-Qaeda is misschien veel gezegd, maar het kan hen in elk geval niet veel schelen als ze op die manier Syrië kunnen controleren. Het westen heeft geen enkele moeite gedaan om te investeren in een dialoog, zelfs toen de oppositie zich daartoe bereid verklaarde. Duidelijk dat de prioriteit vh westen de val van Assad is, niet het voorkomen van meer doden.

Voila, even in het rood gezet. Verdere commentaar is overbodig.

Helias
7 mei 2013, 16:33
Del Ponte al teruggefloten door haar eigen panel. Meiske, toch.

http://www.upi.com/Top_News/World-News/2013/05/06/UN-panel-backs-off-comments-on-Syrian-rebels-using-chemical-weapons/UPI-14951367821063/

Helias
7 mei 2013, 16:36
:. Dat ze hopen op een overwinning van al-Qaeda is misschien veel gezegd, maar het kan hen in elk geval niet veel schelen als ze op die manier Syrië kunnen controleren.

Hoe zou het westen Syrië kunnen controleren via al-Qaeda? :?

Buitenwipper
7 mei 2013, 17:31
Nee, het Westen wil het MB, niet aq

zonbron
7 mei 2013, 18:13
Voila, even in het rood gezet. Verdere commentaar is overbodig.

Yes! :thumbsup: Die mug hebt U fijn gezift hoor.

zonbron
7 mei 2013, 18:18
Hoe zou het westen Syrië kunnen controleren via al-Qaeda? :?

Het westen zou maar al te graag zien dat al-Qaeda de handel overneemt, ze hebben trouwens nog een job in Iran nadien.

Hoe controleren? :-P

Waarom denkt U dat bvb. de EU Syrische olie van hun gaat afnemen?

Hoe denkt U dat AQ hun wapens, training en intel bekomen?

Ik zou zeggen, think again.

zonbron
7 mei 2013, 18:19
Nee, het Westen wil het MB, niet aq

Inderdaad, de MB, fase II. Maar eerst moeten Iran en mss Irak ook nog eens opnieuw 'een beurt krijgen'... Die ongelovige Sjiieten moeten weg.

zonbron
7 mei 2013, 18:27
To red line or not to red line? That is the question

1. Assad heeft chemische WMD gebruikt
2. Maar we zijn nog niet zeker...
3. Het waren de rebellen welke chemische brol gebruikt hebben
4. Er zijn waarschijnlijk geen chemische wapens aangewend, onvoldoende bewijs
5. Het was toch Assad welke de chemische troep heeft ingezet, op die manier vermoorde hij zijn eigen soldaten.
6. Toch zijn we nog steeds niet 100% zeker. Trouwens... was het sarin?
7. ???


:rofl: of :cry: ?

Vito
7 mei 2013, 18:58
Yes! :thumbsup: Die mug hebt U fijn gezift hoor.

Nuances zijn erg belangrijk hoor...

zonbron
7 mei 2013, 19:33
Nuances zijn erg belangrijk hoor...

Akkoord hoor.

Mijn stelling is dan ook dat ze AQ daar voorlopig wel wensen... en dan op naar Iran.

Handige wegwerptools die extremistische AQ-haatbaarden, geen echt bloed op eigen handen en geen verlies van 'eigen volk', met de mogelijkheid tot touwtjes trekken achter de schermen als superbonus. We zouden eigenlijk kunnen stellen dat die 'alles hakmaars' een betere investering zijn dan bvb. drones.

Oh juist, na hun job worden die rakkers afgemaakt mbv drones, men brengt ze continu in kaart. Mooi zo.

Nr.10
7 mei 2013, 20:39
Deze al gelezen? Israel redde de moslim-terrorist Obama.
Israel rescues Mujahid Obama (http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MID-01-070513.html)
7 mei 2013
Pepe Escobar
Israel redde Osama, eeuh, excuseer Obama.
De internationale wetten die Carla Del Ponte vertegenwoordigt zijn om mee te lachen.

Nr.10
7 mei 2013, 20:53
Wat ze gedaan hebben is heel duidelijk.
Ze hebben de reet van die terroristen gered.

zonbron
7 mei 2013, 21:13
Het rode lijn spel gaat verder, beef en sidder!

Het verhaal begint gewoonweg opnieuw vanaf nul, maar met aanslagen in de VS als kers op de taart.

Red Line Game : Bonus Story!



TIME Swampland - Syria : What if al Qaeda Gets Syrian Chemical Weapons? (http://swampland.time.com/2013/05/07/what-if-al-qaeda-gets-syrian-chemical-weapons/?xid=newsletter-daily)
7 mei 2013 - Another scenario involving chemical weapons could force Obama into the deeper engagement he has long resisted: the alarming prospect that radical Islamists could acquire Syrian chemical weapons and try to use them beyond Syria’s borders, perhaps even within the United States.


Hooooo... DANGER in de US! AQ zal de chemische wapens van Assad buitmaken en met deze in de VS aanslagen plegen.

Nou, dat hadden ze met de chemische wapens van Libie reeds lang kunnen doen...

zonbron
7 mei 2013, 21:15
Deze al gelezen? Israel redde de moslim-terrorist Obama.
Israel rescues Mujahid Obama (http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MID-01-070513.html)
7 mei 2013
Pepe Escobar
Israel redde Osama, eeuh, excuseer Obama.
De internationale wetten die Carla Del Ponte vertegenwoordigt zijn om mee te lachen.

Gisteren had ik nog even gekeken of hij iets nieuw had neergepend, maar niets... Dus bedankt! Het laatste wat ik van hem gelezen had was The Syria-Iran red line show (http://www.atimes.com/atimes/World/WOR-01-020513.html). Weerom een prima artikel natuurlijk.

Internationale wetten in de nieuwe wereld... wat zei Bush Sr. daar ook alweer over?

Video - Bush reveals plans for a New World Order (http://www.youtube.com/watch?v=UbRp7xlhgbo)


New World Order Quote

"We have before us the opportunity to forge for ourselves and for future generations a 'new world order'. A world where the rule of law, not the law of the jungle, governs the conduct of nations. When we are successful, and we will be, we have a real chance at this 'new world order', an order in which a credible United Nations can use it's peacekeeping role to fulfill the promise and vision of the U.N.s' founders."

Bush Sr.

http:www.youtube.com/watch?v=_CWBTL33MpA



De laatste Amerikaanse presidenten lijken me wel apen, law of the jungle-freaks.

peter1962
7 mei 2013, 21:16
Ik denk gewoon dat Delponte al zoveel gezien en meegemaakt heeft en zich niet langer voor de kar van de leugenmachine laat spannen.

Het is overduidelijk dat het Westen een stok zoekt om de hond (Assad) te slaan, en dus grijpen ze naar het aloud beproefde recept van massavernietigingswapens. Ze hebben reeds gezegd niet in te grijpen in Syrië, tenzij er massavernietigingswapens gebruikt zouden worden. Ze hoopten natuurlijk op een overwinning door de rebellen en al-quaida, maar nu blijkt dat de regering de overhand krijgt, zijn ze in paniek.


De aggressie door Israel past daarin, en het diplomatiek getouwtrek rond massavernietigingswapens. In een artikel van de New York Times staat duidelijk te lezen dat de aanval bedoeld was om de Syrische luchtafweer te testen, en blijkbaar zijn de SyriËrs gefaald.

Nu zullen ze proberen de tekst van de commissie zo aan te passen dat de verantwoordelijkheid van Assad toch niet geheel uit te sluiten valt, en op basis daarvan zeggen dat de rode lijn overschreden is. Het interview van Delponte is een serieuze streep door hun rekening, en ongetwijfeld zal ze daar op een of andere manier op afgerekend worden. Haar carrière is ten einde, maar dat wist ze waarschijnlijk wel en ze is toch pensioengerechtigd.

Alleszins die hele leugenachtige smerige riool die de westerse diplomatieke machine is komt nu blood te liggen en dat zal Rusland zeker er niet toe aanzetten om van koers te veranderen. Bovendien merk je aan alles dat de publieke opinie in het Westen het nu wel volledig door hebben dat het niet zomaar een humanitaire actie zal worden, maar een smerig neo-koloniaal politiek spel waar oude bekenden Israel en Al-Quaida in betrokken zijn, en met veel te verwachten narigheid als gevolg.

Ik neem gerust aan dat een deel van het objectief van israel was om de luchtverdediging van syrie te testen. Maar het lijkt me minstens even waarschijnlijk dat hun eerste en directe objectief inderdaad was om de konvooien met wapens en raketten voor hezbollah te vernietigen. Hun echte vijand is iran, de rest zijn maar pionnen. Denk jij dat dit niet het geval is ?

zonbron
7 mei 2013, 21:43
Ik neem gerust aan dat een deel van het objectief van israel was om de luchtverdediging van syrie te testen. Maar het lijkt me minstens even waarschijnlijk dat hun eerste en directe objectief inderdaad was om de konvooien met wapens en raketten voor hezbollah te vernietigen. Hun echte vijand is iran, de rest zijn maar pionnen. Denk jij dat dit niet het geval is ?

Raketten voor Hezbollah? Juist ja... :roll:

Syrie heeft die raketten oa. nodig om het al-Qaeda/al-Nusra-crapuul dat in al-Hasaka en Deir al-Zor de olievelden heeft veroverd naar de maan te blazen.

Waarom zouden ze deze aan Hezbollah geven als ze het zelf zo hard nodig hebben?

Neenee, Israel heeft de rebellen geholpen. Het was een gecoordineerde actie waarbij Israel, Al-Qaeda en Turkije betrokken waren. Dat kon U zelfs op de site van de BBC lezen.

Een zoveelste inbreuk op het internationaal recht (RIP, vrede zij met de VN) en iedereen zwijgt. Zonder twijfel krijgt dit verhaaltje nog een staartje...

De EU gaat Syrische olie rechtstreeks bij Al-Qaeda/Al-Nusra kopen (forum.politics.be/showthread.php?t=185970)

zonbron
7 mei 2013, 21:45
Wat ze gedaan hebben is heel duidelijk.
Ze hebben de reet van die terroristen gered.

2!

Wansmakelijk.

zonbron
7 mei 2013, 21:53
Het rode lijn spel gaat verder, beef en sidder!

Het verhaal begint gewoonweg opnieuw vanaf nul, maar met aanslagen in de VS als kers op de taart.

Red Line Game : Bonus Story!



TIME Swampland - Syria : What if al Qaeda Gets Syrian Chemical Weapons? (http://swampland.time.com/2013/05/07/what-if-al-qaeda-gets-syrian-chemical-weapons/?xid=newsletter-daily)
7 mei 2013 - Another scenario involving chemical weapons could force Obama into the deeper engagement he has long resisted: the alarming prospect that radical Islamists could acquire Syrian chemical weapons and try to use them beyond Syria’s borders, perhaps even within the United States.


Hooooo... DANGER in de US! AQ zal de chemische wapens van Assad buitmaken en met deze in de VS aanslagen plegen.

Nou, dat hadden ze met de chemische wapens van Libie reeds lang kunnen doen...

Let vooral op de lezerscommentaar bij dit artikel van Time. Niemand gelooft het nog, iedereen weet dat de VS het AQ-tuig van de richel steunt.

zonbron
7 mei 2013, 22:12
Hou zou men het nog kunnen geloven?

Just Like Iraq: U.S. Arms Butchers Who Use Chemical Weapons On Civilians … and Then Tries to Frame Someone Else (http://www.washingtonsblog.com/2013/05/un-rebels-not-syrian-government-used-chemical-weapons.html)
7 mei 2013


UN investigator Carla Del Ponte said that there is strong evidence that the rebels used chemical weapons, but that there is not evidence that the government used such weapons:


BBC WORLD NEWS - U.N. Strong Suspicions That Syrian Rebels Used Sarin Gas (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sY_9SrIUVwU)

This is not surprising. Haaretz reported on March 24th, “Jihadists, not Assad, apparently behind reported chemical attack in Syria“.

The “rebels” in Syria that the U.S. has been arming and otherwise supporting are Al Qaeda and Muslim Brotherhood.

Unfortunately, history is repeating.

Specifically, the American government gave chemical weapons to Saddam Hussein … which he then used on Iran and on his own Kurdish population.

The American government attempted to blame Iran for the chemical weapons attack on Iraq’s Kurds … just as the U.S. is trying to blame the Syrian government for the attacks in Syria.

...


Herinner U :


Seattle Times - Serbs Accused Of Gassing Muslims -- Human-Rights Group Says U.S. Knew (http://community.seattletimes.nwsource.com/archive/?date=19980401&slug=2742819)
1 april 1998 - WASHINGTON - Bosnian Serbs may have used chemical weapons against Muslims fleeing Srebrenica when the Serbs conquered the U.N. safe area in 1995, a leading human-rights group said yesterday. A spokeswoman for Human Rights Watch said in congressional testimony the organization drew its conclusion based on its own investigation, a U.S. intelligence assessment, the fact that the Pentagon had conducted two investigations, and repeated hints from U.S. officials. The Pentagon disputed the conclusion and challenged the group's credibility. "There is no evidence that any chemical weapons were used" by the Serbs against the Muslims, Col. Steve Campbell, a spokesman, told Newsday. He also said Human Rights Watch has "an agenda" and he could not understand why anyone would give them credibility. ...

Nr.10
8 mei 2013, 01:18
Gisteren had ik nog even gekeken of hij iets nieuw had neergepend, maar niets... Dus bedankt! Het laatste wat ik van hem gelezen had was The Syria-Iran red line show (http://www.atimes.com/atimes/World/WOR-01-020513.html). Weerom een prima artikel natuurlijk.

Internationale wetten in de nieuwe wereld... wat zei Bush Sr. daar ook alweer over?

Video - Bush reveals plans for a New World Order (http://www.youtube.com/watch?v=UbRp7xlhgbo)


New World Order Quote

"We have before us the opportunity to forge for ourselves and for future generations a 'new world order'. A world where the rule of law, not the law of the jungle, governs the conduct of nations. When we are successful, and we will be, we have a real chance at this 'new world order', an order in which a credible United Nations can use it's peacekeeping role to fulfill the promise and vision of the U.N.s' founders."

Bush Sr.

http:www.youtube.com/watch?v=_CWBTL33MpA



De laatste Amerikaanse presidenten lijken me wel apen, law of the jungle-freaks.
Israel Gets US’s Blessing to Bomb Syria: Pepe Escobar (http://friendsofsyria.wordpress.com/2013/05/07/israel-gets-uss-blessing-to-bomb-syria-pepe-escobar/)
7 mei 2013
RT
via Friends of Syria
Escobar geeft meer uitleg op Russia Today.

Nr.10
8 mei 2013, 01:43
Onderstaande e-mail werd op 25 december 2012 verzonden door David Goulding (Business Development Director - Britam Defence Ltd.) aan z'n baas Philip Doughty (oprichter van het genoemde bedrijf, gebaseerd in Londen).
BritAm is a member of the British Association of Private Security Companies, the Defence Manufacturers Association and the Private Security Company Association of Iraq.
E-mail:
Originally Posted by David Goudling, Business Development Director, BRITAM (Britam Defence)

Phil

We’ve got a new offer. It’s about Syria again. Qataris propose an attractive deal and swear that the idea is approved by Washington. We’ll have to deliver a CW to Homs, a Soviet origin g-shell from Libya similar to those that Assad should have. They want us to deploy our Ukrainian personnel that should speak Russian and make a video record. Frankly, I don’t think it’s a good idea but the sums proposed are enormous. Your opinion?

Kind regards

David
bron (http://www.cyberwarnews.info/reports/a-look-into-the-britam-defence-data-leak-files/)
Verder gaan op de valse vlag informatie van hierboven:
“The chemical weapons used in the attack on Khan al-Assal area had been prepared by former Iraqi Military Industries Brigadier General Adnan al-Dulaimi and supplied to Ba’ath-affiliated terrorists of the Nusra Front in Aleppo through Turkey’s cooperation and via the Turkish town of Antakya in Hatay Province,” an informed source, who asked to remain anonymous for fear of his life, told FNA.

bron (http://friendsofsyria.wordpress.com/2013/05/07/saddam-era-general-supplying-chemical-weapons-to-terrorists-in-syria/)
7 mei 2013
Van waar komt dat sarin-gas?
In 2004 bleek er sarin-gas te zijn ontploft in Irak nabij een amerikaans convooi.
Kwam het sarin-gas uit Irak, met de hulp van Turkije, zo naar Aleppo?

Helias
8 mei 2013, 12:00
Het westen zou maar al te graag zien dat al-Qaeda de handel overneemt, ze hebben trouwens nog een job in Iran nadien.

Hoe controleren? :-P

Waarom denkt U dat bvb. de EU Syrische olie van hun gaat afnemen?

Hoe denkt U dat AQ hun wapens, training en intel bekomen?

Ik zou zeggen, think again.

Je maakt gewoon een cirkelredenering. Je steunt de bewering dat het westen al Qaeda bewapent (0,00000% bewijs, trouwens) op de bewering dat het westen daar voordeel zou bij halen. Wanneer ik vraag welk voordeel verwijs je naar de volledige fictieve stelling dat het westen Al Qaeda zou bewapenen. :-D

Dus opnieuw: hoe zou het westen via Al Qaeda in godsnaam Syrië kunnen controleren?
En hoe zou het daardoor de Syrische "olie" bekomen?

Tussen haakjes: Syrie staat slechts op plaats 44 op de lijst der olie-exporterende landen. Zelfs Azerdedjan en Ecuador exporteren meer. Syrië is peanuts.

Nr.10
8 mei 2013, 16:43
Plan A: de terroristen.
Plan B: bel de terreurjoden, Israel.

Nr.10
8 mei 2013, 16:46
De terroristen = sunni-terroristen, Al-Qaeda

mvd
8 mei 2013, 19:10
Del Ponte al teruggefloten door haar eigen panel. Meiske, toch.

http://www.upi.com/Top_News/World-News/2013/05/06/UN-panel-backs-off-comments-on-Syrian-rebels-using-chemical-weapons/UPI-14951367821063/

So what? Dit bewijst op geen enkele manier dat ze ongelijk had. In de media worden bijna uitsluitend gruweldaden van het regime getoont, ook als men niet zeker is gaan ze er in de pers vanuit dat de regering er achter zit. In andere gevallen wordt niet het hele verhaal verteld ('bakkerijbombardementen'). Over Libië werden destijds gewoon flagrante leugens de wereld ingestuurd (de viagra die Qadaffi zou bestellen).

mvd
8 mei 2013, 19:12
Voila, even in het rood gezet. Verdere commentaar is overbodig.

Nuances zijn erg belangrijk hoor...

mvd
8 mei 2013, 19:29
Hoe zou het westen Syrië kunnen controleren via al-Qaeda? :?

al-Qaeda is een stel holbewoners die gemakkelijk uit de weg geruimd kunnen worden.

Helias
8 mei 2013, 19:33
So what? Dit bewijst op geen enkele manier dat ze ongelijk had. In de media worden bijna uitsluitend gruweldaden van het regime getoont, ook als men niet zeker is gaan ze er in de pers vanuit dat de regering er achter zit. In andere gevallen wordt niet het hele verhaal verteld ('bakkerijbombardementen'). Over Libië werden destijds gewoon flagrante leugens de wereld ingestuurd (de viagra die Qadaffi zou bestellen).
De waarheid is het slachtoffer in elke oorlog. Propaganda is er van beide zijden. Jij noch ik kunnen het zelf controleren. Dus moeten we ons proberen een idee te vormen uit de massa verwarrende informatie die op ons afkomt. Ik ga niet het onvoorzichtige en ongesubstantieerde woord van Carla Del Ponte nemen zonder verdere steun. Ik kan en hoef niet te bewijzen dat ze ongelijk heeft.

Helias
8 mei 2013, 19:36
al-Qaeda is een stel holbewoners die gemakkelijk uit de weg geruimd kunnen worden.

Juist het omgekeerde is het geval. De regulier Baath-regimes van Houssein en Assad kunnen en konden gemakkelijk ten geval gebracht worden. Het controleren van het land tegen irreguliere fundamentalistische strijders is véél moeilijker (cfr Afghanistan en Irak).

Nr.10
8 mei 2013, 20:18
So what? Dit bewijst op geen enkele manier dat ze ongelijk had. In de media worden bijna uitsluitend gruweldaden van het regime getoont, ook als men niet zeker is gaan ze er in de pers vanuit dat de regering er achter zit. In andere gevallen wordt niet het hele verhaal verteld ('bakkerijbombardementen'). Over Libië werden destijds gewoon flagrante leugens de wereld ingestuurd (de viagra die Qadaffi zou bestellen).
Dat zijn stuk voor stuk gruweldaden van de terroristen die hun eigen terreur filmen en ze dan een andere verpakking geven.

Nr.10
8 mei 2013, 22:26
‘Wij beschikken over getuigenissen over het gebruik van chemische wapens, in het bijzonder door de inzet van sarin-gas. Niet door de regering, maar door de rebellen’, zei Del Ponte in een interview met de Zwitserse radio (RSI). De onderzoekers van de commissie hebben in de buurlanden van Syrië slachtoffers en dokters gesproken. Daaruit blijkt dat de rebellen zenuwgas hebben gebruikt.

bron (http://www.standaard.be/cnt/DMF20130506_00568918)
6 mei 2013

Nr.10
8 mei 2013, 22:30
Verder in dat artikel:
Het werk van de VN-onderzoekscommissie is volgens Del Ponte echter verre van rond. De commissie moet haar bevindingen voorleggen op de drie komende bijeenkomsten van de VN-Mensenrechtenraad. Die vinden in juni en september 2013, en in maart 2014.

bron (http://www.standaard.be/cnt/DMF20130506_00568918)
6 mei 2013
Waarom kwamen sommigen dan al naar buiten met hun versie van het verhaal, nog voor Del Ponte sprak?

zonbron
8 mei 2013, 22:39
Omdat de rebellen op drastische wijze terrein verliezen en er een andere spin aan dat chemisch wapen-verhaaltje moet gegeven worden.

Helias
9 mei 2013, 11:50
Omdat de rebellen op drastische wijze terrein verliezen en er een andere spin aan dat chemisch wapen-verhaaltje moet gegeven worden.

Ontroerend toch, de kracht van wishful thinking. :lol:

http://www.nytimes.com/2013/04/04/world/middleeast/Syria-rebels.html?_r=0

http://www.reuters.com/article/2013/05/01/us-syria-crisis-jordan-insight-idUSBRE9400FS20130501

Helaas is dit vooral het werk van de rebellen met al qaeda banden. Dat is waar men in Washington bang van is, niet een overwinning van Assad.

http://www.standaard.be/cnt/DMF20130506_00569885

mvd
9 mei 2013, 12:18
De waarheid is het slachtoffer in elke oorlog. Propaganda is er van beide zijden. Jij noch ik kunnen het zelf controleren. Dus moeten we ons proberen een idee te vormen uit de massa verwarrende informatie die op ons afkomt. Ik ga niet het onvoorzichtige en ongesubstantieerde woord van Carla Del Ponte nemen zonder verdere steun. Ik kan en hoef niet te bewijzen dat ze ongelijk heeft.

Ze is teruggefloten omdat er geen bewijzen zijn voor wat ze beweerde, wel dat is er zelden, toch wordt in de pers systematisch de perceptie gecreërd dat Assad voor de overgrote meerderheid vd gruwel verantwoordelijk is.

mvd
9 mei 2013, 12:21
Juist het omgekeerde is het geval. De regulier Baath-regimes van Houssein en Assad kunnen en konden gemakkelijk ten geval gebracht worden. Het controleren van het land tegen irreguliere fundamentalistische strijders is véél moeilijker (cfr Afghanistan en Irak).

Gemakkelijk ten val te brengen? :? AQ kan geen land controleren, het zet alleen de deur open voor meer Amerikaanse inmenging.

Helias
9 mei 2013, 16:32
- dubbel -

Helias
9 mei 2013, 16:33
Gemakkelijk ten val te brengen? :? AQ kan geen land controleren, het zet alleen de deur open voor meer Amerikaanse inmenging.

Hoessein lag er al na enkele weken. Pas daarna werd het moeilijk voor de Amerikanen. En er was geen al qaeda nodig om de inmenging te legitimeren.

Als de Amerikanen ingrijpen zal Assad er even snel liggen als Houssein of Khadaffi. Het is de begrijpelijke angst voor wat er in de plaats komt die Obama (en Europa) weerhoudt.

poekieJ
9 mei 2013, 17:00
Ontroerend toch, de kracht van wishful thinking. :lol:

http://www.nytimes.com/2013/04/04/world/middleeast/Syria-rebels.html?_r=0

http://www.reuters.com/article/2013/05/01/us-syria-crisis-jordan-insight-idUSBRE9400FS20130501

Helaas is dit vooral het werk van de rebellen met al qaeda banden. Dat is waar men in Washington bang van is, niet een overwinning van Assad.

http://www.standaard.be/cnt/DMF20130506_00569885

Volgt u de situatie op de voet of niet? Anders zou u zoiets niet beweren want zelfs reguliere westerse media erkennen dat het Syrische leger het momentum van de rebellen gebroken heeft en overal grond terugwint.

Uw tweede artikel is meer dan een maand oud (3 april) en het offensief van de SAA, NDF en andere milities is pas rond 10-15 april volop op gang gekomen. Je artikel van 1 mei is wel recenter maar is ondertussen achterhaald.

Even een overzichtje: http://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_civil_war#War_of_attrition_.28April_2013_.E 2.80.93_present.29

Enkele losse links naar verschillende veldslagen en gevechten van afgelopen maand:

Op 14 april werd het beleg van rebellen rond de legerbasis Wadi Deif gebroken, dat al sinds oktober bezig was. Op 18 april waren de gevechten daar afgerond.
http://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Wadi_Deif

In het oosten en zuiden van Damascus hebben Syrische troepen verschillende steden en dopren terug veroverd, waaronder het strategische Otaiba. Hiermee is de belangrijkste (zoniet de enige) aanvoerlijn voor wapens en 'versterkingen' voor rebellen en jihadisten ten oosten van Damascus afgesloten.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rif_Dimashq_offensive_(March_2013–present)

Nabij de grens met Libanon, ten zuidoosten van Homs, belegert het leger samen met NDF en Hezbollah troepen Al-Qusayr. Ook de grens is daar nu grotendeels onder controle van het leger, waardoor aanvoer van versterkingen en munitie uiterst moeilijk is.
http://en.wikipedia.org/wiki/Al-Qusayr_offensive


Om door te gaan op je eerste van 1 mei over 'gains' van de rebellen in het zuiden, post ik hier even een stukje over de situatie richting Daara en de Jordaanse grens:

On 8 May, government forces captured the strategic town of Khirbet Ghazaleh, situated along the highway to the Jordanian border. Over 1,000 rebel fighters withdrew from the town due to the lack of reinforcements and ammunition. The loss of the town also resulted in the reopening of the government supply-route to the contested city of Daraa. The rebels continued to withdraw from other towns and decided not to face the Army's advance along the highway because they no longer had ammunition.[10] However, later in the day, a opposition commander claimed that the retreat was part of a rebel plan to set up a trap for government forces and that the opposition fighters managed to recapture the town. Still, this was denied by the opposition group SOHR which stated that the rebels had managed only to recapture one neighbourhood and fighting was still ongoing in the town.[11][12

Helias
9 mei 2013, 17:59
Volgt u de situatie op de voet of niet? Anders zou u zoiets niet beweren want zelfs reguliere westerse media erkennen dat het Syrische leger het momentum van de rebellen gebroken heeft en overal grond terugwint.

Uw tweede artikel is meer dan een maand oud (3 april) en het offensief van de SAA, NDF en andere milities is pas rond 10-15 april volop op gang gekomen. Je artikel van 1 mei is wel recenter maar is ondertussen achterhaald.

Even een overzichtje: http://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_civil_war#War_of_attrition_.28April_2013_.E 2.80.93_present.29

Enkele losse links naar verschillende veldslagen en gevechten van afgelopen maand:

Op 14 april werd het beleg van rebellen rond de legerbasis Wadi Deif gebroken, dat al sinds oktober bezig was. Op 18 april waren de gevechten daar afgerond.
http://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Wadi_Deif

In het oosten en zuiden van Damascus hebben Syrische troepen verschillende steden en dopren terug veroverd, waaronder het strategische Otaiba. Hiermee is de belangrijkste (zoniet de enige) aanvoerlijn voor wapens en 'versterkingen' voor rebellen en jihadisten ten oosten van Damascus afgesloten.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rif_Dimashq_offensive_(March_2013–present)

Nabij de grens met Libanon, ten zuidoosten van Homs, belegert het leger samen met NDF en Hezbollah troepen Al-Qusayr. Ook de grens is daar nu grotendeels onder controle van het leger, waardoor aanvoer van versterkingen en munitie uiterst moeilijk is.
http://en.wikipedia.org/wiki/Al-Qusayr_offensive


Om door te gaan op je eerste van 1 mei over 'gains' van de rebellen in het zuiden, post ik hier even een stukje over de situatie richting Daara en de Jordaanse grens:

Uiteraard volg ik de situatie niet op de voet. Ik moet het doen met de fragmentarische informatie die ons bereikt via allerlei media, betrouwbaar of niet. Maar uit wat u post kan ik niet vaststellen dat de rebellen "drastisch terrein verliezen" zoals hoger beweerd, enkel dat er "eb and flow" is op sommige fronten.

Maar de wiki is in ieder geval interessant. Opvallend hoeveel Hezbollah's er meevechten voor Assad.

Buitenwipper
9 mei 2013, 18:12
Ze gaan nog een strategisch punt heroveren.

“Backed by pro-regime militia and Hezbollah fighters, the army is advancing in the Qusayr area,” Observatory director Rami Abdel Rahman told AFP.”

“They have superior firepower and their campaign to take back Qusayr is fierce,” he added.

zonbron
9 mei 2013, 19:05
Uiteraard volg ik de situatie niet op de voet. Ik moet het doen met de fragmentarische informatie die ons bereikt via allerlei media, betrouwbaar of niet. Maar uit wat u post kan ik niet vaststellen dat de rebellen "drastisch terrein verliezen" zoals hoger beweerd, enkel dat er "eb and flow" is op sommige fronten.

Maar de wiki is in ieder geval interessant. Opvallend hoeveel Hezbollah's er meevechten voor Assad.

Volgende is alvast niet fragmentarisch :

Guardian - Free Syrian Army rebels defect to Islamist group Jabhat al-Nusra (http://www.guardian.co.uk/world/2013/may/08/free-syrian-army-rebels-defect-islamist-group)
8 mei 2013 - The well-resourced organisation, which is linked to al-Qaida, is luring many anti-Assad fighters away, say brigade commanders. Syria's main armed opposition group, the Free Syrian Army (FSA), is losing fighters and capabilities to Jabhat al-Nusra, an Islamist organisation with links to al-Qaida that is emerging as the best-equipped, financed and motivated force fighting Bashar al-Assad's regime. Evidence of the growing strength of al-Nusra, gathered from Guardian interviews with FSA commanders across Syria, underlines the dilemma for the US, Britain and other governments as they ponder the question of arming anti-Assad rebels

...

Jabhat al-Nusra is winning support in Deir al-Zor, according to Abu Hudaifa, another FSA defector. "They are protecting people and helping them financially. Al-Nusra is in control of most of the oil wells in the city." The Jabhat al-Nusra media, with songs about jihad and martyrdom, is extremely influential.
.

En de EU trappelt van ongeduld om olie van die jongens te kopen. :rofl:




En het bekende pro-Israelische Debka vermeldt nog volgende :

DEBKA - Israeli- and Hizballah-controlled enclaves take shape inside Syria (http://www.debka.com/article/22959/Israeli--and-Hizballah-controlled-enclaves-take-shape-inside-Syria-)
8 mei 2013 - Syrian rebel forces continued to fall back this week against superior Syrian forces in the north, center and south. Wednesday, May 8, they lost the important town of Kirbet Ghazaleh in the Horan province of southern Syria. For the first time in two months, the main transit route opened up for Syrian troops to reach the Jordanian border from Damascus and the opposition forces holding ground along the Syrian-Israeli border.
The rocky Golan plateau split between Syria and Israel by a demilitarized zone is beginning to move onto center stage.
Tuesday, Bashar Assad was quoted as saying the Golan will be the “front line of resistance” after giving radical Palestinians under his wing permission to install missiles there against Israel. Unidentified Syria military sources vowed to attack the Israeli army vehicles crossing the line to evacuate wounded rebels in need of medical care. Our military sources say that if Israeli army vehicles, presumably unmarked, are indeed entering Syria to pick up injured rebels, they are most likely alerted by local liaison agents in the battle zones who guide them to the spots were the injured men are waiting.

The pro-Al Qaeda Jabhat al-Nusra will have deduced that the contact points between these local Syrian agents and the IDF are located in the 8 sq. km separation zone on the Golan, which has been patrolled by UN Disengagement Observer (UNDOF) peacekeepers since Israel and Syria signed an armistice in 1974.
Hence the abduction of four peacekeepers Monday. The rebel Islamist Yarmouk Martyrs Brigade which claimed responsibility released a photograph of the kidnapped UN troops sitting barefoot on a carpet and wearing light-blue U.N. armored vests, three of which were marked “Philippines.”
This incident highlighted the high strategic importance of the Golan plateau.
Israel has set up a large field hospital near the Tel Hazakah observation and military post on Golan which overlooks southern Syria and northern Jordan. There, incoming Syrian war wounded are vetted and examined by Israeli army medics who decide whether to patch them up and send them back, or judge them badly hurt enough for hospital care. The seriously hurt are moved to one of the the nearest Israeli hospitals in Safed or Haifa.
This arrangement suggests a kind of security zone is evolving on the Israeli-Syrian border which may recall the alliance which evolved between Israel and the Maronite Christians of South Lebanon out of the 1976 Lebanese civil war.

Israel then set up medical facilities for treating Lebanese Christian war wounded at several points on what came to be called the Good Fence. The Maronites willingly pushed Palestinian terrorist forces back from the border and were given permits to work in Israel and other benefits. The South Lebanese Army established at the time with 2,500 militiamen functioned effectively under Israeli command for two decades.
The whole system collapsed when in 2000 Ehud Barak, then prime minister, pulled Israeli forces out of the buffer zone and back to the border. It was then that Hizballah moved in.
No one has actually referred to the potential of the Lebanese scheme in one form or another growing out of Israel’s initial medical ties with certain non-Islamist Syrian rebel militias across the Golan border. But it may be happening on the quiet

Foreign-controlled enclaves are in a more advanced condition in other parts of Syria under the Hizballah and/or Iranian forces assisting the Syrian army’s fight against rebel forces.
Hizballah has completely encircled Al-Qusayr, the central Syrian town which commands the main routes between Damascus, Homs and Lebanon. Civic leaders have sent emissaries to Hizballah commanders offering to capitulate against a pledge not to ravage the town and to save its inhabitants.

In Damascus, Hizballah’s troops along with Iranian Basij militiamen command the Shiite holy places.
And in the southwest, they are securing a cluster of 30 Shiite villages opposite South Lebanon, not far from the intersection of the Israeli-Syrian-Lebanese borders.
By pouring fighting men into Syria, Hizbballah is gambling on Israel not taking advantage of its heavily diluted strength on home ground to strike Hizballah strongholds in Lebanon or its supply routes from Syria.
Both Hizballah and Israeli appear to be in the process of relocating their lines of confrontation from Lebanon to Syria. Israel’s air strike Sunday, May 5, which hit Hizballah and Iranian targets, may have been the first skirmish between them on Syrian territory. It is unlikely to be the last.

Interessant. En weerom een aanduiding dat Israel inderdaad de rebellen en dus ook Al-Nusra-strijders oplapt in hun medische instellingen in bvb. Haifa.
Maar dat was al langer geweten.

zonbron
9 mei 2013, 19:08
Ze gaan nog een strategisch punt heroveren.

Ze gaan grote kuis houden, Hizbollah vraagt aan de vrijheidsstrijders zich over te geven om alzo de lokale bevolking te sparen, ze maken namelijk geen kans.

Nr.10
9 mei 2013, 19:14
Volgende is alvast niet fragmentarisch :

Guardian - Free Syrian Army rebels defect to Islamist group Jabhat al-Nusra (http://www.guardian.co.uk/world/2013/may/08/free-syrian-army-rebels-defect-islamist-group)
8 mei 2013 - The well-resourced organisation, which is linked to al-Qaida, is luring many anti-Assad fighters away, say brigade commanders. Syria's main armed opposition group, the Free Syrian Army (FSA), is losing fighters and capabilities to Jabhat al-Nusra, an Islamist organisation with links to al-Qaida that is emerging as the best-equipped, financed and motivated force fighting Bashar al-Assad's regime. Evidence of the growing strength of al-Nusra, gathered from Guardian interviews with FSA commanders across Syria, underlines the dilemma for the US, Britain and other governments as they ponder the question of arming anti-Assad rebels

...

Jabhat al-Nusra is winning support in Deir al-Zor, according to Abu Hudaifa, another FSA defector. "They are protecting people and helping them financially. Al-Nusra is in control of most of the oil wells in the city." The Jabhat al-Nusra media, with songs about jihad and martyrdom, is extremely influential.
.

En de EU trappelt van ongeduld om olie van die jongens te kopen. :rofl:




En het bekende pro-Israelische Debka vermeldt nog volgende :

DEBKA - Israeli- and Hizballah-controlled enclaves take shape inside Syria (http://www.debka.com/article/22959/Israeli--and-Hizballah-controlled-enclaves-take-shape-inside-Syria-)
8 mei 2013 - Syrian rebel forces continued to fall back this week against superior Syrian forces in the north, center and south. Wednesday, May 8, they lost the important town of Kirbet Ghazaleh in the Horan province of southern Syria. For the first time in two months, the main transit route opened up for Syrian troops to reach the Jordanian border from Damascus and the opposition forces holding ground along the Syrian-Israeli border.
The rocky Golan plateau split between Syria and Israel by a demilitarized zone is beginning to move onto center stage.
Tuesday, Bashar Assad was quoted as saying the Golan will be the “front line of resistance” after giving radical Palestinians under his wing permission to install missiles there against Israel. Unidentified Syria military sources vowed to attack the Israeli army vehicles crossing the line to evacuate wounded rebels in need of medical care. Our military sources say that if Israeli army vehicles, presumably unmarked, are indeed entering Syria to pick up injured rebels, they are most likely alerted by local liaison agents in the battle zones who guide them to the spots were the injured men are waiting.

The pro-Al Qaeda Jabhat al-Nusra will have deduced that the contact points between these local Syrian agents and the IDF are located in the 8 sq. km separation zone on the Golan, which has been patrolled by UN Disengagement Observer (UNDOF) peacekeepers since Israel and Syria signed an armistice in 1974.
Hence the abduction of four peacekeepers Monday. The rebel Islamist Yarmouk Martyrs Brigade which claimed responsibility released a photograph of the kidnapped UN troops sitting barefoot on a carpet and wearing light-blue U.N. armored vests, three of which were marked “Philippines.”
This incident highlighted the high strategic importance of the Golan plateau.
Israel has set up a large field hospital near the Tel Hazakah observation and military post on Golan which overlooks southern Syria and northern Jordan. There, incoming Syrian war wounded are vetted and examined by Israeli army medics who decide whether to patch them up and send them back, or judge them badly hurt enough for hospital care. The seriously hurt are moved to one of the the nearest Israeli hospitals in Safed or Haifa.
This arrangement suggests a kind of security zone is evolving on the Israeli-Syrian border which may recall the alliance which evolved between Israel and the Maronite Christians of South Lebanon out of the 1976 Lebanese civil war.

Israel then set up medical facilities for treating Lebanese Christian war wounded at several points on what came to be called the Good Fence. The Maronites willingly pushed Palestinian terrorist forces back from the border and were given permits to work in Israel and other benefits. The South Lebanese Army established at the time with 2,500 militiamen functioned effectively under Israeli command for two decades.
The whole system collapsed when in 2000 Ehud Barak, then prime minister, pulled Israeli forces out of the buffer zone and back to the border. It was then that Hizballah moved in.
No one has actually referred to the potential of the Lebanese scheme in one form or another growing out of Israel’s initial medical ties with certain non-Islamist Syrian rebel militias across the Golan border. But it may be happening on the quiet

Foreign-controlled enclaves are in a more advanced condition in other parts of Syria under the Hizballah and/or Iranian forces assisting the Syrian army’s fight against rebel forces.
Hizballah has completely encircled Al-Qusayr, the central Syrian town which commands the main routes between Damascus, Homs and Lebanon. Civic leaders have sent emissaries to Hizballah commanders offering to capitulate against a pledge not to ravage the town and to save its inhabitants.

In Damascus, Hizballah’s troops along with Iranian Basij militiamen command the Shiite holy places.
And in the southwest, they are securing a cluster of 30 Shiite villages opposite South Lebanon, not far from the intersection of the Israeli-Syrian-Lebanese borders.
By pouring fighting men into Syria, Hizbballah is gambling on Israel not taking advantage of its heavily diluted strength on home ground to strike Hizballah strongholds in Lebanon or its supply routes from Syria.
Both Hizballah and Israeli appear to be in the process of relocating their lines of confrontation from Lebanon to Syria. Israel’s air strike Sunday, May 5, which hit Hizballah and Iranian targets, may have been the first skirmish between them on Syrian territory. It is unlikely to be the last.

Interessant. En weerom een aanduiding dat Israel inderdaad de rebellen en dus ook Al-Nusra-strijders oplapt in hun medische instellingen in bvb. Haifa.
Maar dat was al langer geweten.
Nu wordt het helemaal belachelijk. De nazi-jodenstaat die medische hulp uitdeelt aan Al-Qaeda.

Buitenwipper
9 mei 2013, 19:20
DEBKA

Wie gelooft er nu een letter van debka?

zonbron
9 mei 2013, 19:33
Wie gelooft er nu een letter van debka?

Ik heb het erbij geschreven, pro-Israelische info...

Soms halen ze 85% waarheid, met veel geluk. ;-)

Ivm met dat oplappen van rebellen in Haifa, dat was reeds langer geweten.

zonbron
9 mei 2013, 19:37
Nu wordt het helemaal belachelijk. De nazi-jodenstaat die medische hulp uitdeelt aan Al-Qaeda.

Assad moet voorkomen dat de Golanhoogte te onrustig wordt, dat is ongezond.

tomm
10 mei 2013, 08:13
Hoessein lag er al na enkele weken. Pas daarna werd het moeilijk voor de Amerikanen. En er was geen al qaeda nodig om de inmenging te legitimeren.

Als de Amerikanen ingrijpen zal Assad er even snel liggen als Houssein of Khadaffi. Het is de begrijpelijke angst voor wat er in de plaats komt die Obama (en Europa) weerhoudt.

In SyriË spelen ook nog andere elementen mee. Onvermijdelijk zullen Irak, Iran, Libanon en Israel in die oorlog meegezogen worden.

Daarnaast bestond AlQuaida in Irak eigenlijk niet voor de Amerikaanse invasie. In SyriË is al quaida nu al echter de belangrijkste militaire oppositiekracht, en dat nog voor een Amerikaanse soldaat of bom op Syrisch grondgebied... de directe inmenging van Israel en Hezbollah maakt heel de zaak nog explosiever.

De Alewieten zullen Assad overigens niet laten vallen, net als zijn andere belangrijke bondgenoten. Met steun van Hezbollah en Iran trekt hij zich in dat geval terug in z'n "core region" en zet de guerillastrijd verder, met Libanon als "safe haven". Dan krijg je een totale libanisatie, met israel, al quaida, hezbollah, enzovoort. Een wespennest waar het Westen op dat moment moeilijk uit zal geraken.

En dan heb ik het nog niet eens over Rusland, dat heeft gedreigd NAVO vliegtuigen uit de lucht te schieten vanaf hun oorlogsbodems voor de kust van Syrië (die daar niet voor niets liggen). Vanaf dan krijgt het coflict vanzelfsprekend nog een extra, extreem gevaarlijke dimensie. Ik denk dat Putin dat voldoende duidelijk gemaakt heeft aan Kerry, die besloot tot koerswijziging en nu voor een diplomatieke oplossing gaat, en voorstander is van onvoorwaardelijke onderhandelingen. (wat hem dus inde praktijk op ramkoersbrengt met de Syrische rebellen en Turkije)

mvd
11 mei 2013, 11:36
Hoessein lag er al na enkele weken. Pas daarna werd het moeilijk voor de Amerikanen. En er was geen al qaeda nodig om de inmenging te legitimeren.
Dat zeg ik ook nergens

Als de Amerikanen ingrijpen zal Assad er even snel liggen als Houssein of Khadaffi. Het is de begrijpelijke angst voor wat er in de plaats komt die Obama (en Europa) weerhoudt.

Helemaal niet, Rusland weerhoudt hen.

Nr.10
11 mei 2013, 19:27
In SyriË spelen ook nog andere elementen mee. Onvermijdelijk zullen Irak, Iran, Libanon en Israel in die oorlog meegezogen worden.

Daarnaast bestond AlQuaida in Irak eigenlijk niet voor de Amerikaanse invasie. In SyriË is al quaida nu al echter de belangrijkste militaire oppositiekracht, en dat nog voor een Amerikaanse soldaat of bom op Syrisch grondgebied... de directe inmenging van Israel en Hezbollah maakt heel de zaak nog explosiever.

De Alewieten zullen Assad overigens niet laten vallen, net als zijn andere belangrijke bondgenoten. Met steun van Hezbollah en Iran trekt hij zich in dat geval terug in z'n "core region" en zet de guerillastrijd verder, met Libanon als "safe haven". Dan krijg je een totale libanisatie, met israel, al quaida, hezbollah, enzovoort. Een wespennest waar het Westen op dat moment moeilijk uit zal geraken.

En dan heb ik het nog niet eens over Rusland, dat heeft gedreigd NAVO vliegtuigen uit de lucht te schieten vanaf hun oorlogsbodems voor de kust van Syrië (die daar niet voor niets liggen). Vanaf dan krijgt het coflict vanzelfsprekend nog een extra, extreem gevaarlijke dimensie. Ik denk dat Putin dat voldoende duidelijk gemaakt heeft aan Kerry, die besloot tot koerswijziging en nu voor een diplomatieke oplossing gaat, en voorstander is van onvoorwaardelijke onderhandelingen. (wat hem dus inde praktijk op ramkoersbrengt met de Syrische rebellen en Turkije)
Het bestond niet. De amerikanen probeerden wel wanhopig die link te leggen, tussen Al-Qaeda en Irak, krampachtig op zoek naar legitimiteit.

Nr.10
11 mei 2013, 19:29
Helemaal niet, Rusland weerhoudt hen.
Rusland zorgt er voor dat er tenminste een glimp van de waarheid doorsijpelt, en ja dat tegengewicht dat Rusland biedt kan alleen omdat het door brute macht gesteund wordt, anders werd er met de pletwals overgegaan.

tomm
11 mei 2013, 20:07
anders werd er met de pletwals overgegaan.

Ze mogen altijd eens proberen...


The Federation of American Scientists estimates that Russia possesses 4,650 active nuclear warheads, while the U.S. has 2,468.

Helias
11 mei 2013, 23:51
Helemaal niet, Rusland weerhoudt hen.

Je kan verkiezen dat te denken. Maar het klopt niet. Het is de weigerachtigheid en de voorzichtigheid van de westerse staten (in het bijzonder na Libië) die een interventie voorlopig vermijdt. Rusland zal inderdaad zijn veto-recht in de veiligheidsraad gebruiken. Maar indien er zou opgetreden worden zonder VN-mandaat is de kans dat Rusland zou ingrijpen 0,0%. Syrië is gewoon niet belangrijk genoeg.

tomm
12 mei 2013, 00:06
Je kan verkiezen dat te denken. Maar het klopt niet. Het is de weigerachtigheid en de voorzichtigheid van de westerse staten (in het bijzonder na Libië) die een interventie voorlopig vermijdt. Rusland zal inderdaad zijn veto-recht in de veiligheidsraad gebruiken. Maar indien er zou opgetreden worden zonder VN-mandaat is de kans dat Rusland zou ingrijpen 0,0%. Syrië is gewoon niet belangrijk genoeg.

Ik denk dat U zich daarin vergist. Syrië is, anders dan Libië of welk ander dossier ook, een symboolland geworden. Tot hier en niet verder, dat is duidelijk wat de Russen de wereld hebben verteld. Er liggen Russische oorlogsbodems voor de kust van SyriË, toevallig misschien, maar ik denk het niet...

Overigens hebben Russen al eens vorig jaar een turks vliegtuig neergehaald dat zich in Syrisch gebied had gewaagd...

Helias
12 mei 2013, 00:18
Ik denk dat U zich daarin vergist. Syrië is, anders dan Libië of welk ander dossier ook, een symboolland geworden. Tot hier en niet verder, dat is duidelijk wat de Russen de wereld hebben verteld. Er liggen Russische oorlogsbodems voor de kust van SyriË, toevallig misschien, maar ik denk het niet...

Overigens hebben Russen al eens vorig jaar een turks vliegtuig neergehaald dat zich in Syrisch gebied had gewaagd...

Rusland heeft Estland, Letland, Litauwen, Roemenië, Bugarije, Finland en zoveel meer verloren aan de invloedssfeer van de NAVO. Syrië is peanuts. Het enige wat Rusland wil is niet teveel gezichtsverlies lijden en zo gracieus mogelijk van Syrië verlost worden.

tomm
12 mei 2013, 00:27
Rusland heeft Estland, Letland, Litauwen, Roemenië, Bugarije, Finland en zoveel meer verloren aan de invloedssfeer van de NAVO. Syrië is peanuts. Het enige wat Rusland wil is niet teveel gezichtsverlies lijden en zo gracieus mogelijk van Syrië verlost worden.

Mis poes. Ze hebben de Baltische landen inderdaad verloren onder Gorbatchov en Yeltsin (die namen alleen al ter herinningering brengen in Rusland wordt beschouwd als een belediging) (Roemenië, Bulgarije en zeker Finland zijn al bijna een eeuw geen deel meer van rusland...).

Maar Rusland heeft duidelijk gemaakt dat het geen westerse interventie die niet goedgekeurd werd door de veiligheidsraad zal aanvaarden. Groot gelijk hebben ze. Als het Westen nu toch ingrijpt tasten ze de eer van Putin en het leiderschap in rusland aan, die gezworen hebben zoiets niet toe te laten. Dus dan zullen er gevolgen zijn. Ofwel haalt rusland NAVO-vliegtuigen uit de lucht, waarmee ze gedreigd hebben en wat de wereldvrede op het spel zou zetten, ofwel kloten ze het Westen op andere manieren, door bvb. Iran cruciale nucleaire informatie doo te spelen.

Alleszins, het leek er op dat Kerry zich van de ernst van de zaken bewust is, en na z'n ontmoeting met Lavrov sloeg hij een andere toon aan, en was hij voostander van verzoening en een niet-militaie oplossing voor het conflict in syrië...

mvd
12 mei 2013, 12:16
Je kan verkiezen dat te denken. Maar het klopt niet. Het is de weigerachtigheid en de voorzichtigheid van de westerse staten (in het bijzonder na Libië) die een interventie voorlopig vermijdt. Rusland zal inderdaad zijn veto-recht in de veiligheidsraad gebruiken. Maar indien er zou opgetreden worden zonder VN-mandaat is de kans dat Rusland zou ingrijpen 0,0%. Syrië is gewoon niet belangrijk genoeg.

Wat niet klopt is dat 'vrees voor wat komt' het westen zou tegenhouden, dat is in het verleden nooit echt een issue geweest. Trouwens in het begin van het conflict waren de jihadisten minder prominent aanwezig, wat hield hen dan tegen om tussen te komen vermits Rusland volgens u toch niks voorstelt. :roll:

Het Oosten
12 mei 2013, 16:23
Ik denk gewoon dat Delponte al zoveel gezien en meegemaakt heeft en zich niet langer voor de kar van de leugenmachine laat spannen. Het is overduidelijk dat het Westen een stok zoekt om de hond (Assad) te slaan, en dus grijpen ze naar het aloud beproefde recept van massavernietigingswapens. Ze hebben reeds gezegd niet in te grijpen in Syrië, tenzij er massavernietigingswapens gebruikt zouden worden. Ze hoopten natuurlijk op een overwinning door de rebellen en al-quaida, maar nu blijkt dat de regering de overhand krijgt, zijn ze in paniek.


De aggressie door Israel past daarin, en het diplomatiek getouwtrek rond massavernietigingswapens. In een artikel van de New York Times staat duidelijk te lezen dat de aanval bedoeld was om de Syrische luchtafweer te testen, en blijkbaar zijn de SyriËrs gefaald.

Nu zullen ze proberen de tekst van de commissie zo aan te passen dat de verantwoordelijkheid van Assad toch niet geheel uit te sluiten valt, en op basis daarvan zeggen dat de rode lijn overschreden is. Het interview van Delponte is een serieuze streep door hun rekening, en ongetwijfeld zal ze daar op een of andere manier op afgerekend worden. Haar carrière is ten einde, maar dat wist ze waarschijnlijk wel en ze is toch pensioengerechtigd.

Alleszins die hele leugenachtige smerige riool die de westerse diplomatieke machine is komt nu blood te liggen en dat zal Rusland zeker er niet toe aanzetten om van koers te veranderen. Bovendien merk je aan alles dat de publieke opinie in het Westen het nu wel volledig door hebben dat het niet zomaar een humanitaire actie zal worden, maar een smerig neo-koloniaal politiek spel waar oude bekenden Israel en Al-Quaida in betrokken zijn, en met veel te verwachten narigheid als gevolg.

Inderdaad.

zonbron
12 mei 2013, 16:59
Inderdaad.

2!

Helias
13 mei 2013, 10:56
Wat niet klopt is dat 'vrees voor wat komt' het westen zou tegenhouden, dat is in het verleden nooit echt een issue geweest. Trouwens in het begin van het conflict waren de jihadisten minder prominent aanwezig, wat hield hen dan tegen om tussen te komen vermits Rusland volgens u toch niks voorstelt. :roll:

Ik heb niet gezegd dat Rusland niets voorstelt. Ik zeg alleen dat Rusland nu vooral bezig is met het beperken van het gezichtsverlies. Misschien leveren ze wel nog AA aan Assad. Maar meer wordt het niet.

En het is precies de mislukking van de Arabische lente (bv. Egypte) en bv. de invoering van de sharia in Libië die veel westerse opiniemakers sceptisch heeft gemaakt over "regime change". Once bitten, twice shy.

De sterkere aanwezigheid van de jihadisten in het rebellenkamp maakt de kans op tussenkomst steeds kleiner, niet groter. Verhofstadt en co pleitten in 2012 nog voor directe tussenkomst. Tegenwoordig beperkt het debat zich tot mogelijke wapenleveringen en humanitaire steun. En zelfs die zijn van Amerikaans oogpunt eerder ingegeven door de hoop dat dit de positie van het FSA zou verbeteren ten aanzien van de jihadisten.
Obama en Hagel bidden elke dag dat Sadat toch maar geen chemische wapens zou inzetten, wat de druk op hen om in te grijpen zou verhogen. Want eigenlijk hebben ze daar helemaal geen zin in.

En als er toch nog een interventie zou komen zal dat eerder zijn om een machtsovername door de jihadisten te vermijden en het FSA aan de macht te brengen.

zonbron
13 mei 2013, 13:40
Ik heb niet gezegd dat Rusland niets voorstelt. Ik zeg alleen dat Rusland nu vooral bezig is met het beperken van het gezichtsverlies. Misschien leveren ze wel nog AA aan Assad. Maar meer wordt het niet.

:lolabove:

Het is duidelijk het Westen, Israel en hun handige idioten van het GOC welke enorm gezichtsverlies LIJDEN, dat staat buiten kijf.

Ondanks alle door het Westen geleide interventies in Syrie, dit in samenwerking met de Duivelse golfstaten welke trouw zweren aan Israel; hebben alle gore leugens, PSYOPS, wapenleveringen aan terroristen, het opleiden van terroristen, het sturen van internationale jihadisten naar Syrie aldanniet via opleidingskampen in de grensgebieden met bvb. Turkije en Jodanie, het geven van Westerse intel aan de 'vrijheidsstrijders', meerdere boycots en diverse embargo's, diplomatiek gerommel, valse vlaggen, Israelische luchtaanvallen, hun valse vriendjes van Syrie (SNC), anti-Assad propaganda van de reguliere media, een poging tot het kopen van Syrische olie van de rebellen door de EU... ect... etc... ,buiten vele onschuldige slachtoffers, nog steeds niets bereikt. Assad heeft uiteindelijk nog steeds alle macht en hij wint duidelijk terrein op de jihadisten.

In deze kwestie onderschat U duidelijk de steun van Rusland, zowel diplomatiek op het wereldwijde platform als strategisch en moreel in Syrie.

Vanwege deze redenen beginnen de handjes van de onheilige coalitie tegen de Syrische souvereine fel te kriebelen en zagen we reeds Israelische aanvallen op Syrie en nu het begin van een reeks valse vlag-operaties, welke nu met de bomaanslagen in Turkije, net zoals verwacht van start gaan. Het heeft geen twee weken geduurd en de false flags borrelen alweer op.


En het is precies de mislukking van de Arabische lente (bv. Egypte) en bv. de invoering van de sharia in Libië die veel westerse opiniemakers sceptisch heeft gemaakt over "regime change". Once bitten, twice shy.

Het Westen houdt van de Moslimbroeders. Libie werd vernietigd, net zoals door het Westen gepland was. Beghazigate en de dood van (agent) 'ambassadeur' Steven staan in direct verband met het leveren van 'heat seeking missiles' aan Al-Qaeda gerelateerde organisaties, beter milities.

Baghazigate is een etterbal die op springen staat, right in their face.

De sterkere aanwezigheid van de jihadisten in het rebellenkamp maakt de kans op tussenkomst steeds kleiner, niet groter. Verhofstadt en co pleitten in 2012 nog voor directe tussenkomst. Tegenwoordig beperkt het debat zich tot mogelijke wapenleveringen en humanitaire steun. En zelfs die zijn van Amerikaans oogpunt eerder ingegeven door de hoop dat dit de positie van het FSA zou verbeteren ten aanzien van de jihadisten.
Obama en Hagel bidden elke dag dat Sadat toch maar geen chemische wapens zou inzetten, wat de druk op hen om in te grijpen zou verhogen. Want eigenlijk hebben ze daar helemaal geen zin in.

VHSTDT en co zijn oorlogsstokers, ze nodigen de leiding van deze zogenaamde 'rebellen' zelfs uit in Europese instellingen. Absoluut ongehoord. VHSTDT doet voor Mr. Osambo en Hagel niet onder, hij roept persoonlijk op TOT GEWELD en ook hij blokkeert een mogelijke diplomatieke oplossing. Over oorlogsmisdadigers geproken...

(Sadat?) We zien hoe diep het wel zit, U staart zich duidelijk blind op de CBW-stockpiles. Zin in een Irakje II?


En als er toch nog een interventie zou komen zal dat eerder zijn om een machtsovername door de jihadisten te vermijden en het FSA aan de macht te brengen.

De machtsovername door de jihadisten was perfect te 'voorspellen' (voorzien is een beter woord hiervoor), daarom dat velen daartoe dan ook reeds in staat waren alvorens de waanzin in Syrie begon. Onderzoek naar oa. de luchtbrug Libie-Syrie via welke (ook zware) wapens en elementen van het LIFG werden getransporteerd en een duidelijke poging tot het herhalen van het Libische scenario in Syrie wijzen dat duidelijk aan.

Naar mijn mening had het Westen verwacht dat de regering van Assad vlug zou vallen, deze geforceerde regime-change heeft zich echter niet voorgedaan. In dat opzicht kunnen we veronderstellen dat het een en ander dus niet langer 'volgens planning' verloopt.

Hezbollah, speciale Iraanse strijdkrachten, AQ Irak, zelfs Israel en anderen maken nu ook deel uit van deze hel in Syrie.

Indien het Westen toch de beslissing neemt in te grijpen, bvb. met 'boots on the ground' zal dat onvermijdelijk aflopen op een enorm bloedbad waarbij Rusland noch de de buurlanden van Syrie zich afzijdig zullen houden. Dat laatste is zeer verontrustend en vormt een niet te onderschatten gevaar voor de wereldvrede. Enkel een diplomatieke oplossing lijkt een ontwikkeling van die aard te kunnen voorkomen!

In die zin zijn tirannieke VHSTDT en Co., welke euforisch oproepen tot het opdoeken van het Europees wapenembargo ziek, zeer ziek... het afvoeren naar psychiatrische instellingen met speciale 'veilige kamertjes' van deze elementen lijkt me aangewezen.

Nr.10
13 mei 2013, 22:06
2!
³

Hoe wordt zo een VN-mensenrechtencommissie bij elkaar gezocht?
Mogelijk mogen alle grote machtsblokken een vertegenwoordiger aanduiden.
Dan spreekt Carla Del Ponte toch min of meer namens de EU.

Nr.10
13 mei 2013, 22:36
Het Westen houdt van de Moslimbroeders. Libie werd vernietigd, net zoals door het Westen gepland was. Beghazigate en de dood van (agent) 'ambassadeur' Steven staan in direct verband met het leveren van 'heat seeking missiles' aan Al-Qaeda gerelateerde organisaties, beter milities.

Baghazigate is een etterbal die op springen staat, right in their face.

VHSTDT en co zijn oorlogsstokers, ze nodigen de leiding van deze zogenaamde 'rebellen' zelfs uit in Europese instellingen. Absoluut ongehoord. VHSTDT doet voor Mr. Osambo en Hagel niet onder, hij roept persoonlijk op TOT GEWELD en ook hij blokkeert een mogelijke diplomatieke oplossing. Over oorlogsmisdadigers geproken...

De machtsovername door de jihadisten was perfect te 'voorspellen' (voorzien is een beter woord hiervoor), daarom dat velen daartoe dan ook reeds in staat waren alvorens de waanzin in Syrie begon. Onderzoek naar oa. de luchtbrug Libie-Syrie via welke (ook zware) wapens en elementen van het LIFG werden getransporteerd en een duidelijke poging tot het herhalen van het Libische scenario in Syrie wijzen dat duidelijk aan.

Naar mijn mening had het Westen verwacht dat de regering van Assad vlug zou vallen, deze geforceerde regime-change heeft zich echter niet voorgedaan. In dat opzicht kunnen we veronderstellen dat het een en ander dus niet langer 'volgens planning' verloopt.

In die zin zijn tirannieke VHSTDT en Co., welke euforisch oproepen tot het opdoeken van het Europees wapenembargo ziek, zeer ziek... het afvoeren naar psychiatrische instellingen met speciale 'veilige kamertjes' van deze elementen lijkt me aangewezen.
MANPADS (man portable air defense system), daar kunnen terroristen passagierstoestellen mee neergehalen.
There have been several possible SA-7 spottings in Syria dating as far back as early summer 2012, and there are indications that at least some of Gaddafi's 20,000 portable heat-seeking missiles were shipped before now. On Sept. 6 a Libyan ship carrying 400 tons of weapons for Syrian rebels docked in southern Turkey. The ship's captain was "a Libyan from Benghazi" who worked for the new Libyan government. The man who organized that shipment, Tripoli Military Council head Abdelhakim Belhadj, worked directly with Stevens during the Libyan revolution. Stevens' last meeting on Sept. 11 was with Turkish Consul General Ali Sait Akin, and a source told Fox News that Stevens was in Benghazi "to negotiate a weapons transfer in an effort to get SA-7 missiles out of the hands of Libya-based extremists."
bron (http://www.businessinsider.com/obama-admin-admits-to-covertly-sending-heavy-weapons-to-syrian-rebels-2012-12#ixzz2TD83JtBc)
9 dec 2012
Ambassadeur Stevens zou betrokken zijn geweest bij het verschepen van SA-7 manpads van Libië naar een haven in het zuiden van Turkije, vanwaar ze doorgesluisd werden naar Syrië.

Nr.10
26 mei 2013, 02:23
Journalisten uit Rusland die op missie waren in Syrië hebben video's overhandigd aan de VN met bewijsmateriaal dat de terroristen chemische wapens hebben gebruikt. Deze chemische wapens werden gebruikt op 19 maart 2013 nabij Aleppo (Halab). De informatie wordt overhandigd aan Oke Selstemu, hoofd van de VN-experten terzake. BRON (http://www.syrianews.cc/russian-journalists-proof-syrian-terrorists-used-chemical-weapons/)

tomm
26 mei 2013, 10:01
Zoals het er nu naar uitziet ziet het er uit dat Syrië een nederlaag voor het Westen wordt en een grote ramp voor Erdogan.

zonbron
26 mei 2013, 10:50
Journalisten uit Rusland die op missie waren in Syrië hebben video's overhandigd aan de VN met bewijsmateriaal dat de terroristen chemische wapens hebben gebruikt. Deze chemische wapens werden gebruikt op 19 maart 2013 nabij Aleppo (Halab). De informatie wordt overhandigd aan Oke Selstemu, hoofd van de VN-experten terzake. BRON (http://www.syrianews.cc/russian-journalists-proof-syrian-terrorists-used-chemical-weapons/)

Ik denk dat men van deze al langer op de hoogte is.

Naar mijn mening zal deze informatie op de komende conferentie aangebracht worden.

Het westen denkt nu... denkt en denkt...

Het zou me niet verbazen dat deze komende conferentie uiteindelijk niet plaatsvindt, 'the stakes are to high'. Maar goed, laat ons nog even geduld hebben, maar we wetem dat het westen geen publieke nederlagen ontvangt.

Time will tell.

Nr.10
14 juni 2013, 14:45
Zoals het er nu naar uitziet ziet het er uit dat Syrië een nederlaag voor het Westen wordt en een grote ramp voor Erdogan.
Als ze straks moeten vluchten kunnen ze maar 1 kant op: Turkije.

Nr.10
14 juni 2013, 14:48
Ik denk dat men van deze al langer op de hoogte is.

Naar mijn mening zal deze informatie op de komende conferentie aangebracht worden.

Het westen denkt nu... denkt en denkt...

Het zou me niet verbazen dat deze komende conferentie uiteindelijk niet plaatsvindt, 'the stakes are to high'. Maar goed, laat ons nog even geduld hebben, maar we wetem dat het westen geen publieke nederlagen ontvangt.

Time will tell.
Rhodes said U.S. intelligence had determined with “high certainty” that Syrian government forces have “used chemical weapons, including the nerve agent sarin, on a small scale against the opposition multiple times in the last year.” BRON (http://www.washingtonpost.com/world/national-security/us-concludes-syrian-forces-used-chemical-weapons/2013/06/13/59b03c66-d46d-11e2-a73e-826d299ff459_story.html)

“high certainty”
"on a small scale"
Onzeker giswerk.
En men laat een ondergeschikte klerk de boodschap brengen.
Men liegt gewoon dat de neus ervan begint te groeien.

Nr.10
14 juni 2013, 23:19
Benjamin J. Rhodes: another Jew at the pinnacle of world power (http://www.john-friend.net/2013/03/benjamin-j-rhodes-another-jew-at.html)
16 maart 2013
De ondergeschikte klerk aan wie men het overlaat om de boodschap te brengen is een jood. Waarom Obama zelf niet? Waarom Kerry zelf niet? Mijn gedacht omdat ze weten dat ze liegen. En omdat ze weten dat ze over deze leugens gaan ze binnen tien jaar nog gaan aangesproken worden, waarschijnlijk zelfs tot aan hun graf.

Nr.10
15 juni 2013, 01:24
Over Benjamin Rhodes.
Blijkt wat vorming betreft schrijver in het fictie-genre.
He earned a master's degree in fiction-writing from New York University just a few years ago . He did not have a degree in government, diplomacy, national security; nor has he served in the CIA, or the military.
BRON (http://www.americanthinker.com/blog/2013/05/the_man_behind_the_benghazi_cover-up.html)
5 mei 2013
Voor alle duidelijkheid: fictie = fantasie.
Een jood met een licentiaat in fantasie.

Nr.10
15 juni 2013, 01:41
Benjamin J. Rhodes: another Jew at the pinnacle of world power (http://www.john-friend.net/2013/03/benjamin-j-rhodes-another-jew-at.html)
16 maart 2013
De ondergeschikte klerk aan wie men het overlaat om de boodschap te brengen is een jood. Waarom Obama zelf niet? Waarom Kerry zelf niet? Mijn gedacht omdat ze weten dat ze liegen. En omdat ze weten dat ze over deze leugens gaan ze binnen tien jaar nog gaan aangesproken worden, waarschijnlijk zelfs tot aan hun graf.
Binnen de fictieve fantasiewereld van Rhodes was de grootschalige islamistische aanval op het consulaat in Benghazi waarbij ambassadeur Stevens het leven liet "een demonstratie". Zo haalde het de wereldpers. Als "een demonstratie".

tomm
15 juni 2013, 04:55
Rhodes said U.S. intelligence had determined with “high certainty” that Syrian government forces have “used chemical weapons, including the nerve agent sarin, on a small scale against the opposition multiple times in the last year.” BRON (http://www.washingtonpost.com/world/national-security/us-concludes-syrian-forces-used-chemical-weapons/2013/06/13/59b03c66-d46d-11e2-a73e-826d299ff459_story.html)

“high certainty”
"on a small scale"
Onzeker giswerk.
En men laat een ondergeschikte klerk de boodschap brengen.
Men liegt gewoon dat de neus ervan begint te groeien.

Ik denk dat de meeste mensen het nu wel door hebben, en nu zie je nog maar eens dat "westerse democratieën" helemaal niet het beleid voeren dat de bevolking wenst.

Dixie
15 juni 2013, 18:45
Ik denk dat de meeste mensen het nu wel door hebben, en nu zie je nog maar eens dat "westerse democratieën" helemaal niet het beleid voeren dat de bevolking wenst.

ah neen :-D mijn wens is het in ieder geval!

Nr.10
16 juni 2013, 00:58
Ik denk dat de meeste mensen het nu wel door hebben, en nu zie je nog maar eens dat "westerse democratieën" helemaal niet het beleid voeren dat de bevolking wenst.
Ik hoorde vlak na de berichtgeving op de radio iemand van het instituut Clingendael in een interview. Geen enkele kritische bemerking werd gemaakt. Geen enkele kritische vraag. Ik lees de kranten. Het fictie-verhaal wordt integraal overgenomen, zonder de minste bedenkingen.

zonbron
16 juni 2013, 02:00
Waarom verbaast mij dat niet???

Frankenstein
16 juni 2013, 05:58
Ik denk dat de meeste mensen het nu wel door hebben, en nu zie je nog maar eens dat "westerse democratieën" helemaal niet het beleid voeren dat de bevolking wenst.


Maar 99% van de mensen heeft niet door dat de rode loper door een fictie schrijver wordt bepaald, dit ettertje van een Benjamin Rodhes zuigt van alles uit zijn duim, en aan de hand van zijn gezwets komen er nu wapens in de handen ''van de goeden onder de rebellen''. Geen enkel hoogstaand persoon die zo'n snotneus publiekelijk aan de schandpaal nagelt.

Waarom doet Lavrov dat niet vraag ik me dan af en maakt gehakt met de cv van Benjamin Rodhes en oa zijn aandeel in de Bengazi gate, De uitspraken uitspraken van Lavrov halen tegenwoordig wel de MSM bemerk ik.

Frankenstein
16 juni 2013, 06:12
Ik hoorde vlak na de berichtgeving op de radio iemand van het instituut Clingendael in een interview. Geen enkele kritische bemerking werd gemaakt. Geen enkele kritische vraag. Ik lees de kranten. Het fictie-verhaal wordt integraal overgenomen, zonder de minste bedenkingen.

Het valt mij op dat Obama tegenwoordig niet meer onder vuur ligt betreffende de Benghazi gate. Mij net iets te toevallig.

Ofwel je (Obama) gaat nu Syrie aanvallen, en we laten je voorlopig met rust lijkt wel gaande in de Amerikaanse politiek.

Nr.10
16 juni 2013, 07:07
In Iran ondertussen een aardverschuiving.
Ahmadinejad, "de nieuwe Hitler", is niet meer.
Rouhani werd verkozen middels een kletterende overwinning.
Het echte machtshuis in het MO is niet Saoedi-Arabië.
Het echte machtshuis is Iran.

Alles wat de joden, de amerikanen, turkije, de fransen, de britten, qatar en saoedi-arabië (en nu ook egypte) doen in de regio is gericht op iran. Vergeet de chemische wapens.
Iran en Rusland, daar draait het om.

Hezbollah
Syrië
Irak
Iran
Rusland

Die controleren samen hoeveel procent van de wereldwijde energiereserves?
Zelfs in Saoedi-Arabië liggen de meeste energiereserves in gebied waar sjiieten wonen.

Salah
16 juni 2013, 08:07
Het echte machtshuis is Iran.


Alle belangrijkste staten uit het Midden Oosten zijn Iran daar aan het buitentrappen.

Het echte machtshuis in het MO is niet Saoedi-Arabië.

Die hebben veel meer invloed over het Midden Oosten dan Iran. Zelfs de "machtigste man" op aarde knielt voor hun koning. :lol:

Iran en Rusland, daar draait het om.

Rusland heeft al helemaal geen invloed in het Midden Oosten. En als het er op aankomt en er word doorgedrukt is Syrië, gaan ze hun enige bolwerkje in het Midden Oosten, laten zinken. Wat keffen zullen ze wel doen, maar daar stopt het bij.

Zelfs in Saoedi-Arabië liggen de meeste energiereserves in gebied waar sjiieten wonen.

En dat maakt het een Iraans gebied? De oversimplificatie dat ze Shia zijn en daarom loyaal zijn aan Iran is ronduit belachelijk en geeft aan dat je weinig van Saudi Arabië weet.

meneer
16 juni 2013, 09:29
Ik denk gewoon dat Delponte al zoveel gezien en meegemaakt heeft en zich niet langer voor de kar van de leugenmachine laat spannen.

Het is overduidelijk dat het Westen een stok zoekt om de hond (Assad) te slaan, en dus grijpen ze naar het aloud beproefde recept van massavernietigingswapens. Ze hebben reeds gezegd niet in te grijpen in Syrië, tenzij er massavernietigingswapens gebruikt zouden worden. Ze hoopten natuurlijk op een overwinning door de rebellen en al-quaida, maar nu blijkt dat de regering de overhand krijgt, zijn ze in paniek.


De aggressie door Israel past daarin, en het diplomatiek getouwtrek rond massavernietigingswapens. In een artikel van de New York Times staat duidelijk te lezen dat de aanval bedoeld was om de Syrische luchtafweer te testen, en blijkbaar zijn de SyriËrs gefaald.

Nu zullen ze proberen de tekst van de commissie zo aan te passen dat de verantwoordelijkheid van Assad toch niet geheel uit te sluiten valt, en op basis daarvan zeggen dat de rode lijn overschreden is. Het interview van Delponte is een serieuze streep door hun rekening, en ongetwijfeld zal ze daar op een of andere manier op afgerekend worden. Haar carrière is ten einde, maar dat wist ze waarschijnlijk wel en ze is toch pensioengerechtigd.

Alleszins die hele leugenachtige smerige riool die de westerse diplomatieke machine is komt nu blood te liggen en dat zal Rusland zeker er niet toe aanzetten om van koers te veranderen. Bovendien merk je aan alles dat de publieke opinie in het Westen het nu wel volledig door hebben dat het niet zomaar een humanitaire actie zal worden, maar een smerig neo-koloniaal politiek spel waar oude bekenden Israel en Al-Quaida in betrokken zijn, en met veel te verwachten narigheid als gevolg.

Ik moet je hierin bijtreden. Syrië is dezelfde weg opgegaan als Lybië. Dat waren twee redelijk stabiele landen, nu twee hel-op- aarde's, waar ze binnen tien jaar nog aan het vechten en het massacreren zijn.
En de dictator zal vervangen worden door nog ergere schoften.
Het volk zal de rekeningen betalen, de religieuze minderheden eerst en vooral, die worden uitgeroeid, de anderen zullen in blijvende armoede en onveiligheid leven.
En de Amerikanen zullen er wel voor zorgen dat de kosten voor de heropbouw door de Europese volkeren betaald worden, evenals de opvang der tienduizenden vluchtelingen die overal gaan komen zwartwerken, leeflonen en misdadiger spelen.
En trafikanten zullen er voor zorgen dat een deel van het oorlogstuig in de handen der Europese gangsterbendes terechtkomt, zodat wij ook nog wat meer van de onveiligheid mogen meegenieten...

Nr.10
16 juni 2013, 10:47
"Quite simply I do not believe the US, UK and French government’s assertion that the Syrian government has used chemical weapons against rebels “multiple times in small quantities”.
Why on earth would they do that? The claim that “up to 150 people have died” spread over a number of incidents makes no sense at all.
In a civil war when tens of thousands of people have died, where all sides have been guilty of massacres of scores at a time,
I cannot conceive of any motive for killing a dozen or so at any one time with the odd chemical shell.
It makes no military sense – chemical weapons are designed for use against population centres and massed armies.
They are not precision weapons for deployment against small groups."
Craig Murray

brits ambassador in uzbekistan van aug 2002 tot okt 2004
rector "University of Dundee" van 2007 tot 2010

BRON (http://www.craigmurray.org.uk/archives/2013/06/preparing-to-bomb-syria/)
14 juni 2013

Nr.10
16 juni 2013, 10:50
De ambassadeur gaat verder:
It is of course no coincidence that this humanitarian motive to start bombing Syria arises just as the tide of war turned against the rebels, and the government forces are about to move on Aleppo. I suspect now we will see massive NATO force intervention, with huge air to ground destruction of the government forces all over the country to “defend” Aleppo, just as we saw hundreds of thousands killed and whole cities destroyed in Libya to “defend” Benghazi. Whose people showed their gratitude by murdering the US Ambassador.

It is a further fascinating coincidence that this coordinated western switch of policy happens immediately after the Bilderberg conference. An analysis of which of the corporate interests there stand to gain in Syria might be a fascinating exercise.

There were two main reasons the tide of war turned against the rebels.

Firstly, Hizbollah’s decision to enter the war on a large scale was provoked by the Israeli Air Force’s massive attack around Damascus, a fact the mainstream media has managed to hide completely.

Secondly, at Turkish urging, the rebel forces had diverted much of their energies to attacking the Syrian kurds. This opens the interesting question of what the American client Kurds of Iraq will make of their patron sponsoring the massacre of their brethren in Syria.

Finally, chemical weapons are a terrible thing and their use should be condemned unreservedly. But where was all this Western outrage and activity when the Israelis were pouring down white phosphorous and kicking and maiming thousands of women and children in Gaza?

Nr.10
16 juni 2013, 11:01
177 stukjes commentaar op de site van de ambassadeur/rector (tot nu).

zonbron
16 juni 2013, 11:10
Zoals het nu gaat zal Syrie de laatste rode lijn zijn.

Geen 'detour'.

zonbron
16 juni 2013, 11:13
Zoals steeds is de belangrijke organisatie Bilderberg van groot belang :


It is a further fascinating coincidence that this coordinated western switch of policy happens immediately after the Bilderberg conference. An analysis of which of the corporate interests there stand to gain in Syria might be a fascinating exercise.

Nr.10
16 juni 2013, 11:17
Zoals het nu gaat zal Syrie de laatste rode lijn zijn.

Geen 'detour'.
Naar inlichtingen, die aan het publiek verzwegen, maar die stilaan doorlekken op het internet zou er momenteel op zee, voor de kust van Syrië, een strategisch-positionele confrontatie aan de gang zijn tussen de amerikaanse en de russische marine.

zonbron
16 juni 2013, 11:24
Naar inlichtingen, die aan het publiek verzwegen, maar die stilaan doorlekken op het internet zou er momenteel op zee, voor de kust van Syrië, een strategisch-positionele confrontatie aan de gang zijn tussen de amerikaanse en de russische marine.


Checking, dank U.

Nr.10
16 juni 2013, 11:50
De ambassadeur gaat verder:
It is of course no coincidence that this humanitarian motive to start bombing Syria arises just as the tide of war turned against the rebels, and the government forces are about to move on Aleppo. I suspect now we will see massive NATO force intervention, with huge air to ground destruction of the government forces all over the country to “defend” Aleppo, just as we saw hundreds of thousands killed and whole cities destroyed in Libya to “defend” Benghazi. Whose people showed their gratitude by murdering the US Ambassador.

It is a further fascinating coincidence that this coordinated western switch of policy happens immediately after the Bilderberg conference. An analysis of which of the corporate interests there stand to gain in Syria might be a fascinating exercise.

There were two main reasons the tide of war turned against the rebels.

Firstly, Hizbollah’s decision to enter the war on a large scale was provoked by the Israeli Air Force’s massive attack around Damascus, a fact the mainstream media has managed to hide completely.

Secondly, at Turkish urging, the rebel forces had diverted much of their energies to attacking the Syrian kurds. This opens the interesting question of what the American client Kurds of Iraq will make of their patron sponsoring the massacre of their brethren in Syria.

Finally, chemical weapons are a terrible thing and their use should be condemned unreservedly. But where was all this Western outrage and activity when the Israelis were pouring down white phosphorous and kicking and maiming thousands of women and children in Gaza?

Nr.10
16 juni 2013, 11:51
"Quite simply I do not believe the US, UK and French government’s assertion that the Syrian government has used chemical weapons against rebels “multiple times in small quantities”.
Why on earth would they do that? The claim that “up to 150 people have died” spread over a number of incidents makes no sense at all.
In a civil war when tens of thousands of people have died, where all sides have been guilty of massacres of scores at a time,
I cannot conceive of any motive for killing a dozen or so at any one time with the odd chemical shell.
It makes no military sense – chemical weapons are designed for use against population centres and massed armies.
They are not precision weapons for deployment against small groups."
Craig Murray

brits ambassador in uzbekistan van aug 2002 tot okt 2004
rector "University of Dundee" van 2007 tot 2010

BRON (http://www.craigmurray.org.uk/archives/2013/06/preparing-to-bomb-syria/)
14 juni 2013

Nr.10
16 juni 2013, 11:52
177 stukjes commentaar op de site van de ambassadeur/rector (tot nu).
183 stukjes commentaar ondertussen.

zonbron
16 juni 2013, 12:05
http://www.informationclearinghouse.info/article35150.htm

Nr.10
17 juni 2013, 10:35
Sarin gas is even vluchtig als de woorden van Washington.
Le gaz sarin est aussi volatile que les promesses de Washington (http://www.voltairenet.org/article178896.html)
16 juni 2013
La Syrie a t-elle ou non utilisé du gaz sarin contre son opposition armée ? Après avoir hanté les colonnes des journaux, la question a trouvé pour Paris, Londres et Washington une réponse positive. La ligne rouge aurait été franchie. La guerre serait donc imminente. En réalité, ce jeu médiatique arrive trop tard. En termes de droit international, la Syrie n’est pas signataire de la Convention sur les armes chimiques et peut donc les utiliser librement. Inutile d’inventer l’usage par Damas d’armes de destruction massive, la guerre touche �* sa fin.

Nr.10
17 juni 2013, 20:47
177 stukjes commentaar op de site van de ambassadeur/rector (tot nu).
305 stukjes commentaar ondertussen.

Nr.10
17 juni 2013, 20:48
Checking, dank U.
Heb je het al gevonden?

zonbron
17 juni 2013, 22:02
Heb je het al gevonden?

Nee, maar wel dit :

Alarabiya - Russia 'will not permit' no-fly zone over Syria (http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2013/06/17/Russia-will-not-permit-no-fly-zone-over-Syria-.html)
17 juni 2013 - AFP, Moscow

Russia said on Monday it would not permit a no-fly zone to be implemented over Syria, following reports that plans for such a measure were being drawn up by the United States.

"We saw with the example of Libya how such a zone is introduced and how such decisions are implemented. We do not want a repeat of this in respect to the Syria conflict. I think that we will not permit in principle such a scenario," Russian foreign ministry spokesman Alexander Lukashevich told reporters.

Nr.10
18 juni 2013, 11:08
De volgende klucht is in aantocht.
Dit gaan de joden niet graag horen.
Obama zegt nu: "als er luchtaanvallen worden uitgevoerd kunnen er chemische wapens geraakt worden".
Komaan joden of wannabee joden.

Johnny Blaze
19 juni 2013, 00:03
London, Jan 30 (ANI): The Obama administration gave green signal to a chemical weapons attack plan in Syria that could be blamed on President Bashar al Assad's regime and in turn, spur international military action in the devastated country, leaked documents have shown.

http://in.news.yahoo.com/us-backed-plan-launch-chemical-weapon-attack-syria-045648224.html

Gambassi
23 juni 2013, 09:31
http://www.paulcraigroberts.org/2013/06/17/washington-is-insane-paul-craig-roberts/

If Syria falls, Russia and China know that Iran is next.

Nr.10
8 oktober 2013, 22:13
177 stukjes commentaar op de site van de ambassadeur/rector (tot nu).
340 stukjes commentaar ondertussen.

D'ARTOIS
8 oktober 2013, 22:23
Het gewraakte Sarin was geleverd aan Saudi Arabië. Ik vraag me zo langzamerhand af of het niet eens tijd wordt de politieke criminelen de wei in te sturen.

De politieke belazerij kan niet meer verdoezeld worden IMF liegt - en dat nb door die vermaledijde Straus-Kahn - supersocialist, superneuker en supergraaier, uiteraard het verdoemde Washington en da het probleem Syrië dat alweer aantoont dat er met moslims niets te beginnen is.
Ze willen zich volvreten op kosten van het weste, een landurige tv special liet zien hoe ze zich in Tunesië voorbereiden op de long swim naar Lampedusa.