PDA

View Full Version : Amerika liegt!: Geen verband tussen Irak en Al-Qaeda.


thePiano
8 februari 2003, 00:12
De Amerikanen en de Engelsen houden ons weer voor de zoveelste keer voor de gek!:

LINK TUSSEN IRAK EN AL-QAEDA KLOPT NIET
¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬* ¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*¬*
Er is nooit enig verband vastgesteld tussen het Iraakse regime en de Jordaanse terrorist Al Zarqawi. Franse terrorismebestrijders ontkennen daarmee de bewering van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Powell.

Die had voor de VN gezegd dat Bagdad een terroristische cel herbergt van Al Zarqawi, een medewerker van Bin Laden.
De Franse contraspionage heeft na jaren onderzoek echter geen band gevonden.

Intussen is ook het Britse "dossier" over Irak in opspraak gekomen. Gebleken is dat meer dan de helft ervan letterlijk overgenomen is, zelfs met de fouten, van enkele websites, onder meer van een Isra√ęlisch onderzoekscentrum.

Bron: VRT-teletekst van 07 feb 2003 23:09:14

DNB
8 februari 2003, 03:13
thePiano... en jouw houding is?

radicaal rechts
14 februari 2003, 12:02
Wat dacht je. :roll:

Bob
15 februari 2003, 13:46
Nu, er zijn wel een hoop andere bronnen die alleszins het vermoeden van het bestaan van een link bevestigen.
Misschien hebben de fransen hun werk gewoon niet goed gedaan.

alpina
15 februari 2003, 16:25
Nu, er zijn wel een hoop andere bronnen die alleszins het vermoeden van het bestaan van een link bevestigen.
Misschien hebben de fransen hun werk gewoon niet goed gedaan.

Waarom geven ze die bronnen dan niet prijs als die er toch zouden zijn?? Dan wisten we tenminste waar we aan toe waren!

Bob
15 februari 2003, 19:52
Powell heeft verleden week wel enkele vermoedens vrijgegeven.

democratsteve
16 februari 2003, 00:04
Iedereen met een beetje politieke achtergrond weet dat Saddam een gezworen vijand is van de fundamentelisten.
Dat Bin Laden in deze zaak partij kiest voor Saddam is niet meer dan logisch. Of wordt hij verondersteld de Amerikanen te steunen misschien?
Hoe dan ook, het feit dat de Amerikanen de wereld willen overtuigen met zulk belachelijk verhaal, zegt veel over hun intelligentie. Denken die heren nu echt dat de wereld even dom is als de gemiddelde Texaan?

Tantist
16 februari 2003, 00:31
Iedereen met een beetje politieke achtergrond weet dat Saddam een gezworen vijand is van de fundamentelisten.
Dat Bin Laden in deze zaak partij kiest voor Saddam is niet meer dan logisch. Of wordt hij verondersteld de Amerikanen te steunen misschien?
Hoe dan ook, het feit dat de Amerikanen de wereld willen overtuigen met zulk belachelijk verhaal, zegt veel over hun intelligentie. Denken die heren nu echt dat de wereld even dom is als de gemiddelde Texaan?

Beetje respect voor de Texanen mag ook he, wat je zei is ook racisme he ;-)

In noodsituaties ontstaan de interessantste pacten. In 1939 was dat de USSR en Duitsland (USSR verzwakt door zuiveringen; Duitsland was bedreigd op 2 fronten). In 1941 was dat USSR en Amerika (gemeenschappelijke vijand) en in 2003 blijkt dat Al Qaeda en Saddam Hoessein te zijn (weer eens gemeenschappelijke vijand).

alpina
16 februari 2003, 13:05
Powell heeft verleden week wel enkele vermoedens vrijgegeven.

Die vermoedens konden mij niet overtuigen.
Hij toonde aan dat er een kamp van AlQaeda in Irak bevond. Maar dat gedeelte van Irak valt niet onder het regime van Saddam Hoessein!! Tot op heden is er nog altijd niet aangetoond dat er banden bestaan tussen Saddam en AlQaeda. Het zou veel gemakkelijker zijn om de banden tussen AlQaeda en bijvoorbeeld Saoudi-Arabie aan te tonen, maar iedereen weet waarom men daar met geen woord over rept!!

Nom@d
16 februari 2003, 13:54
Colin Powell: als ik hard genoeg lieg, blijft er toch iets hangen...
Door Peter Franssen.

Amerika’s minister van Buitenlandse Zaken had op voorhand gezegd dat hij geen smoking gun zou kunnen aanwijzen, geen definitief bewijs. Maar niemand had verwacht dat Powell de psychologische oorlog tot in die graad zou durven voeren: zijn toespraak was bij passages gelijk aan die van Goebbels, de propagandaminister van Hitler. Met in het achterhoofd: hoe harder ik lieg, hoe meer kans ik heb dat er toch iets blijft hangen.

Bijvoorbeeld over de biologische wapens van Irak. Voor onze informatie steunen we vooral op menselijke bronnen, zegt Powell. "Wij hebben vier bronnen die zeggen dat Irak over mobiele productie-eenheden beschikt. De eerste bron is een scheikundig ingenieur die meewerkte aan het productieprogramma maar nu in een ander land leeft. De tweede bron is een burgerlijk ingenieur. De derde bron was ook in staat dat te weten. De vierde bron is een uitgeweken majoor." Dat is letterlijk alles. Niet één naam, geen enkel detail, geen namen van medewerkers, geen beschrijving van de resultaten van dat zogezegde productieprogramma. Als bewijsvoering die moet dienen om een desastreuze oorlog te ontketenen is dat wel zéér weinig.

Voorbeeld twee: de chemische wapens. Powell begint de passage hierover zo: "In feite is er in de geschiedenis van de chemische oorlogsvoering geen land dat sinds de Eerste Wereldoorlog zoveel ervaring ten velde heeft als Irak." Een straf staaltje van zelfonderschatting. De Verenigde Staten hebben tussen 1962 en 1970 tien procent van het Zuid-Vietnamese grondgebied vernietigd met agent orange, een chemisch wapen gebaseerd op dioxine. Dat leidde tot een verschrikkelijke ecologische ramp en tot de wildgroei van drie soorten kankers, bewegingsziekten, open rug bij baby’s die vandaag geboren wordt. In september 1970 gebruikten de Verenigde Staten sarin-gas in Laos, onder meer tegen een dorp waar gedeserteerde Amerikaanse soldaten hun toevlucht gezocht hadden. In de jaren ’70 en ’80 probeerden de Amerikanen in Cuba met chemische en biologische wapens de veeteelt en de landbouw kapot te maken.

Omdat de bewijsvoering tegen Irak zo zwak is, gooit Powell er volgende leugen tegenaan: "We hebben bronnen die ons zeggen dat het regime van Saddam sinds de jaren tachtig experimenteert op mensen om de biologische en chemische wapens te vervolmaken. Een bron zegt dat 1.600 terdoodveroordeelden in 1995 voor zo’n experimenten aan een speciale eenheid overgedragen werden. Een ooggetuige zag hoe gevangenen die vastgebonden lagen op een bed, proeven moesten ondergaan. Ze hadden bloed om de mond en later werd een autopsie op hen uitgevoerd om het effect van de experimenten na te gaan." Deze passage is van hetzelfde fascistische allooi als de leugen die de Amerikanen in 1991 vertelden over de Koeweitse baby’s. Die zouden door Iraakse soldaten uit hun couveuse gegrepen zijn en tegen de grond gesmakt. Later bleek dit verhaal van a tot z verzonnen door een groep Amerikaanse public relationsfirma’s die door vader Bush, de toenmalige president, ingehuurd waren. Dezelfde firma’s werken nu voor zoon Bush.

Grottenstraat nummer 12 in Kandahar

Powell probeerde ook met alle middelen Irak aan Al Qaeda te linken. Door bijvoorbeeld te zeggen dat er een terroristische cel van Al Qaeda actief is in Irak. Weliswaar in het gedeelte van het land dat onder controle staat van Koerdische separatisten, een gebied waar het Iraakse leger weggehouden wordt door Amerikaanse en Britse gevechtsvliegtuigen. M√*√*√*√*r, zegt Powell: "Dat is geen excuus want wij weten dat √©√©n geheim agent van Irak erin geslaagd is te infiltreren in de organisatie die de regio controleert." Helemaal hilarisch wordt het bij de volgende alleszeggende zin van Colin Powell: "Iraki’s blijven bezoeken brengen aan bin Laden, in zijn nieuw huis in Afghanistan." Zeker. Wellicht in de Grottenstraat nummer 12 in Kandahar.