PDA

View Full Version : ISBN nummers


C uit W
17 augustus 2004, 12:38
Hoe vind je ISBN nummers van boeken?
Ik wil enkele boeken kopen, maar met naam van het boek en de auteur alleen raak ik er blijkbaar niet.
Iemand enige tips?

Astenblieft mensen
17 augustus 2004, 13:13
Normaal gesproken kan je een ISBN altijd vrij makkelijk vinden. Als je een titel en auteur intypt bij bijv. www.boeknet.nl (http://www.boeknet.nl/) kom je de meest gangbare titels wel tegen. Ik weet natuurlijk niet welke boeken je zoekt: of deze Nederlandstalig zijn of niet. De nederlandstalige boeken hebben een ISBN dat altijd begint met 90... en dan nog 8 cijfers (10 in totaal dus). Dat geldt dus zowel voor Vlaamse en Nederlandse auteurs, non-fictie en whatso-ever. Als je een buitenslandse titel zoekt kom je op amazon.com ook een heel eind.
Mocht je nu boeken zoeken die erg obscuur zijn en die erg moeilijk te vinden zijn, dan kun je altijd een uitgever bellen. Ik heb jaren in een uitgeverij gewerkt en wij kregen dagelijks vele telefoontjes van mensen die op zoek waren naar een ISBN.
Ik heb ook jaren bij een boekhandel gewerkt en een boekhandel zoals de Standaard of de Fnac beschikken over een zeeeeeeer uitgebreide database waarin veel boeken zijn opgenomen. Echt de meest waanzinnige boeken zijn te vinden, helaas kun je dat niet doen vanaf je pc thuis.
Kijk anders ook eens op www.antiqbook.com (http://www.antiqbook.com/), dat is een database met allerlei antiquarische boeken erin opgeslagen. Je kan zelfs boeken bstellen online, uit een of ander klein stoffig winkeltje in Dublin als je dat zou willen.

Misschien kom je zo een heel eind, als je er niet uitkomt wil ik je wel helpen zoeken :-)

C uit W
17 augustus 2004, 14:37
Bedankt, met amazon had ik er al 1 gevonden, met antiqbook ook, maar ik twijfzelde of ie juist was.

JoeQpublic
18 augustus 2004, 10:56
Hoe vind je ISBN nummers van boeken?
Ik wil enkele boeken kopen, maar met naam van het boek en de auteur alleen raak ik er blijkbaar niet. Iemand enige tips? geen flauw benul ivm ISBN maar als het buitenlandse auteurs zijn, probeer dan de site van Barnes&Noble es http://www.barnesandnoble.com/