PDA

View Full Version : De Vijf Versnellingen van het Liberaal Appel


Darwin
9 februari 2003, 23:03
1. Verlaging van de fiscale en parafiscale druk, zowel voor loontrekkenden als voor zelfstandigen en ondernemers.

2. Snelrecht en nultolerantie ten aanzien van recidiverende criminelen.

3. Meer middelen en meer blauw op straat teneinde elke vorm van geweldadige criminaliteit uit te roeien.

4. Geen stemrecht voor migranten, strenge herziening van de huidige snel-Belgwet.

5. Stopzetting van het gedoogbeleid inzake softdrugs.



http://www.liberaalappel.org

Bolter
10 februari 2003, 20:48
En door deze 5 versnellingen komt de VLD in een totaal andere versnelling terecht : de achteruit....

Celebfin
6 maart 2003, 11:22
Als je het programma er op na leest is het LA gewoon een vertakte versie van het VB. Wat minder Vlaams en wat gematigder, het is gewoon een partij voor bange mensen. Al bij al heb ik nog liever het LA dan het VB. Ward Beysen is een zagevent, maar geen facist.

C uit W
6 maart 2003, 11:41
En door deze 5 versnellingen komt de VLD in een totaal andere versnelling terecht : de achteruit.... :lol: :lol: :lol:
Als je het programma er op na leest is het LA gewoon een vertakte versie van het VB. Wat minder Vlaams en wat gematigder, het is gewoon een partij voor bange mensen. Al bij al heb ik nog liever het LA dan het VB. Ward Beysen is een zagevent, maar geen facist.
Je bent duidelijk geen VB'er en je hebt de gebruikelijke vooroordelen tegen het VB ( of ze terecht zijn laat ik in het midden). Als je zegt dat LA en VB zo dicht bij elkaar liggen ( wat ze niet doen) dan maak je het VB meer bespreekbaar, wil je dat wel?
LA is geen afkooksel van het VB, het zijn de echte liberalen volgens mij.

Celebfin
6 maart 2003, 13:20
Als het VB in Antwerpen zou groeien tot 40% kan me ze toch niet meer vergeten. Na een aantal maanden vallen ze waarschijnelijk toch door de mand. Ik vrees enkel economische gevolgen, opstanden, problemen met de allochtonene en dat ze er een totale puinhoop van maken. Ik hoop echt dat het VB niet meer groeit en er een aantal kiezers naar het LA gaat, zij zijn ten minste vatbaar voor rede.

alpina
6 maart 2003, 14:46
Als je het programma er op na leest is het LA gewoon een vertakte versie van het VB. Wat minder Vlaams en wat gematigder, het is gewoon een partij voor bange mensen. Al bij al heb ik nog liever het LA dan het VB. Ward Beysen is een zagevent, maar geen facist.

HEt liberaal appel is in de eerste plaats een liberale partij, het is dus eerder een afkooksel van de VLD! Ze hebben een aantal rechtse punten van het VlaamsBlok overgenomen maar om daarom direct te zeggen dat ze een afkooksel zijn van het VB vind ik toch nog al ver gaan.
Ook typisch vind ik de reactie van velen alsof het VB vol met facisten zit. Als dit zo is kun je er dan een aantal aanduiden?

Celebfin
6 maart 2003, 19:34
LA zijn geen 'echte' liberalen. Ze zeggen iedereen wat te doen, en zijn niet echt vernieuwers. Hiermee wil ik de VLD zeker niet goedpraten: zij zijn een arrogante partij, die zelf Saddam Hoeissein als een verruimer beschouwt.

TrendyLayout
8 mei 2003, 18:11
Ik citeer:
"Het Liberaal Appel is een politieke beweging, die stoelt op de beginselen van vrijheid, verdraagzaamheid en respect voor het individu."
Het Liberaal Appel heeft duidelijke standpunten die in de eerste plaats liberaal zijn.

Groetjes

Patriot!
8 mei 2003, 18:42
LA is de Belgische versie van 't Blok.
Heb LA partijvlaggen gezien op de Bplus betoging, ook de man van de 2e plaats voor Antwerpen was er.

TrendyLayout
8 mei 2003, 18:51
Liberaal Appel was inderdaad op de betoging om te pleiten voor het behoud van België. Maar wij zijn net zoals BUB niet extremistisch!
Wat je van het blok niet kan zeggen hé :roll:

Groetjes

Nello
8 mei 2003, 18:59
Bij mijn weten heeft LA ook nog nooit extremistische, noch Vlaamsgezinde uitspraken gedaan.
En, eenieder die niet tegen België is, is welkom op de pro-Belgiëbetoging, en dat is dan ook LA

C uit W
8 mei 2003, 19:16
Bij mijn weten heeft LA ook nog nooit extremistische, noch Vlaamsgezinde uitspraken gedaan.
En, eenieder die niet tegen België is, is welkom op de pro-Belgiëbetoging, en dat is dan ook LAZe mogen zo belgischistisch zijn als ze willen, als ze pro splitsing SZ zijn, apprecieer ik wat ze doen :twisted: .

Nello
8 mei 2003, 19:51
hoera, hoe volwassen worden we toch.

Dat moet je trouwens niet aan mij vragen, maar aan liberaal appeltje, die kan daar beter op antwoorden, ik ben een BUBer...

hincapie
8 mei 2003, 22:27
Het Liberaal Appel is toch gewoon een traditionele conservatieve partij, daar bestaat toch geen twijfel over. LA is noch een afkooksel van het Blok, noch één van de VLD. Beysen is gewoonweg geen liberaal, want die is an sich niet conservatief en reactionair.

schaduwgemeenteraadslid
21 juni 2003, 19:26
Nooit eerder in de geschiedenis was de Vlaming zo welvarend en toch heeft de doorsnee Vlaming zich nooit zo onzeker gevoeld. Waarom? Omdat het politiek bedrijf gewoon doorgaat zonder omkijken. Het is een bedrijfstak die zich afzondert van de belevingswereld van de burger. De maatschappij verschraalt en de burger wordt banger. Er ontstaat een proces van vervreemding. (de versnippering van het politiek landschap is daarvan een illustratie). Waarom? Omdat de politiek niet luistert. De politiek heeft zich opgesloten in de eigen kluis, in het netwerk van de eigen beroepsgroep. Liberalen moeten daar niet aan meedoen, want de kloof tussen de bevolking en de politieke klasse wordt gevaarlijk. Dit is des gevaarlijker omdat de economische vette jaren voorbij zijn. Vooral in tijden van crisis verwachten burgers leiding van de politiek. Het postulaat van de democratie is dat de burger het altijd bij het rechte eind heeft, ook als het de leiders niet goed uitkomt.

De democratie breekt niet door de keuze van de burger maar door het gebrek aan keuze omdat de politici de burgers niet meer zien staan. Dat is het moment waarop anti-politiek opduikt. Dat moment is niet dichtbij. Nee, dat moment is er.

In 1999 hebben 600.000 kiezers hun tong uitgestoken naar de politiek. Het is het resultaat van het jarenlang negeren van het probleem. "Het probleem is vanzelf gekomen en zal ook vanzelf weer verdwijnen", zei ex-minister van Begroting Guy Mathot ooit. Het was een drogreden. Naarmate de kloof tussen burger en politiek groeide, groeide het Blok. Men deed niets aan de oorzaak, 'de kloof', maar stelde het cordon sanitaire in om het Blok te isoleren.

Een gevolg van het cordon sanitaire is dat de echte problemen van de burger niet meer worden besproken.

Het cordon sanitaire maakt zijn eigen taboes. Wie spreekt over de problemen van immigratie moet oppassen niet voor 'racist' te worden uitgemaakt. Wie zegt dat de burger een betere bescherming verdient tegen misdaad en er meer agenten op straat moeten, wordt uitgemaakt voor 'fascist'. En wie het niet eens is met het gedoogbeleid voor drugs is plotseling 'intolerant'. Dat zijn precies de onderwerpen die burgers raken maar die mogen niet openlijk worden besproken. In het systeem van het cordon sanitaire moet iedereen oppassen wat hij zegt. Er groeit een houding van: 'ik moet mij niet laten vangen want anders word ik op dezelfde hoop gegooid'. Een politicus die luistert naar de burger heeft die houding niet nodig. Hij hoeft zich niet te verstoppen of uitvluchten te bedenken. Hij moet spreken zoals hij denkt en niet zoals anderen vinden dat hij moet denken. Die vrijheid is er niet meer in de politiek. 'Hij spreekt de taal van het volk', is bijna een beschuldiging geworden. De uitvinders van het cordon sanitaire proberen politici die de taal van het volk wel spreken te vangen op één woord om hem dan in de zak te doen. Het cordon sanitaire wordt vrijheidberovend en dat is voor een liberaal niet aanvaardbaar.

Het smoort het debat en laat enkel volgelingen van het cordon sanitaire toe met elkaar te spreken over wat men moet denken. Dat leidt tot de totale vervreemding van de bevolking, tot een autistische politieke klasse.

Een tweede gevolg van het cordon sanitaire is dat Vlaanderen en België voor altijd worden veroordeeld tot een regering die wordt gedomineerd door een rood-groene meerderheid. Liberalen spelen daarin een tweede viool. Ze kunnen té weinig hun stempel drukken op het beleid, maar ze worden wél aangekeken op het beleid.

Zo'n constructie trekt de liberalen vanzelf naar links terwijl centrum-rechts verweesd blijft. Burgerlijke waarden of burgerfatsoen zijn plotseling scheldwoorden geworden. Liberalen die pleiten voor fatsoen en een correcte opvoeding voor jongeren worden mede verantwoordelijk voor een beleid dat uitgaat van de slogan: 'eerst bla bla en dan boem boem'. Ze worden gedwongen nihilisme tot hoogste deugd te verheffen.

De zogenaamde politiek correcte klasse zegt: er is geen alternatief voor het cordon sanitaire. Is dat zo? De Franse socialist Laurent Fabius zei ooit over Le Pen: 'hij stelt de juiste vragen maar geeft de verkeerde antwoorden'. Het Vlaams Blok kon groeien omdat het de vragen stelt die leven bij de burgers. Daarmee heeft het in Antwerpen de achterban van de socialisten weggekaapt. En nu doet het Blok dat ook in andere grote steden.

Waarom laat men het monopolie van de 'juiste vragen' over aan het Blok? Daardoor raakt men een gevoelige snaar in de bevolking en doen de antwoorden er niet meer zo toe. Het is tijd dat principiële liberalen het Vlaams Blok verslaan op het terrein, in debat, met argumenten. Liberalen moeten niet alleen de 'juiste vragen' stellen maar er ook de 'juiste antwoorden' aan toevoegen. Dat kan, want echte liberalen staan kwalitatief ver boven het populisme en poujadisme van het Blok. Maar de basis van die operatie is: luisteren naar de mensen. Als men daar niet mee begint, wordt het niets.

Via een enquête en vele gesprekken luisterde ik naar de mensen. Ik stelde vast dat:

Een grote meerderheid van de Vlamingen tegen het gedogen van drugsgebruik is en toch wordt het ingevoerd;

De meeste Vlamingen zijn voor een strenger immigratiebeleid en voor quota in Europees verband maar er is nog weinig van terechtgekomen;

De Vlamingen zijn onzeker over de uitbreiding van de EU. Ze beginnen te twijfelen over de haalbaarheid van dit voornemen en zijn bang voor de gevolgen. Er is ook reden voor die angst. Maar de politiek gaat door alsof de uitbreiding de normaalste zaak van de wereld is en wijst elke twijfel af;

Sommigen willen arbeidskrachten (verpleegsters, vrachtwagenchauffeurs) uit Oost-Europa halen, maar de meeste Vlamingen zien er niets in;

Veel Vlamingen voelen zich onveilig maar wie 'onveiligheid' tot thema maakt, krijgt het verwijt racisme in de kaart te spelen;

Het overgrote deel van de Vlamingen gelooft niet meer in de praatjes van de zelfbenoemde politieke vernieuwers die voortdurend aan het woord zijn alsof ze ook iedereen vertegenwoordigen;

Een enorme meerderheid van de Vlamingen moet niets hebben van het stemrecht voor migranten maar 'progressieve politici' proberen het toch voor elkaar te krijgen via de achterdeur;

Het overgrote deel van de Vlamingen gelooft niet dat het cordon sanitaire werkt maar toch wordt het verheven tot het hoogste gebod;

De bla…bla…en boem…boem….campagne kan niet rekenen op steun van de Vlamingen en toch gaat minister Vogels gewoon door.

Een enorme meerderheid van de Vlamingen vindt dat in de sociale zekerheid 'plichten' meer op de voorgrond moeten. Toch maakte de regering, onder druk van de socialisten, geen ommezwaai.

Conclusie

Dat kan zo niet doorgaan. Vlamingen zijn mensen met gezond verstand. Ze zijn niet radicaal tegen verandering maar ze geloven ook niet in hemelbestormende projecten. Ze zijn eerder voorzichtig en geven de voorkeur aan kleine haalbare stappen. Vlamingen zijn mensen die geloven in een gemeenschap die is gebaseerd op waarden. Daarom is er in Vlaanderen een boeiend verenigingsleven. Burgerlijke waarden zoals bijvoorbeeld vrijheid, individuele ontplooiing, goede omvangsvormen, respect voor eigendom, het recht op eigen initiatief, ondernemingszin, het recht op privacy.

De gewone Vlaming koestert een gedachtengoed dat men het best omschrijft als 'verstandig rechts': men staat open voor verandering maar hecht bijzonder aan het goed en datgene waaraan men gewoon is. De Vlaming is geen revolutionair. Er mag best verandering zijn maar niet te veel tegelijk. Hij is tegen 'verandering om de verandering' want dat gaat ten koste van vertrouwde waarden en gewoonten.

Het is de taak van 'verstandig rechts', de 'mening van de meerderheid' om te zetten in democratische voorstellen met haalbare doeleinden. Dit betekent bijvoorbeeld dat drugsgebruik en drugshandel sterker wordt tegengegaan, dat immigratie wordt beperkt, dat men streng is bij de uitbreiding van de EU, dat er meer blauw op straat komt, dat burgers inspraak krijgen via referenda, dat stemrecht voor migranten niet nodig is en dat bij onderwijs alle nadruk ligt op kwaliteit. De beste manier om anti-politiek te bestrijden is te doen wat mensen willen. Op het ogenblik bevordert men de anti-politiek door te doen wat mensen niet willen.

Bluelagune
28 juli 2003, 13:38
LA is de Belgische versie van 't Blok.
Heb LA partijvlaggen gezien op de Bplus betoging, ook de man van de 2e plaats voor Antwerpen was er.


De belgische versie van het Blok is tot nader order nog steeds het FrontNational. Die waren trouwens ook op de B-plus betoging plus een kleine delegatie van de afgescheurde radikalen van het FNB(waaronder die Skins)

Dwarsfluit
2 augustus 2003, 22:18
LA is de Belgische versie van 't Blok.
Heb LA partijvlaggen gezien op de Bplus betoging, ook de man van de 2e plaats voor Antwerpen was er.


De belgische versie van het Blok is tot nader order nog steeds het FrontNational. Die waren trouwens ook op de B-plus betoging plus een kleine delegatie van de afgescheurde radikalen van het FNB(waaronder die Skins)

Wil u hier beweren dat mijnheer Boonen aanwezig was op de Bplus betoging :?: