PDA

View Full Version : Gordeldrachtnegatie lijkt te stabiliseren


Micele
8 oktober 2013, 14:44
http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1462636/politie-beboet-dagelijks-300-bestuurders-om-veiligheidsgordel-of-kinderzitje.aspx

Politie beboet dagelijks 300 bestuurders om veiligheidsgordel of kinderzitje

30/09 BINNENLAND

Elke dag worden door de politie gemiddeld ruim 300 overtredingen
vastgesteld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel in de auto of het niet gebruiken van een kinderbeveiligingssysteem. Dat blijkt uit het antwoord van staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet op een schriftelijke vraag van Open Vld-Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu.
Uit de cijfers van Wathelet blijkt dat het aantal overtredingen tussen 2007 en 2011 schommelt tussen 308 en 336 per dag. De overgrote meerderheid van de overtredingen wordt vastgesteld door de lokale politie. In zowat 10 procent van de gevallen is het de federale politie die de overtreding vaststelt.

Hogere boetes

Open Vld-politica Lahaye-Battheu hoopt dat het aantal overtredingen de komende jaren zal dalen door de verstrenging van de boetes. "Sinds 1 maart 2013 is het niet dragen van de veiligheidsgordel een inbreuk van de tweede graad en het niet gebruiken van een kinderbeveiligingssysteem een inbreuk van de derde graad", stelt ze.

Tja, ook daar stilstand... of is er toch meer controle ?

NognenNVAer
8 oktober 2013, 14:53
"of het niet gebruiken van een kinderbeveiligingssysteem."

Dat is dus iets dat ik totaal niet snap.