PDA

View Full Version : mail notificatie


oriana
25 augustus 2004, 13:00
Het valt mij meer en meer op hoe laat de mails tegenwoordig binnenkomen.
Voor de veranderingen ging dat veel sneller, doordat ik vaak ook tijd op de forumquiz doorbreng kan ik het verschil duidelijk constateren.
heb net een mail binnengekregen om 13u50 over een post die geplaatst werd om 13u17
Als ik mijn andere mails bekijk, die arriveren bijna allemaal 1 �* 2 minuten na verzending in mijn inbox.
Kan het dan aan dit forum liggen?
Vroeger kon ik meedoen aan de quiz en gewoon andere dingen doen, via mail wist ik dat er een nieuwe vraag of antwoord geplaatst werd. Nu moet ik al bijna continue F5 F5 F5 doen om bij te blijven.
Ik spendeer best graag wat tijd hier op 't forum maar dat vind ik toch wel wat te veel van 't goede ;-)

Jeroen
25 augustus 2004, 15:18
De mails worden in batches verstuurd van x aantal mails om te voorkomen dat er iedere seconde mails de deur uitgaan en de server dus extra belasten.

oriana
25 augustus 2004, 15:40
De mails worden in batches verstuurd van x aantal mails om te voorkomen dat er iedere seconde mails de deur uitgaan en de server dus extra belasten.En 't is niet mogelijk om de forumquiz uit die batch te halen? Er zijn nooit meer dan 5 mensen aan 't kwissen, veel belasting zal dat niet veroorzaken denk ik.
Kan dat? En willen jullie dat overwegen?
http://members.home.nl/erand/LRplease.gif http://members.home.nl/erand/LRplease.gif http://members.home.nl/erand/LRplease.gif http://members.home.nl/erand/LRplease.gif http://members.home.nl/erand/LRplease.gif

Jeroen
25 augustus 2004, 15:40
Nee, dat kan niet, dat is een forumwijde instelling, sorry :-)

oriana
25 augustus 2004, 15:44
Nee, dat kan niet, dat is een forumwijde instelling, sorry :-)
HA! sorry zegt ie, daar meen je niks van, jij wil mij inhalen in 't klassement hee!!
;-)

that's okay, 't was een vraag waard hee ~ allez, ik ga nu een potje grienen :-( want het kwissen is niet half zo leuk meer hierdoor :-(

Jeroen
25 augustus 2004, 15:50
Mja ik kan het uitschakelen of verkleinen maar dat zal er enkel voor zorgen dat je langer moet wachten tot je reactie geplaatst is ;-)
Die batch is er nl. oa. om te voorkomen dat grote threads (en de forumquiz is de grootste op het forum) supertraag worden.

oriana
25 augustus 2004, 17:27
mhhhmmm ~ daar zal democratisch over moeten beslist worden, daar moeten de anderen ook hun zegje in hebben, zo solidair ben ik wel :-)