PDA

View Full Version : Grote voorbeelden


Stingray
22 oktober 2013, 09:31
http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1727074/2013/10/22/Di-Rupo-omzeilt-snelheidscontroles-met-Coyote.dhtml

De coyote tot spijt van wie het benijdt wordt het zelfs gebruikt door de grote voorbeelden van onze regering.

Micele
22 oktober 2013, 11:06
Natuurlijk geeft Di Rupo het goede voorbeeld en stelt hiermee het struikroverbeleid aan de kaak.

Die hypocriete zelfverklaarde verkeersspecialisten zouden namelijk als eerste snelheidsduivel staan roepen moest er een hooggeplaatste persoon of 1e minister betrapt worden door een normale snelheid te rijden (of zich te laten rijden) op een van de vele kassa-kassa-plaatsen.

Aangezien "volgens verkeersspecialisten" vooral-enkel op *gevaarlijke plaatsen* geflitst wordt (kuch kuch ;-)) is dat apparaatje toch ideaal geschikt de bestuurder rechttijdig te verwittigen van een gevaarlijke plaats waar dikwijls ongevallen gebeuren, of sinds wannneer mag men niet weten dat men zo´n plaats nadert waar veel voorrangsnegaties gebeuren ofzo ? Zolang men flitspalen en dergelijke niet aankondigt en best fluo verft (vb UK # zie foto´s) moet men zich maar zelf behelpen, Di Rupo zijn chauffeur en vele anderen hebben dat wel door.

* 2008 * : http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF01102008_058
woensdag 01 oktober 2008 Bron: belga

Crevits wil flitspalen voorbehouden voor gevaarlijke plaatsen

BRUSSEL - De Vlaamse minister van Openbare Werken en Leefmilieu, Hilde Crevits (CD&V), wil flitspalen voorbehouden voor de gevaarlijke plaatsen 'waar het echt belangrijk is dat je de snelheid beperkt'. Dat heeft ze gezegd in een interview in het vakblad Verkeersspecialist.

Crevits stelt 'iets zuiniger te zijn' dan de Vlaamse minister van Mobiliteit, Kathleen Van Brempt, wanneer het op de inzet van flitspalen aankomt. 'Ik ben ook niet voor de solitaire flitspaal, vanwege het gevaar op kop-staartaanrijdingen', voegt ze er aan toe.

Crevits toont zich verder voorstander van een flitspalenregio die (via borden) aangekondigd wordt. 'In sommige landen wordt dat systeem al toegepast en het werkt. De snelheid gaat er omlaag, niet alleen op de grote gevaarlijke weg, maar ook in de omliggende straten.

Als die snelheidslimiet/flitsdreiging dan ozo belangrijk is waarom kondigt men ze dan in BE niet aan zoals in de UK: (Crevits had dit toch bedoelt met ´sommige landen´)
http://www.navmanwireless.co.uk/wp-content/uploads/2013/06/speed-camera-sign.jpghttp://www.lbsafetycameras.co.uk/images/uploads/2008_van_livery.jpg
http://www.carmagazine.co.uk/upload/10125/images/SpeedCamerasGatsos.jpg

Blue Sky
22 januari 2014, 19:21
http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1727074/2013/10/22/Di-Rupo-omzeilt-snelheidscontroles-met-Coyote.dhtml

De coyote tot spijt van wie het benijdt wordt het zelfs gebruikt door de grote voorbeelden van onze regering.

Tja, dit bewijst dat politici ook maar gewone mensen zijn en niet verschillend zijn van de gewone burger.