PDA

View Full Version : Israël en Palestijnen stellen onaanvaardbare eisen


Bezeke
29 oktober 2013, 17:44
Israëlische en Palestijnse functionarissen hebben dit weekeinde weer gesignaleerd, hoe ver ze nog verwijderd zijn van een compromis vredesovereenkomst.

Een paar dagen ervoor verklaarden Westerse leiders, die blijkbaar hun ogen stijf dichthouden en hun vingers in hun oren houden, dat er tempo in het vredesproces was gekomen.

Israël en de Palestijnse Autoriteit 'hebben nu 13 keer met elkaar gesproken - serieuze bijeenkomsten', meldde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry vorige week. 'Al de kernpunten liggen op tafel. En het zijn heel intensieve vergaderingen'.

Deze beoordeling werd enkele dagen later herhaald door de ondersecretaris-generaal van de VN Jeffrey Feltman, die optimistisch bekend maakte dat 'er tempo was gekomen' in het Israëlisch-Palestijnse vredesproces.

Maar dit weekeinde maakte een Palestijnse functionaris voor het Israëlische Channel 2 News bekend, dat de beide partijen met hun standpunten nog net zover van elkaar staan als altijd.

De Palestijnen houden er nu aan vast, dat elke ruiling van grondgebied met Israël maximaal 1,9 procent van de Westbank omvat, dat is minder dan de helft van het grondgebied dat nodig is om alle grote Joodse nederzettingenblokken op te nemen binnen de erkende grenzen van Israël.

De Palestijnen blijven ook de controle eisen over de helft van Jeruzalem, vrijheid voor alle gevangen Palestijnse terroristen, en het recht voor miljoenen 'Palestijnse vluchtelingen' om te gaan wonen in de Joodse Staat.

In de zondagse kabinetsvergadering reageerde premier Benjamin Netanyahu op de uitgelekte eisen, en legde uit dat Israël groot belang hecht aan de eenheid van Jeruzalem onder Israëlische soevereiniteit, en nooit zijn eigen demografische vernietiging zal toestaan door de poorten te openen voor het grootste deel van de Palestijnse vluchtelingen.

http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/3652-israel-en-palestijnen-stellen-onaanvaardbare-eisen

atmosphere
29 oktober 2013, 18:19
De Palestijnen houden er nu aan vast, dat elke ruiling van grondgebied met Israël maximaal 1,9 procent van de Westbank omvat, dat is minder dan de helft van het grondgebied dat nodig is om alle grote Joodse nederzettingenblokken op te nemen binnen de erkende grenzen van Israël.


Dus bouwen ze maar nederzettingen buiten hun eigen grondgebied.

Dat is de grote bom onder het zogenaamde vredesoverleg.

D'ARTOIS
29 oktober 2013, 18:59
Wie zijn die westerse leiders en hoe achterlijk willen ze zijn als ze dit soort kreten slaken?

Het Israelisch-Palestijnse probleem zal nooit worden opgelost dan na een massaal bloedvergieten. Een diplomatieke keuze ligt niet voor de hand. Jullie weten zelf dat er met een geitenhoeder nauwelijks een discussie mogelijk is dus trek je eigen kaart maar.

Conclusie: standje hopeloos.

De "westerse(?)" leiders die prediken dat er een overeenkomst in het verschiet ligt komen of van de vuilnisbelt van de hersenbank, of ze proberen de niet geïnteresseerde toehoorder een flink kletsverhaal op de mouw te spelden. Zoals dat destijds met Carter en Clinton al aan de orde van de dag was.

In het tegenwoordige tijdperk kom je met domme leugens nergens. En dat blijkt.

atmosphere
29 oktober 2013, 19:35
Ik vind de geitenhoeder argumentatie echt te triest voor woorden.

Het Israelische nederzettingen beleid welke de Palestijnen van hun geboortegrond verjaagd is nog in volle gang, en gaat steeds sneller zelfs.
Ieder zonder moslim haat snap dat dit onderhandelingen onmogelijk maakt. Op dit punt bestaat er grote overeenstemming tussen de leiders van zowel westerse als niet-westerse landen, behalve dan de leiders van dat ene land.

U vind het kennelijk redelijk als de Palestijnen zeggen "ja hoor , ga gerust jullie gang wij gaan wel weg"

D'ARTOIS
29 oktober 2013, 20:42
@ Ato

Je weet zelf donders goed dat in de 70er en 80er jaren Israël bereid was om belangrijke concessies te doen en dat de PLO - i.c. Yasser de straatrover alles van de hand wees. Vandaar z'n enorme financiele nalatenschap.

Dat station is gepasseerd. En nergens beweer ik wie er gelijk heeft. Ik stel alleen dat de politieke praatjes van de westerse leiders nergens op slaan. Je dient derhalve beter te lezen. Er was een zeer goede optie aanwezig. Maar die werd door Arafat glashard genegeerd.

atmosphere
29 oktober 2013, 22:08
U verwijst naar het zogenaamde "generous offer" van Israel. zo werd het door de Westerse media ook gepresenteerd.

Maar als we de kaart erbij pakken en eens bekijken wat het voorstel precies inhield, dan zien we al snel waarom Arafat het niet accepteerde.

Dixie
29 oktober 2013, 22:13
vrijheid voor alle gevangen Palestijnse terroristen

er zijn er nog niet genoeg vrij...:roll:

D'ARTOIS
29 oktober 2013, 22:38
U verwijst naar het zogenaamde "generous offer" van Israel. zo werd het door de Westerse media ook gepresenteerd.

Maar als we de kaart erbij pakken en eens bekijken wat het voorstel precies inhield, dan zien we al snel waarom Arafat het niet accepteerde.

Het was een onderhandelbare basis. Maar zelfs die moeite nam Arafat niet.
Ga me geen onzin vertellen, in die periode was ik zelf in Israël. De settlers waren er toen nog niet en stond de situatie beduidend minder scherp dan nu.

Even los van dat. De situatie is nu zoals die is. Het station is gepasseerd en de trein is voorbij. Waar de reis nu naar toe gaat is gemakkelijk te raden. Bij de eerstvolgende ernstige provocatie gaan er heel wat Palestijnenkoppen rollen.

atmosphere
31 oktober 2013, 23:48
Het voorstel van Israel was dat de Palestijnen, in plaats van één aaneengesloten gebied , allemaal stukjes Westbank konden krijgen overal omringt door Israelische infrastructuur!

Onacceptabel, omdat dit totale controle van Israel over de Palestijnen zou betekenen. Ongeveer de situatie zoals die nu is.

Het is nu toch wel duidelijk dat Israel al heel lang maar 1 resultaat voor ogen heeft. Die gebieden moeten onder Israëlische controle komen, en dat was toen ook al het geval.

Erg merkwaardig te denken dat Israel toen wel echt in was voor een zelfstandig functionerende Palestijnse staat.