PDA

View Full Version : SP.A'er Van der Maelen wil Congo-beleid bijsturen!!!


Chipie
2 september 2004, 20:50
De internationale gemeenschap moet zwaarder wegen op het vredesproces in Congo, vindt SP.A-Kamerfractieleider Dirk Van der Maelen. "De overgang is vastgelopen, de Congolese leiders doen hun werk niet en er is sprake van algemene corruptie", luidt het.

Van waarnemers in Kinshasa en van andere bronnen heeft de SP.A-Kamerfractieleider vernomen dat leden van de voorlopige eenheidsregering "zich op onbeschaamde wijze verrijken" in Congo.

Volgens Van der Maelen moet de internationale gemeenschap een krachtig signaal geven dat het zo niet kan voortgaan. Er moeten afdwingbare afspraken komen over de timing van de verkiezingen en de vooruitgang van het overgangsproces.

Van der Maelen vraagt ook waarborgen dat het geld dat Congo krijgt voor zijn wederopbouw, terechtkomt waar het hoort. Hij dringt ook aan op meer samenwerking tussen het Congolese en het Belgische parlement. In het algemeen moet het parlement meer worden betrokken bij het beleid van de regering in Centraal-Afrika...
(http://vrtnieuws.net)O ja, het groot licht van de SPA vermeldt nog dat hij :


het niet meteen ziet zitten om Belgische troepen naar Congo te sturen.
http://www.akaflieg.uni-karlsruhe.de/bilder/flugbetrieb/Abbauen_der_AK-5b.gifhttp://www.gifanimations.com/Image/Animations/Cartoons/Cave_man.gif___1094151962075


Onze C130 'zit' in Sudan (hier is men onze
C130 aan het inpakken)... en dus is Congo
momenteel voor ons leger wel echt te ver...


En natuurlijk zijn onze linksen daar weer met:
De internationale gemeenschap moet zwaarder wegen op het vredesproces in (blablabla)...Wat er gegarandeerd zwaar weegt bij de VN dat zijn de lonen en vergoedingen...
Steeds meer en meer krijg ik de indruk dat de VN wat doden betreft (door schuldig verzuim) niet veel meer moeten onderdoen voor Stalin, Sadam enz.
Men zou toch eens dringend werk moeten maken van een fatsoenlijke werking van een fatsoenlijke instelling...


KRITIEK OP BRUTAAL GEWELD IS TERECHT!


alhoewel men volgens Brutaal Geweld
GEWELD ALTIJD met geweld moet aanpakken en MET VEEL EXTREMER geweld


http://www.snappingturtle.net/jmc/images/airattack2.gif

bruut geweld
2 september 2004, 21:21
al die aandacht... ik word er zowaar warm van !:-D

het zorgt er natuurlijk ook mooi voor dat de "nieuwe" poster met dergelijke vertrouwde kinderlijkheden nog zelden ernstig genomen wordt.


doe vooral verder ;-)

ps: negeerlijst promoten is next...lukte de vorige keer niet echt.