PDA

View Full Version : Bezetting schoolgebouw Beslan afgelopen


jOOSt
3 september 2004, 13:41
Het Russische leger heeft tien doden van het gijzeldrama in Beslan geëvacueerd uit het schoolgebouw, 200 anderen zijn al overgebracht naar het ziekenhuis. Hoeveel doden de gijzeling heeft geëist, is momenteel nog onduidelijk.
De gijzelnemers zijn gevlucht en zouden zich momenteel verschansen in een woning in Beslan. Vijf van hen zijn vermoedelijk gedood.
De tien slachtoffers zijn op brancards het gebouw uitgedragen. Er waren zowel volwassenen als kinderen bij. Volgens ooggetuigen heeft de meerderheid van de kinderen het drama overleefd. Zo'n 200 mensen zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De gijzelnemers zijn gevlucht en zouden zich verschansen in een huis in Beslan. Rond het huis werden al ontploffingen gehoord, de ruiten zijn ingeslaan, aldus een journalist van AFP ter plaatse.
Eerder vrijdag gaven de terroristen aan hulpverleners de toestemming tussen tien en twintig lichamen uit het schoolgebouw te verwijderen. Niet veel later, rond 13.00 uur plaatselijke tijd, zorgden ontploffingen in de hal van de school ervoor dat het dak van het gebouw instortte. "Het Russische leger zette daarop het offensief in en begon een reddingoperatie", zegt Russisch parlementair Dmitry Rogozin op de Rusissche radiozender Echo Moskvy.

Volgens ooggetuigen renden verschillende terroristen samen met de gijzelaars het gebouw uit en werden beschoten door de veiligheidstroepen. Nadien werden in de school nog schoten gehoord. Tijdens het uur dat daarop volgde, bleven mensen het gebouw uitrennen. Sommige van hen hadden erg weinig kleren aan, volgens persagentschap ITAR-TASS is dat omdat de gijzelnemers tijdens hun ontsnapping kleren van de gijzelaars hebben aangetrokken om ongemerkt weg te kunnen komen.
http://assets.rug.be/img_art/site/images/fe461ea7-b8e5-49d4-969d-f8ab6dd030e0.jpg

Bron: GVA

Herr Flick
3 september 2004, 14:15
Allé gelukkig is die show ginder ook gedaan geraakt.

lyot
3 september 2004, 14:35
Allé gelukkig is die show ginder ook gedaan geraakt.
show ?

VlaamseBelg
3 september 2004, 15:09
Spijtig van die actie (en ook de andere trouwens), het heeft godfather Putin nog wat extra excuses bezorgd om de Tchetcheense bevolking nog wat harder te onderdrukken.

Er zijn nochtans lessen uit te trekken, terrorisme haalt niks uit, en mensen alle hoop op een toekomst afnemen zorgt voor verzet.

jOOSt
3 september 2004, 15:09
Ja zeg, noemt u dat schow??? Al die gewonden en doden?

Herr Flick
3 september 2004, 15:17
show ?

Wel ja, , de zoveelste gijzeling / aanslag, het begint op een soap te lijken opden duur.

Weeral nen hoop doden, en deze keer omdat de heren terroristen blijkbaar een uitbraakpoging wilden forceren, ...

Het is allemaal weer heel onduidelijk en verward, net zoals met die zaak in de opera.

Vanmorgen waren ze nog aan het onderhandelen en nu ligt die school in puin en liggen er 100 lijken in (volgens de telegraaf.) .

JoeQpublic
3 september 2004, 15:20
Tijdens het uur dat daarop volgde, bleven mensen het gebouw uitrennen. Sommige van hen hadden erg weinig kleren aan, volgens persagentschap ITAR-TASS is dat omdat de gijzelnemers tijdens hun ontsnapping kleren van de gijzelaars hebben aangetrokken om ongemerkt weg te kunnen komen. volwassen gijzelnemers die klein kinderen hun kleren aandoen? Zal wel meer met hitte (veel volk in kleine ruimte) te maken hebben.

Berichten onvolledig, nog steeds sporadisch geweervuur, onduidelijkheid over aantal gijzelaars, gijzelnemers en slachtoffers: lijkt me nog niet afgelopen...

lyot
3 september 2004, 15:21
Wel ja, , de zoveelste gijzeling / aanslag, het begint op een soap te lijken opden duur.

Weeral nen hoop doden, en deze keer omdat de heren terroristen blijkbaar een uitbraakpoging wilden forceren, ...

Het is allemaal weer heel onduidelijk en verward, net zoals met die zaak in de opera.

Vanmorgen waren ze nog aan het onderhandelen en nu ligt die school in puin en liggen er 100 lijken in (volgens de telegraaf.) .
wel, een show zou ik 't toch niet noemen.. 't is tragisch en ik hoop dat er nu eindelijk eens een kentering zal komen in de aanpak van Rusland in de Kaukasus..Er komt daar eindelijk ook een beetje een debat op gang in Moskou om de Kaukasus meer en meer af te stoten, in plaats van te pacificeren.Dat is in mijn ogen de enige juiste optie. De dominotheorie is volgens mij achterhaald.
Per maand sterft er in Tsjetsjenie een veelvoud aan mensen die nu in dit drama in Beslan het leven lieten. Alleen, het komt nooit in het nieuws. Het is toch erg dat er daar geen aandacht aan wordt besteed, en dat alleen dergelijke acties als deze de spotlights van de internationale media halen.

VlaamseBelg
3 september 2004, 15:25
Hun huidige president was de voormalige veiligheidchef, organisator van de doodseskaders. Ze ontvoeren in het wilde weg mensen en vragen losgeld voor het lijk. Hoe absurd is dat??? Moet je nog gaan betalen om je familielid te kunnen begraven!!

Een mens zou van minder de pedalen verliezen en met een bommengordel rondlopen.

JoeQpublic
3 september 2004, 16:08
Per maand sterft er in Tsjetsjenie een veelvoud aan mensen die nu in dit drama in Beslan het leven lieten. Alleen, het komt nooit in het nieuws. Het is toch erg dat er daar geen aandacht aan wordt besteed, en dat alleen dergelijke acties als deze de spotlights van de internationale media halen. lyot, volledige media-blackout vormt onderdeel van Ruslands strategie. Geen vervelende nieuwsgierige reporters of NGO-ers kan handig zijn. Eerdere ontvoeringen of executies van curieuze neuzen werden zowel op rekening van de Islamisten als de FSB geschreven, beiden zijn er zeker toe in staat.

Enkel mits Russische babysitters ("escorte") kom je erin en dan is het de goed-nieuws-show, enige andere optie is via de separatisten binnenraken en rondtrekken hetgeen u natuurlijk blootstelt aan 't zelfde vuurwerk waarop die terroristen geregeld getrakteerd worden. Weinig Westerse journalisten zijn bereid hun leven of vrijheid op te offeren voor deze materie. Geef ze es ongelijk...

Weinig meer dan wederzijdse propaganda, enkel een paar zeldzame idealisten of mensen met een deathwish lopen daar met pen&papier of een kodak rond. Ellende is al meer dan 10 jaar bezig.

bruut geweld
3 september 2004, 16:23
die tsjetjenen zijn naar daar gekomen om te sterven.
zelfs zo dicht bij de grens moeten ze goed genoeg geweten hebben dat het resultaat van hun actie nefast voor hun zou aflopen. De actie is nochtans initieel zeer goed uitgevoerd door hen, verrassingseffect was totaal, en ze beheersten duidelijk de situatie. Perimeter perfect afgezet, waarschijnlijk scherpschutter in ideale positie.ZIJ beslisten wat wel en wat niet...

vandaar dat het klungelige afloop van gans de situatie me ook ten zeerste verbaast. de meeste slachtoffers (er zouden heel wat zijn) zijn gevallen nadat het dak instortte na een ontploffing...
de trigger van de actie zou een ontploffing zijn die een gat in de wand had geslagen, waardoor gijzelaars naar buiten liepen en dan zouden de tsjetjenen geschoten hebben op de vluchtende gijzelaars en moesten de russen (groep alfa?) wel in aktie schieten/// waarom zouden de tsjetjeense commando's dat hebben geïnitieerd ?

vergeet niet de blaaskes die de russen de wereld wilden wijsmaken na het theaterdrama..
'k zou er niet van verschieten dat de russen ZELF een deel van de wand hebben weggeblazen (daar hoef je geen explosieven voor te hebben + infrarood, zodat je het minste of geen gijzelaars treft, geen zwaar wapen, we moeten enkel een gat slaan in een doorsnee schoolgebouw muurtje). reactie : gijzelaars die kunnen lopen weg...en dan heb je je rechtvaardiging om op te treden ...loopt het falikant af, tja; de russen hebben niet als eerste "engaged" he., geen keuze meer en zo is public relations ook weer gered (het theatherfiasco was enigzins beschamend)..

nu wat de gebruikte tactiek ook zij, en hoewel ik de tsjetjenen blijf steunen in hun verzet, ben ik blij dat men HARD is opgetreden.anders waren ze er waarschijnlijk allemaal aangegaan, de tsetjenen willen helemaal geen wereldsympathie winnen volgens mij, maar de wereldAANDACHT vestigen op hetgeen rusland in hun land doet. én ze evenzeer treffen diep in hun hart, en volgens mij wilden ze ook de russen laten voelen wat het is om je kinderen gedood te zien worden. dat er dan nog harder in hun land zou opgetreden worden, maakt waarschijnlijk weinig indruk ('t gaat er al beestig aan toe blijkbaar).en de weinige sympathie van russen verliezen ? die sympathie heeft de tsjetjeense kinderen ook niet gered van de russische bommen.
nee, het was een zuivere wraak/zelfmoord actie, en dan is de ratio dus weg, diplomatie moet je proberen (deed men ook) maar is nutteloos als men die grens heeft overschreden. en hoe gerechtvaardigd ook de tsjetjeense zaak is, ben ik blij dat de kinderen (of de meeste) het er levend van hebben afgebracht door ...jawel EXTREEM BRUTAAL GEWELD...

Chipie
3 september 2004, 16:32
Opnieuw gebruikte onze ex-KGB (supersocialistische veiligheidsdienst) de tactiek die hier gisteren werd besprioken:

GEWELD moet ge ALTIJD met geweld aanpakken en MET VEEL EXTREMER geweld:grab:

En met welke gevolgen weeral... Honderden doden... Vooral eigen kinderen!
Maar ja, dat zijn we van de gewezen supperlinksen gewoon... Zie maar naar de gijzeling in de Opera... Boem... een ongeteste gasbom... en probleem opgelost!

Tja, onze Bush ien zijn Amerikaanse onderdanen zijn precies nog lammetjes in vergelijking met onze onder een communistische regime opgeleide vrienden!
Misschien moet Bush toch eens in Rusland een paar lessen gaan volgen...

En onze correcte vrienden (nou ja, correct!)... ze zullen alles weeral weer een draai geven... Ja, brutaal geweld... daar kunnnen de Amerikanen nog wel wat van leren...

Er zullen weeral wat argemunenten op tafel gesmeten worden....

Het Russische volk is toch wel een volk dat al enorm veel heeft moeten lijden...

Het gijzeldrama op de school in Noord-Ossetië is vrijdag tot een bloedige en chaotische ontknoping gekomen. Russische commando's bestormden het gebouw nadat een aantal gegijzelden had geprobeerd te ontsnappen. Het aantal doden en gewonden is nog onduidelijk. Westerse media ter plaatse hebben echter gemeld dat alleen al in de school zeker honderd lichamen zijn gevonden.

http://www.volkskrant.nl/images/BU_ossetie_school_030904.jpg
Vrouwen en kinderen zijn ontsnapt uit de school in Beslan, waar ze in gijzeling werden gehouden.
http://www.volkskrant.nl/images/osseitie1.jpg


Omstanders tonen hun wanhoop terwijl in de buurt van de school hevig wordt geschoten.

http://www.volkskrant.nl/images/ossetieeeee2,0.jpg

Televisiebeelden toonden hoe tientallen gewonden, vaak zwaar bebloed, per ambulance werden afgevoerd. Volgens de regionale autoriteiten in Noord-Ossetië zijn ongeveer vierhonderd gewonden overgebracht naar ziekenhuizen.Onder hen waren ook veel kinderen, van wie sommigen er slecht aan toe zijn.

De gymzaal waar de gijzelaars sinds woensdag werden vastgehouden, is volledig uitgebrand. Het dak is ingestort door een aantal explosies. Rond het schoolgebouw was vrijdagmiddag nog altijd geweervuur te horen.

De chaos ontstond nadat reddingswerkers vrijdagochtend, zoals overeengekomen met de terroristen, naar het gebouw waren gereden om de lichamen van tien tot twintig gedode gijzelaars op te halen. Kort daarop volgden ten minste drie explosies waarvan er naar verluidt één het werk was van Russische troepen. Zij wilden een gat in de muur van de gymzaal maken.

Toen tientallen gijzelaars het gebouw door dat gat probeerden te ontvluchten, openden de gijzelnemers het vuur. Volgens een jongen die wist te ontkomen, schoten de terroristen vanaf het dak op degenen die probeerden te ontsnappen. Daarop bestormden militairen het schoolgebouw. De Russische autoriteiten spreken tegen dat er sprake was van een vooraf geplande bevrijdingsactie.

Even na het middaguur was het gebouw in handen van het Russische leger. Nadat alle nog levende gijzelaars waren bevrijd, werd bij de school echter nog steeds zwaar gevochten. Vermoedelijk hebben enkele terroristen zich verschanst in gebouwen rondom het schoolgebouw.

Zeker dertien terroristen zouden zijn ontkomen. Daarbij zouden zij kinderen als menselijk schild hebben gebruikt. Een onbekend aantal gijzelnemers zou zijn gearresteerd. Vijf zijn er gedood, aldus de Russische zender NTV.

Donderdagavond hadden de autoriteiten nog gezegd de school niet te zullen bestormen. Tsjetsjeense terroristen hielden er sinds woensdag honderden ouders, leerkrachten en kinderen gegijzeld. De autoriteiten houden het op 354 gegijzelden, maar ontsnapte en vrijgelaten getuigen spreken van een aantal van 1500.

De terroristen weigerden twee dagen lang voedsel, water en medicijnen. Volgens president Aleksandr Dzasochov van Noord-Ossetië eisen zij de onafhankelijkheid van de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië. Maar de Tsjetsjeense rebellenleider Maschadov heeft ontkend dat zijn mensen achter de gijzeling zitten.

Woensdag vielen de terroristen het schoolgebouw binnen. Daar waren op dat moment honderden ouders, leerkrachten en kinderen aanwezig. Volgens de autoriteiten zijn woensdag en donderdag zeker twaalf gijzelaars gedood. President Poetin zei donderdag dat er alles aan werd gedaan om een bloedbad te voorkomen. Vrijgelaten gijzelaars zeggen dat de gewapende groep mogelijk bestaat uit veertig mannen en vrouwen.
(bron:www.volkskrant.nl (http://www.volkskrant.nl/)
Zullen de Russen en Poetin ook zo hard aangepakt worden als onze Amerikaanse vrienden? Want, geef toe... Er is toch een enorme grote overeenko=st...
Maar enkele forumgangers en vooral onze PERS zal zijn werk wel weeral doen... Binnen een week wordt er niet meer over gesproken en gaat elke aanval weeral naar de VS en zijn president...
Maar ja, dat is nu eenmaal de tol van onze zo geroemde 'persvrijheid'...

Kritiek op brutaal geweld is terecht...
Ook op dat van (ex-)superlinksen

thePiano
3 september 2004, 16:35
Jawadde, wat een drama weer....

JoeQpublic
3 september 2004, 16:42
Opnieuw gebruikte onze ex-KGB (supersocialistische veiligheidsdienst) de tactiek die hier gisteren werd besprioken



En met welke gevolgen weeral... Honderden doden... Vooral eigen kinderen!Maar ja, dat zijn we van de gewezen supperlinksen gewoon... Zie maar naar de gijzeling in de Opera... Boem... een ongeteste gasbom... en probleem opgelost!



Tja, onze Bush ien zijn Amerikaanse onderdanen zijn precies nog lammetjes in vergelijking met onze onder een communistische regime opgeleide vrienden!
Misschien moet Bush toch eens in Rusland een paar lessen gaan volgen... 'n Dergelijke gijzelingssituatie is in de States nog niet voorgekomen. Elke politie-dienst ter wereld zou er moeite mee hebben.

Bespaar mij uw analyse, ongeteste gasbommen incluis, kan het al voorspellen (yep, my middle name is madame Soleil) "die Russen hebben die kindjes zelf gedood, kwestie van Tsjetsjenen in nog slechter daglicht te plaatsen" :roll:


Shit http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3624024.stm
Klinkt als blunder en spontane dus gehaaste actie, spijtig voor de slachtoffers...

C uit W
3 september 2004, 16:48
Gruwelijk, daar zijn geen woorden voor.
Onschuldige kinderen zo mishandelen, mensen zo willen kwetsen.

bruut geweld
3 september 2004, 16:57
Gruwelijk, daar zijn geen woorden voor.
Onschuldige kinderen zo mishandelen, mensen zo willen kwetsen.

geeft je een IDEE van wat een mens eerst allemaal moet hebben doorgemaakt om zoiets te kunnen doen.....
waarschijnlijk net hetzelfde als datgene dat zovelen nu zo schokkend vinden ????

Michroscoop
3 september 2004, 17:14
geeft je een IDEE van wat een mens eerst allemaal moet hebben doorgemaakt om zoiets te kunnen doen.....
waarschijnlijk net hetzelfde als datgene dat zovelen nu zo schokkend vinden ????

Ben je daar wel zo zeker van? Wat Islam indoctrinatie en ouderwets clangevoel waren misschien al voldoende. Maar al dat terrorisme komt toch altijd maar uit die Moslim-hoek, ik hoop dat de Russen er een paar levend te pakken krijgen en ze voor de rest van hun Islam-leven opsluiten in een varkenshok!

bruut geweld
3 september 2004, 17:20
'n Dergelijke gijzelingssituatie is in de States nog niet voorgekomen. Elke politie-dienst ter wereld zou er moeite mee hebben. [/left]

heb je overschot van gelijk in...
bovendien achteraf oordelen is natuurlijk altijd makkelijk. stel je voor dat JEZELF de beslissing moet nemen

Shit http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3624024.stm


Klinkt als blunder en spontane dus gehaaste actie, spijtig voor de slachtoffers...
uit je link : "It is unclear what caused the initial explosion." :| 't is nog allemaal koffiedik kijken natuurlijk, maar 'k zou er wel eens dichtbij kunne zitten met mijn vorige post...

maddox
3 september 2004, 17:24
Geen gijzelingssituatie van die grootorde, neen, maar David Koresh in Waco, met zijn christelijke fundies waren een soortgelijke situatie, vanuit overheidsinzicht.

Och kom, wat de Russen betreft is deze gijzeling, evenals die in Moskou redelijk goed en rustig verlopen. Een andere gijzeling had tot gevolg dat de Stalinorgels zich mochten uitleven op een dorp.'t Is al wel een tijd geleden, maar ook in verband met Tjetjenië.

lyot
3 september 2004, 17:35
Och kom, wat de Russen betreft is deze gijzeling, evenals die in Moskou redelijk goed en rustig verlopen. Een andere gijzeling had tot gevolg dat de Stalinorgels zich mochten uitleven op een dorp.'t Is al wel een tijd geleden, maar ook in verband met Tjetjenië.
je vergist je .. Dit laat diepe sporen na in de Russische ziel..

Herbert
3 september 2004, 17:58
Negen van de omgekomen extremisten waren huurlingen van Arabische komaf, zei een medewerker van president Vladimir Poetin...... (Bron : De Standaard)

Groot Bakkes
3 september 2004, 18:14
Ik dacht er zo eens over na en vroeg me toen af waarom de Russen die Tsjetjenen niet gewoon afstoten: het land is kleiner dan België qua oppervlak (20.000 km²) en er wonen maar 1 000 000 miljoen Tsjetjenen, naast 300 000 Russen. Die Russen kan men altijd verhuizen (hoewel dat wel veel tijd en moeite kost). Daarom denk ik dat er olie is, of dat er pijpleidingen doorlopen. Kan iemand mijn vermoedens bevestigen?

C uit W
3 september 2004, 18:17
geeft je een IDEE van wat een mens eerst allemaal moet hebben doorgemaakt om zoiets te kunnen doen.....
waarschijnlijk net hetzelfde als datgene dat zovelen nu zo schokkend vinden ????Er zaten heel wat arabieren tussen de gijzelnemers.
Dit zegt genoeg. Zoals vaker draait dit blind geweld, deze onmenselijkende terreur om de Islam.
Open uw ogen!

bruut geweld
3 september 2004, 18:27
die zijn best open , dank je.

"dit" zegt genoeg... "dé islam"... probeer je advies zelf eens uit

Ps: dergelijk drama gebaseerd op een onafhankelijkheidstreven (veel heeft dé islam daar niet mee te maken) gebruiken om een politiek of xenofoob punt te maken is wel vrij laag...

C uit W
3 september 2004, 18:30
die zijn best open , dank je.

"dit" zegt genoeg... "dé islam"... probeer je advies zelf eens uit

Ps: dergelijk drama gebaseerd op een onafhankelijkheidstreven (veel heeft dé islam daar niet mee te maken) gebruiken om een politiek of xenofoob punt te maken is wel vrij laag...Ah ja, die arabieren waren waarschijnlijk verdwaalt :roll:
Deze aanslag heeft meer te maken met islam dat met Tsjetsjenië, dat is enkel een voorwendsel. Al jaren zijn Wahabieten de Tsjetsjenen aan het ophitsen, blijkbaar ging het niet goed genoeg als ze nu al hun eigen zotten moeten sturen.

C uit W
3 september 2004, 18:31
Wat Xenofobie hiermee te maken heeft is mij een raadsel, maar ja, het is wel makkelijker om mij proberen zwart te maken dan mijn ongelijk te bewijzen.

senator
3 september 2004, 18:32
geeft je een IDEE van wat een mens eerst allemaal moet hebben doorgemaakt om zoiets te kunnen doen.....
waarschijnlijk net hetzelfde als datgene dat zovelen nu zo schokkend vinden ????
inderdaad

C uit W
3 september 2004, 18:33
inderdaadWat hebben die Arabieren dan wel meegemaakt?

bruut geweld
3 september 2004, 18:35
1. heb je BEVESTIGING van ingehuurde arabische commando's ? we gaan blijkbaar schuld verleggen naar "arabieren", want dat zegt "genoeg"...
2; tsjetjeense strijd is een onafhankelijkheidsstrijd. dat religie daar minder mee te maken heeft, maar in de loop der jaren wel een factor is geworden, is duidelijk
3; welk gelijk ? je veralgemeningen over "arabieren" en "dé islam"....?
4; "arabieren" zal geen xenofobie zijn maar een overdreven afkeer van een nationaliteit ipv een ras.:roll: mijn excuses he

Chipie
3 september 2004, 18:44
Ik dacht er zo eens over na en vroeg me toen af waarom de Russen die Tsjetjenen niet gewoon afstoten: het land is kleiner dan België qua oppervlak (20.000 km²) en er wonen maar 1 000 000 miljoen Tsjetjenen, naast 300 000 Russen. Die Russen kan men altijd verhuizen (hoewel dat wel veel tijd en moeite kost). Daarom denk ik dat er olie is, of dat er pijpleidingen doorlopen. Kan iemand mijn vermoedens bevestigen?
Oliedom wil niet zeggen dat men veel olie heeft, maar in Tsjetsjenië is het wel het geval:

Tsjetsjenië haalt vandaag 49 procent van zijn inkomsten uit olie. Volgens experten kan Tsjetsjenië jaarlijks tot 370 miljoen euro halen uit de export van olie aan de gemiddelde prijs van 30 euro per vat(dixit De nieuwe Tsjetsjeense president Aloe Alchanov).
(http://vl.altermedia.info/index.php?cat=43)
http://www.sjaloom.com/graphics/domdomol.jpg

Protest tegen bruut geweld is terecht...

C uit W
3 september 2004, 18:46
1. heb je BEVESTIGING van ingehuurde arabische commando's ? we gaan blijkbaar schuld verleggen naar "arabieren", want dat zegt "genoeg"...
2; tsjetjeense strijd is een onafhankelijkheidsstrijd. dat religie daar minder mee te maken heeft, maar in de loop der jaren wel een factor is geworden, is duidelijk
3; welk gelijk ? je veralgemeningen over "arabieren" en "dé islam"....?
4; "arabieren" zal geen xenofobie zijn maar een overdreven afkeer van een nationaliteit ipv een ras.:roll: mijn excuses he1 Ja, ik vertrouw BBC world en CNN wel, enfin, ik zal maar wachten tot het morgen in de Morgen staat zeker? :roll:
2 Inderdaad, de toenemende driestheid en terreur spreken voor zich
3 Tegen de Islam zijn is geen racisme, of is een neger die anti-nazi is volgens jou een racist? De Arabieren die daar waren waren daar om godsdienstige reden, niet meer, niet minder.
4 Opnieuw : De Arabieren die daar waren waren daar om godsdienstige reden, niet meer, niet minder.

bruut geweld
3 september 2004, 18:47
:-d ;-)

bruut geweld
3 september 2004, 19:00
1 Ja, ik vertrouw BBC world en CNN wel, enfin, ik zal maar wachten tot het morgen in de Morgen staat zeker? :roll:
2 Inderdaad, de toenemende driestheid en terreur spreken voor zich
3 Tegen de Islam zijn is geen racisme, of is een neger die anti-nazi is volgens jou een racist? De Arabieren die daar waren waren daar om godsdienstige reden, niet meer, niet minder.
4 Opnieuw : De Arabieren die daar waren waren daar om godsdienstige reden, niet meer, niet minder.
1.dezelfde BBC en CNN die allerlei verhalen uit zovele bronnen de wereld instuurden bij het vorig theatergijzelingsdrama ? wacht liever op OFFICIELE bevestiging.
2.dan zijn we het eens dat religie niet DE triggerfactor was, maar een bijkomend feit. vreemd dat jij daar dan de prioriteit wil opleggen ipv het nationalisme van de tsjetjeen.
3. nee, dat is geen racisme. uiteraard niet. maar veralgemeningen maken over dé islam of eender welke godsdienst is hoegenaamd niet te bewijzen. anders zijn christenen allemaal inquisiteurs die ketters over de kling jagen en levend in brand steken (maar die fundamentalistische periode zijn we gelukkig voorbij) ELKE religie valt te misbruiken. dat zegt echter niets over het geheel van de religie. maar als atheist voel ik me niet geroepen om het grote religieideaal te verdedigen, integndeel; dat moeten anderen maar doen ...
4.arabieren : dat zegt genoeg.(want dat zijn zowieso terroristen).dat kan je wél als racisme gaan beschouwen, vermits nationaliteit wél opgenomen is in de racismewet en idd religie niet.
als arabieren daar waren, zal het wel om religieuze redenen geweest zijn , dat kan ik niet ontkennen. maar hen dan heel het drama toeschrijven ipv tsjtjeens onfahankelijkheidstreven is wel erg je best doen....

C uit W
3 september 2004, 19:03
Ah ja, we zullen niet overeen komen (hoeft ook niet).
Maar in het belang van de mensheid zal de Islam wel verdwijnen, daar twijfel ik niet aan. Dus zeg jij maar lekker wat jij wil :p

bruut geweld
3 september 2004, 19:09
van mij mag de islam direct verdwijnen...

religies ; altijd hetzelfde , mooie intenties van de priesters, rabbi's en imans
maar uiteindelijk makkelijk te misbruiken om de wreedste zaken uit te halen, dus beter weg met HEEL het gedoe.

Maar ik sluit mijn ogen ook niet voor die religieuzen die zich NIET tot fundamentalisme laten verleiden. hen op één hoop gooien is buiten niet correct, ook onverstandig vermits je zo alleen juist polarisatie in de hand werkt van de fundamentalisten.

C uit W
3 september 2004, 19:13
van mij mag de islam direct verdwijnen...

religies ; altijd hetzelfde , mooie intenties van de priesters, rabbi's en imans
maar uiteindelijk makkelijk te misbruiken om de wreedste zaken uit te halen, dus beter weg met HEEL het gedoe.

Maar ik sluit mijn ogen ook niet voor die religieuzen die zich NIET tot fundamentalisme laten verleiden. hen op één hoop gooien is buiten niet correct, ook onverstandig vermits je zo alleen juist polarisatie in de hand werkt van de fundamentalisten.Het probleem is dat je je afwend van alle religieuze fanaten (uitgezonderd de islam) is dat ze u gerust laten of instorten. Dus kan ik daarmee leven, maar de Islam heeft als doel de totale wereldheerschappij, en dat maakt het zo een gevaarlijke godsdienst, veel gevaarlijker dan alle andere.
Waarom denk je zijn de grenzen van de Islam in bloed gedrenkt?
Ik vind trouwens je verwerping van religie extreem, het is bijna een fobie ;)
Mensen zullen altijd behoefte hebben aan mythologie, daar kunnen we niet omheen en zal je mee moeten leren leven hoor.
Anders wacht je een verzuurde tijd...

bruut geweld
3 september 2004, 19:16
Ik vind trouwens je verwerping van religie extreem, het is bijna een fobie ;)
..
ik heb dan ook op een streng katholiek jongenscollege bij de paterkes gezeten....
ge zou van minder !

C uit W
3 september 2004, 19:19
ik heb dan ook op een streng katholiek jongenscollege bij de paterkes gezeten....
ge zou van minder !Ik in een links atheneum.
ge zout voor minder ! :-)

JoeQpublic
3 september 2004, 19:32
de meeste slachtoffers (er zouden heel wat zijn) zijn gevallen nadat het dak instortte na een ontploffing...
'k zou er niet van verschieten dat de russen ZELF een deel van de wand hebben weggeblazen
nu wat de gebruikte tactiek ook zij, en hoewel ik de tsjetjenen blijf steunen in hun verzet, ben ik blij dat men HARD is opgetreden.anders waren ze er waarschijnlijk allemaal aangegaan, heb net beelden op tv gezien, ontploffing ziet eruit van binnen naar buiten, geruchten op russische sites dat terroristen de boel opgeblazen hebben. Smeerlapperij. Dodental gaat nog stijgen: iedereen in die gym is gewond of dood, anti-persoonsmijnen en andere explosieven boven hun hoofden gehangen. Voorstellingsvermogen is vergif...

maddox
4 september 2004, 05:20
laatste nieuwsberichten 200+ doden.

Nu, de hamvraag. Wiens schuld is het?
De terroristen? Of de Russische troepen?

Ik zeg, geen van beiden.

De Russische troepen waren bezig hun bevelen van hogerhand te volgen.De idioten van zelfmoordcommandos de hunne.

Wie wel de schuldigen zijn. De Russische "leidende" politici en de "Moslim" religieuze leiders.

Beide partijen hebben mensen opgeofferd om hun tragisch, overmatig, idialistische en totaal ziek zelfbeeld te bestendigen.

Anders gezegd, de winst is voor diegenen die het minst verloren hebben..... Poetin en medebandieten, of de Imans/ayathola's van de quasi zelfmoordzuchtigen.

De slachtoffers. De gegijzelden.
De gijselnemers geloven dat ze door deze actie in de hemel terechtkomen.(ik hoop , als er een opperwezen is, en bijgevolg een hemel, dat deze idioten de hel ontmoeten, en deze ver voorbij mijn fantasievolle gruwelijke fantasie gaat.)

Oftewel, alle niet religieuzen. Daar moet ik Marx en Engels gelijk in geven; RELIGIE IS GIF.

Kaal
4 september 2004, 09:15
geeft je een IDEE van wat een mens eerst allemaal moet hebben doorgemaakt om zoiets te kunnen doen.....
waarschijnlijk net hetzelfde als datgene dat zovelen nu zo schokkend vinden ????
Laat ons een beetje redelijk blijven, bruut. De aanslag van 9/11 heeft bewezen dat mensen helemaal geen leed moeten doorgemaakt hebben om tot gruwelijke, barbaarse acties over te gaan. Die Saudis die de Amerikaanse vliegtuigen gekaapt hebben hadden helemaal niet geleden.

Die Tsjetsjeniërs hebben 100x meer redennen om hun vijanden te haten, dat zeker. maar er is geen automatisch verband tussen leed en terrorisme. Is het niemand opgevallen dat zwart afrikaans terrorisme NIET bestaat dit terwijl zij objectief gezien toch meer redenen hebben om het Westen te haten dan de relatief veel rijkere mensen uit het Midden-Oosten?

Over dat aanslag nog een bedenking : de Oorlog in Tsjetsjenië blijft ook aanslepen omdat de Russische strijdkrachten corrupt, ongedisciplineerd en onefficient zijn. Guerillastrijders kopen hun wapens grotendeels bij Ruissiche officieren ! Dat is een factor die men gemakkelijk uit het oog verliest.

Rechtsliberaal
4 september 2004, 09:40
Ex-gijzelaar vertelt over haar drie dagen in de hel van Beslan
Bron: Nieuws.nl, 4 september 2004


BESLAN, 4 sept. (AP) - Terwijl hij het lijk van een kort daarvoor geëxecuteerde man omhooghield, waarschuwde de zwaarbewapende rebel op dreigende toon: "Als een van de kinderen ook maar een kik durft te geven, schieten we er nog een dood". Een getuigenis van een drie dagen durend verblijf in de hel van Beslan.

"We waren verstijfd van angst", zegt de 24-jarige Alla Gadijeva liggend op een stretcher buiten het ziekenhuis in Beslan. "Mensen bleven voortdurend bidden en zij die niet wisten hoe te bidden, leerden we het."

Alla werd woensdag met haar 7-jarige zoontje, haar moeder en zo'n twaalfhonderd anderen gegijzeld in school Nr.1 in Beslan, een voor die dag totaal onbekend provinciestadje in de Zuid-Russische deelrepubliek Noord-Ossetië. Een paar uur nadat ze levend heeft weten te ontsnappen, komt ze met haar verhaal. Ze vertelt hoe de gijzelnemers grijnsden als ze kinderen zagen flauwvallen als gevolg van honger, dorst en slaapgebrek. En hoe moeders hun kinderen opdroegen hun urine op te drinken om te zorgen dat ze in de bloedhete gymzaal, waar alle gijzelaars bijeengebracht waren, tenminste nog wat vocht binnenkregen. Ze vertelt dat de kinderen zo bang waren dat ze geen oog dicht deden, dat de gijzelnemers ijskoud dreigden de gijzelaars een voor een dood te schieten en dat de gymzaal zo vol zat dat ze nauwelijks konden bewegen.

Alla, haar moeder Irina en haar zoontje Zaoer stonden woensdag op het schoolplein voor de viering van de eerste schooldag toen zij het geluid van "knappende ballonnen" hoorden. Eerst dacht ze dat het geluid bij de festiviteiten hoorde. Maar al gauw werd duidelijk dat dat in het geheel niet het geval was.

Plotseling kwamen vijf rebellen met machinegeweren het plein op gerend. In de lucht schietend droegen ze alle aanwezigen op de school binnen te gaan, waarna ze hen de gymzaal in dreven. Vervolgens was de eerste zorg van de gijzelnemers de verzameling van alle mobiele telefoons. Terwijl ze de ingenomen telefoons op de grond kapotsloegen, waarschuwden ze dat als ze nog een mobiele telefoon zouden vinden, twintig mensen rond de bezitter ervan geëxecuteerd zouden worden, aldus Alla.

Op dag 1 van de gijzeling kregen de gijzelaars nog een beetje voedsel en water van de rebellen, maar de volgende dag kregen ze niets meer. Toen Alla de gijzelnemers vroeg om water voor haar moeder, lachten ze haar uit. "Mijn moeder was doodsbang en ik dacht dat ze een hartaanval zou krijgen. Toen ik mijn zoon en mijn moeder flauw zag vallen, zo moe en dorstig, dacht ik: 'laat ze er maar een eind aan maken"', vertelt Alla. "Toen ze de kinderen flauw zagen vallen, lachten ze alleen maar. Het kon ze allemaal niets schelen."

Alla's zoontje Zaoer raakte zo getraumatiseerd door het verblijf in de gymzaal dat hij elke keer als iemand hem aanraakte, rilde. De enige keer dat hij sliep was als hij flauwviel van uitputting en dorst. Op de vraag hoe Zaoer zich het gijzelingsdrama zou herinneren, antwoordde zijn moeder: "Hoe kan een mens dit ooit vergeten? Zou u het kunnen vergeten?"

Uiteindelijk deden de rebellen hun maskers af. De mannen hadden lange baarden, lang haar en spraken Russisch met een Tsjetsjeens accent. Meteen na de komst in de gymzaal hingen ze die vol met ogenschijnlijk handgemaakte explosieven, gevuld met schroeven en spijkers om zo veel mogelijk slachtoffers te maken. Ook de vloer stond vol met bommen. "Dit waren geen mensen", aldus Alla. "Ik kan niet begrijpen wat ze ons hebben aangedaan."

Vroeg in de middag op dag 3 van de gijzeling waren er ineens zware explosie in en rond de zaal te horen. Ook Alla zegt niet te weten wie daar verantwoordelijk voor was en wat er precies gebeurde. Na de explosies braken hevige vuurgevechten los en zag Alla voor het eerst enige emotie op de gezichten van haar gijzelnemers. "We schieten tot onze geweren ermee ophouden", zei een van hen tegen de mensen in de zaal. "En als ze ermee ophouden, blazen we het gebouw op."

Terwijl het vuurgevecht in hevigheid toenam, begonnen de rebellen gijzelaars de zaal uit te drijven richting de kelder van de school. Daarmee gaven zij andere gijzelaars de kans om te vluchten, die velen aangrepen. Ze braken ruiten en begonnen zo veel mogelijk kinderen naar buiten te duwen. Alla herinnert zich hoe ze haar moeder en zoon door een raam naar buiten hielp. Zelf lukte het haar niet buiten te geraken.

Een 6-jarig jongetje, die blijkbaar geen familie bij zich had, rende op Alla af. Ze pakte het haar onbekende kind op. Het klemde zich om haar heen, "alsof hij me nooit meer los zou laten". Vervolgens rende ze met het jongetje en een groep mensen naar een stel deuren in de gymzaal. Ze moest zich een weg banen langs de lichamen van gijzelaars die waren omgekomen in het kruisvuur tussen de rebellen en elitesoldaten die in steeds grotere getale rond de zaal opdoken.

Toen ze eindelijk de deuren had bereikt, kwamen soldaten haar tegemoet. "Eerst kon ik het niet geloven", zegt ze. "Ik dacht dat het Tsjetsjenen waren." Haar twijfels verdwenen toen een van de soldaten zei dat ze "thuis" was.

Hoewel Alla nog niet verenigd is met haar moeder en zoontje heeft ze al van functionarissen gehoord dat ze het er levend vanaf hebben gebracht. Voortdurend vragen ongeruste burgers haar of ze informatie heeft over andere gijzelaars. Een ongeveer 20-jarige man vraagt haar of ze meer weet over het lot van een vrouw die zich ook in de gymzaal moet hebben bevonden. Alla weet meer. "Die is dood", zegt ze. De man bijt op zijn onderlip en schudt zijn hoofd. Dan loopt hij verder.

_____


Meer weten over de wrede religie die islam heet? Klik dan op: www.faithfreedom.org (http://www.faithfreedom.org)

Raven
4 september 2004, 09:44
Ik dacht er zo eens over na en vroeg me toen af waarom de Russen die Tsjetjenen niet gewoon afstoten: het land is kleiner dan België qua oppervlak (20.000 km²) en er wonen maar 1 000 000 miljoen Tsjetjenen, naast 300 000 Russen. Die Russen kan men altijd verhuizen (hoewel dat wel veel tijd en moeite kost). Daarom denk ik dat er olie is, of dat er pijpleidingen doorlopen. Kan iemand mijn vermoedens bevestigen?Er zit olie in Tsjetenië, maar daar draait het niet alleen om.

Dit gaat om principe. Ooit was de Russische Federatie groots en machtig, daarna is het allemaal uit elkaar gevallen.

Als Tsjetenië nu nog zou afsplitsen, krijgen ze nog eens die klap in hun gezicht, en gaan nog andere grensgebieden voor hun onafhankelijkheid willen gaan.

Dit is een teken van Putin naar al die grensstaten: "Blijf in het gareel or face the consequences".

Een afstotingspolitiek is daarom ondenkbaar.

Rechtsliberaal
4 september 2004, 09:47
Dodental gijzeling loopt op tot 250
Bron: website De Telegraaf, 4 september 2004


MOSKOU - Het dodental van de gijzeling in een school in het Zuid-Russische Beslan is opgelopen tot 250. Dat heeft het crisiscentrum zaterdag bekendgemaakt.

Onder de doden zijn kinderen, hun ouders, leraren en militairen die deelnamen aan de bloedig verlopen bevrijdingsactie op vrijdag. Onder het puin van het verwoeste schoolgebouw liggen mogelijk nog meer lichamen van gijzelaars, zei een woordvoerder tegen het Russische persbureau Interfax.

Volgens de Russische politie in Noord-Ossetië zijn de meeste slachtoffers omgekomen door explosies en door vallend puin. Explosieven verpakt met bouten en spijkers ontploften temidden van de gegijzelden die in de sporthal van de school werden vastgehouden. De gijzelnemers hadden daar naar schatting duizend mensen bijeengedreven.

Functionarissen waarschuwen dat het dodental hoger kan uitvallen. Lichamen zouden nog onder het puin liggen terwijl onontplofte explosieven overal verspreid op het terrein liggen en de bergingswerkzaamheden bemoeilijken. In ziekenhuizen vechten artsen om het leven van naar schatting honderd zwaargewonde kinderen.

Tommy_
4 september 2004, 14:39
Het is een echte schande wat er daar heeft afgespeeld, en het zijn maar weer eens een bende arabieren bij. Wat zoeken die daar? En dan zeggen dat moslims niet gewelddadig zijn, tot nu toe de ergste aanslagen van de laatste 5 jaar zijn gepleegd door........rararara

bruut geweld
4 september 2004, 16:11
ira en tal van splintergroepjes , eta, timothy mcveigh ...
en ik vergeet er nog wel een paar..

Waren dat moslims/arabieren ?
weet dat het wel een tiental jaar geleden is, maar er waren toen ook "moslims".en toch geen terrorisme, alhoewel ze toen ook in de usa en europa leefden... naar het schijnt zijn die moslims er al van 622... en "arabieren" zelfs nog langer.

dus terrorisme = moslims is vrij idioot als bewering he
bovendien waren van de 50 of 30 ? commando's er blijkbaar 10 van arabische staten.
de andere 20 of 40 waren dus geen terroristen vermits geen arabier..

het zullen dan wel BLANKE moslims geweest zijn zker in uw logica ipv nationalisten ?
even op wijzen dat binnen het nationalistische/seperatistische terrorisme van de IRA ook zoiets als religie werd misbruikt? en dat was geen .... zelfs binnen die religie : protestants vs katholiek ... de oranjemars is vandaag nog vaak aanleiding tot ...

het valt weer op hoe graag men ook dit drama aangrijpt om politiek geinspireerde veralgemeningen te spuien... en dat is dus vrij verwerpelijk; én vrij onverstandig zoals reeds eerder aangehaald, we drijven er de gematigden en "gekleurden" er rechtstreeks mee in de handen van extremisten.
ja, net zoals ooit mensen die over "een samenlevingsprobleem" wilden praten zonder racist te zijn of wat dan ook, meteen het verwijt kregen : DUS gij haat marrokanen/turken etc;;; die zijn OOK richting een extreme en racistiche partij gedreven, alhoewel ze zelf geen racist zijn..

Dus veralgemeen /polariseer maar op zonder kaf van koren te willen zien en je eens goed te kunnen uitleven ! uiteindelijk draait zoiets voor onze samenleving nooit goed af... en dan kunt ge weer klagen (alhoewel ge een EVEN groot deel van het probleem zijt)

Tommy_
4 september 2004, 16:21
Ik spreek wel over de laatste 5 jaar. Er is met 1 godsdienst waarmee men over de wereld problemen heeft en dat zijn?...Trouwens men is nog niet zo zeker ervan dat het wel gaat om echte vrijheidstrijders. En ja die religie gaat de laatste jaren vaker om met terrorisme dus is het normaal dat men ze gaat veralgemenen, is dat noodzakelijk goed of slecht? Kan je nog niet zeggen. Feit is dat in de laatste decennia er geen westerlingen zo'n aanslagen hebben gedaan. De Islam is een gewelddadige godsdienst(met wat was mohammed begonnen voor zij geloof? Een oorlog) meer dan het Christendom, lees de boeken luister naar specialisten.

bruut geweld
4 september 2004, 16:31
Die Tsjetsjeniërs hebben 100x meer redennen om hun vijanden te haten, dat zeker. maar er is geen automatisch verband tussen leed en terrorisme. Is het niemand opgevallen dat zwart afrikaans terrorisme NIET bestaat dit terwijl zij objectief gezien toch meer redenen hebben om het Westen te haten dan de relatief veel rijkere mensen uit het Midden-Oosten?

.
centraal afrika haat evengoed het westen. president mogabe en de boerenbevolking vergeten ?
geen zwart terrorisme ? daar moet je enigzins een redelijke graad van organisatie voor hebben, en dat ontbreekt daar...
ze zijn te sterk verwikkeld in eigen twisten. als zwart afrika intern zou overeenkomen en de doorsnee zwarte zich zou realiseren wat zijn continent te lijden heeft gehad van het westen , zijn kolonisatie, zijn economische maatregelen etc en hoeveel van de westerse rijkdom afkomstig is van zijn continent in één of andere vorm....EN er een demagoog �* la OBL opstaat, dan zal er ook wel voldoende organisatie zijn om een terreurnetwerk te bekomen.
maar de grote doornen in hun oog zijn verwijderd, apartheid etc, er is nu zelfs een pro zwart aanwervingsbeleid in zuid afrika. maar in het midden oosten blijft één doorn ongehinderd met Usa steun zijn zin doen en land stelen. zeg niet dat dit meteen een einde zal maken aan terroristen, maar als die doorn al geknipt wordt in zijn annexatiedrift, zou het al een goed begin zijn. zker om de voedingsbodem geleidelijk aan weg te nemen.

terroristen moet je KEIHARD /BRUTAAL aanpakken, ze hebben de grens van de ratio immers overschreden.
de voedingsbodem (ongelijkheid in het optreden in het midden oosten, armoede, waternood, honger, imperialisme, landpikkerij) moet je eveneens durven aanpakken.

terrorisme is , hoe wansmakelijk soms ook, slechts een syndroom van de ziekte (en zoals al eerder gepost is dat niet tot op een religie/ras terug te brengen!), en die ziekte staat in de vorige zin beschreven.

we kunnen es in israel beginnen of waarom niet om bij de topic te blijven in tsjetjenie/rusland?

bruut geweld
4 september 2004, 16:49
Ik spreek wel over de laatste 5 jaar. Er is met 1 godsdienst waarmee men over de wereld problemen heeft en dat zijn?...Trouwens men is nog niet zo zeker ervan dat het wel gaat om echte vrijheidstrijders. En ja die religie gaat de laatste jaren vaker om met terrorisme dus is het normaal dat men ze gaat veralgemenen, is dat noodzakelijk goed of slecht? Kan je nog niet zeggen. Feit is dat in de laatste decennia er geen westerlingen zo'n aanslagen hebben gedaan. De Islam is een gewelddadige godsdienst(met wat was mohammed begonnen voor zij geloof? Een oorlog) meer dan het Christendom, lees de boeken luister naar specialisten.
aah zo , en de argumenten uit mijn vorige post natuurlijk maar uit de weg gaan..

nu is het plots de "laatste vijf jaar"...daarvoor was er immers GEEN islam he:lol:

ik lees redelijk wat boeken, niet zoveel ik wil, maar toch.
even citeren uit een ander "vredelievend" boek.... IS ook misbruikt door gekken om de meest afschuwelijke zaken mee goed te keuren...maar dat is wel al een tijdje geleden, dus dat telt niet mee he ....

Intolerance in the Bible

And Er, Judah's firstborn, was wicked in the sight of the LORD; and the LORD slew him.</span> -- Genesis 38:7 (../gen/38.html#7)","And the thing which he did displeased the LORD: wherefore he slew him also. -- Genesis 38:10 (../gen/38.html#10)",//Exodus"Thou shalt not suffer a witch to live.--Exodus 22:18 (../ex/22.html#18)","He that sacrificeth unto any god, save unto the LORD only, he shall be utterly destroyed.--Ex22.20: (../ex/22.html#20)","Ye shall keep the sabbath ... every one that defileth it shall surely be put to death.--Ex.31:14 (../ex/31.html#14)","And the LORD plagued the people, because they made the calf, which Aaron made.--Ex.32:35 (../ex/32.html#35)",//Leviticus"And Nadab and Abihu ... offered strange fire before the LORD, which he commanded them not. And there went out fire from the LORD, and devoured them, and they died before the LORD.--Lev.10:1-2 (../lev/10.html#1)","Thou shalt not lie with mankind, as with womankind: it is abomination. -- Leviticus 18:22 (../lev/18.html#22)","If a man also lie with mankind, as he lieth with a woman, both of them have committed an abomination: they shall surely be put to death; their blood shall be upon them.--Lev.20:13 (../lev/20.html#13)","A man also or woman that hath a familiar spirit, or that is a wizard, shall surely be put to death: they shall stone them with stones: their blood shall be upon them.--Lev.20:27 (../lev/20.html#27)","Bring forth him that hath cursed without the camp; and let all that heard him lay their hands upon his head, and let all the congregation stone him.--Lev.24:14 (../lev/24.html#14)","He that blasphemeth the name of the LORD, he shall surely be put to death, and all the congregation shall certainly stone him</i>.--Lev.24:16 (../lev/24.html#16)","And Moses spake to the children of Israel, that they should bring forth him that had cursed out of the camp, and stone him with stones. And the children of Israel did as the LORD commanded Moses.--Lev.24:23 (../lev/24.html#23)","And ye shall eat the flesh of your sons, and the flesh of your daughters shall ye eat.--Lev.26:29 (../lev/26.html#29)",//Numbers"And while the children of Israel were in the wilderness, they found a man that gathered sticks upon the sabbath day ... And the LORD said unto Moses, The man shall be surely put to death: all the congregation shall stone him with stones.--Num.15:32-36 (../num/15.html#32)","And there came out a fire from the LORD, and consumed the two hundred and fifty men that offered incense.--Num.16:35 (../num/16.html#35)",//Deuteronomy"If thy brother, the son of thy mother, or thy son, or thy daughter, or the wife of thy bosom, or thy friend, which is as thine own soul, entice thee secretly, saying, Let us go and serve other gods, which thou hast not known ... thou shalt surely kill him; thine hand shall be first upon him to put him to death, and afterwards the hand of all the people. And thou shalt stone him with stones, that he die.--Dt.13:6-10 (../dt/13.html#6)","And the man that ... will not hearken unto the priest ... that man shall die.--Dt.17:12 (../dt/17.html#12)","If I whet my glittering sword, and mine hand take hold on judgment; I will render vengeance to mine enemies, and will reward them that hate me. I will make mine arrows drunk with blood, and my sword shall devour flesh.--Dt.32:41-42 (../dt/32.html#41)",//Joshua"He that is taken with the accursed thing shall be burnt with fire, he and all that he hath.--Joshua 7:15 (../jos/7.html#15)",//1 Samuel"And he smote the men of Bethshemesh, because they had looked into the ark of the LORD, even he smote of the people fifty thousand and threescore and ten men: and the people lamented, because the LORD had smitten many of the people with a great slaughter.--1 Sam.6:19 (../1sam/6.html#19)",//2 Kings"If I be a man of God, let fire come down from heaven, and consume thee and thy fifty. And the fire of God came down from heaven, and consumed him and his fifty.--2 Kg.1:12 (../2kg/1.html#12)",//2 Chronicles"Whosoever would not seek the LORD God of Israel should be put to death, whether small or great, whether man or woman.--2 Chr.15:13 (../2chr/15.html#13)","Shouldest thou help the ungodly, and love them that hate the LORD? therefore is wrath upon thee from before the LORD.--2 Chr.19:2 (../2chr/19.html#2)","Behold, with a great plague will the LORD smite thy people, and thy children, and thy wives, and all thy goods. And thou shalt have great sickness by disease of thy bowels, until thy bowels fall out.--2 Chr.21:14 (../2chr/21.html#14-15)",//Isaiah"And I will feed them that oppress thee with their own flesh; and they shall be drunken with their own blood, as with sweet wine.--Is.49:26 (../is/49.html#26)",//Matthew"But he answered and said, It is not meet to take the children's bread, and to cast it to dogs.--Mt.15:26 (../mt/15.html#26)","Friend, how camest thou in hither not having a wedding garment? And he was speechless. Then said the king to the servants, Bind him hand and foot, and take him away, and cast him into outer darkness, there shall be weeping and gnashing of teeth.--Mt.22:12-13 (../mt/22.html#12)","Ye are the children of them which killed the prophets.--Mt.23:31 (../mt/23.html#31)","Ye serpents, ye generation of vipers, how can ye escape the damnation of hell?--Mt.23:33 (../mt/23.html#33)","Then answered all the people, and said, His blood be on us, and on our children.--Mt.27:25 (../mt/27.html#25)",//Mark"But Jesus said unto her, Let the children first be filled: for it is not meet to take the children's bread, and to cast it unto the dogs.--Mark 7:27 (../mk/7.html#27)","He that believeth not shall be damned.--Mark 16:16 (../mk/16.html#16)",//Luke"He that believeth not is condemned already, because he hath not believed in the name of the only begotten Son of God.--John 3:18 (../jn/3.html#18)","Fear him, which after he hath killed hath power to cast into hell.--Luke 12:5 (../lk/12.html#5)",//John"He that believeth not is condemned already, because he hath not believed in the name of the only begotten Son of God.--John 3:18 (../jn/3.html#18)","He that believeth not the Son shall not see life; but the wrath of God abideth on him.--John 3:36 (../jn/3.html#36)","If a man abide not in me, he is cast forth as a branch, and is withered; and men gather them, and cast them into the fire, and they are burned.--John 15:6 (../jn/15.html#6)",//Romans"He that doubteth is damned.... For whatever is not of faith is sin.--Rom.14:23 (../rom/14.html#23)",//2 Corinthians"Be ye not unequally yoked together with unbelievers .... Wherefore come out from among them, and be ye separate, saith the Lord.--2 Cor.6:14, 17 (../2cor/6.html#14)",//1 Thessalonians"The Jews: Who both killed the Lord Jesus, and their own prophets, and have persecuted us; and they please not God, and are contrary to all men.... The wrath is come upon them to the uttermost.--1 Th.2:14-16 (../1th/2.html#14)",//2 Thessalonians"The Lord Jesus ... In flaming fire taking vengeance on them that know not God ... Who shall be punished with everlasting destruction.--2 Th.1:7-9 (../2th/1.html#7)","Withdraw yourselves from every brother that walketh disorderly, and not after the tradition which he received of us.--2 Th.3:6 (../2th/3.html#6)","If any man obey not our word by this epistle, note that man, and have no company with him, that he may be ashamed.--2 Th.3:14 (../2th/3.html#14)",//Titus"A man that is an heretick after the first and second admonition reject; Knowing that he that is such is subverted, and sinneth, being condemned of himself.--Titus 3:10-11 (../tit/3.html#10)",//Hebrews"Take heed, brethren, lest there be in any of you an evil heart of unbelief.--Heb.3:12 (../heb/3.html#12)",//2 John"If there come any unto you, and bring not this doctrine, receive him not into your house, neither bid him God speed.--2 John 10 (../2jn/1.html#10)",//Revelation"I know the blasphemy of them which say they are Jews, and are not, but are the synagogue of Satan.--Rev.2:9 (../rev/2.html#9)","And whosoever was not found written in the book of life was cast into the lake of fire.--Rev.20:15 (../rev/20.html#15)","The fearful, and unbelieving ... shall have their part in the lake which burneth with fire and brimstone.--Rev.21:8 (../rev/21.html#8)");var x = Math.floor (Quotes.length * Math.random());document.write(Quotes[x]);// Stop hiding --> Then answered all the people, and said, His blood be on us, and on our children.--Mt.27:25 (http://www.skepticsannotatedbible.com/mt/27.html#25)
Genesis (http://www.skepticsannotatedbible.com/gen/index.html)




God likes Abel's dead animals better than Cain's fruits and vegetables. Why? Well, no reason is given, but it probably has something to do with the amount of pain, blood, and gore involved. 4:3-5 (http://www.skepticsannotatedbible.com/gen/4.html#3)

God gives Abraham and his descendants all of the land of Canaan "forever". This promise is still used to justify the the unending battles over the land in the Middle East. 13:14-15 (http://www.skepticsannotatedbible.com/gen/13.html#14), 17:8 (http://www.skepticsannotatedbible.com/gen/17.html#8)

An uncircumcised boy is to be abandoned by his parents and community. 17:14 (http://www.skepticsannotatedbible.com/gen/17.html#14)

Lot's nameless wife looks back, and God turns her into a pillar of salt. 19:26 (http://www.skepticsannotatedbible.com/gen/19.html#26)

Abraham makes his servant swear that he won't let Isaac marry a Canaanite. 24:3 (http://www.skepticsannotatedbible.com/gen/24.html#3)

Isaac tells Jacob not to marry a Canaanite. 28:1 (http://www.skepticsannotatedbible.com/gen/28.html#1)

Jacob's sons can't stand the idea of their sister marrying someone who is uncircumcised.34:20 (http://www.skepticsannotatedbible.com/gen/34.html#20)

"And Er, Judah's firstborn, was wicked in the sight of the Lord; and the Lord slew him." What did Er do to elicit God's wrath? The Bible doesn't say. Maybe he picked up some sticks on Saturday. 38:7 (http://www.skepticsannotatedbible.com/gen/38.html#7)

After God killed Er, Judah tells Onan to "go in unto they brother's wife." But "Onan knew that the seed should not be his; and ... when he went in unto his brother's wife ... he spilled it on the ground.... And the thing which he did displeased the Lord; wherefore he slew him also." This lovely Bible story is seldom read in Sunday School, but it is the basis of many Christian doctrines, including the condemnation of both masturbation and birth control. 38:8-10 (http://www.skepticsannotatedbible.com/gen/38.html#8) Exodus (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/index.html)



God decides to kill Moses because his son had not yet been circumcised. 4:24-26 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/4.html#24)

God will kill the Egyptian children to show that he puts "a difference between the Egyptians and Israel." 11:7 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/11.html#7)

After God has sufficiently hardened the Pharaoh's heart, he kills all the firstborn Egyptian children. When he was finished "there was not a house where there was not one dead." 12:29 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/12.html#29)

No stranger, foreigner, or uncircumcised person can eat the passover. 12:43, 45, 48 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/12.html#43)

Joshua, with God's approval, kills the Amalekites "with the edge of the sword." 17:13 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/17.html#13)

The Lord will have war with Amalek from generation to generation." 17:14 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/17.html#14)

God favors Israelites "above all people." 19:5 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/19.html#5)

The first commandment ("Thou shalt have no other gods before me.") condemns those who worship any other than the biblical god. 20:3 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/20.html#3)

"Thou shalt not suffer a witch to live." Thousands of innocent women have suffered excruciating deaths because of this verse. 22:18 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/22.html#18)

"He who sacrificeth unto any god, save unto the Lord only, he shall be utterly destroyed." If this commandment is obeyed, then the four billion people who do not believe in the biblical god must be killed. 22:20 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/22.html#20)

Don't even mention the names of the other gods. 23:13 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/23.html#13)

Do not allow others to worship a different god. Conquer them and destroy their religious property. 23:24 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/23.html#24)

God promises to "send his fear before the Israelites" and to kill everyone that they encounter when they enter the promised land. 23:27 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/23.html#27)

Stay away from those who worship a different god. 23:32 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/23.html#32)

Don't let any strangers attend your animal sacrifices. 29:33 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/29.html#33)

Whoever puts holy oil on a stranger shall be "cut off from his people." 30:33 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/30.html#33)

Those who break the Sabbath are to be executed. 31:14 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/31.html#14)

God orders the sons of Levi (Moses, Aaron, and the other members of their tribe that were "on the Lord's side") to kill "every man his neighbor.... And there fell of the people that day about 3000 men." 32:27-28 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/32.html#27)

God drives out the pagan tribes and commands the Israelites to destroy their altars and places of worship. 34:11-14 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/34.html#11)

God, "whose name is Jealous", will not tolerate the worship of any other god. 34:14 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/34.html#14)

Whoever works, or even kindles a fire, on the Sabbath "shall be put to death." 35:2-3 (http://www.skepticsannotatedbible.com/ex/35.html#2)

religie is makkelijk te misbruiken, binnenin door diegenen die terreur willen zaaien (ook meestal met politiek oogpunt eerder dan religieus) en buitenuit door diegenen die graag willen veralgemenen om haat, ongelijkheid tussen groepen, religies, en tuurlijk ook huidskleurtjes (nationaliteiten) aan te wakkeren en verder te polariseren.
vandaar dat iedereen maar beter zijn eigen god wordt....

fernand
4 september 2004, 17:01
ira en tal van splintergroepjes , eta, timothy mcveigh ...
en ik vergeet er nog wel een paar..

Waren dat moslims/arabieren ?
weet dat het wel een tiental jaar geleden is, maar er waren toen ook "moslims".en toch geen terrorisme, alhoewel ze toen ook in de usa en europa leefden... naar het schijnt zijn die moslims er al van 622... en "arabieren" zelfs nog langer.

dus terrorisme = moslims is vrij idioot als bewering he
bovendien waren van de 50 of 30 ? commando's er blijkbaar 10 van arabische staten.
de andere 20 of 40 waren dus geen terroristen vermits geen arabier..

het zullen dan wel BLANKE moslims geweest zijn zker in uw logica ipv nationalisten ?
even op wijzen dat binnen het nationalistische/seperatistische terrorisme van de IRA ook zoiets als religie werd misbruikt? en dat was geen .... zelfs binnen die religie : protestants vs katholiek ... de oranjemars is vandaag nog vaak aanleiding tot ...

het valt weer op hoe graag men ook dit drama aangrijpt om politiek geinspireerde veralgemeningen te spuien... en dat is dus vrij verwerpelijk; én vrij onverstandig zoals reeds eerder aangehaald, we drijven er de gematigden en "gekleurden" er rechtstreeks mee in de handen van extremisten.
ja, net zoals ooit mensen die over "een samenlevingsprobleem" wilden praten zonder racist te zijn of wat dan ook, meteen het verwijt kregen : DUS gij haat marrokanen/turken etc;;; die zijn OOK richting een extreme en racistiche partij gedreven, alhoewel ze zelf geen racist zijn..

Dus veralgemeen /polariseer maar op zonder kaf van koren te willen zien en je eens goed te kunnen uitleven ! uiteindelijk draait zoiets voor onze samenleving nooit goed af... en dan kunt ge weer klagen (alhoewel ge een EVEN groot deel van het probleem zijt)
Ik wil toch even opmerken dat Uw logica niet geheel opgaat.
De IRA heeft NOOIT buiten zijn grenzen geweest!

bruut geweld
4 september 2004, 17:17
NOOIT ?

wel maar een detail in de uiteenzetting...
maar london ligt niet echt in Ierland he...

Chipie
4 september 2004, 18:31
Wat een knoeiboel...

,,Hoe is het mogelijk dat het Russische leger enkele daders liet ontsnappen'', vraagt professor Luc De Vos van de militaire hogeschool zich af. ,,Het is een klassieke truc van gijzelnemers om zich te mengen onder hun gevangenen en zo mee naar buiten te lopen. Daarom moet je iedereen tegenhouden en controleren. Wat een knoeiboel hebben de Russen ervan gemaakt.'' ''

,,Het is echt niet professioneel om binnen te vallen tijdens een moment van chaos en verwarring. Op die manier vallen er doden en ontsnappen er daders. Een interventie mag je nooit improviseren. Je moet eerst de gijzelnemers psychologisch en fysiek uitputten door voortdurend te onderhandelen en hen uit hun slaap te houden. Op het moment dat de aandacht verslapt, moet je ingrijpen.''

,,Het is de tweede keer in twee jaar tijd dat een Russische gijzeling slecht afloopt. De Russen zouden op zo'n momenten hulp moeten vragen aan Duitsland of Engeland die dergelijke noodsituaties veel beter beheersen. Helaas is de Russische trots daarvoor te groot.''
(Bron: www.hetvolk.be/Nieuws (http://www.hetvolk.be/Nieuws)) Bruut geweld is meestal dom, zoals onze Prof. duidelijk verklaart, maar dat weten de meesten al...

http://www.aidainternational.nl/beeldende%20kunst/portret/lazarov/gallery/images/De%20Schreeuw_jpg.jpg

Waar gaat de wereld met bruut geweld naar toe?

Tommy_
4 september 2004, 18:45
Wel zo te zien denk je alles te weten, zeg me dan een aanslag dat gepleegd is geweest door een westerse terroristische organisatie die de omvang heeft als 11sept, nu in Rusland? Als je leest wat ik schrijf dan zie je dat ik al vanaf begin al over 5 jaar heb. En ik ken ook geen enkele christelijke terreurgroepering die zo'n aanslagen pleegt. En herlees eens de Koran indien je toch zoveel leest. En ga eens luisteren wat specialisten zeggen. Lees ook een de sharia en kijk eens of er iets gelijks is in de Bijbel. Zeg dan eens of het Christendom zo gewelddadig is.

nadine
4 september 2004, 18:53
Ik denk dat er hier iemand een probleem heeft met het joodse geloof en het jodendom in het algemeen. Deze gaat over moslimterroristen en op dezelfde site staat er veel meer over de islam dat uitlegt wat de problemen zijn met die godsdienst die tot vandaag tot de letter moet gevolgd worden.

http://www.skepticsannotatedbible.com/quran/index.html

http://www.skepticsannotatedbible.com/quran/inj/long.html
http://www.skepticsannotatedbible.com/quran/int/long.html
http://www.skepticsannotatedbible.com/quran/cruelty/long.html
http://www.skepticsannotatedbible.com/quran/abs/long.html
http://www.skepticsannotatedbible.com/quran/women/long.html
http://www.skepticsannotatedbible.com/quran/sex/long.html

Het laatste nieuws zegt dat zelfs jonge schoolmeisjes verkracht werden door dat bruut crapuul. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk want Mohamed deed toch hetzelfde met Aisha op haar 8 jaar.

TypO
4 september 2004, 19:04
Weeral eens moslim-varkens, met niet het minste respect voor een mensen-/kinderleven.
Klootzakken van het ergste soort.

Och ja... daarstraks mijnen tv bijna kapotgestampt...
Op het VRT journaal vond men het nodig om te zeggen dat we Tsjetsjeenen naar hier moeten halen!
Leuk... We weten alvast wat ons binnenkort te wachten staat, als ze 15% van de bevolking zullen uitmaken en Vlaamse steden als onafhanklijke moslim-staten zullen uitroepen...

Ik word stillaan echt bang.
*KNIP*

bruut geweld
4 september 2004, 19:09
Wel zo te zien denk je alles te weten, zeg me dan een aanslag dat gepleegd is geweest door een westerse terroristische organisatie die de omvang heeft als 11sept, nu in Rusland? Als je leest wat ik schrijf dan zie je dat ik al vanaf begin al over 5 jaar heb. En ik ken ook geen enkele christelijke terreurgroepering die zo'n aanslagen pleegt. En herlees eens de Koran indien je toch zoveel leest. En ga eens luisteren wat specialisten zeggen. Lees ook een de sharia en kijk eens of er iets gelijks is in de Bijbel. Zeg dan eens of het Christendom zo gewelddadig is.als je argument is dat moslims, arabieren = terrorisme , heb ik je dus aangetoond dat dit niet opgaat. dat je de termijn dan wil beperken tot vijf jaar , is wel vrij onzinnig vermits de islam, moslims en arabieren heel wat langer bestaan.

Je vindt vredevolle teksten in zowel het christenlijke, joodse en islamitische geloof en je vindt er ook haatdragende. het is wat zotten ermee selectief aanvangen dat problematisch is; en ook het christendom heeft zijn ding gedaan met ketters, inquisitie, heksen, brandstapels etc; maar dat valt niet binnen een tijdstermijn , natuurlijk

sommigen (steeds dezelden onder andere nicks)hebben zelfs geen religie nodig om anderen te viseren, kritiek op israel volstaat:lol:
ze moeten zich wel echt zorgen maken, om het telkens weer te proberen:twisted:

Tommy_
4 september 2004, 19:13
Nog eens de verwijzen van die 5 jaar was bedoeld om duidelijk te maken dat het vooral gaat om een explosie van moslimterrorisme. Er is geen enkel andere soort van terrorisme die nu zo'n opmars kent. En nog eens de Koran heeft meer haatdragende inhoud dan de Bijbel en is veel brutaler.

bruut geweld
4 september 2004, 19:18
wat binnen die termijn van vijf jaar betreft, heb je natuurlijk overschot van gelijk.
het is nu binnen de islam dat de zotten moeten gezocht worden. daar mag niemand de ogen voor sluiten en dat (het fundamentalisme) moet bestreden worden...en niet zachtjes...maar evenwel zonder veralgemeningen naar die hele gemeenschap toe, want dan ben je met iets anders bezig....heb ik reeds aangehaald.

PS : denk je dat er in de koran geen vredevolle zaken staan ? en in de bijbel alleen maar vredevolle ?dat laatste heb ik je reeds aangtoond dat het NIET zo is.

nadine
4 september 2004, 19:20
Het is toch niet toevallig dat het moslims zijn die scholen in gijzeling nemen; zo deden ook de palestijnen in Ma'alot en schoten daar voor hun plezier een 20-tal kinderen dood. Zonder dit te vergeten
http://www.guysen.com/photos/i90_hatouel.jpg (http://www.guysen.com/photos/i90_hatouel.jpg)
waar ook de zwangere moeder en haar 4 kinderen van dichtbij werden vermoord door moslims en weer eens palestijnen.

En dan dat alles gaan justifieren omdat sommige tchetchenen wat zever hebben meegemaakt met het russisch leger.

Het zal dus wel de fout van die kinderen zijn dat ze gedood werden, dat ze zich daar bevonden om door dat bruut crapuul verkracht te worden in de reinste Mohamed stijl.

bruut geweld
4 september 2004, 19:22
8) hehe, ze zijn weer flink in hun gat gebeten....

Ps : bij de volgende set nicks wat beter jullie best doen.:lol:

tja, zionisten toch he .. zelfs kinderlijkjes in tsjetjenie willen gebruiken voor hun doeleinden ....niet mooi hoor. je zou het zelfs "bruut" kunnen noemen:oops:

Tommy_
4 september 2004, 19:24
Wat je zei ivm de Bijbel is waar izoverre het oud testament, het nieuwe is echt vredevol daar mee vergeleken. De meeste echte Christenen vandaag die volgen die laatste. De moslims hebben enkel de koran met haar maatschappelijke regels. De Koran is in dat opzicht vollediger dan de Bijbel. Een veralgemeening is fout. In die zin dat je niet mag veralgemenen naar Westerse moslims en gematigde moslimlanden. Maar die zijn aan het minderen. Als men kijkt naar de regio indonesie, iran, sudan, jemen, dat is een ander verhaal.

nadine
4 september 2004, 19:27
Weeral eens moslim-varkens, met niet het minste respect voor een mensen-/kinderleven.
Klootzakken van het ergste soort.

Och ja... daarstraks mijnen tv bijna kapotgestampt...
Op het VRT journaal vond men het nodig om te zeggen dat we Tsjetsjeenen naar hier moeten halen!
Leuk... We weten alvast wat ons binnenkort te wachten staat, als ze 15% van de bevolking zullen uitmaken en Vlaamse steden als onafhanklijke moslim-staten zullen uitroepen...

Ik word stillaan echt bang.
Wanneer wordt er 's korte metten gemaakt met die bloeddorstige varkens? Nu we nog kunnen... Voor de jodenhaters op dit forum die bij een islamistische crapuleuse moordpartij op kinderen niets beter vinden dan de bijbel erbij betrekken kan men zien dat 1 lijst uit de koran al veel langer is

Cruelty in the Quran

2: The Cow

1. Don't bother to warn the disbelievers. Allah has blinded them. Theirs will be an awful doom. 6

2. Allah has sickened their hearts. A painful doom is theirs because they lie. 10

3. A fire has been prepared for the disbelievers, whose fuel is men and stones. 24

4. Disbelievers will be burned with fire. 39, 90

5. For disbelievers is a painful doom. 104

6. For unbelievers: ignominy in this world, an awful doom in the next. 114

7. Allah will leave the disbelievers alone for a while, but then he will compel them to the doom of Fire. 126

8. The doom of the disbelievers will not be lightened. 162

9. They will not emerge from the Fire. 167

10. Those who hide the Scripture will have their bellies eaten with fire. Theirs will be a painful doom. 174

11. How constant are they in their strife to reach the Fire! 175

12. Kill disbelievers wherever you find them. If they attack you, then kil them. Such is the reward of disbelievers. 191

13. War is ordained by Allah, and all Muslims must be willing to fight, whether they like it or not. 216

14. Those who die in their disbelief will burn forever in the Fire. 217

15. Disbelievers worship false gods. The will burn forever in the Fire. 257
3: The Family of 'Imran

16. Those who disbelieve the revelations of Allah, theirs will be a heavy doom. 4

17. Those who disbelieve will be fuel for the Fire. 10

18. Those who disbelieve shall be overcome and gathered unto Hell. 12

19. Those who disbelieve, promise them a painful doom. 21

20. Theirs will be a painful doom. 77

21. All non-Muslims will be rejected by Allah after they die. 85

22. Disbelievers will be cursed by Allah, angels, and men. They will have a painful doom. 87-88

23. Disbelievers will have a painful doom. And they will have no helpers. 91

24. Disbelievers will have their faces blackened on the last day. They will face an awful doom. 105-6

25. Those who disbelieve will be burnt in the Fire. 116

26. The Fire is prepared for disbelievers. 131

27. We shall cast terror into the hearts of those who disbelieve. Their habitation is the Fire 151

28. Theirs will be an awful doom. 176

29. Disbelievers do not harm Allah, but will have a painful doom. 177

30. Disbelievers will have a shamful doom. 178

31. Disbelievers will go to Hell. 196
4: The Women

32. Those who disobey Allah and his messenger will be burnt with fire and suffer a painful doom. 14

33. For the disbelievers, We have prepared a painful doom. 18

34. For disbelievers, We prepare a shameful doom. 37

35. Hell is sufficient for their burning. 55

36. Unbelievers will be tormented forever with fire. When their skin is burned off, a fresh skin will be provided. 56

37. Allah will bestow a vast reward on those who fight in religious wars. 74

38. Believers fight for Allah; disbelievers fight for the devil. So fight the minions of the devil. 76

39. Have no unbelieving friends. Kill the unbelievers wherever you find them. 89

40. If the unbelievers do not offer you peace, kill them wherever you find them. Against such you are given clear warrant. 91

41. Those who oppose the messenger and become unbelievers will go to hell. 115

42. Those who believe, then disbelieve, then believe and disbelieve again will never be forgiven by Allah. 137

43. For the hypocrites there will be a painful doom. 138

44. Allah will gather hypocrites and disbelievers into hell. 140

45. The hypocrites will be in the lowest part of hell and no one will help them there. 145

46. You must believe everything Allah and his messengers tell you. Those who don't are disbelievers and will face a painful doom. 150-151

47. For the wrongdoing Jews, Allah has prepared a painful doom. 160-1

48. God will guide disbelievers down a road that leads to everlasting hell. 168-169
5: The Table Spread

49. Those who deny Islam will be losers in the Hereafter. 5

50. Disbelievers are the rightful owners of Hell. 10

51. Those who make war with Allah and his messenger will be killed or crucified, or have their hands and feet on alternate sides cut off, or will be expelled out of the land. That is how they will be treated in this world, and in the next they will have an awful doom. 33

52. Disbelievers will have a painful doom. 36

53. Disbelievers will want to come out of the Fire, but will not. Their will be a lasting doom. 37

54. Cut off the hands of thieves. It is an exemplary punishment from Allah. 38

55. Allah makes some people sin. He will not cleanse their hearts. They will have ignominy in this world, and in the Hereafter an awful doom. 41

56. Life for life, eye for eye, nose for nose, ear for ear, and tooth for tooth. Non-muslims are wrong doers. 45

57. Christians will be burned in the Fire. 72

58. Christians are wrong about the Trinity. For that they will have a painful doom. 73

59. Disbelievers will be owners of hell-fire. 86
6: The Cattle

60. Many generations have been destroyed by Allah. 6

61. Allah will torment those how deny his revelations. 49

62. Those who disbelieve will be forced to drink boiling water, and will face a painful doom. 70

63. When nonbelievers die, the angels will deliver to them doom and degradation. 93

64. Allah allows some to disbelieve in the afterlife, and to take pleasure in their disbelief, so that he can torment them forever after they die. 113

65. Allah chooses to lead some astray, and he lays ignominy on those who disbelieve. 125

66. Allah will send everyone the Fire, except those he chooses to deliver. 128

67. Let the idolaters kill their children. It is Allah's will. 137
7: The Heights

68. How many a township have We destroyed! As a raid by night, or while they slept at noon, Our terror came unto them. 4-5

69. Disbelievers are the rightful owners of the Fire. 36

70. Entire nations have entered the Fire. Some get a double torment. 38

71. Disbelievers will be excluded from heaven. Theirs will be a bed of hell. 40-41

72. Those in the Fire will cry out to those in heaven, saying: "Pour water on us." But Allah has forbidden that to disbelievers. 50
8: Spoils of War

73. Allah will throw fear into the hearts of the disbelievers, and smite their necks and fingers. 12

74. Disbelievers will be tormented in the Fire. 14

75. When you fight with disbelievers, do not retreat. Those who do will go to hell. 15-16

76. Those that the Muslims killed were not really killed by them. It was Allah who did the killing. 17

77. Those who disbelieve will be gathered into hell. 36

78. The angels smite the face and backs of disbelievers, saying: "Taste the punishment of burning!" 50

79. The worst beasts in Allah's sight are the disbelievers. 55

80. Don't let the disbelievers think they can escape. They are your enemy and the enemy of Allah. 59-60
9: Repentance

81. Give tidings (O Muhammad) of a painful doom to those who disbelieve. 3

82. Slay the idolaters wherever you find them. 5

83. Don't let idolaters tend the sanctuaries. Their works are in vain and they will be burned in the Fire. 17

84.


of a painful doom to Christians and Jews. 34

85. Those who are tormented in the Fire will have their foreheads and backs branded. 35

86. If you refuse to fight, Allah will afflict you with a painful doom. 39

87. Disbelievers go to hell. 49

88. Those who vex the Prophet, for them there is a painful doom. 60

89. Those who oppose Allah and His messenger will burn in the fire of hell. 63

90. Allah promises hypocrites and disbelievers the fire of hell. Allah curses them. They will have a lasting torment. 68

91. Fight the disbelievers and hypocrites. Be harsh with them. They are all going to hell anyway. 73

92. Allah will afflict disbelievers with a painful doom in this world and the Hereafter. 74

93. For disbelievers there will be a painful doom. 90

94. Believers must fight for Allah. They must kill and be killed , and are bound to do so by the Torah, Gospel, and Quran. But Allah will reward them for it. 111

95. Don't pray for idolaters (not even for your family) after it is clear they are people of hell-fire. 113

96. Fight disbelievers who are near you, and let them see the harshness in you. 123
10: Jonah

97. Disbelievers will have a boiling drink and a painful doom. 4

98. Those who neglect Allah's revelations will make their home in the Fire. 7-8

99. Allah has destoyed entire generations. 13

100. Those who disbelieved will face a dreadful doom. 70

101. Allah drowned those who disbelieved his revelations. 73

102. Moses asked Allah to harden the hearts of the Egyptians so that they would not believe until they saw the painful doom. 88
11: Hud

103. Those in the Fire will suffer as long as the heavens and earth endure. 106-7

104. Allah will fill hell with humans and jinn. 119
13: The Thunder

105. Disbelievers are the rightful owners of the Fire 5

106. Those who do not answer Allah's call will go to hell. 18

107. Disbelievers will be tormented in this life, and suffer even more pain in the Hereafter. 33-34

108. The reward for disbelievers is the Fire. 35
14: Abraham

109. Woe unto the disbelievers. Theirs will be an awful doom. 2

110. Those who are in hell will be forced to drink festering water which they can hardly swallow. They will want to die, but they will not be able to. Theirs is a harsh doom. 16-17

111. Those in hell will be chained together. Their clothing will be made of pitch and fire will cover their faces. 49-50
16: The Bee

112. Disbelievers are evil and will dwell in hell forever. 27-29

113. Allah will add doom to doom for those who disbelieve. 88

114. Those who oppose Islam will face an awful doom. 94
17: The Children of Israel

115. Allah made hell to be a dungeon for disbelievers. 8

116. Allah has prepared a painful doom for those who disbelieve in the Hereafter. 10

117. Allah destroyed entire towns. 16

118. How many generations Allah has destroyed since Noah! 17

119. Allah intends to burn people in hell. 18

120. Allah will destroy every town before the Day of Resurrection. 58

121. Allah will send disbelievers astray. Then he'll burn them in hell, increasing the flames from time to time. 97-98
18: The Cave

122. Allah has prepared a Fire for the disbelievers. When they want a shower, Allah will give them a shower of molten lead to burn their faces. 29

123. Those who are condemned to the Fire know they will have no way to escape. 53

124. There is an appointed time in which the doomed will find no escape. 58

125. Allah has destroyed many towns. 59

126. On a certain day, Allah will present hell, in plain view, to the disbelievers. 100

127. Allah will welcome the disbelievers into hell. 102

128. Hell is the reward for disbelievers because they made a jest of Allah's revelations and messengers. 106
19: Mary

129. Allah will pluck out from every sect those who should burn in hell. 69-70

130. Allah will record what disbelievers say and then prolong their torment. 77-79

131. Allah has sent the devils on the disbelievers to confuse them. 83

132. Allah has destroyed many generations. 98
21: The Prophets

133. Allah destroyed entire towns, yet the people still disbelieved. 6

134. Disbelievers will not be able to put out the fire on their faces and backs. They will be stupefied and no one will help them. 39-40

135. Every person alive at the time of the flood was evil. So Allah drowned them all. 77

136. The disbelievers will stare in terror at what Allah has in store for them. 97-99
22: The Pilgrimage

137. When the doom of Allah comes, pregnant women will suffer miscarriages, and men will a ct like they are drunk. 1-2

138. The devil will guide some to the punishment of the Flame. 3-4

139. Those who turn from the way of Allah will face ignominy in this world and burning in the next. 9

140. Whoever thinks that Allah will not give Muhammad victory should go hang himself. 15

141. Disbelievers will wear garments of fire, boiling fluid will be poured on their heads, their bellies and skin will be melted, they will be tormented with iron hooks, and when they try to escape they will be driven back with the taunt: Taste the doom of burning. 19-22

142. Allah will provide the disbelievers with a painful doom. 25

143. How many towns Allah has destroyed! 45

144. Those who disregard Allah's revelations are the owners of the Fire. 51

145. Those who disbelieve Allah's revelations will have a shameful doom. 57

146. Those who disbelieve Allah's revelations will burn in the Fire. 72
23: The Believers

147. Allah told Noah not to bother pleading for the people he was about to drown. 27

148. Those who don't believe in the Hereafter will receive extreme punishment from Allah. 74-77

149. When fire burns their faces, they will be glum. 104
24: Light

150. Scourge adulterers and adulteresses with 100 stripes. Do not show them any pity. Have a party of believers watch the punishment. 2

151. Disbelievers will never escape the Fire that will be their home. 57
25: Criterion

152. Those who deny the coming of the Hour will be chained together and burned with fire. They will pray for their own destruction. 11-13

153. Allah will force the evil-doers to taste great torment. 19

154. It will be a hard day for disbelievers and wrong-doers. They will gnaw on their hands and wish they had chosen Islam. 26-27

155. Those who deny Muhammad's revelations will be destroyed. 36

156. Allah drowned everyone in the flood of Noah, and has prepared a painful doom for evil-doers. 37
26: The Poets

157. Allah destroyed the people in Lot's town with a dreadful rain. 172-3

158. Many will not believe until they see the painful doom. 201

159. Those who believe in another god are doomed. 213
27: The Ant

160. Allah leads those who do not believe in the Hereafter astray by making things work out OK in this life, so that he can torment them forever in the next. They will get the worst punishment and will be the greatest losers. 4-5

161. "Allah destroyed them and their people, every one." 51

162. Allah sent a dreadful rain on "those who stayed behind." 58

163. Whoever does something wrong will be thrown into the Fire. 90
28: The Story

164. Allah has completely destroyed many communities. 58

165. Allah will taunt Christians on the day of their doom, saying: Where are My partners whom ye imagined? 62-64

166. Allah caused the earth to swallow Korah. 79-81
29: The Spider

167. Those who disbelieve in the revelations of Allah have no hope of mercy. For such there is a painful doom. 23

168. The doom of hell will come upon disbelievers suddenly, when they least expect it. 53-55

169. The worst thing you can do is tell a lie about Allah. Hell is the home of disbelievers. 68
30: The Romans

170. Allah seals the heart of disbelievers. (And then he burns them in the Fire.) 59
31: Luqman

171. Those who mislead others from Allah's way and mock Islam will have a painful doom. 6-7

172. Allah will give disbelievers a little comfort for a little while, and then he'll torment them forever with a heavy doom. 23-24
32: The Prostration

173. Allah will fill hell with the jinn and mankind together. 13

174. Allah: Taste the doom of immortality because of what ye used to do. 14

175. Those who used to deny the Fire will be tormented in it forever. 20

176. The worst thing you can do is to deny the revelations of Allah. 22
33: The Clans

177. Allah cast panic into the hearts of the disbelievers. He killed some, and enslaved others. 25-26

178. Those who oppose Islam will be slain with a fierce slaughter. 60-61

179. Allah has cursed the disbelievers, and has prepared for them a flaming fire, wherein they will abide forever. 64-65

180. The disbelievers will be burned in the Fire with a double torment. 66-68
34: Saba

181. Those who challenge the revelations of Muhammad will have a painful doom. 5

182. Those who disbelieve in the Hereafter will be tormented. 8

183. But some of the jinn Allah burned with flaming Fire. 12

184. Those who strive against Allah's revelations will be brought to the doom. 38

185. Those who worshipped the jinn will taste the doom of the Fire. 41

186. Those who are cast into hell be terrified when they see that they have no escape. Then they will believe. But it will be too late. 51-52
35: The Angels

187. Those who disbelieve will have an awful doom. 7

188. Disbelievers will burn forever in the fire of hell. Allah will keep them alive so that he can torture them forever. When they repent and ask for mercy, he will ignore them. 36-7
36: Ya Sin

189. Allah has blinded the disbelievers so that they cannot see the truth. So it don't bother warning them. They will go to hell anyway. 8-10

190. Allah has destroyed many entire generations. 31

191. If Allah feels like it, he will drown everyone. 43

192. Allah will burn the disbelievers in hell. 63-4
37: Those Who Set the Ranks

193. Those who refuse to believe in Muhammad's revelations will face a painful doom. 31-38

194. Those in hell must eat from a tree with the heads of devils, and then drink boiling water. After that they return to hell. 62-68

195. Allah drowned everyone except Noah and his family in the flood. 82

196. Allah tells Abraham in a dream to sacrifice his son. (But is the son Ishmael or Isaac?) 102

197. Allah killed everyone in Sodom except for Lot and his family. 136

198. No one is against Allah, except those who burn in hell. 162-3
38: Sad

199. Allah has destroyed many generations. 3

200. Those who doubt will soon taste Allah's doom. 8

201. Those who deny the messengers deserve doom. 14

202. Those who wander from the way of Allah will have an awful doom. 26

203. Those who disbelieve will burn in the Fire. 27

204. David slashed their legs and necks (with Allah's approval). 33

205. The transgressors will roast in the Fire and be forced to drink boiling liquids followed by ice cold drinks. 55-9

206. Iblis asks Allah to let him hang around and mislead humans. Allah allows him to do so, and Iblis leads all humans to hell except for the single-minded slaves. Allah agrees, and plans to fill hell with Iblis and his followers. 79-85
39: The Troops

207. Tell the disbelievers to enjoy themselves now, because later they will be owners of the Fire. 8

208. The losers will be those who lose themselves and their families on the Day of Resurrection. They will be surrounded by fire. 15-16

209. No one will be able to help those that Allah torments in the Fire. 19

210. The worst thing you can do is tell a lie against Allah. The home of disbelievers is hell. 32

211. Those who lie about Allah will be sent to hell and will have their faces blackened. 60

212. Those who disbelieve will be driven into hell. 71-72
40: The Believer

213. Allah sent an awful punishment at the time of Noah. 5

214. Those who disbelieve are the owners of the Fire. 6

215. When the doom comes, the hearts of the doomed will choke in their throats, and no one will help them. 18

216. Those who ignore Allah's "clear proofs" will be seized and punished severely. 22

217. The prodigals will be owners of the Fire. 43

218. The doomed will be exposed to the Fire morning and evening. 46

219. Those in hell will beg to be relieved from the Fire's torment for just a day. But the prayer of a disbeliever is in vain. 49-50

220. Those who bicker about Allah's revelations are filled with pride. 56

221. Those who scorn Allah will go to hell. 60

222. Those who deny the revelations of Allah are perverted. 63

223. Those who deny the Scripture and Allah's messengers will be dragged through boiling water and thrust into the Fire. 70-72

224. Allah will taunt the Christians in hell, saying: Where are all my parnters that you used to believe in? 73

225. Thus does Allah send astray the disbelievers (in his guidance). 74

226. Those who scorn will go to hell. 76

227. When they see Allah's doom they will believe in Allah. But their faith will not save them. The disbelievers will be ruined. 84-85
41: Fusilat

228. Allah will make life miserable for those who deny his revelations and then he will torment them forever in the Hereafter. And they will not be helped. 15-16

229. The enemies of Allah will be gathered into the Fire where their skin, ears, and eyes will testify against them. 19-20

230. Allah will make those who disbelieve taste an awful doom. Their immortal home will be the Fire, since they denied Allah's revelations. 27-28

231. Those who disbelieve will taste hard punishment. 50
42: Counsel

232. While some lounge in the Garden, others will roast in the Flame. 7

233. Those who argue about Allah will have his wrath upon them. Theirs will be an awful doom. 16

234. For wrong-doers there is a painful doom. 21

235. Allah sometimes kills people for misbehaving. 34

236. Allah sends some people astray and then punishes them for it by burning them in the Fire. 44-46
43: Ornaments of Gold

237. When the Egyptians angered Allah, he drowned them all. 55

238. Those who argue and do wrong will have a painful doom that will come upon them suddenly. 65-66

239. The guilty are tormented forever in hell. Allah will not relax their punishment. 74-75
44: Smoke

240. Those in torment will claim to believe and ask Allah for relief. But he will refuse since they will return to their disbelief. 11-16

241. Those in hell must eat from a tree like molten brass that burns their bellies. Then boiling water will be poured on their heads. 43-48
45: Crouching

242. Those who hear and reject Allah's revelations are sinful liars. Give them tidings of a painful doom. 7-8

243. Those who joke about Allah's revelations will go to hell. Theirs will be an awful doom. 9-10

244. Those who disbelieve in Allah's revelations will have a painful doom of wrath. 11
46: The Wind-Curved Sandals

245. Disbelievers will be rewarded with the ignominious doom of the Fire. 20

246. The guilty will face a wind with a painful torment. 25

247. Allah has destroyed entire towns. 27

248. Allah will taunt the disbelievers that he torments in the fire, saying: "Taste the doom for that ye disbelieved." 34
47: Muhammad

249. Smite the necks of the disbelievers whenever you fight against them. Those who die fighting for Allah will be rewarded. 4

250. Allah will damn the disbelievers and make all their actions fruitless. 8-9

251. Disbelievers may eat and be happy now, but the Fire will be their final home. 12

252. Those in the Garden will drink delicious wine, while those in the Fire will drink boiling water that will tear apart their intestines. 15

253. Allah curses people by making them deaf and blind. 23

254. Angels will gather them together and smite their faces and backs. 27
48: Victory

255. Those who think an evil thought concerning Allah will be cursed and sent to hell by him. 6

256. Allah has prepared a flame for the disbelievers. 13

257. If you refuse to fight for Allah, he will punish you with a painful doom. 16-17

258. But if you're willing to fight for Allah, he will provide you with lots of booty. 19-20

259. Allah punished those who disbelieved with a painful punishment. 25

260. Those with Muhammad are ruthless toward disbelievers and merciful toward themselves. 29
50: Oaf

261. Allah has destroyed many entire generations. 36
51: The Winnowing Winds

262. Accursed are the conjecturers who ask: When is the Day of Judgment? It is the day they will be tormented by the Fire. 10-14
52: The Mount

263. Those who deny the existence of hell will be thrust into its Fire. 11-16
54: The Moon

264. Allah sent a storm of stones on Lot's folk, killing all but Lot's family. 34

265. The suffering in hell will be more wretched and bitter than anything experienced on earth. 46-48

266. Allah destroyed many people, but does anyone remember anymore? 51
55: The Beneficent

267. The guilty deny hell. But after they die they go circling between it and fierce, boiling water. 43-44
56: The Event

268. But those on his left hand will face scorching wind, scalding water, and black smoke. 42-43

269. Those who deny Allah and the Hereafter will eat from the Zaqqum tree and drink boiling water. 51-54

270. Allah will welcome the rejecters and erring with boiling water and a roasting in the hell fire. 92-94
57: Iron

271. The home of disbelievers is the Fire, a hapless journey's end. 15

272. Those who disbelieve and deny Allah's revelations are the owners of the fire. 19
58: She That Disputeth

273. For disbelievers is a painful doom. 4

274. Don't make friends with Allah's enemies. For those who do so, Allah has prepared a dreadful doom. 14-15

275. Those who turn others away from the way of Allah will have a shameful doom. They are rightful owners of the Fire. 16-17
59: Exile

276. Allah cast fear into the hearts of the disbelieving People of the Scripture. Their home in the Hereafter will be the Fire. 2-3

277. The disbelievers fear the believers more than Allah. 13

278. The devil and disbelievers will be in the Fire. 16-17
61: The Ranks

279. Allah loves those who fight for him. 4
64: Mutual Disillusion

280. Those who disbelieve will have a painful doom. 5

281. Those who disbelieve are the owners of the Fire. 10
66: Banning

282. The fuel of the Fire is men and stones. 6

283. Be stern with disbelievers. They are going to Hell anyway. 9
67: The Sovereignty

284. Allah has prepared for the devils a doom of flame. 5

285. Disbelievers will go to hell where they will hear its roaring and boiling. 6-7

286. Who will protect the disbelievers from a painful doom? (Nobody) 28
69: The Reality

287. Those who do not believe in Allah will be chained up and cast into hell-fire where they will eat filth. 30-35
71: Noah

288. Those that Allah drowned in Noah's flood were then tortured forever in the Fire. 25

289. Noah asked Allah to drown all the disbelievers. 26
72: The Jinn

290. The fires of hell will be fueled with the bodies of idolators and unbelievers. They will experience an ever-greater torment. 15-17

291. Those who disobey Allah and his messenger will dwell forever in the fire of hell. 23
73: The Enshrouded One

292. The fires of hell will be fueled with the bodies of idolators and unbelievers. They will experience an ever-greater torment. 15-17

293. Those who disobey Allah and his messenger will dwell forever in the fire of hell. 23
74: The Cloaked One

294. The last day will be a day of anguish for disbelievers. 9-10

295. Those who are stubborn to Allah's revelations will face a fearful doom. 16-17

296. The fire of hell shrivels humans and spares nothing. 27-29

297. Allah has appointed angels to tend the Fire and has prepared stumbling blocks for those who disbelieve. He sends some people (whoever he wants) astray. 31
76: "Time" or "Man"

298. Allah has prepared chains, manacles, and a raging fire for the disbelievers. 4

299. Allah has prepared a painful doom for evil-doers. 31
77: The Emissaries

300. Allah destroyed "the former folk." 16

301. Woe unto the repudiators on that day! 19, 24, 28, 34, 40, 45, 49
79: "Those Who Drag Forth"

302. Those who rebel will go to hell. 37-39
82: The Cleaving

303. The wicked will burn in hell forever. 82
83: The Defrauding

304. Those who reject Allah's revelations will burn in hell. 10-17

305. The disbelievers used to laugh at the believers. But the final laugh will be on them. 29-36
84: The Sundering

306. Some folks will be thrown into a scorching fire. 11-12

307. Disbelievers will be given a painful doom. 22-24
85: The Mansions of the Stars

308. Those who persecute Muslims, without repenting, will burn in hell. 10
87: The Most High

309. Those who are flung into the great Fire will neither live nor die. 12-13
88: The Overwhelming

310. On that day many will be sad and weary. Scorched by the fire, drinking boiling water, with only bitter thorn-fruit to eat. 2-7

311. Allah will punish disbelievers with the direst punishment. 23-24
89: The Dawn

312. Allah poured on them the disaster of His punishment. 13
90: The City

313. Those who disbelieve Allah's revelations will have the Fire placed over them like an awning. 19-20
92: The Night

314. Those who deny Allah's revelations must endure the flaming fire. 14-16
96: The Clot

315. Allah will grab those who deny His guidance by the forelock and call the guards of hell. 13-18
98: The Clear Proof

316. Those who disbelieve will abide in the fire of hell. They are the worst of created beings. 6
104: The Traducer

317. Some rich folks will be flung into the Consuming One, the fire of Allah. 4-6
111: Palm Fibre

318. Abu Lahab will die and be plunged in flaming Fire. His wife will have on her neck a halter of palm fiber. 1-5

bruut geweld
4 september 2004, 19:30
geef je gelijk voor wat betreft het nieuwe testament, maar daar valt ook nog wel één en het ander haatdragends in te vinden, maar veel mindere mate.

De landen die je daar opsomt zijn idd probleemlanden waar fundamentalisten een niet te onderschatten factor zijn . vergeet ook saudi arabie niet !
Naiviteit is hier zker niet op zijn plaats, zoals ik reeds zei, eens die stap tot extremisme is gezet , valt de ratio vaak weg.

nadine
4 september 2004, 19:31
Wat de arabieren er zelf over schrijven. Dat bepaalde idioten eens stoppen om dergelijke crapuleus geweld goed te praten. Zelfs de overgrote meerderheid van de Tchetchenen veroordeeilde de gijzeling in de school. Begrijp niet waarom met hier bruter geweldig moet zijn dan deze die er bij betrokken zijn? Tenzij???????

September 4, 2004, 12:37 PM EDT
...

"Our terrorist sons are an end-product of our corrupted culture,"
Abdulrahman al-Rashed, general manager of Al-Arabiya television, wrote in
his daily column published in the Asharq Al-Awsat newspaper. It ran under
the headline, "The Painful Truth: All the World Terrorists are Muslims!"

Al-Rashed ran through a list of recent attacks by Islamic extremist
groups -- in Russia, Iraq, Sudan, Saudi Arabia and Yemen -- many of which
are influenced by the ideology of Osama bin Laden, the Saudi-born leader of
the al-Qaida terror network.

"Most perpetrators of suicide operations in buses, schools and residential
buildings around the world for the past 10 years have been Muslims," he
wrote. Muslims will be unable to cleanse their image unless "we admit the
scandalous facts," rather than offer condemnations or justifications.

"The picture is humiliating, painful and harsh for all of us."

Tommy_
4 september 2004, 19:34
Ik denk toch dat we op vele dingen hetzelfde denken op dit vlak gewoon met een ander invalshoek

bruut geweld
4 september 2004, 19:34
yep, mijn bekende fan is weer erg op de teentjes getrapt.:lol:


ACHTUNG....

ob sturm oder schnee
ob die sohne uns lacht.
der tag gluhend heiss
oder eiskalt die nacht..

ben me al een het voorbereiden....;-) waar heb ik mijne luger weer gelaten...

bruut geweld
4 september 2004, 19:38
Ik denk toch dat we op vele dingen hetzelfde denken op dit vlak gewoon met een ander invalshoek



yep, vaak is het gewoon een foute communicatie of invalshoek, zoals jezelf zegt.
anderen pogen je dan vaak in één of andere hoek te drummen omdat zij wel Zwart/wit denken .

en dan krijg je soms hilarische situaties, zoals er zich nu ééntje afspeelt.

8)

gek genoeg
4 september 2004, 21:43
Het is al de tweede keer dat de Tsjetjsenen een school gijzelen. De eerste keer kwam dit amper in het nieuws, en Eltsin gaf toe aan de eisen van de bandieten. Zes weken later gijzelden ze het ziekenhuis van buddyenovsk... En dat gebeurde in een periode dat Tsjetsjenië na de akkoorden van Chasavyurt quasi onafhankelijk was.
Het relaas van na de onafhankelijkheid, met de verkiezing van Maschadov tot president:

Ter gelegenheid van de presidentsverkiezingen in maart 1997 gaf de Russische regering massale steun aan de Tsjetsjeense deelrepubliek, de centen verdwenen… Eltsin had de doodstraf afgeschaft, maar vanaf september 1997 werden de sharia-doodvonnissen voltrokken. Ontvoeringen en slavernij waren een belangrijke bron van inkomsten voor de Tsjetsjeense bandieten. In augustus kwamen de terroristische activiteiten buiten Tsjetsjenië pas goed op gang, de aanval door mujahiddeen in Dagestan, en het opblazen van woonblokken op 11 september 1999 (!), waarvan wel degelijk is aangetoond dat moslimterroristen de daders zijn. De Sharia werd naar willekeur toegepast, clanhoofden rekenden onderling af onder het mom van islamitische rechtspraak.
Dagelijks werden kinderen en volwassenen ontvoerd in Zuid-Rusland, en op vreselijke wijze gefolterd. (vb overgoten met gesmolten plastiek). Tsjetsjenië was in die tijd quasi onafhankelijk, het was zelfs het enige gebied van Rusland waar de doodstraf werd voltrokken, maar dan wel volgens de sharia.
Dit kende pas een einde toen Putin eerste minister werd, en het Russisch leger opnieuw naar Tsjetsjenië stuurde. Russische troepen bevrijden mensen die al 4 jaar in een donker hok zaten... In de Pankisivallei, een Tsjetsjeense gebied in Georgie werd een man ontdekt die al 20 jaar als slaaf werkte, hij was nog ontvoerd ten tijde van de USSR. Hij wist niet dat de USSR niet meer bestond.
Dit zijn allemaal zaken die niet of amper in de westerse pers worden vermeld, tegengehouden door onze censors! Persvrijheid? vergeet het. Als de belangen van de financiers uit de kringen van Rotschild op het spel staan is er geen persvrijheid.

gek genoeg
4 september 2004, 21:53
Er zit olie in Tsjetenië, maar daar draait het niet alleen om.

Dit gaat om principe. Ooit was de Russische Federatie groots en machtig, daarna is het allemaal uit elkaar gevallen.

Als Tsjetenië nu nog zou afsplitsen, krijgen ze nog eens die klap in hun gezicht, en gaan nog andere grensgebieden voor hun onafhankelijkheid willen gaan.

Dit is een teken van Putin naar al die grensstaten: "Blijf in het gareel or face the consequences".

Een afstotingspolitiek is daarom ondenkbaar.

ge weet er niks van af. teveel naar Freddy De Pauw geluisterd. er zit heel weinig olie in Tsjetjsenië, maar olie heeft er wel mee te maken.
De terroristen rond Bassaev en Maschadov werden (net zoals de Albanese terroristen in Kosovo) gesteund door de financiële lobby rond Rotschild, die al sinds haar ontwikkeling begin 19de eeuw interesse heeft voor de rijkdommen van de kaukasus en de zwarte zee (vb het engagement in de krim-oorlog)
Bedoeling was van door de Tsjetsjeense revolutie een domino-effect te creëren, waardoor er in de Caucasus allemaal zwakke, corrupte en gemakkelijk te maipuleren staatjes zouden komen.

driewerf
4 september 2004, 23:54
Ik wil toch even opmerken dat Uw logica niet geheel opgaat.
De IRA heeft NOOIT buiten zijn grenzen geweest! tuttuut, aanslagen op berlijnse discotheken, waar Britse soldaten kwamen .

driewerf
4 september 2004, 23:59
Het is toch niet toevallig dat het moslims zijn die scholen in gijzeling nemen; zo deden ook de palestijnen in Ma'alot en schoten daar voor hun plezier een 20-tal kinderen dood. Zonder dit te vergeten
http://www.guysen.com/photos/i90_hatouel.jpg (http://www.guysen.com/photos/i90_hatouel.jpg)
waar ook de zwangere moeder en haar 4 kinderen van dichtbij werden vermoord door moslims en weer eens palestijnen.

En dan dat alles gaan justifieren omdat sommige tchetchenen wat zever hebben meegemaakt met het russisch leger.

Het zal dus wel de fout van die kinderen zijn dat ze gedood werden, dat ze zich daar bevonden om door dat bruut crapuul verkracht te worden in de reinste Mohamed stijl. gewoon een kwestie van een goede kosten-baten analyse te maken. Daar hoef je geen moslim voor te zijn, alleen een goede boekhouder

Funghus
5 september 2004, 00:19
Er zit olie in Tsjetenië, maar daar draait het niet alleen om.

Dit gaat om principe. Ooit was de Russische Federatie groots en machtig, daarna is het allemaal uit elkaar gevallen.

Als Tsjetenië nu nog zou afsplitsen, krijgen ze nog eens die klap in hun gezicht, en gaan nog andere grensgebieden voor hun onafhankelijkheid willen gaan.

Dit is een teken van Putin naar al die grensstaten: "Blijf in het gareel or face the consequences".

Een afstotingspolitiek is daarom ondenkbaar.
Het gaat toch wel om olie denk ik. Het heeft geen zin een zootje armoezaaiers binnen je grenzen te houden als ze zoveel kosten.

De machtsstrijd is tussen de Tsjetsjeense milities met geheime steun van de VS en Rusland. De radicalisering bij de Tsjetsjenen is waarschijnlijk gekomen door de infiltratie van die milities door mensen van elders (met CIA boeken met fundamentalistische teksten om de krijgers een beetje af te stompen). Denk ook aan wat er in Afghanistan zoal gebeurde tijdens de jaren '80. Zelfde taktiek, maar nu alsmaar dichter bij Moskou. Rusland en China zijn bijna volledig omsingeld door VS basissen. De staten van Centraal-Azië hebben een alsmaar grotere invloed van Amerika. Er zijn in de laatste tien jaar veel basissen opgericht. Het gaat om olie -en gaspijpleidingen en ook om drugs.

Ke Nan
5 september 2004, 00:28
Het gaat toch wel om olie denk ik. Het heeft geen zin een zootje armoezaaiers binnen je grenzen te houden als ze zoveel kosten.

De machtsstrijd is tussen de Tsjetsjeense milities met geheime steun van de VS en Rusland. De radicalisering bij de Tsjetsjenen is waarschijnlijk gekomen door de infiltratie van die milities door mensen van elders (met CIA boeken met fundamentalistische teksten om de krijgers een beetje af te stompen). Denk ook aan wat er in Afghanistan zoal gebeurde tijdens de jaren '80. Zelfde taktiek, maar nu alsmaar dichter bij Moskou. Rusland en China zijn bijna volledig omsingeld door VS basissen. De staten van Centraal-Azië hebben een alsmaar grotere invloed van Amerika. Er zijn in de laatste tien jaar veel basissen opgericht. Het gaat om olie -en gaspijpleidingen en ook om drugs.
Inderdaad. Dat die sufkes hier op het forum het nog altijd niet door hebben snap ik dus niet(of misschien ook wel nl. een gebrek aan inzicht). Iemand die iets of wat kaas heeft gegeten van strategische positionering ziet dat in een oogopslag. Voeg daar een beetje gedragspsychologie van de mens in kudde aan toe en ge krijgt zicht op the whole picture.
En ze laten ze zich allemaal blaaskes wijs maken door de Islam. Zowel de Jihadstrijders als de Kruisvaarders. Met die laatste twee bedoel ik dan het klootjesvolk.

nadine
5 september 2004, 02:50
yep, mijn bekende fan is weer erg op de teentjes getrapt.:lol:


ACHTUNG....

ob sturm oder schnee
ob die sohne uns lacht.
der tag gluhend heiss
oder eiskalt die nacht..

ben me al een het voorbereiden....;-) waar heb ik mijne luger weer gelaten... Als je mij soms bedoelt dan ben je ernaast. Ben nu wat actief sinds ik die crapuleuse actie volg die jij zit de verschonen. Zo een stom geweld heb ik nog nooit gezien. Aangezien je die moorden wel schijnt te verontschuldigen denk ik dat jij geen kinderen hebt. En het zou maar best zo zijn dat zoiets als jij zich niet voortplant.

Chipie
5 september 2004, 07:28
Als je mij soms bedoelt dan ben je ernaast. Ben nu wat actief sinds ik die crapuleuse actie volg die jij zit de verschonen. Zo een stom geweld heb ik nog nooit gezien. Aangezien je die moorden wel schijnt te verontschuldigen denk ik dat jij geen kinderen hebt. En het zou maar best zo zijn dat zoiets als jij zich niet voortplant.http://home.tiscali.be/martin.acke12/buurtactiviteiten/blende2.jpg

U slaat hier wel nagels met koppen, me dunkt!

http://www.olympiastaete.nl/dobermann/04pm/verz002.jpg


Sommigen zouden wel eens dringend hun nagels moeten
laten knippen of aan de
http://www.bumpabouncer.be/foto/animatie/Schandpaal.jpg
worden genageld...


We zijn als gemeenschap veel te tolerant geweest tegen het misbruik dat de Palestijnen van hun kinderen hebben gemaakt (zonder me te willen uitspreken over het gelijk of ongelijk van de Joden of Palestijnen)...


Bruut geweld moet zoveel mogelijk verbannen worden...
Altijd en overal!

fernand
5 september 2004, 08:13
NOOIT ?

wel maar een detail in de uiteenzetting...
maar london ligt niet echt in Ierland he...
Neen, maar Londen was toch de bezetter!
Dus nog steeds NOOIT, buiten hun confliktgebied. Ze hebben er NOOIT anderen bij betrokken.
De Britten zijn er zelf ingesprongen, dus zij waren degenen die eens een beetje BUITEN hun gebied zijn gegaan! Logisch toch dat de IRA dan, ook daar gaat terugslaan?!

nadine
5 september 2004, 09:00
*KNIP* na klacht over persoonlijke aanval.



Geachte,



gelieve u op dit forum te beperken tot inhoudelijke discussie over opinies en hierbij uw persoonlijke desappreciatie van andere posters achterwege te laten en eventueel per PB te ventileren.

Tot hietoe slaagde u erin om op het randje van het toelaatbare te balanceren, maar in deze post ging u duidelijk over de schreef.





Peter Johan

bruut geweld
5 september 2004, 13:40
Neen, maar Londen was toch de bezetter!
Dus nog steeds NOOIT, buiten hun confliktgebied. Ze hebben er NOOIT anderen bij betrokken.
De Britten zijn er zelf ingesprongen, dus zij waren degenen die eens een beetje BUITEN hun gebied zijn gegaan! Logisch toch dat de IRA dan, ook daar gaat terugslaan?!tja, zo kan je het ook bekijken. alhoewel er ook berlijn was, maar het meeste gebeurde idd in hun gebied ja.
nooit anderen bij betrokken...wel er is natuurlijk nog de Ierse gemeenschap in de USA, aanslagen zijn daarbij mijn weten niet gebeurd, maar uiteraard kwamen er wel fondsen daar vandaan
tja, een volk dat voor zijn onafhankelijkheid strijdt, en bereid is tot het uiterste te gaan en de bezetter evenzeer te laten afzien als hetgeen dat deze aanricht in het bezet gebied, zal uiteindelijk wel overwinnen.
net zoals de isrealis al iets meer dan 400 palestijnse kinderen dit jaar hebben afgemaakt waarvan sommigen net zoals in beslan in de rug geschoten...meerdere keren
maar als je land wil stelen omdat je toch uitverkoren bent, moet je natuurlijk ver willen gaan ... zelfs op fora;-)

vrijheid van meningsuiting blijft voor hen een probleem...en nochtans is er reeds de bevoorrechting in de negationismewet, want enkel die genocide is blijkbaar gebeurd, de rest zou je kunnen betwijfelen. er is nochtans een partij die die wet wil afzwakken of zelfs opheffen... , misschien volgende keer ?

thx voor de "lofbetuigingen"....is weer wat anders dan bedreigingen.
'k wordt er zowaar ontroerd van:lol:
wat ben ik toch populair bij mijn zionistische fundivrienden. we kunnen ooit eens samenBBQ'en;-) ...

nadine
5 september 2004, 15:25
Degene die de kindermoorden tracht te verschonen en te verontschuldigen in naam van zijn eigen frustraties kan hier zijn denkmeesters wel terugvinden.
http://jihadwatch.org/
Trouwens zeer interessante site voor allen, zie hier maar
http://www.jihadwatch.org/archives/003085.php
British Cleric supports targeting children

You're upset about the Chechen massacre, I'm upset about the Chechen massacre, but Omar Bakri (http://www.jihadwatch.org/archives/003065.php)... well, it's fine by him. As long as the killings were "accidental," he'd even support such actions in British schools.

From The Telegraph (http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2004/09/05/wosse705.xml), with thanks to Miss Moneypenney:
An extremist Islamic cleric based in Britain said yesterday that he would support hostage-taking at British schools if carried out by terrorists with a just cause. Omar Bakri Mohammed, the spiritual leader of the extremist sect al-Muhajiroun, said that holding women and children hostage would be a reasonable course of action for a Muslim who has suffered under British rule.

In an interview with The Sunday Telegraph, Mr Mohammed said: "If an Iraqi Muslim carried out an attack like that in Britain, it would be justified because Britain has carried out acts of terrorism in Iraq.

"As long as the Iraqi did not deliberately kill women and children, and they were killed in the crossfire, that would be okay."

Posted at September 5, 2004 08:08 AM en de feestviering van 9/11 is ook al gepland door zelfde crapuleus geweld
http://www.jihadwatch.org/archives/003065.php
The London daily Al-Sharq Al-Awsat reported that the extremist Islamic movement Al-Muhajiroun had announced a convention in London, titled "The Choice is in Your Hands: Either You're with the Muslims or with the Infidels," to mark the third anniversary of the September 11 attacks. The organization had planned a similar anniversary event a year ago, called "The Magnificent 19 [Suicide Attackers]," but had cancelled it at the last minute. The following is a summary of the report:(1) Al-Muhajiroun leader Omar Bakri, a Syrian residing in London, told the paper by phone that the convention would feature Al-Qa'ida "surprises," with the screening of a never-before-shown video. He said that the convention will focus on "the anniversary of the division of the world into two great camps - the camp of faith and the camp of unbelief," and would take place September 11, 2004 from 11 a.m. to 9 p.m.

Bakri added: "On this day, we will talk about the ramifications of these [9/11] operations for Afghanistan and Iraq... We want the world to remember this operation ... that lifted the head of the [Muslim] nation." Bakri called 9/11 "a cry of Jihad against unbelief and oppression," and said that the aim of remembering it is to "revive the commandment of Jihad among the youth of the [Muslim] nation."

Bakri said that the convention will also feature a lecture about the Islamic religious roots of "slaughtering the infidels," that is, beheading foreigners in Iraq and Saudi Arabia, and that there will be films by Al-Qa'ida, the Tawhid and Jihad organization, and the Brigades of the Two Holy Places in the Arabian Peninsula, and that there will also be a film on the most recent operations in Chechnya. He added that one of the speeches, by Abu Mus'ab Al-Zarqawi, known to be Al-Qa'ida's military commander in Iraq, will be translated.

Posted at September 3, 2004 02:41 PM

lyot
5 september 2004, 17:23
Het is al de tweede keer dat de Tsjetjsenen een school gijzelen. De eerste keer kwam dit amper in het nieuws, en Eltsin gaf toe aan de eisen van de bandieten. Zes weken later gijzelden ze het ziekenhuis van buddyenovsk... En dat gebeurde in een periode dat Tsjetsjenië na de akkoorden van Chasavyurt quasi onafhankelijk was.
Het relaas van na de onafhankelijkheid, met de verkiezing van Maschadov tot president:
je chronologie is in de war.. Buyanovsk gijzeling speelde zich af in 1995. De Chasavyurt akkoorden dateren uit het jaar 1996.


Ter gelegenheid van de presidentsverkiezingen in maart 1997 gaf de Russische regering massale steun aan de Tsjetsjeense deelrepubliek, de centen verdwenen… Eltsin had de doodstraf afgeschaft, maar vanaf september 1997 werden de sharia-doodvonnissen voltrokken.
ja, dat klopt, maar Tsjetsjenie was wel de facto onafhankelijk, en dit ten gevolge van de Chasavyurt akkoorden, die nergens ook meer enig gewag maakten van het feit dat Tsjetsjenie nog tot RF behoorde.. Die sharia rechtbanken waren evenmin overal in Tsjetsjenie uitgebouwd en functionerend.


Ontvoeringen en slavernij waren een belangrijke bron van inkomsten voor de Tsjetsjeense bandieten.
ja, er was inderdaad geen controle over een aantal warlords uit de eerste oorlog, die nadien met ontvoeringen aan de macht kwamen.. Mag ik er echter op wijzen dat er ook vaak verwezen wordt naar de inmening van de KGB in dergelijke stinkende affaires, zoals ontvoeringen en verdwijningen. Arbi Barayev bijvoorbeeld, een van de warlords die achter veel ontvoeringen wordt geacht te zitten, word herhaaldelijk in verband gebracht met criminele elementen uit de Russische veiligheidsdiensten.. Het zijn daar stinkende potjes, en vaak waren de twee kanten betrokken..


In augustus kwamen de terroristische activiteiten buiten Tsjetsjenië pas goed op gang, de aanval door mujahiddeen in Dagestan, en het opblazen van woonblokken op 11 september 1999 (!), waarvan wel degelijk is aangetoond dat moslimterroristen de daders zijn.

nooit hebben de Russische autoriteiten een openbaar onderzoek gevoerd naar de daders van de aanslagen op de appartementsgebouwen.. Er is dan ook géén enkel materieel bewijs voor handen dat maakt dat de Tsjetsjeense terroristen verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor deze aanslagen. Integendeel, zoals je misschien weet zijn agenten van de FSB erop betrapt (door de plaatselijke politie) toen ze een lading explosieven onder een appartement plaatsen.. Zogezegd , bleek achteraf, om de waakzaamheid van de lokale autoriteiten te testen.. Er is nooit enige verantwoordelijkheid opgeist over deze aanslag door Tsjetsjenen, hetgeen ze normaliter ALTIJD doen indien ze een aanslag plegen.. Maw, er is niets dat je stelling onderbouwt..

Wat Dagestan betreft klopt het wel dat de Tsjetsjenen daar zijn binnengevallen .


De Sharia werd naar willekeur toegepast, clanhoofden rekenden onderling af onder het mom van islamitische rechtspraak.
Dagelijks werden kinderen en volwassenen ontvoerd in Zuid-Rusland, en op vreselijke wijze gefolterd. (vb overgoten met gesmolten plastiek). Tsjetsjenië was in die tijd quasi onafhankelijk, het was zelfs het enige gebied van Rusland waar de doodstraf werd voltrokken, maar dan wel volgens de sharia.
Dit kende pas een einde toen Putin eerste minister werd, en het Russisch leger opnieuw naar Tsjetsjenië stuurde. Russische troepen bevrijden mensen die al 4 jaar in een donker hok zaten...

de doodstraffen volgens Sharia wetgeving hielden toen inderdaad op te bestaan, doch het aantal buitenwettelijke executies steeg exponentieel.. De toestand op het vlak van mensenrechten werd door toedoen van het Russisch leger véél en véél slechter dan voordien. En nergens wil ik ontkennen dat de toestand voor de inval van de Russen er goed uitzag..



In de Pankisivallei, een Tsjetsjeense gebied in Georgie werd een man ontdekt die al 20 jaar als slaaf werkte, hij was nog ontvoerd ten tijde van de USSR. Hij wist niet dat de USSR niet meer bestond.
Dit zijn allemaal zaken die niet of amper in de westerse pers worden vermeld, tegengehouden door onze censors! Persvrijheid? vergeet het. Als de belangen van de financiers uit de kringen van Rotschild op het spel staan is er geen persvrijheid.
de Westerse pers heeft sowieso geen aandacht voor Tsjetsjenie, tenzij er een aanslag gebeurt zoals afgelopen week. Per maand sterven er ongeveer evenveel mensen (Russen & Tsjetsjenen) in Tsjetsjenie als er afgelopen week in Beslan het leven lieten. Het wordt nooit vermeld..

gek genoeg
5 september 2004, 21:54
De tshetshenen eisen nooit een aanslag op.
nu ook weer de vliegtuigen die ze hebben neergehaald, of de zelfmoordaanslag vorige week in Moskou, of de aanslag op de Moskouse metro, of het opblazen van de woonblokken...
Nooit eisen de lafaards hun laffe aanslagen op.

Als er wekelijks zoveel mensen sterven in Tsjetsjenië (wat helemaal niet waar is), dan zijn het slachtoffers van Maschadov & co. Want het zijn die, die nog steeds ware terreur zaaien onder de Tsjetsjeense bevolking.
De russen organiseren verkiezingen, de Tsjetsjenen kiezen massaal een leider die met de Russen wil praten, en niet wil vechten. Dit is de wil van de Tsjetsjenen. Zo'n 10 jaar geleden werd Maschadov verkozen, die ook met de Russen wilde praten ipv vechten, hij hield zijn woord niet, en koos voor de oorlog. De resultaten van de 3 presidentsverkiezingen vertonen hetzelfde beeld, de Tsjetsjenen kiezen voor iemand die wil praten ipv oorlog voeren.

lyot
6 september 2004, 07:59
De tshetshenen eisen nooit een aanslag op.
nu ook weer de vliegtuigen die ze hebben neergehaald, of de zelfmoordaanslag vorige week in Moskou, of de aanslag op de Moskouse metro, of het opblazen van de woonblokken...
Nooit eisen de lafaards hun laffe aanslagen op.

Als er wekelijks zoveel mensen sterven in Tsjetsjenië (wat helemaal niet waar is), dan zijn het slachtoffers van Maschadov & co. Want het zijn die, die nog steeds ware terreur zaaien onder de Tsjetsjeense bevolking.
De russen organiseren verkiezingen, de Tsjetsjenen kiezen massaal een leider die met de Russen wil praten, en niet wil vechten. Dit is de wil van de Tsjetsjenen. Zo'n 10 jaar geleden werd Maschadov verkozen, die ook met de Russen wilde praten ipv vechten, hij hield zijn woord niet, en koos voor de oorlog. De resultaten van de 3 presidentsverkiezingen vertonen hetzelfde beeld, de Tsjetsjenen kiezen voor iemand die wil praten ipv oorlog voeren.waar haal jij in godsnaam je informatie, beste man ? Maschadov heeft helemaal niet voor de oorlog gekozen. Die oorlog heeft hij zelfs ten alle prijze willen vermijden.. Weet je dat zijn vice-president in de zomer van 1999 nog naar Moskou is gereisd om daar uitdrukkelijk te gaan waarschuwen voor een nakende inval op Dagestan ?

Het aantal slachtoffers in Tsjetsjenie ligt hoog, en een groot deel ervan zijn Russische militairen.. En ik zei trouwens niet 'wekelijks' , doch 'maandelijks'.. Rusland is een bezettingsleger, zo voelen alle Tsjetsjenen het aan. En wat die verkiezingen betreft, dat is een grote farce. Kadyrov was een puppet-figuur die door het grote merendeel van de Tsjetsjenen gehaat werd.. Toch haalde hij het bij de verkiezingen met overgrote meerderheid.. dat zegt voldoende, me dunkt.. Maar als jij zoveel belang wil hechten aan die verkiezingen, 'go ahead'..

gek genoeg
6 september 2004, 17:34
Waar haal jij je informatie, de leugens van het door de Rotschild-groep opgerichte Human Rights Watch?
Maschadov is een oorlogszuchtige en bloeddorstige man. De Tshetsheense vluchtelingen die ik ken, hebben hun vertrouwen in Maschadov terecht verloren. En het zijn dan nog meestal Tsjetsjenen uit zijn stad Gudermes...
Maschadov is naar de pijpen van Basayev gaan dansen, en trekt nu helemaal de moslimfundamentalistische kaart.
Het feit dat Rusland in het westen meer en meer steun krijgt voor haar Tsjetsjenië-beleid (behalve bij de propagandastaffel van de Rotschild-Soros-groep) is gewoon een gevolg dat alle informatie die de geheime diensten hieromtrent verzamelt wijst op het streven naar het oprichten van een moslimkalifaat in de Caucasus.
Dit wordt overigens aangetoond door het multinationaal karakter van de bandieten in Tsjetsjenië.
Het feit dat Kadyrov en consoorten de Rusland-politiek steunen heeft te maken met het feit dat ze niet geloven dat het zootje ongeregeld rond Basaev niet in staat is om een moslimkalifaat te leiden, en dat hij de Rotschild-groep geen succes gunde.

Scotchy
6 september 2004, 19:00
Wat gaat Rusland nu doen na aanslag op schoolgebouw in Beslan, Zuid-Ossetië?

Was het maar simpel om terroristenleiders op te pakken en ze levenslang achter slot en grendel te plaatsen.
De oorlog tegen terrorisme is een strijd van lange adem. De media en de politic verkondigen dat we moeten leren leven van terrorisme. Gaan we ten onder of zullen we het terrorisme overwinnen? Konden we de toekomst maar zo ver zien.
Het terrorisme en de maatschappij zijn een schaakspelletje aan spelen:-((
Benieuwd wie nu aan zet is.

Kunnen jullie me uitleggen wie Maschadov, Basayev, Kadyrov en de Rotschild-groep zijn? Ik kan niet goed aan uit welke rol zij spelen in de Tsjetsjeense-Russische politiek.

lyot
6 september 2004, 22:37
Waar haal jij je informatie, de leugens van het door de Rotschild-groep opgerichte Human Rights Watch?
Maschadov is een oorlogszuchtige en bloeddorstige man. De Tshetsheense vluchtelingen die ik ken, hebben hun vertrouwen in Maschadov terecht verloren. En het zijn dan nog meestal Tsjetsjenen uit zijn stad Gudermes...
Maschadov is naar de pijpen van Basayev gaan dansen, en trekt nu helemaal de moslimfundamentalistische kaart.
Het feit dat Rusland in het westen meer en meer steun krijgt voor haar Tsjetsjenië-beleid (behalve bij de propagandastaffel van de Rotschild-Soros-groep) is gewoon een gevolg dat alle informatie die de geheime diensten hieromtrent verzamelt wijst op het streven naar het oprichten van een moslimkalifaat in de Caucasus.
Dit wordt overigens aangetoond door het multinationaal karakter van de bandieten in Tsjetsjenië.
Het feit dat Kadyrov en consoorten de Rusland-politiek steunen heeft te maken met het feit dat ze niet geloven dat het zootje ongeregeld rond Basaev niet in staat is om een moslimkalifaat te leiden, en dat hij de Rotschild-groep geen succes gunde.
het zal wel zijn dat de mensen uit Gudermes anti Maschadov zijn.. Gudermes is het bastion van Kadyrov.. Moet je inderdaad niet veel goeds verwachten t.a.v Maschadov..Veel Tsjetsjeense mensen moet je dan trouwens niet kennen, want het overgrote merendeel van de Tsjetsjenen in Belgie staat niet afkering ten aanzien van Maschadov.. Ze staan echter bijna stuk voor stuk bijzonder afkerig ten aanzien van Kadyrov, die ze onverwijld als landverrader beschouwen.

Jij verwijst naar informatie van de geheime diensten ? Mag ik eraan twijfelen dat jij toegang hebt tot die dingen ? Het is evenmin zo dat ik me beroep op informatie van Human Rights Watch, hoewel ik het wel degelijk als een objectieve bron beschouw wat betreft de vaststelling van mensenrechtenschendingen in Tsjetsjenie.. Er zijn echter voldoende (Russische bronnen/organisaties) die melding maken van de feiten in Tsjetsjenie. En die wijzen allemaal in dezelfde richting , mn zware mensenrechtenschendingen van Russische zijde, maar ook andersom, zware mensenrechtenschendingen van het Tsjetsjeense verzet.. Ik heb nooit het tegenovergestelde beweerd trouwens, maar blind zijn voor wat de Russische zijde uitspookt lijkt me bijzonder naief..
Maschadov trekt trouwens helemaal niet de kaart Basajev, nog steeds niet.. Basajev is echter een machtsfactor waar hij rekening mee moet houden, veeleer tot zijn spijt dan tot zijn vreugde...Dat is althans mijn opinie, maar dat laatste is dan ook maar een opinie..