PDA

View Full Version : Bitterballe njet , pralines da !


R.Verhiest
7 februari 2014, 17:10
Nederlandse bitterballen niet welkom in Sotsji
Vandaag om 11:12 door bvb | Bron: NOS


Bange momenten voor de Nederlanders in Sotsji. Door de strenge Russische wetgeving mochten vleesproducten als bitterballen en kroketten Rusland niet binnen. Daarom stuurde krokettenfabrikant Van Dobben een kok ter plaatse.
De Russische overheid ziet streng toe op de invoer van voedingswaren. Zo mocht een lading Griekse yoghurt voor de Amerikaanse Olympische delegatie het land niet in. Amerikaanse zuivelproducenten mogen al vier jaar niet exporteren naar Rusland omdat hun producten niet aan de gezondheidseisen voldoen.

De Nederlanders vingen dan weer bot met een lading bitterballen omdat die vlees bevatten. Krokettenbakker Van Dobben ontplooide dan maar een noodscenario en stuurde een kok naar Sotsji om zelf bitterballen en kroketten te gaan maken.

De man moet voor het Holland House zowat 38.000 bitterballen klaar maken. Het boodschappenlijstje oogt alvast indrukwekkend: 200 kilo rundvlees, 100 kilo boter, 150 kilo bloem, 500 eieren, 30 kilo uien en 600 liter bouillon.

Overigens maakten de Russen ook bezwaar tegen de invoer van Belgische pralines. Maar volgens delegatieleider Eddy De Smet van het BOIC hebben de Russen die bezwaren inmiddels laten varen.

Kijk : dit is nog maar eens een reden om voor de fusie van de noordelijke en de zuidelijke nederlanden te zijn : samen hadden we de olympische culinaire wereld echt kunnen doen beven : zonder bitterballen geen pralines !

Marie van de koster
7 februari 2014, 17:18
Nu las ik toch krottenfabrikant ipv krokettenfabrikant, zeker :lol:

Libro
7 februari 2014, 17:34
De Russen hebben dan toch nog enig oog voor kwaliteit...