PDA

View Full Version : Britse moslimleider steunt 'kinderen als doelwit'


Rechtsliberaal
6 september 2004, 17:14
Een extremistische Islamitische predikant in Groot-Brittannië vertelde gisteren dat hij gijzeling op Britse scholen ondersteunt, als het uit wordt gevoerd door moslimterroristen met een 'rechtvaardig doel.'

Omar Bakri Mohammed, de spirituele leider van de extremistische sekte al-Muhajiroun sprak dat het in gijzeling houden van vrouwen en kinderen een aanvaardbare actie is voor een moslim, die geleden heeft onder het Britse bewind.

http://news.bbc.co.uk/olmedia/1100000/images/_1100799_bakri150.jpg

In een interview met The Sunday Telegraph, zei Mr Mohammed: "Als een Irakese moslim een aanval zoals daar in Groot-Brittannië zou uitvoeren, zou het rechtvaardig zijn, omdat Groot-Brittannië terroristische daden in Irak heeft uitgevoerd. Zolang als de Irakezen niet opzettelijk de vrouwen en kinderen vermoorden, en ze vermoord worden in een kruisvuur, zou dat goed zijn."

Mr Mohammed, 44, die in Edmonton (Noord-Londen) woont, maar oorspronkelijk van Syrie is, beweerde ook dat de Tsjetsjeense moslimrebellen niet verantwoordelijk waren voor de dood van meer dan 350 mensen - waarvan minstens de helft kinderen waren - die tot zover bekend gedood zijn in Beslan.

"De Mujahideen [Tsjetsjeense moslimrebellen] zouden niet deze mensen hebben willen vermoorden, omdat het strikt verboden is als moslim om opzettelijk vrouwen en kinderen te vermoorden. Het is de fout van de Russen," vertelde hij.

De vader van 7 kwam in 1985 naar Groot-Brittannië na gedeporteerd te zijn van Saoedie-Arabië, vanwege zijn lidmaatschap van een verboden groep. Hij heeft sindsdien verlof gekregen van de Home Office om voor 5 jaar in Groot-Brittannië te blijven, maar de overheid is opnieuw zijn status aan het bekijken.

Hij gaf zaterdag een interview om een 'vreugdefeest' conferentie aankomende zaterdag in Londen te promoten, om de 3e verjaardag van de 11 september aanvallen te vieren.

Andre Dismore, het Labour parlementslid voor Hendon, was vertoornd door Mr Mohammed's opmerkingen. "Dat klinkt voor mij als aanmoediging en ik zal hem aangeven bij Scotland Yard," zei hij. "Het is een belediging voor de meeste gematigde moslims, die ziek zijn van mensen zoals hij, die beweren hen te vertegenwoordigen." (noot: dat is een hypocriete opmerking, aangezien de islamitische 'profeet' Mohammed opdracht gaf tot vele moorden, o.a. op de mannen van een joodse stam, waarbij hun vrouwen en kinderen tot slaaf werden gemaakt)

Rechtsliberaal
6 september 2004, 17:33
Gerelateerd:


Geestesverwanten
Bron: VlaamsBlok.be, 22 maart 2004

Voor Guy Verhofstadt is er nog steeds geen vuiltje aan de lucht. België hoeft zich geen zorgen te maken over het moslimterrorisme. Zelfs los van het feit dat het bekend is dat dit land een draaischijf is van het internationale terrorisme, is de houding van Verhofstadt zonder meer lichtzinnig.

In de Nederlandse krant NRC Handelsblad, verscheen het voorbije weekeinde een interview met de Duitse terrorisme-expert Rolf Tophoven. De man is directeur van het Instituut voor Terroristisch Onderzoek en Veiligheidsbeleid in Essen. In tegenstelling tot Guynocchio weet Tophoven waarover hij spreekt. Zijn boodschap is niet mis te verstaan.

Vertrekkend van de wetenschap dat maar liefst 30.000 strijders in Afghanistan zijn opgeleid door Al Qaeda, is Tophoven er zeker van dat er momenteel naarstig gewerkt wordt aan de uitbouw van een "Europees leger" van moslimterroristen. "De afgelopen twee jaar hebben de moslimextremisten hun activiteiten in Europa sterk uitgebreid. Er zullen veel meer aanslagen komen. De Duitse inlichtingendiensten hebben informatie dat er in heel Europa actief radicale moslims gerekruteerd worden, in universiteitssteden, cafés, moskeeën en islamitische centra."

Dat Europees leger wordt niet centraal geleid vanuit Afghanistan, omdat de Al Qaeda-top voortdurend wordt belegerd. Er wordt gewerkt met cellen die min of meer autonoom opereren onder leiding van enkele goed opgeleide profs. En die cellen kunnen rekenen op de steun van de islamitische gemeenschappen in Europa, stelt Tophoven vast. "Beieren installeerde na de aanslagen van 11 september een hot line waar leden van moskeeën of islamitische centra naar konden bellen als ze iets verdachts opmerkten. Weet u hoeveel telefoontjes er kwamen? Geeneen. Het zijn Brüder im Geiste. Geestesverwanten. Ze verraden elkaar niet."

Die vaststellingen stemmen Tophoven zeer somber. Volgens hem gaat het om een echte godsdienstoorlog, die volledig ideologisch is onderbouwd. Gelovigen tegen 'ongelovigen'. "Ze voeren wel degelijk een kruistocht tegen het Westen, tegen westerse waarden als vrijheid, democratie. (...) Er is absoluut sprake van een botsing der beschavingen."

Dat is andere koek dan de loze praatjes van premier Verhofstadt. Of hoe de goed-nieuws-show erg gevaarlijke kanten heeft.

Bron:
http://vlaamsblok.be/actualiteit_week_100.shtml (http://vlaamsblok.be/actualiteit_week_100.shtml)

Confucius
6 september 2004, 17:41
Ik zou mijnheer Omar Bakri Mohammed een enkel ticket richting Syrië geven. Dergelijke provocateurs maken gewoon misbruik van de westerse democratie.

Flippend Rund
6 september 2004, 17:45
Als er echt 30.000 Al Qaeda terroristen rondlopen, waarom blaast er dan niet om de 5 minuten iets op?

Raven
6 september 2004, 19:39
Als er echt 30.000 Al Qaeda terroristen rondlopen, waarom blaast er dan niet om de 5 minuten iets op?
Ik denk wel dat je mag aannemen dat velen hiervan zijn gesneuvelt in de Afghaanse oorlog.

Velen werden immers naar het front gestuurd tegen de Noordelijke Alliantie, vermits de Taliban eerder van het genre was dat eerst hard riep, en dan snel weg liep.

Tacitus
7 september 2004, 03:51
Die laatste zin in het VB-artikel riekt naar stemmingmakerij. Een "clash of civilizations"? Tja, daar kan het Blok alleen maar van dromen. Een wit konijn zal het "nieuws" wel brengen.
Ondertussen is er echter geen reden tot onrust. België (en Brussel) bleven totnogtoe gespaard (gelukkig maar), al moet men natuurlijk alert zijn.
Wat die Syrische praatjesmaker betreft: geweld op kinderen is ALTIJD afschuwelijk en nooit goed te praten, zoals dat eigenlijk geldt voor alle geweld.

Ruud
8 september 2004, 00:24
Het lijkt mij niet zo'n slecht idee om de ware (bij)gelovigen te ontmoedigen door, bijvoorbeeld na zo'n beestachtige aanval als in Noord-Ossetië, hun stoffelijke resten te begraven in een varkenshuid. Dat staat in ieder geval volgens hun eigen idee toetreding tot het paradijs behoorlijk in de weg.

bruut geweld
8 september 2004, 00:51
Die laatste zin in het VB-artikel riekt naar stemmingmakerij. Een "clash of civilizations"? Tja, daar kan het Blok alleen maar van dromen. Een wit konijn zal het "nieuws" wel brengen.
Ondertussen is er echter geen reden tot onrust. België (en Brussel) bleven totnogtoe gespaard (gelukkig maar), al moet men natuurlijk alert zijn.
Wat die Syrische praatjesmaker betreft: geweld op kinderen is ALTIJD afschuwelijk en nooit goed te praten, zoals dat eigenlijk geldt voor alle geweld.mja, toch zijn belgie/brussel evengoed een PRIME doelwit.... we zijn verstandig geweest om onze EIGEN europese koers te varen in het Irak verhaal en europa bekritiseer sterk de misdaden van israel, maar dat is geen bescherming tegen zotten. het is lovenswaardig en de morele juiste beslissing, maar zekr nooit een bescherming tegen terrorisme, dat was ook nooit het opzet van die houding.
de NAVo zit hier (ondanks de dreiging van rummie, als...dan..maar dat was vooral intimiderend geblaf ) en tal van diplomaten...
dat zijn doelwitten bij uitstek ! dus zoals je terecht vermeldt, waakzaamheid is zeker geboden !

nadine
8 september 2004, 00:53
Het lijkt mij niet zo'n slecht idee om de ware (bij)gelovigen te ontmoedigen door, bijvoorbeeld na zo'n beestachtige aanval als in Noord-Ossetië, hun stoffelijke resten te begraven in een varkenshuid. Dat staat in ieder geval volgens hun eigen idee toetreding tot het paradijs behoorlijk in de weg. Goed idee. Zou het ook zo doen. Die 72 maagdekens kunnen misschien te rade gaan bij onze vibratorspecialist om hun glimlach terug te krijgen:lol:

Bobke
8 september 2004, 00:56
Het lijkt mij niet zo'n slecht idee om de ware (bij)gelovigen te ontmoedigen door, bijvoorbeeld na zo'n beestachtige aanval als in Noord-Ossetië, hun stoffelijke resten te begraven in een varkenshuid. Dat staat in ieder geval volgens hun eigen idee toetreding tot het paradijs behoorlijk in de weg.En het doet helemaal geen pijn heb ik mij laten vertellen.8)
En er moeten geen onschuldigen mee boeten.

Tacitus
8 september 2004, 09:00
mja, toch zijn belgie/brussel evengoed een PRIME doelwit.... we zijn verstandig geweest om onze EIGEN europese koers te varen in het Irak verhaal en europa bekritiseer sterk de misdaden van israel, maar dat is geen bescherming tegen zotten. het is lovenswaardig en de morele juiste beslissing, maar zekr nooit een bescherming tegen terrorisme, dat was ook nooit het opzet van die houding.
de NAVo zit hier (ondanks de dreiging van rummie, als...dan..maar dat was vooral intimiderend geblaf ) en tal van diplomaten...
dat zijn doelwitten bij uitstek ! dus zoals je terecht vermeldt, waakzaamheid is zeker geboden !
Zeker, Brussel is een potentieel doelwit, vooral met de aanwezigheid van de NAVO, en de Belgische houding in de Irakoorlog werd daardoor inderdaad niet bepaald. Ik ben me vol bewust van het feit dat er waco's rondlopen die België willen treffen, ondanks haar houding in de Irakcrisis of in Israël, maar ik denk dat de veiligheidsdiensten waken (cfr. de zaak Trabelsi). Ik ga dus voluit akkoord met je post (wou dat toch even zeggen).

Chipie
8 september 2004, 09:31
Zeker, Brussel is een potentieel doelwit, vooral met de aanwezigheid van de NAVO, en de Belgische houding in de Irakoorlog werd daardoor inderdaad niet bepaald. Ik ben me vol bewust van het feit dat er waco's rondlopen die België willen treffen, ondanks haar houding in de Irakcrisis of in Israël, maar ik denk dat de veiligheidsdiensten waken (cfr. de zaak Trabelsi). Ik ga dus voluit akkoord met je post (wou dat toch even zeggen).Ik wou U even vertellen dat ik de houding van België en vooral de manier waarop het "debat" gevoerd werd in de Irakkwestie buitengewoon ondemocratisch, ja zelfs laf, vond en puur omwille van electorale redenen...
Mensenrechten is bij de linksen een geweldig subjectief begrip en ik ga niet uitleggen waarom... Dat zullen de slinksen zelf wel weten.

Phrea|K
8 september 2004, 09:55
Het lijkt mij niet zo'n slecht idee om de ware (bij)gelovigen te ontmoedigen door, bijvoorbeeld na zo'n beestachtige aanval als in Noord-Ossetië, hun stoffelijke resten te begraven in een varkenshuid. Dat staat in ieder geval volgens hun eigen idee toetreding tot het paradijs behoorlijk in de weg.Dat hebben de Israëli's ook geprobeerd met de Palestijnse suicide bombers. Het heeft niet bepaald geholpen, ze bleven maar kaboom doen op de bussen. :mrgreen:

VlaamseBelg
8 september 2004, 10:29
Hoe dom moet een mens zijn om zulke dingen te zeggen? Die vent moet naar een psychiatrische instelling, en wel direkt.

Er zijn geen woorden voor wat daar gebeurd is, en zowel de rebellen als de russische overheid moeten beschaamd zijn dat het zover is kunnen komen!

Tacitus
8 september 2004, 11:44
Ik wou U even vertellen dat ik de houding van België en vooral de manier waarop het "debat" gevoerd werd in de Irakkwestie buitengewoon ondemocratisch, ja zelfs laf, vond en puur omwille van electorale redenen...
Mensenrechten is bij de linksen een geweldig subjectief begrip en ik ga niet uitleggen waarom... Dat zullen de slinksen zelf wel weten.Ik zie in uw post vijf elementen die u liefst in evenveel alinea's zou verduidelijken. Op dit moment weet ik eerlijk niet waar u op doelt, maar ik help u even door de vijf gedachten op een rij te zetten.
- ondemocratisch debat over de Irakkwestie
- laffe houding van België in de Irakkwestie
- electorale redenen
- subjectief karakter van het begrip mensenrechten
- het verband tussen "links" en "slinks"
Verduidelijkt u even? Met dank.

voicelesscharlie
8 september 2004, 11:46
DE varkenshuid.

Nog commentaar vrienden?
Vrienden hoort u mij wel?

Tacitus
8 september 2004, 12:02
DE varkenshuid.

Nog commentaar vrienden?
Vrienden hoort u mij wel?
Ik vind een inhoudelijk debat interessanter dan een schertsende vertoning over varkenshuiden.