PDA

View Full Version : Expeditie Robinson ~ wekelijkse update


oriana
7 september 2004, 11:54
Belgische Team

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_mohamed.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_mohamed.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_kelly.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_kelly.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_darlene.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_darline.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_peter.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_peter.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_frank.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_frank.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_mitchell.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_mitchell.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_matthias.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_matthias.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_mick.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_mick.htm) foto's zijn links

Nederlandse Team

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_frouke.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_frouke.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_henk.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_henk.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_jeroen.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_jeroen.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_marjolein.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_marjolein.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_patrick.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_patrick.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_ronald.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_ronald.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_shandinella.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_shandi.htm) foto's zijn links

Verstekelingen Mangrove

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/mangrove/ernestine.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_ernestine.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/mangrove/sarah.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_sarah.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/mangrove/klaar.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_klaar.htm) foto's zijn links


Expeditie Robinson telt dit jaar geen 16 maar 18 deelnemers en dat zijn er 2 te veel.
De kandidaten staan nietsvermoedend te genieten van een officiële receptie op een boot. Maandenlang hebben ze er naar uitgekeken en ze denken dat hun avontuur morgen eindelijk van start gaat. Maar dat denken ze verkeerd… want Ernst-Paul komt hen een belangrijk bericht brengen: op het strand staat een kooi en wie het laatst in de kooi zit, ligt meteen uit de expeditie.
De kandidaten weten niet wat hen overkomt. Eerst twijfelen ze nog maar niet veel later, springen ze allemaal in het water voor een helse zwemrace. Niemand wil nu al uit de expeditie liggen. Patrick zit als eerste in de kooi. Henk en Mitch zijn als laatste uit het water maar het is Ernestine die er niet in slaagt om in de kooi te klimmen. Zij moet dan ook de expeditie verlaten en is daar erg van onder de indruk. Ernestine had graag haar sterkte bewezen.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl1_,ed_boot.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif
Dit jaar wordt Expeditie Robinson tussen Nederland en België gespeeld. Aangezien Ernestine een Nederlandse is, zijn de Nederlanders nog met acht. Zij mogen de kooi verlaten. De Belgen, die nog met negen zijn, krijgen een nieuwe opdracht van Roos. Zij moeten zo lang mogelijk in de kooi blijven zitten, diegene die het opgeeft, ligt uit de Expeditie.

De acht Nederlanders, Frouke, Henk, Jeroen, Shandinella, Ronald, Klaar, Marjolein en Patrick, zijn op weg naar de Zuidkust van Si Mirat.
Patrick zat als eerste in de kooi, gaat als eerste aan land en neemt onmiddellijk het voortouw bij het planten van de vlag. De Nederlanders zijn 12 minuten op het eiland wanneer Henk de eerste vergadering opent.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl1_kooi2.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif
De 9 Belgen in de kooi proberen ondertussen een zonnescherm te maken. Ze mogen pas aan de expeditie beginnen wanneer 1 van hen opgeeft en de kooi verlaat...
Maar… ze zijn allemaal enorm gemotiveerd. Peter, Kelly, Matthias, Darline, Sarah, Mohamed, Mitchell, Mick en Frank willen allemaal doorgaan. Zolang niemand de sleutel grijpt en de kooi verlaat, krijgen de Belgen alleen maar water…
In de kooi wordt de hele namiddag luid gelachen en vooral Mick geeft het beste van zichzelf. De goede sfeer maakt het voor iedereen nog moeilijker om op te geven. Brandweerman Mick wil de strijdlust en het nationalisme aanwakkeren.

De Nederlanders hebben geen tijd voor nationalisme want er moet van alles geregeld en georganiseerd worden. Manager Patrick organiseert de eerste cursus ‘vuur maken’. Patrick maakt het vuur sneller aan dan wie ook, ooit tevoren in Expeditie Robinson.
In het Nederlandse kamp zijn de taken allemaal netjes verdeeld en iedereen werkt keihard... Sterke Shandinella staat haar mannetje bij de bouw van het kamp.
Patrick pakt ondertussen uit met zijn kennis bij het vissen, maar Jeroen heeft het niet zo begrepen op Patricks bazig gedrag. Hij gaat samen met Ronald wat extra bamboe hakken voor het kamp. Even later komt Patrick terug in het kamp, zonder vis. Maar dat houdt de Nederlanders niet tegen om toch al aan hun tweede maaltijd te beginnen: grote porties rijst met rode vruchten. Henk haalt ook zijn persoonlijk item boven: Friese Berenburgjenever. De Nederlanders zijn blij dat ze het beter getroffen hebben dan de Belgen in de kooi.

De volgende ochtend wordt duidelijk dat de nacht de Belgen heeft genekt. De sfeer in kooi is volledig omgeslagen. Ze zitten ondertussen al 21u in de kooi en hebben die nacht heel veel last gehad van beestjes. De Belgen beseffen dat hoe langer ze in de kooi zitten, hoe zwakker ze zullen staan ten opzichte van het Nederlandse team.



http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl1_henk.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif
Op de Zuidkust van Si Mirat wil het Nederlandse kamp zich nog beter organiseren... Ronald en Jeroen willen een democratisch verkozen leider. Patrick is vast besloten zich kandidaat te stellen voor het leiderschap. Ronald en Jeroen verzamelen alle kampleden voor de verkiezing van een “coördinator”. Ronald is zelf geen kandidaat maar hij wil zijn kandidaat Henk wel sturen. Het is ook Henk die verkozen wordt boven Patrick en Klaar. Coördinator Henk stelt Patrick meteen aan tot leider van het visteam.

In de kooi is Frank ondertussen al een uur aan het ijsberen… Vanuit zijn Indiaanse levensvisie heeft hij het zeer moeilijk in de kooi. Na 45u in de kooi is Sarah duizelig en fel verzwakt. Toch wil ze doorgaan. Voor de anderen is het duidelijk dat Sarah zal moeten opgeven maar ze gunnen haar de tijd om haar verlies te verwerken. Sarah’s strijd tegen zichzelf maakt de groep emotioneel en strijdvaardig. Na net geen 48 uur in de kooi aanvaardt Sarah dan toch haar lot en verlaat de kooi…

In het Nederlandse kamp constateert coördinator Henk dat Patricks vistechniek opnieuw niets heeft opgebracht. Henk organiseert meteen een overlegvergadering over het vissen. Ze besluiten om het samen eens te proberen maar ook dat lijkt niet zo goed te lukken. Uiteindelijk vangen Ronald, Klaar en Henk de eerst vis. Na een hele namiddag vissen kan het Nederlandse kamp zijn eerste bescheiden vangst binnenhalen.

De Belgen moeten nog een half uur stappen om eindelijk hun kamp te kunnen bouwen. Ondanks hun achterstand op de Nederlanders geloven ze sterk in de toekomst. Na de ontbering in de kooi, zijn de Belgen dolgelukkig met de bescheiden inhoud van de survivalkist. Ze hijsen de vlag ter ere van Sarah en zijn vast besloten geen Belgen meer te verliezen in de expeditie.

In het Nederlandse kamp was de harmonie van korte duur... Er moet weer gewerkt worden en Patrick vindt coördinator Henk niet efficiënt en krachtdadig genoeg.
Overleg, coördinatie, efficiëntie... zijn allemaal begrippen waar de Belgen zich niks van aantrekken. Hun geluk kan niet op want de expeditie is eindelijk begonnen!!

Maar… beide kampen weten niet wat er allemaal rond hen gebeurt… niet alleen leven ze op eenzelfde eiland Si Mirat, ze weten ook niet dat in de vroege ochtend een boot heimelijk de mangrove tussen de kampen binnenvaart...
Ernestine en Sarah krijgen namelijk een tweede kans! Ernestine raakte niet in de kooi en werd zwaar teleurgesteld weggevoerd. Maar meteen kreeg ze het voorstel om in quarantaine te gaan... Drie dagen lang leefde ze op 5 m2 met water, een beetje rijst en haar persoonlijk liedboek... Sarah herstelde verrassend snel in de ziekenboeg, zodat ook zij van de dokter de tweede kans mocht aangrijpen. En daardoor varen Ernestine en Sarah in de vroege ochtend van dag 4 terug naar Si Mirat! Ze varen naar het hart van de mangrove... precies in het midden... tussen het Nederlandse... en het Belgische kamp. Wanneer ze het voorstel horen om te overleven in het verstekelingenkamp, grijpen ze de kans met beide handen. Ernst-Paul waarschuwt hen wel voor het feit dat indien ze ontdekt worden door de andere kampen, ze uit de expeditie liggen.

Verstekelingen Sarah en Ernestine zijn op weg naar hun kamp dat verscholen ligt in de mangrove. Ze hebben alleen maar een bodempje rijst meegekregen en dat willen ze meteen koken. Maar in de vochtige mangrove is het niet gemakkelijk om vuur te maken. Bovendien wemelt het er van het ongedierte.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl1_belg.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif
Eén kilometer Noordelijker, wil dakwerker Frank met zijn persoonlijk Item het Belgische kamp strijdvaardig maken voor de eliminatieproef... Maar de Belgen vragen zich af of ze wel een kans maken na de ontberingen in de kooi.
Aan de andere kant van Si Mirat zijn de Nederlanders nog niet toe aan de mentale voorbereiding voor de proef... De “ochtendvergadering” is nog niet afgelopen.
Wat later vertrekken beide teams naar de eerste derby der lage landen.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl1_neder.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif
De proef bestaat uit een hindernissenparcours dat ze per ploeg, geketend aan elkaar, moeten afleggen. Beide teams gaan gelijk op maar op het laatste stuk moet een smalle evenwichtsbalk overwonnen worden en dit blijkt al gauw niet zo eenvoudig te zijn. Zowel de Nederlanders als de Belgen hebben veel problemen met de balk. Bij de Nederlanders is het vooral Henk die zijn evenwicht niet kan bewaren. Uiteindelijk zijn het dan ook de Belgen die als eerste de eindstreep halen en de Belgische vlag kunnen hijsen. De Nederlanders zullen naar de eilandraad moeten.




http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl1_patrick_ronald.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif
Bij de Nederlanders wil Patrick met de eilandraad in het verschiet zijn mening over Klaar toetsen bij Ronald.
Hij wil samen met hem op Klaar stemmen omdat ze lui en dominant is volgens Patrick.
Maar wie er ook wordt weggestemd… hij of zij zal het aanbod krijgen om als verstekeling verder te leven in de mangrove.
De verstekelingen hebben ondertussen andere zorgen, ze proberen te wennen aan de vreemde geluiden van ongedierte in de mangrove. Sarah en Ernestine

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl1_eilandraad2.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif
beseffen ook dat ze zich dichter bij de kampen zullen moeten wagen om voedsel te zoeken. Maar dichter bij de kampen kunnen ze makkelijk ontdekt worden en definitief uit de expeditie liggen.

Op de eilandraad is het uiteindelijk Klaar die met vijf stemmen tegen, de expeditie moet verlaten. Wanneer zij het voorstel van Ernst-Paul krijgt om als verstekeling verder te gaan, gaat ze daar gretig op in…
Ik heb zelf geen kabel maar dit is het enige programma waarvoor ik uit mijn zetel kom om elders te gaan zien!!
Ik heb me een kriek gelachen met het 'vergaderen' van de Nederlanders, ik heb er bijna 5 jaar gewerkt, zo zijn die!!
Wij Belgen stonden dat altijd wat geamuseerd aan te kijken om dan na een half uur geleuter zelf, to the point, knopen door te hakken om dan in 15 min. af te ronden.

Eerste indruk: Patrick van de NL's vind ik een eikel en Frank van de BL'en een toffe kerel.

Wie heeft het gezien? We kunnen er hier over lullen ;-)

Stratcat
7 september 2004, 11:57
Wie heeft het gezien? We kunnen er hier over lullen ;-)
Dat verstekelingenkamp vind ik een boeiend element.

Voila, nu ben ik al uitgeluld :-)

jan hyoens
7 september 2004, 12:00
hebben ze die gasten uit de beschutte werkplaats gehaald?:lol:

oriana
7 september 2004, 12:06
hebben ze die gasten uit de beschutte werkplaats gehaald?:lol:En ikke denken dat jij er onmiddellijk over zou beginnen dat ze de Vlaamse Leeuw gezongen hebben in de kooi en zelfs vive la republique geroepen hebben :lol:

Als ge die Nederlanders bekijkt krijg je wel de indruk van een beschutte werkplaats ja ;-)

oriana
7 september 2004, 12:08
Dat verstekelingenkamp vind ik een boeiend element.

Voila, nu ben ik al uitgeluld :-)
Nog genoeg weken te gaan om meer te leuteren ;-)

En ja, dat verstekelingenkamp is goed gevonden, waar ze altijd die ideeën blijven halen? Ben benieuwd hoe lang die dat volhouden, lijkt me geen pretje, eerlijk gezegd.

Mitgard
7 september 2004, 14:15
go bjorn.

Patriot!
8 september 2004, 12:46
En ikke denken dat jij er onmiddellijk over zou beginnen dat ze de Vlaamse Leeuw gezongen hebben in de kooi en zelfs vive la republique geroepen hebben :lol:

Als ge die Nederlanders bekijkt krijg je wel de indruk van een beschutte werkplaats ja ;-)
't was den Brabanconne, mijn beste. Dus is het voor onze frustré een duivels programma ;) Overigens gebruikt het Blok de muziek van Robinson in haar propagandafilmpjes.

oriana
8 september 2004, 14:22
't was den Brabanconne, mijn beste. Dus is het voor onze frustré een duivels programma ;) Overigens gebruikt het Blok de muziek van Robinson in haar propagandafilmpjes.neen hoor, afin, die hebben ze ook gezongen, bij aanvang in de kooi maar 's avonds hebben ze wel degelijk de Vl. Leeuw gezongen en vive la republique geroepen ook.
weet je, ik zal het eens nakijken, ik heb de eerste 10 minuten op video omdat ik die gemist heb. 't Is mij echter zo verteld en nu nog eens herhaald..
ik weet het nog te zeggen.

Ke Nan
8 september 2004, 14:26
neen hoor, afin, die hebben ze ook gezongen, bij aanvang in de kooi maar 's avonds hebben ze wel degelijk de Vl. Leeuw gezongen en vive la republique geroepen ook.
weet je, ik zal het eens nakijken, ik heb de eerste 10 minuten op video omdat ik die gemist heb. 't Is mij echter zo verteld en nu nog eens herhaald..
ik weet het nog te zeggen.
Mohamed ook?

oriana
8 september 2004, 14:43
Mohamed ook?geen idee ~ ik ga vanavond geen tijd hebben om te kijken maar zodra ik de band gezien heb laat ik het weten ;-)

toffe kerel trouwens, die Mohamed, afin tot nu toe vallen alle Belgen mij goed mee.

Pelgrim
10 september 2004, 13:49
Ik vind de presentatrice het meest interessante personage van al maar die komt zo weiig in beeld...

oriana
15 september 2004, 00:20
Aflevering 02 :Eerste Ruzie

Vorige week koos Klaar om in de mangrove, tussen het Nederlandse en het Belgische kamp, op zoek te gaan naar de andere verstekelingen. Sarah en Ernestine heten hun nieuwe kampgenoot van harte welkom.

Ondertussen evalueren de Nederlanders hun eilandraad. Coördinator Henk betreurt dat de creatieve Klaar is weggestemd, maar Ronald is best tevreden met de keuze. De Nederlanders proberen na het vertrek van Klaar, door onderling overleg, de rust in het kamp te herstellen.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl2_mick.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

Na 48 uur ontbering in de kooi draait het Belgische kamp als een geoliede machine.
Maar hoe lang houden ze dat nog vol, want de eerste barsten in de hechte groepssfeer worden stilaan duidelijk. Het Belgisch kamp krijgt stilaan vorm en iedereen helpt waar hij kan. Slechts één kampgenoot valt wat uit de toon: Mick
Net voor de maaltijd legt Mick eventjes de laatste hand aan de vissoep. Vooral de dames raken nu heel erg geïrriteerd. Volgens hen gaat Mick vaak met de eer lopen, terwijl hij eigenlijk bijna niets doet.

In de mangrove, neemt Klaar meteen het voortouw. De verstekelingen moeten op zoek naar voedsel en wagen zich buiten het kamp. Klaar ontpopt zich tot een rasechte survivor!

Bij de Belgen gaat het van kwaad naar erger. Darline en Mitchell voelen zich gekleineerd door Mick. Hij zou enkele dingen hebben gezegd die in het verkeerde keelgat zijn geschoten bij de dames. Ook voor de mannen heeft Mick afgedaan. Ze kunnen er niet tegen dat Mick doet alsof hij bijna altijd kookt, terwijl dit niet waar is.

Ondertussen leidt Klaar de verstekelingen naar een rots waar ze een uitzicht hebben over heel Si Mirat. Klaar wil meer risico’s nemen en steeds dichter bij de kampen eten zoeken. Op dat ogenblik is coördinator Henk de Nederlandse overlegvergadering aan het afronden. Twee aparte groepjes gaan op stap om eten te zoeken. Henk, Patrick en Jeroen stappen in Oostelijke richting, Ronald leidt de vrouwen naar het Noorden. Ze weten niet dat ze recht naar de verstekelingen stappen.
De verstekelingen naderen intussen de rand van de mangrove. Zo’n 200 meter verderop vullen de Nederlanders hun kokosvoorraad aan. De verstekelingen zijn vlakbij...
Wanneer de dames uit hun schuilplaats komen, zien ze in het zand de verse voetsporen van Ronald en de vrouwen. De verstekelingen beseffen dat ze nu een veel te groot risico lopen om ontdekt te worden. Veiligheidshalve veegt Klaar de eigen voetsporen weg. Gelukkig kunnen ze met een buit van kokosnoten terugkeren naar hun verstekelingenkamp.

Even later komen Ronald en de vrouwen terug in het Nederlandse kamp. Hun expeditie was een succes want ook zij hebben heel wat voedsel mee. De tocht van het andere groepje was niet succesvol want Henk kon niet mee.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl2_matthias.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

Bij de Belgen in het Noorden van Si Mirat, neemt Mick Mathias in vertrouwen, maar Mathias is niet akkoord met Micks visie over Mitchell. Mick denkt dat Mitchell een complot smeedt en iedereen opstookt tegen hem. Even later breekt bij de Belgen een crisis uit. Mick heeft Mitchell openlijk beschuldigd van een complot.

Een kilometer zuidelijker, in de mangrove, dwingt het hoog water de verstekelingen in hun hut te blijven. Klaar neemt opnieuw het voortouw en leert Sarah en Ernestine vuur maken.
Ze bereiden zich voor op een karige maaltijd. Ondanks het voedseltekort voelt Klaar zich hier veel beter thuis dan in haar oude, Nederlandse kamp.

Bij de Nederlanders zijn ze aan het rantsoeneren. Het vergadercomité heeft afgesproken dat de rijst voorlopig onaangeroerd blijft. Eerst moet het meel op.
Bij de Belgen, aan de andere kant van Si Mirat, is er van rantsoeneren geen sprake... Ze zijn vast besloten om hun Belgisch-Bourgondische levensstijl te importeren op het eiland. Iedereen geniet, behalve Mick... Hij gelooft niet meer in de groep en vindt hun opgewektheid vals.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl2_proef1.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

Dag 6 van de expeditie. De kampen krijgen informatie voor de Robinsonproef. In de Robinsonproef moeten beide kampen op een balk in zee, elkaar er met zakjes zo snel mogelijk zien af te gooien. De Belgen spelen het spel tactisch: de vrouwen houden elkaar in evenwicht, terwijl de mannen met zakjes gooien. De Nederlandse Shandinella blijft voor haar team als langste staan, maar ook zij wordt uiteindelijk van de balk gegooid. De Nederlanders balen dat ze met z’n allen in het water liggen.
De Belgen mogen morgen met een Maleisische gids op bezoek bij het andere kamp en zijn voor één dag heer en meester over het hele eiland.

Ook bij hun thuiskomst blijven de Belgen in hun overwinningsroes. Een goed moment voor partybeest Kelly om haar persoonlijk item boven te halen: een fles wodka!!! Aan de andere kant van Si Mirat zit Ronald zich zorgen te maken over Henk. Ook Patrick is bezorgd omdat Henk snel verzwakt. Op de Belgenparty is niet iedereen in feeststemming... Mick heeft zich afgezonderd verder op het strand. Intussen gaat het feest gewoon door, met het persoonlijke item van Darline, een walkman met CD... en natuurlijk de wodka van Kelly

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl2_frank.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

De volgende dag kunnen de Belgen genieten van hun prijs. Maar Mick heeft zich vannacht afgezonderd en wil niet mee. Frank wil dat de hele groep in vrede van de prijs kan genieten en probeert Mick te overtuigen om toch mee te gaan. Uiteindelijk lukt het om Mick te overhalen en zo gaan toch alle Belgen mee voor een prachtige verkenning van het hele eiland Si Mirat... De eerste halte is kamp Nederland. De Belgen confronteren hun concurrenten opnieuw met hun verlies bij de proef en nemen heel wat kokosnoten mee. De Nederlanders tonen zich waardige verliezers.

De overwinningsroes van de Belgen baart Jeroen zorgen, hij vreest dat indien ze in de roes blijven, de Nederlands geen enkele kans meer maken.

6OO meter Noordelijker zijn de verstekelingen alweer op jacht. Klaar heeft een pijlstaartrog in het vizier. Die kan met zijn staart een bijzonder pijnlijke elektrische schok geven. Klaar slaagt er jammerlijk niet genoeg in om de rog te pakken te krijgen.
De Belgen doen ondertussen op hun rondvaart ook de mangrove aan... Ook nu moeten de verstekelingen zich snel verbergen om niet ontdekt te worden.
Met beter materiaal en het advies van een Maleisiër kunnen Frank en Mo wel een rog vangen. Wanneer de Belgen eindelijk vertrekken, stappen de verstekelingen opgelucht terug naar hun kamp.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl2_proef2.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

En dan is het opnieuw tijd voor een proef: de eliminatieproef. Shandinella haalt voor de gelegenheid haar persoonlijke item boven: een gebed aan de heilige Santa Clara. Ze hoopt dat zij de Nederlanders meer kracht zal kunnen geven voor de proef.
Voor de eliminatieproef worden per land 5 expeditieleden vastgeketend aan obstakels. Aan elk obstakel hangt een sleutel. Ze moeten de sleutels zo snel mogelijk bemachtigen en elkaar bevrijden.
Beide ploegen gaan sterk van start maar algauw loopt het fout met de Nederlandse ploeg. Frouke blijf haken met haar ketting en daardoor ontstaat een achterstand ten opzichte van de Belgen. Deze laatste kunnen hun voorsprong behouden tot op het einde en winnen zo ook de tweede eliminatieproef.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl2_frouke.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

Voor een tweede keer op rij moeten de Nederlandse expeditieleden beslissen wie volgens hen het eiland moet verlaten. Frouke vreest dat ze door de proef in de gevarenzone is beland. Maar coördinator Henk staat nu voor een moeilijke opgave: hij moet terug harmonie brengen in het verslagen kamp... en voor zichzelf beslissen of hij wel nog door kan gaan. Henk beseft dat hij het niet lang meer gaat volhouden en besluit vrijwillig het eiland te verlaten.
Op de eilandraad wordt duidelijk dat het vertrek van Henk niet betekent dat er niet gestemd moet worden. Bij deze stemming wordt niemand naar huis gestuurd maar diegene met de meeste stemmen, neemt een stem mee naar de volgende eilandraad. Frouke krijgt het grootst aantal stemmen tegen en neemt dus een extra stem mee naar de volgende eilandraad.

In de mangrove is er ondertussen onenigheid bij de verstekelingen. Sarah wil snel wat meer rijst en een extra blik eten omdat zij binnenkort een nieuwe kampgenoot verwacht, maar Klaar gaat niet akkoord. Sarah beseft dat ze het zonder een deftige maaltijd, niet meer lang zal volhouden…





Mohamed deed een geweldige proef, schitterend van die kerel en wat voor een lul is die Mick zeg. Die zal er wel als eerste uitvliegen maar voorlopig winnen de Belgskes elke proef en vallen de Nederlanders als vliegen :lol:

dejohan
15 september 2004, 10:31
Naar het schijnt is die Mick beschuldigd van doodslag, omdat hij een tijd geleden bij een ruzie met een klant uit zijn café iemand onder een voorbijrazende auto heeft geduwd, dit volgens verschillende getuigen. Slachtoffer is ter plaatse gestorven. Hij heeft dat verzwegen voor de productieploeg. Als ge zoiets meemaakt, en het dan nog in uwe kop krijgt om via smoesjes uwe kop op TV krijgen, moet er toch iets miszijn met uw bovenkamer denk ik.

Hij is trouwens helemaal geen brandweerman, is ook een leugen, maar uitbater van een "erotische café".

Tzuvar Raemborr
15 september 2004, 10:36
Naar het schijnt is die Mick beschuldigd van doodslag, omdat hij een tijd geleden bij een ruzie met een klant uit zijn café iemand onder een voorbijrazende auto heeft geduwd, dit volgens verschillende getuigen. Slachtoffer is ter plaatse gestorven. Hij heeft dat verzwegen voor de productieploeg. Als ge zoiets meemaakt, en het dan nog in uwe kop krijgt om via smoesjes uwe kop op TV krijgen, moet er toch iets miszijn met uw bovenkamer denk ik.

Hij is trouwens helemaal geen brandweerman, is ook een leugen, maar uitbater van een "erotische café".
"Naar het schijnt"? Wie zegt dat?

Dzu, nu heb ik verraden dat ik deze thread lees se.

dejohan
15 september 2004, 12:20
"Naar het schijnt"? Wie zegt dat?

Dzu, nu heb ik verraden dat ik deze thread lees se.
Le Gazet van Aaantwaarepe, en gisteren 'et Vollek en 'et Leste Nifs.

Pelgrim
15 september 2004, 12:47
Kheb eens gekeken.

Men is er weer eens in geslaagd 't cliché 'Belgen' tegen 'hollanders' ten tonele te voeren.

Stratcat
15 september 2004, 12:48
Le Gazet van Aaantwaarepe, en gisteren 'et Vollek en 'et Leste Nifs.
Kortom: de kwaliteitspers:-)

Stratcat
15 september 2004, 12:49
Hij is trouwens helemaal geen brandweerman, is ook een leugen, maar uitbater van een "erotische café".
Volgens ER extra (vorige week uitgezonden na ER) is hij beide.

Astenblieft mensen
15 september 2004, 12:57
Volgens ER extra (vorige week uitgezonden na ER) is hij beide.
emergency room?

Astenblieft mensen
15 september 2004, 12:58
of George Cloony?

oriana
15 september 2004, 14:04
Naar het schijnt is die Mick beschuldigd van doodslag, omdat hij een tijd geleden bij een ruzie met een klant uit zijn café iemand onder een voorbijrazende auto heeft geduwd, dit volgens verschillende getuigen. Slachtoffer is ter plaatse gestorven. Hij heeft dat verzwegen voor de productieploeg. Als ge zoiets meemaakt, en het dan nog in uwe kop krijgt om via smoesjes uwe kop op TV krijgen, moet er toch iets miszijn met uw bovenkamer denk ik.

Hij is trouwens helemaal geen brandweerman, is ook een leugen, maar uitbater van een "erotische café".Hij is beide, dat hebben ze laten zien, zowel 'in actie' (lees: geënsceneerd voor TV) in de kazerne als in 't WE de zaak die hij uitbouwt met zijn vrouw.
Naast erotische tent is dat ook nog een zonnebankcenter en een (kunst)nagel-center.

Hij was in deze aflevering heel macho aan 't opscheppen tegen Matthias over "Ik, woedend? dan heb je me nog niet kwaad gezien, ik ga voor niemand opzij als ik kwaad ben, blahblahblah"
Lekker macho, lekker stoer maar oh zo dom, afin, als 't waar is van die duw, dan weten we nu inderdaad tot wat ie in staat is als die boos is.
Koleriek kereltje en helemaal niet sympathiek.

oriana
15 september 2004, 14:10
Kheb eens gekeken.

Men is er weer eens in geslaagd 't cliché 'Belgen' tegen 'hollanders' ten tonele te voeren.Tuurlijk, wat had je verwacht dan? Dat kan niet anders nu ze voor deze formule hebben gekozen.
Leuke detailke is dat het een co-productie is van VT4 met net5 - het moet er toch echt zo aan toegaan in dat NL-kamp en geen beeldmanipulatie om de Belgen er beter te doen uitkomen.
't Is trouwens heel herkenbaar.

Tzuvar Raemborr
15 september 2004, 14:12
Kheb eens gekeken.

Men is er weer eens in geslaagd 't cliché 'Belgen' tegen 'hollanders' ten tonele te voeren.
Zolang wij winnen mogen ze van mij :lol:

Al moet dat wel "Vlamingen" zijn, correct blijven eh.

Astenblieft mensen
15 september 2004, 14:18
put put, ik moet hier als hollander af en toe even een beetje het vlaamse gas doen teruglaten nemen, ook al volg ik exp. robinson niet.

Inderdaad is Exp. Robinson een VT4/Net5 (samen SBS Broadcast) productie dus gemanipuleerd wordt dit niet. En trust me, ik ken het achter de schermen van deze serie en er wordt niet gemanipuleerd, er wordt alleen wel heel slim gemonteerd.
Waarschijnlijk om het cliche een handje te helpen. Inderdaad. Die mensen achter de schermen lachen zich dood.

Pelgrim
15 september 2004, 14:21
Ik heb nu toevallig in de filmrichting gestudeerd se.

Monteren is per definitie manipuleren.

Astenblieft mensen
15 september 2004, 14:26
Ik heb nu toevallig in de filmrichting gestudeerd se.

Monteren is per definitie manipuleren.

Wat ik bedoel is dat er op dat hele eiland de hele dag geen flikker gebeurt. Die mensen die daar moeten filmen vervelen zich dood (en lachen ook, ja), omdat die gasten de hele dag op het strand liggen te niksen. De momenten dat er iets gebeurt worden natuurlijk uitgelicht in de montage.

Maar ja, dat hele concept is gemanipuleerd, dus waar hebben we het eigenlijk over...

Astenblieft mensen
15 september 2004, 14:27
Maar ja, dat hele concept is gemanipuleerd, dus waar hebben we het eigenlijk over...en daarmee bedoel ik dat de programmamakers van ex. robinsons zo slim wel zijn om te weten wat mensen doet stuiteren en wat niet. Slim en... kijkcijfers gegarandeerd. :-)

jammer dat ik geen tv heb toch...

Pelgrim
15 september 2004, 15:47
Wat ik bedoel is dat er op dat hele eiland de hele dag geen flikker gebeurt. Die mensen die daar moeten filmen vervelen zich dood (en lachen ook, ja), omdat die gasten de hele dag op het strand liggen te niksen. De momenten dat er iets gebeurt worden natuurlijk uitgelicht in de montage. Dat is ook exact wat er destijds met die Big Brother toestanden gebeurt is.

Ik wil eens een dag komen filmen bij u thuis, en ongeacht wat er gebeurt, in de 5 minuten documentaire die ik dan bijeenmonteer zult ge een paar keer nipt aan de dood ontsnapt zijn als ik wil. :lol: Op zijn terrein is de regisseur (en de monteur) eigenlijk een beetje God. Daarom dat ik dat graag doe:-)

Da's t probleem met die 'reality' shows: veel 'reality' is er eigenlijk niet aan.

Al denk ik wel dat zo'n programma als expeditie robinson toch ergens nog 'authentiek' is, je zit per slot van rekening op een exotisch eiland en ge moet zelf uw eten zoeken (denk ik toch?)

oriana
15 september 2004, 15:57
Dat is ook exact wat er destijds met die Big Brother toestanden gebeurt is.

Ik wil eens een dag komen filmen bij u thuis, en ongeacht wat er gebeurt, in de 5 minuten documentaire die ik dan bijeenmonteer zult ge een paar keer nipt aan de dood ontsnapt zijn als ik wil. :lol: Op zijn terrein is de regisseur (en de monteur) eigenlijk een beetje God. Daarom dat ik dat graag doe:-)

Da's t probleem met die 'reality' shows: veel 'reality' is er eigenlijk niet aan.

Al denk ik wel dat zo'n programma als expeditie robinson toch ergens nog 'authentiek' is, je zit per slot van rekening op een exotisch eiland en ge moet zelf uw eten zoeken (denk ik toch?)Absoluut, en de Nederlandse vergaderingen zullen ze ook niet kunnen manipuleren.
Uiteraard is die 'afzondering' met een korreltje zout te nemen, er is alleszins een camera-ploeg die hen filmt dus zo alleen zaten ze vorig jaar niet op Gual en zitten de verstekelingen evenmin in die mangrove.
Maar ik denk niet dat die eten geven, daar moeten ze zelf voor zorgen.

Groot Bakkes
17 september 2004, 19:49
Hij was in deze aflevering heel macho aan 't opscheppen tegen Matthias over "Ik, woedend? dan heb je me nog niet kwaad gezien, ik ga voor niemand opzij als ik kwaad ben, blahblahblah"Diegenen die Mick woedend zien zullen het niet meer navertellen. :lol:
Nee serieus ik vind het een heel goede reeks afgezien van het feit dat ik liever "Vlamingen" had gezien dan "Belgen" (het zijn immers ook allemaal Vlamingen) maar dat is nu maar een klein detail dat de VT4 vergeven wordt als ze de presentatrice eens wat meer in beeld brengen.
Mick is idd een idioot, Henk is een toffe kerel en ik vind het ontzettend spijtig dat hij er uit ligt.:cry: Ook Frank is heel amusant met zijn "warsongeskes".;-)
Ook het verstekelingenaspect dat deze keer aan het traditionele recept wordt toegevoegd stel ik zeer op prijs hoewel ik vind dat de verstekelingen dwazen zijn. Ik vond immers dat ze het kamp van de Belgen hadden moeten plunderen (eten pikken en de rest van het kamp vernielen en in brand steken) toen dezen met de Maleizische gids rond het eiland vaarden. Maar misschien ben ik gewoon een kwaadaardige geest.:twisted:

Astenblieft mensen
17 september 2004, 19:52
Nee serieus ik vind het een heel goede reeks afgezien van het feit dat ik liever "Vlamingen" had gezien dan "Belgen" (het zijn immers ook allemaal Vlamingen) maar dat is nu maar een klein detail dat de VT4 vergeven wordt als ze de presentatrice eens wat meer in beeld brengen.

:rofl:
man man. waar gij nie allemaal politiek ziet. In een vers gebakken brood ook, misschien?

Groot Bakkes
17 september 2004, 20:02
:rofl:
man man. waar gij nie allemaal politiek ziet. In een vers gebakken brood ook, misschien?A) Ik vermeldde reeds dat dit maar een "klein detail" is of bent u analfabeet misschien?
B) Als heel de ploeg uit Broekzelenaren bestond, moeten we die dan aanspreken als "de Belgen"?
C) Vers gebakken brood kan ook het onderwerp van een politiek debat zijn, bv ivm de vastgelegde broodprijs.;-)

Olivier
17 september 2004, 20:04
A) Ik vermeldde reeds dat dit maar een "klein detail" is of bent u analfabeet misschien?
B) Als heel de ploeg uit Broekzelenaren bestond, moeten we die dan aanspreken als "de Belgen"?
C) Vers gebakken brood kan ook het onderwerp van een politiek debat zijn, bv ivm de vastgelegde broodprijs.;-)
Als men zich maar amuseert eh :)

Astenblieft mensen
17 september 2004, 20:11
A) Ik vermeldde reeds dat dit maar een "klein detail" is of bent u analfabeet misschien? nee, maar ik vond het kleine eigenlijk al meer dan genoeg overbodig ;-)

B) Als heel de ploeg uit Broekzelenaren bestond, moeten we die dan aanspreken als "de Belgen"? eh... ja? Wat anders, Hongaren?

C) Vers gebakken brood kan ook het onderwerp van een politiek debat zijn, bv ivm de vastgelegde broodprijs.;-)
goe, doe vooral verder, t is hier koetjes en kalfjes.
even goede vrienden in deze cosi corner :-)

Groot Bakkes
17 september 2004, 20:11
Als men zich maar amuseert eh :)
Bij wijze van grap, uiteraard.

Groot Bakkes
17 september 2004, 20:15
nee, maar ik vond het kleine eigenlijk al meer dan genoeg overbodig ;-)
Als Patriot! met Oriana discussieert over het al dan niet zingen van de Brabançonne en de Vlaamse leeuw dan is dat normaal en compleet apolitiek, maar als ik zeg dat Vlamingen een correctere en preciezere benaming is voor de deelnemers dan ben ik de politiek geobsedeerde? :?

eh... ja? Wat anders, Hongaren?
Fout, Broekzelenaren. Op de Olympische spelen wordt Hongarije ook niet aangesproken als Europa, of wel soms?


goe, doe vooral verder, t is hier koetjes en kalfjes.
even goede vrienden in deze cosi corner :-)
En vergeet zondagmorgen niet naar den bakker uw vers gebakken brood te gaan halen. Tegen een vastgelegde broodprijs, natuurlijk.;-)

oriana
17 september 2004, 20:51
Diegenen die Mick woedend zien zullen het niet meer navertellen. :lol:
Nee serieus ik vind het een heel goede reeks afgezien van het feit dat ik liever "Vlamingen" had gezien dan "Belgen" (het zijn immers ook allemaal Vlamingen) maar dat is nu maar een klein detail dat de VT4 vergeven wordt als ze de presentatrice eens wat meer in beeld brengen.
Mick is idd een idioot, Henk is een toffe kerel en ik vind het ontzettend spijtig dat hij er uit ligt.:cry: Ook Frank is heel amusant met zijn "warsongeskes".;-)
Ook het verstekelingenaspect dat deze keer aan het traditionele recept wordt toegevoegd stel ik zeer op prijs hoewel ik vind dat de verstekelingen dwazen zijn. Ik vond immers dat ze het kamp van de Belgen hadden moeten plunderen (eten pikken en de rest van het kamp vernielen en in brand steken) toen dezen met de Maleizische gids rond het eiland vaarden. Maar misschien ben ik gewoon een kwaadaardige geest.:twisted:
Henk had toch maar gelijk met zijn visie op klaar, dat haar creativiteit wel eens van belang kon zijn, ik vind dat die het wel goed doet als verstekelinge, die andere 2 zouden het zonder haar niet redden.
Chapeau voor Klaar, hoe die die rog effe wilde spietsen aan haar kapmes, sneu dat het niet lukte.
die gaat het nog ver schoppen en ik wil 't gezicht van die Peter wel eens zien als zij op 't einde d'er terug bijkomt. ALS hij het zolang volhoudt natuurlijk. Als die er snel uitligt en hij bij de verstekelingen komt moet hij zich schikken naar Klaar denk ik, want dat is ook wel een leidersfiguur... kan alleszins nog spannend worden :lol:

oriana
17 september 2004, 20:54
Als Patriot! met Oriana discussieert over het al dan niet zingen van de Brabançonne en de Vlaamse leeuw dan is dat normaal en compleet apolitiek, maar als ik zeg dat Vlamingen een correctere en preciezere benaming is voor de deelnemers dan ben ik de politiek geobsedeerde?Ik pleit schuldig en je hebt 200 % gelijk, dat is een goeie vergelijking geweest. Ik ben er daarom ook niet meer op voort gegaan, op dat onderwerp...
Dus bij deze allemaal handjes geven, schouderkloppeke en terug vriendjes hee!
;-)

PS: aubmensen is gewoon jaloers omdat zij geen tv heeft da's al ;-)
GRAPJE aub-tje! GRAPJE !!!!!! ;-)

Jan V.
17 september 2004, 21:05
Zijn ze elkaar daar al aan het opeten? Of heeft de geile gangbang thread eindelijk navolging gekregen?

Astenblieft mensen
18 september 2004, 08:12
Ik pleit schuldig en je hebt 200 % gelijk, dat is een goeie vergelijking geweest. Ik ben er daarom ook niet meer op voort gegaan, op dat onderwerp...
Dus bij deze allemaal handjes geven, schouderkloppeke en terug vriendjes hee!
;-)

PS: aubmensen is gewoon jaloers omdat zij geen tv heeft da's al ;-)
GRAPJE aub-tje! GRAPJE !!!!!! ;-)
schouderklopke is gegeven.
en die tv: nou, soms mis ik m, maar meestentijds niet. Het enigszins vreemdsoortige aan mijn non-tvbestaan is dat ik voor de televisie werk en dus mijn eigen toestanden niet eens kan zien. dat is af en toe wel eens vreemd.

AUB-tje 8O ?????

Goed Orianake, ik ben gaan douchen!

Griffin
18 september 2004, 08:13
non-tv? non actief kende ik al maar non tv nog niet... Is dat misschien zuster Monica?

Groot Bakkes
18 september 2004, 10:17
Henk had toch maar gelijk met zijn visie op klaar, dat haar creativiteit wel eens van belang kon zijn, ik vind dat die het wel goed doet als verstekelinge, die andere 2 zouden het zonder haar niet redden.
Chapeau voor Klaar, hoe die die rog effe wilde spietsen aan haar kapmes, sneu dat het niet lukte.
Nu Henk weggevallen is gaan de Nederlanders vermoedelijk nog meer op hun bek krijgen vooral door onderlinge twisten. Henk was een goede leider en niemand betwistte zijn functie, maar nu zullen Patrick en de anderen nog strijd leveren hieromtrent. Denk ik hé. ;-)


die gaat het nog ver schoppen en ik wil 't gezicht van die Peter wel eens zien als zij op 't einde d'er terug bijkomt. ALS hij het zolang volhoudt natuurlijk. Als die er snel uitligt en hij bij de verstekelingen komt moet hij zich schikken naar Klaar denk ik, want dat is ook wel een leidersfiguur... kan alleszins nog spannend worden :lol:
Ik hoop echt dat de verstekelingen op strooptocht gaan en dat Henk zich bij de verstekelingen gaat voegen. Dan kunnen de 'blijvers' nog zwaar last gaan krijgen van hun paria's.
Waar ik wel voor vrees is dat wanneer de Belgen een proef verliezen, Mick eruit gestemd wordt en dat die agressieveling de goede sfeer bij de verstekelingen gaat verpesten. :?

Tzuvar Raemborr
18 september 2004, 10:58
Zijn ze elkaar daar al aan het opeten? Of heeft de geile gangbang thread eindelijk navolging gekregen?
Of zoals in Lord of the Flies!

http://www.gerenser.com/lotf/

Patriot!
18 september 2004, 11:18
Dit programma toont duidelijk aan dat België unitair moeten worden.

Tzuvar Raemborr
18 september 2004, 11:26
Dit programma toont duidelijk aan dat België unitair moeten worden.
Waarom? Er spelen geeneens Walen mee.

Patriot!
18 september 2004, 12:02
So? Er is duidelijk nood aan.

Het is nu wel héél duidelijk dat die Hollanders een totaal ander volk zijn. Wij lijken veel meer op onze Waalse broeders.

Groot Bakkes
18 september 2004, 12:19
So? Er is duidelijk nood aan.

Het is nu wel héél duidelijk dat die Hollanders een totaal ander volk zijn. Wij lijken veel meer op onze Waalse broeders.
Tot dusver de wetenschappelijke onderbouwde argumentatie van Bob Vangeel.

Patriot!
18 september 2004, 12:38
Bob Vangeel is slimmer als u meneer Erwin ;)

oriana
18 september 2004, 12:50
Dit programma toont duidelijk aan dat België unitair moeten worden.Hopla.... en het is weeral een bubber die een K&K-thread in een communautaire discussie moet laten verzanden...
Jouw opmerking is totaal off-topic en is enkel maar bedoeld om te provoceren...
Jonge jonge, als jullie het enige alternatief waren, dan stemde IK zelfs om te splitsen.
Weinig of geen gevoel voor humor, steeds provoceren en kinderachtige opmerkingen.
Hou toch de eer aan jezelf en respecteer de bedoeling van K&K alsjeblief...

Geen politieke discussies hier tenzij relevant ivm belgen tov nederlanders en E.R. 2004

danku

Astenblieft mensen
18 september 2004, 12:53
Dank u II!

(en niet teveel negatieve posts over hollanders, dat vind astenblieft niet niet fijn ;-))

Jan V.
18 september 2004, 13:10
Steek die Nederlanders maar snel in een blikje haaienvoer. :twisted: ;)

oriana
18 september 2004, 13:27
Verdekke, en dan geen blikopener bij de hand hebben ;-)

Patriot!
18 september 2004, 13:49
Hopla.... en het is weeral een bubber die een K&K-thread in een communautaire discussie moet laten verzanden...
Jouw opmerking is totaal off-topic en is enkel maar bedoeld om te provoceren...
Jonge jonge, als jullie het enige alternatief waren, dan stemde IK zelfs om te splitsen.
Weinig of geen gevoel voor humor, steeds provoceren en kinderachtige opmerkingen.
Hou toch de eer aan jezelf en respecteer de bedoeling van K&K alsjeblief...

Geen politieke discussies hier tenzij relevant ivm belgen tov nederlanders en E.R. 2004

danku


U ziet er duidelijk de humor niet van in;)

oriana
18 september 2004, 13:52
U ziet er duidelijk de humor niet van in;)Neen, weet je, een mop die tot in den treure toe wordt herhaald....
die is niet grappig meer... alleen wordt de verteller zelf er des te hilarischer om ;-)

allez, nog 3 nachtjes, al dan niet met laken of dons, slapen en we kunnen weer Robinsonnen!!

Jan V.
18 september 2004, 13:54
Is dat een werkwoord? Robinsonnen? En zo ja, wat wil dat dan precies zeggen? Elkaar het leven zuur maken op een onbewoond eiland? Op kosten van Ende Mol lullig doen op TV?

oriana
18 september 2004, 14:04
waarschijnlijk, vanuit jouw perspectief ;-)
voor mij is het effe weg zijn, meeleven mét, supporteren voor, soms ergeren aan en dat alles overgoten met een klein beetje jaloezie want deep down, zou ik dat ook wel eens een keertje willen meedoen.
Om een modewoord te gebruiken (2de maal want heb al perspectief gebruikt) ;-) Het is toch een hele uitdaging denk ik. Honger en ontberingen, plan trekken, proeven winnen, creatief zijn én je lotgenoten moeten je ook nog aardig en constructief vinden of je wordt weggestemd.

Lekker confronterend en een eye-opener over jezelf denk ik, daar kan je alleen maar door groeien.

Jan V.
18 september 2004, 14:09
Groeien? Om daarna een zangcarière te beginnen als meidengroep de zoveelste? Of in de P-magazine je blote borsten te gaan tonen? :rofl:

oriana
18 september 2004, 14:47
Ik denk dat jij robinson verward met dat andere eiland, hoe heet dat, temptation?
Ik lees die magazines niet en volg ook niet echt het tien om te zien -gebeuren dus ik kan er naast zitten, maar volgens mij heeft nog geen enkele deelne(e)m(st)er van Expeditie Robinson zichzelf al zo te kakken gezet ;-)

Buiten het eiland bedoel ik dan, Mick zet zichzelf met zijn kinderachtig en egocentrisch gedoe ook behoorlijk te kakken vind ik.. ;-)

Jan V.
18 september 2004, 15:03
Vergeef me mijn onwetendheid! Een eiland is een eiland, zei mijn grootmoeder altijd.
"Boom is boom, huis is huis" om haar letterlijk te citeren.

Ik heb genoeg om handen met dit forum zodat ik geen tijd meer heb om al die televisiekuren te volgen. ;)

oriana
18 september 2004, 15:08
Vergeef me mijn onwetendheid! Een eiland is een eiland, zei mijn grootmoeder altijd.
"Boom is boom, huis is huis" om haar letterlijk te citeren.

Ik heb genoeg om handen met dit forum zodat ik geen tijd meer heb om al die televisiekuren te volgen. ;)awel, ruk jezelf (haha, heb je'm) eens weg van het forum en kijk nu maandag op VT4 eens naar Expeditie Robinson... in de verste verte niet te vergelijken met dat Temptation gedoe, hoewel ik nu ook voortga op 'horen zeggen' - heb zelf Temptation nooit gezien, enkel voorstukjes en dat was voldoende om daar nooit speciaal naar te gaan kijken.

Jan V.
18 september 2004, 15:11
Ik zal het mijn alter-ego eens voorstellen... Maar ik reken op niet al te veel begrip, vooral niet omdat het verlangen naar warmere oorden dezer dagen toch alweer de kop op steekt.

God, wat is het leuk om schizofreen te zijn! ;)

ingenious
18 september 2004, 21:52
awel, ruk jezelf (haha, heb je'm) eens weg van het forum en kijk nu maandag op VT4 eens naar Expeditie Robinson... in de verste verte niet te vergelijken met dat Temptation gedoe, hoewel ik nu ook voortga op 'horen zeggen' - heb zelf Temptation nooit gezien, enkel voorstukjes en dat was voldoende om daar nooit speciaal naar te gaan kijken.
temptation island is ook leuk hoor. daar kijken wij altijd met heel het kot naar, en das altijd gieren! :-D

jules
20 september 2004, 22:28
Mick naar het verstekelingenkamp :-D
Tien tegen één dat hij quasi-direct door de andere deelnemers ontdekt wordt

oriana
21 september 2004, 00:25
Mick naar het verstekelingenkamp :-D
Tien tegen één dat hij quasi-direct door de andere deelnemers ontdekt wordtWat een etter is dat toch hee? Die heeft zich wel heel schoon laten kennen, eerst met zijn boertige gedrag tegen die 2 Nederlanders en daarna met zijn agressieve en onsportieve manier van spelen bij de proef. Een terechte rode kaart, zowel bij dat spel as bij de eilandraad.
Ben eens benieuwd hoe dat gaat aflopen met die 2 andere verstekelingen, geen van beide vrouwen is een katje om zonder handschoenen aan te pakken!
verdere update is voor morgen!

Ke Nan
21 september 2004, 00:35
Het zou mij niet verbazen als Mick precies omwille van zijn karakter gekozen is. Er moeten conflicten zijn. Anders is het allemaal veel te braafjes. Het is alleszins drama wat we hier zien. De gehele Belgische deelnemers die samenspannen tegen Mick. Terecht trouwens.
Klaar tegen Mick. Het volgende conflict. Het zou nu wel eens een stuk venijniger kunnen worden in de mangrove.

oriana
21 september 2004, 00:44
Het zou mij niet verbazen als Mick precies omwille van zijn karakter gekozen is. Er moeten conflicten zijn. Anders is het allemaal veel te braafjes. Het is alleszins drama wat we hier zien. De gehele Belgische deelnemers die samenspannen tegen Mick. Terecht trouwens.
Klaar tegen Mick. Het volgende conflict. Het zou nu wel eens een stuk venijniger kunnen worden in de mangrove.Eerlijk gezegd had ik half verwacht dat Roos op die eilandraad ging afkomen met "niemand moet weg maar Mick heeft nu al een tegenstem voor volgende keer"
De Belgen hadden al zo op voorhand verkondigd dat ze opzettelijk wilden verliezen om Mick naar huis te kunnen stemmen (volgens mij trouwens de 1ste keer dat dit gebeurt) dat ik dacht dat het productieteam ergens zou ingrijpen en er een stokje voor zou willen steken om de spanning nog meer op te drijven.
Maar daar hadden ongelukken van gekomen vrees ik.
Er zal in ieder geval heel wat gebaald zijn, vanavond. Eerst de Nederlanders die nu ontdekken dat hun eerste overwinning waar ze zo fier op zijn, geënsceneerd was.. bye bye victory gevoel en dan die Mick joh, die heeft niet doorgehad dat ze opzettelijk verloren, dat was duidelijk toen hij de reden opgaf waarom hij Darline opschreef.
wake up call voor die kerel... of hij er iets uit gaat leren echter?

Ke Nan
21 september 2004, 00:59
Mick is Mick. Na 10 dagen heeft hij gene millimeter toegegeven. Hij blijft overtuigd van zijn gelijk. De groep kan hem zelfs geen barst schelen. Het samenspannen van de Belgen was een natuurlijke reactie. Die man moest weg. Hij was ook niet voor rede vatbaar.
Als verstekeling liggen de kaarten anders voor hem. Zij mogen samenwerken maar ze moeten het niet. Ik denk dus dat Mick op eigen houtje het een en ander gaat ondernemen. Twee sterke leidersfiguren, Klaar en Mick(alhoewel, hij lijkt mij wel kinderachtig). Geen van de twee zijn bereid om hun leidersrol op te geven. Dat wordt goeie televisie.

oriana
21 september 2004, 01:03
Mick is Mick. Na 10 dagen heeft hij gene millimeter toegegeven. Hij blijft overtuigd van zijn gelijk. De groep kan hem zelfs geen barst schelen. Het samenspannen van de Belgen was een natuurlijke reactie. Die man moest weg. Hij was ook niet voor rede vatbaar.
Als verstekeling liggen de kaarten anders voor hem. Zij mogen samenwerken maar ze moeten het niet. Ik denk dus dat Mick op eigen houtje het een en ander gaat ondernemen. Twee sterke leidersfiguren, Klaar en Mick(alhoewel, hij lijkt mij wel kinderachtig). Geen van de twee zijn bereid om hun leidersrol op te geven. Dat wordt goeie televisie.Dat absoluut! Mijn plaatsje voor volgende maandag is nu al gereserveerd! :lol:

Ke Nan
21 september 2004, 01:09
Dat absoluut! Mijn plaatsje voor volgende maandag is nu al gereserveerd! :lol:
Die van mij ook. Ik heb zelf gene kabel. Ik ga er speciaal voor bij ons moeder naar kijken. Hoef ik die dag dan zelf ook niet te koken. :-D

oriana
21 september 2004, 01:13
HAHA, zelfde hier, ik ga bij vrienden kijken, alleen, mijn tegenprestatie voor het mogen komen kijken is dat ik dan telkens kook :lol:

bruut geweld
21 september 2004, 01:29
ER lijkt me zeer interessant dit jaar !
bonte verzameling persoonlijkheden en bovendien verstekelingsformule.

Hoe asociaal en impulsief Mick zich ook gedraagt, je zal moeten toegeven dat hij zichzelf blijft, (jammer dat het een pure individualist is met wat kinderlijke trekjes).
kan ik eigenlijk toch nog beter apprecieren als complotteren en manipuleren, waar hij duidelijk geen kaas van heeft gegeten.
maar in die groep kan hij duidelijk niet functioneren en dat ligt niet bepaald aan de groep. Maar het blijft zo dat weinigen voldoende geesteskracht hebben om het op te nemen tegen een hele groep en niet emotioneel in elkaar te stuiken.. (OOK ES IETS POSITIEFS OVER DIE MENS ZEGGEN HE;-) )

de vrouw waar hij zo'n last meehad, Mitch geloof ik, lijkt me echter wél het manipulerend type. als je op haar "shitlist" komt , zal je het geweten hebben en zal het getreiter niet stoppen..

de opmerking van mick was wel hilarisch : " Vrouwen , die hebben macht over mannen, joeng da's ongelooflijk !" en dan heeft ie zelf een stripbar of zoiets ....met de vrouwtjes zal het blijkbaar OOK niet vlot gaan als ze niet onderdanig genoeg zijn of verbaal hem op zijn plaatsje zetten:-)
Die kerel moet het ook wel niet makkelijk hebben vandaag de dag, met zijn leugens over de brandweer ?, zijn agressief en asociaal gedrag op het eiland, vermeende betrokkenheid bij een gewelddadig incident voor zijn bar..
maar ja, hij heeft zijn eigen kaarten zo geschud he...

ben eens benieuwd wie het volgende slachtoffer gaat zijn bij de belgen, tot nu toe was mick de ideale "negatieve energie" afleider, maar de manipulatortjes zullen zich nu zonder hem vlug bloot gaan geven als ze X beginnen te bekritiseren tov Y, zonder dat X van iets weet.
Ja, heel af en toe is het nog de moeite om een TV te hebben.....

oriana
21 september 2004, 18:49
Aflevering 03 :Feest

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl3_mick.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

Door de spanningen rond Mick is de sfeer in het Belgische kamp volledig gekelderd. Mick wordt door iedereen genegeerd, zelfs op zijn verjaardag. Hij vindt het erg dat niemand hem een knuffel of een kus gegeven heeft.
Maar van de groep moet Mick geen medelijden verwachten, en zeker niet van Mitchell.

De Nederlanders hebben al alle proeven verloren, maar de groep wordt met de dag hechter. Het vertrek van Henk heeft hen diep geraakt.

800 meter verder, tussen het Nederlandse en Belgische kamp in, zitten de verstekelingen. Ze hebben gemerkt dat ze buiten de mangrove te veel risico lopen om ontdekt te worden, maar in de mangrove is overleven bijna onmogelijk. Sarah is door de honger totaal uitgeput. Ernestine en Klaar zijn het beu. Ze vinden dat Sarah een keuze moet maken.

In het Belgisch kamp wil Mick zich opnieuw in de groep werken. Hij besluit daarom zijn strategie aan te passen. Hij gaat zich heel rustig en low profile opstellen. Frank wil ook vrede en harmonie in het kamp en hoopt dat Mitch zich met Mick verzoent. Mitch voelt dat iedereen zich ergert aan haar ruzie met Mick en besluit om niets meer over Mick te zeggen.
Ondertussen trekken Kelly, Mohamed, Matthias en Peter steeds vaker met elkaar op. Frank vindt het normaal dat mensen die het goed met elkaar kunnen vinden, steeds vaker naar elkaar trekken.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl3_frouke.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

In het Nederlandse kamp maakt Frouke zich zorgen. Ze kreeg 4 stemmen op de eilandraad.
Frouke beseft dat indien de Eliminatieproef verloren wordt, zij diegene zal zijn die het eiland moet verlaten.

Bij de verstekelingen maakt de honger Klaar en Ernestine opnieuw onvoorzichtig. Ze wagen zich aan de rand van de mangrove op zoek naar voedsel. Ernestine is het geklaag van Sarah spuugzat en wil dat ze straks een beslissing neemt.

Mo, Kelly, Peter en Mat ruimen bij de Belgen het kamp op. De 4 trekken steeds vaker samen op en er groeit een hechte band. Maar ook de spanningen in het kamp blijven voelbaar. Ondanks alle goeie voornemens is de ruzie tussen Mitchell en Mick opnieuw hevig losgebarsten. Op een pad is het tot een fatale botsing gekomen. Mitchell beweert dat Mick haar van de weg heeft gelopen. Ook Mick is door het dolle heen en vertelt in het kamp zijn versie van de feiten. Frank vindt dat Mick overdrijft.

De volgende ochtend is de sfeer in het Belgische Kamp nog steeds niet goed. De problemen rond Mick en de aanval van de muggen vannacht bedrukken de sfeer. De enige die helemaal nergens last van heeft is Mick.

Aan de andere kant van Si Mirat heeft Jeroen een boom met rode vruchten gevonden. Er komt dus extra eten op de plank bij de Nederlanders.
Ook de sfeer in het Nederlandse kamp is warmer en hechter geworden, waardoor de mannen al wat makkelijker over hun emoties praten. Ronald mist zijn familie maar hij heeft foto’s bij. Bij het zien van de foto’s van Ronald, krijgt stoere Patrick een emotionele klap.

Bij de verstekelingen blijft Sarah het zorgenkind. Klaar en Ernestine willen haar overtuigen om op te geven. Sarah kraakt uiteindelijk dan toch. Totaal verzwakt wordt ze door Ernestine en Klaar naar de boot gebracht die haar komt oppikken. Sarah heeft in de expeditie zonder twijfel de zwaarste kaart getrokken. Eerst de kooi, dan de mangrove. Ernestine kan bij het afscheid haar tranen niet bedwingen en wordt getroost door Klaar.

Ondertussen krijgen de kampen info over de proef. Ze moeten elk een vrouw en een man afvaardigen die blindelings op elkaar kunnen vertrouwen. Het Nederlands kamp wil deze proef absoluut winnen. Coördinator Ronald beslist voor de groep dat Patrick en Marjolein de proef zullen spelen. Patrick is wat onzeker over de samenwerking met Marjolein, want hij kreeg op de eilandraad een stem van haar.

In het Belgisch kamp is de sfeer nog steeds beneden alle peil. Toch moet ook hier een keuze worden gemaakt. Uiteindelijk worden het Kelly en Mohamed die de uitdaging zullen aangaan.
De Belgen voelen zich dit keer minder zegezeker, maar Mohamed wil toch alles geven.

De vier expeditieleden weten niet dat hen een bijzonder gevaarlijke proef te wachten staat waarbij het leven van de ene in de handen van de andere ligt.
3.5 meter onder de zeespiegel hangen 8 stokken die de kandidaten ieder om beurt moeten opduiken en in een houder plaatsen. Wanneer de ene naar beneden duikt, kan de andere pas op het platform klimmen om de stok in de houder te plaatsen. Als de ene echter te lang op het platform blijft, moet de andere te lang onder water blijven en kan hij verdrinken.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl3_proef1.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

De Nederlanders hebben nog geen enkele proef gewonnen. De druk op de schouders van Patrick en Marjolein is gigantisch. Ze moeten dit winnen.
Ook Kelly en Mohammed geven alles wat ze in zich hebben.
Na een aantal duiken zijn ze allemaal erg vermoeid maar toch is het Marjolein die als eerste op is.
Het zijn dan ook Kelly en Mo die de prijs, een feestje voor het hele team, in de wacht slepen. Bovendien moeten de verliezers, Patrick en Marjolein, het eten opdienen zonder dat ze er zelf van mogen eten.

Op de terugweg besluiten Kelly en Mo om een grapje uit te halen met hun kampgenoten en te doen alsof ze verloren hebben. De kampgenoten zien wanneer ze toekomen dat ze verloren hebben maar Frank en de anderen spreken troostende woorden totdat… Mo en Kelly plotseling vertellen dat ze gewonnen hebben! De Belgen weten niet wat ze te horen krijgen: ze mogen zich verwachten aan een gigantische feestmaal. Marjolein en Patrick staan klaar om de Belgen te ontvangen met een heerlijk drankje.

Nietsvermoedend wachten de Nederlanders op de terugkomst van Patrick en Marjolein. Zij weten nog steeds niet of ze de proef gewonnen of verloren hebben. Shandinella denkt dat indien ze verloren hadden, Patrick en Marjolein al lang terug zouden geweest zijn.

Bij de Belgen is het festijn nog volop bezig. Toch slaagt Mick er alweer in om de sfeer te verpesten door grof te zijn tegen de Nederlanders. De andere kampleden kunnen er niet mee lachen. Bovendien zijn alle Belgen het erover eens om wat eten over te laten voor de Nederlanders. Alleen Mick gaat absoluut niet akkoord. Hij wilt het spel hard spelen.
In het Nederlandse kamp is het vertrouwen omgeslagen in wanhoop. En van eetfestijnen is al helemaal geen sprake.

De Belgen zijn ondertussen aan het dessert toe: een heerlijke taart! Patrick moet met lede ogen aanzien hoe de Belgen van de taart genieten. En dan komt er nog één… Bij het zien van de tweede taart stort Patrick in elkaar.
De Belgen krijgen geen hap meer binnen en schenken de tweede taart aan Marjolein en Patrick als dank voor de fijne bediening. Met wanhoop in het hart gaat Marjolein haar kampgenoten vertellen dat ze opnieuw verloren hebben. Ze kan enkel hopen dat de taart de pil zal vergulden. Wanneer ze de taart laat zien, vindt iedereen dit zo overweldigend dat ze helemaal niet treuren om het verlies van de proef.
De enige die zich niet kan herpakken is Patrick. Shandinella probeert hem te troosten.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl3_klaar.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

De volgende ochtend staan Klaar en Ernestine voor een dilemma. Ze willen op rooftocht gaan maar dan bestaat de kans dat ze ontdekt worden. In de mangrove blijven, heeft echter ook geen enkele zin want dan zullen ze door de honger aftakelen, net als Sarah. Ernestine is bereid om risico’s te nemen. Ze wil gaan stelen in de andere kampen. Maar Klaar twijfelt.

Mick kan het softe gedrag van z’n kampgenoten op het etentje niet verkroppen. Als het aan hem had gelegen hadden de Nederlanders helemaal niks gekregen. De Nederlanders hebben gisteren voor de vierde keer op rij een proef verloren maar de taart maakt veel goed. Ze genieten die ochtend nog van taart als ontbijt.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl3_ernestine.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

800 meter verderop vertrekken de verstekelingen op hetzelfde moment op rooftocht. Klaar en Ernestine beseffen dat ze een groot risico nemen. Een paar honderd meter noordwaarts smeden Mat, Peter en Mo geheime plannen om Mick kwijt te raken. Competitiebeest Mohamed overweegt om met opzet de Eliminatieproef te verliezen om Mick dan weg te stemmen. Matthias wil ook meedoen maar Peter twijfelt.

Aan de andere kant van het eiland weet Frouke niets over de plannen van de Belgen. In het Belgisch kamp heeft Mick zich helemaal opgepept voor de proef. Hij weet niet dat hij de enige is. Nooit eerder in de Robinson geschiedenis heeft een team geprobeerd met opzet een proef te verliezen.

De Belgen hebben geen idee dat hun vertrek een heel eind verderop onrust veroorzaakt. De verstekelingen zijn vlakbij het Nederlandse kamp maar zien in de verte de boot van de Belgen vertrekken naar de proef. Klaar en Ernestine weten niet dat ook het Nederlandse kamp ondertussen verlaten is. Voor één keer is het lot hen gunstig gezind. Hun rooftocht zou wel eens zeer succesvol kunnen zijn.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl3_proef_ronald.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

Beide teams zijn toegekomen voor de Eliminatieproef en dat wordt een echte Derby Der Lage Landen: korfbal met een Robinsonsausje erover. Het Belgische team moet 2 leden aan de kant laten voor de proef en dat worden Mo en Frank. Het Belgisch kamp wil Mick kwijt en zet daarom 2 sterke deelnemers aan de kant om zo het team te verzwakken. De Belgen zijn van plan om te verliezen maar merken ook meteen dat ze tegenover een zeer sterk Nederlands team staan.
De Nederlanders spelen als een geoliede machine en de tegenstand is voor de Belgen veel groter dan verwacht. Algauw is het 2-0 en Mick voelt dat de Belgen kansloos zijn. Om z’n vel te redden besluit hij het spel hard te spelen.

Het Nederlandse kamp ligt er ondertussen verlaten bij, maar dat weten de verstekelingen niet. Ze zijn vlakbij en bespreken hun aanvalsstrategie. Klaar en Ernestine willen wachten tot ze ook de Nederlandse speedboot zien vertrekken.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl3_proef_nederlanders.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

De Nederlanders spelen zich ondertussen de ziel uit het lijf, en hebben geen idee dat hun kamp kan worden leeggeplunderd. Ondertussen blijft Mick zich als enige Belg voor de volle 100 procent geven. Maar dan gaat hij te ver. Hij pakt Patrick hardhandig aan en wordt door Ernst-Paul uit het team gezet. De Nederlanders waren al sterk, maar nu, met een man meer, zijn ze echt onoverwinnelijk. En zo winnen de Nederlanders hun eerste proef met 5 tegen 1.

Klaar en Ernestine hebben toch besloten het Nederlandse kamp te besluipen en zijn op dat moment nog maar 50 meter van het Nederlandse kamp verwijderd. Het ziet ernaar uit dat ze vandaag eindelijk hun slag zullen kunnen slaan. Wat Klaar en Ernestine niet weten is dat het Nederlands team ondertussen al op de terugweg is. De rustpauze die ze genomen hebben, zou wel eens fataal kunnen zijn. Wanneer Klaar bijna in het kamp is aangekomen, hoort ze plotseling mensen zingen. Het Nederlandse team is net teruggekeerd van de proef. Klaar vlucht zo snel ze kan weg van het kamp.

De Nederlanders beseffen niet dat ze op het nippertje aan een plundering ontsnapt zijn. Klaar en Ernestine zijn zwaar teleurgesteld. Ze moeten terug met lege handen.
De Belgen maken zich klaar om naar de eilandraad te gaan maar van droefenis is geen spoor. Alleen Mick vreest dat z’n laatste uur geslagen is. Op de eilandraad krijgt hij gelijk want hij krijgt 7 stemmen tegen.
Mick is opgelucht dat hij het eiland kan verlaten en wanneer hij het voorstel van Roos krijgt om naar de mangrove te gaan, wil hij dit graag doen. Mick hoopt tot in de finale te geraken om zo wraak te kunnen nemen op z’n Belgische teamgenoten.



zoals beloofd de update ~ zo kan iedereen volgen ;-)

oriana
21 september 2004, 18:54
Belgische Team

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_mohamed.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_mohamed.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_kelly.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_kelly.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_darlene.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_darline.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_peter.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_peter.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_frank.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_frank.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_mitchell.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_mitchell.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_matthias.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_matthias.htm) [/url] foto's zijn links

Nederlandse Team

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_frouke.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_mick.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_jeroen.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_henk.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_marjolein.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_marjolein.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_patrick.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_patrick.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_ronald.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_ronald.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_shandinella.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_shandi.htm) foto's zijn links

Verstekelingen Mangrove

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/mangrove/ernestine.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_ernestine.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/mangrove/klaar.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_sarah.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_mick.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_mick.htm) foto's zijn links

[u]Op 't vliegtuig naar huis gezet

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_henk.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_henk.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/mangrove/sarah.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_sarah.htm)

Griffin
21 september 2004, 20:16
Great nu kan ik het kijken zonder te kijken.

ingenious
22 september 2004, 01:39
ik ben weeral vergeten kijken :?

ik probeer zondag de herhaling mee te pikken (maar die heb ik vorige week ook vergeten!)

Griffin
22 september 2004, 11:00
Waar zat je met je gedachten? :P

oriana
28 september 2004, 23:17
De Belgen zijn een dag na het vertrek van Mick allemaal opgelucht en tevreden. Vooral Darline voelt zich goed en bloeit voor het eerst in de expeditie volledig open. Ze neemt het voortouw bij het maken van echte bedden.

Nog geen kilometer verderop, in de mangrove, is Mick op weg naar het verstekelingenkamp. Hij werd door de Belgen unaniem weggestemd en is zeer gemotiveerd om wraak te nemen. Maar Ernestine, die al 8 dagen in de mangrove overleeft, heeft al ondervonden dat het geen vakantieoord is. Ze zit er compleet door.
De barre leefomstandigheden en het gebrek aan voedsel maken de verleiding om te stelen bijna onweerstaanbaar. Het Nederlandse en Belgische kamp zijn ook op hun hoede voor een mogelijke diefstal nu ze weten dat ze op één eiland wonen. Ze hebben er echter geen flauw benul van dat het gevaar van een derde kamp kan komen…

Wanneer Klaar en Ernestine horen dat er iemand aankomt in de mangrove, hoopt Klaar dat het een Belg is. Ze wil absoluut niet herenigd worden met één van haar oude kampgenoten.
In Klaars oude Kamp Nederland blijft er steeds minder over van de stoere Patrick uit het begin van de expeditie. Jeroen en Marjolein ergeren zich aan Patricks gedrag en bespotten hem zelfs terwijl hij ligt te slapen.

In het verstekelingenkamp is Klaar gelukkig met de komst van Mick. Algauw maakt Mick zijn plannen bekend: hij wil zo snel mogelijk wraak nemen op de Belgen en bij hen gaan stelen.
Nog geen kilometer verderop hebben de vier vrienden Peter, Matthias, Kelly en Mohamed geen flauw benul van Micks snode plannen. Ze voelen zich juist sterker dan ooit en zien zichzelf heel ver komen in de expeditie.

De volgende dag krijgen beide kampen post en dat betekent niet veel goeds. Alle kampleden moeten alles inpakken. Sommigen van hen zullen mogen terugkeren, anderen niet. Bij de Belgen is het nieuws vooral hard aangekomen bij het vriendenclubje. Ze bedenken plannen om toch samen te kunnen blijven. Ook Frank is geschrokken van het nieuws. Hij brengt de hele groep samen om een Indiaans afscheidslied te zingen.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl4_kelly_mo.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

Vandaag wordt het leven van de expeditieleden volledig op zijn kop gezet. Darline en Ronald worden, als oudsten van hun team, bij Ernst-Paul en Roos geroepen. Ronald mag een Belgische man en een Belgische vrouw kiezen. Hij gaat voor Mohamed en Kelly. Darline kiest voor Patrick en Marjolein.
De rest van de kampen blijft ongewijzigd.
Het voormalig Nederlandse kamp gaat met Mohamed en Kelly verder als Kamp Zuid en de Belgen vormen met Patrick en Marjolein Kamp Noord.



http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl4_marj_patrick.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

Mohamed en Kelly en Patrick en Marjolein krijgen meteen de kans om zich te bewijzen voor hun nieuwe team. In de Robinsonproef strijden ze immers tegen elkaar. Voor deze proef, moeten beide teams zo snel mogelijk kisten verzamelen. In elke kist zit iets lekkers verborgen. Het team dat wint mag de inhoud van al hun kisten meenemen. Het team dat verliest moet alles achterlaten.
De strijd tussen de twee nieuwe kampen gaat precies gelijk op en het komt aan op de laatste twee kisten. Mohamed is hierbij net iets sneller dan Patrick.

Patrick en Marjolein staan met lege handen voor hun nieuwe kampgenoten want de inhoud van al hun kisten blijft achter. Kelly en Mohamed maken wel een indrukwekkende intrede in Kamp Zuid. Naar Robinson-normen hebben ze een fortuin gewonnen: chips, rijst, thee, bloem, een visnet, een krabbennet, enz.

In het nieuwe kamp Noord heeft Patrick de klap van de herindeling nog niet verwerkt. Hij vindt dat hij het zwaar te verduren heeft en dat net de dag voor zijn verjaardag.
Marjolein distantieert zich meteen van Patrick. Ze beseft dat ze om door te gaan, vrienden zal moeten maken bij de Belgen.
De eerste beproeving voor Patrick en Marjolein wordt de middagmaaltijd: geen chips en thee maar schelpen op Vlaamse wijze. Patrick krijgt de schelpen maar niet naar binnen. Marjolein daarentegen wint de sympathie van de Belgen door bijna alles op te eten.

Aan de andere kant van het eiland worden de prijswinnaars Mohamed en Kelly onthaald als ware helden. De kampleden genieten met volle teugen van al het lekkers dat de twee nieuwkomers gewonnen hebben.
Kelly schiet onmiddellijk goed op met haar leeftijdsgenoot Frouke, en dat verzacht het afscheid van haar Belgische vrienden. Mohamed is wat minder spontaan, en stelt zich een stuk meer afwachtend op dan Kelly…

De volgende dag wordt Patrick 35, maar het is niet bepaald een feest. Patrick zit in tweestrijd met zichzelf. Hij heeft de hele nacht niet geslapen en wil uit de expeditie stappen maar dat doe je niet zomaar. Het is een loodzware en onomkeerbare beslissing.
Na urenlang tobben en twijfelen keert Patrick terug naar de groep. Hij voelt zich niet goed en wilt naar huis.

In de mangrove voelt Mick zich al snel thuis bij de verstekelingen. De verstotene van kamp België ontpopt zich tot teambuilder en maakt een echt kamplied. Micks enthousiasme helpt ook Ernestine er bovenop.

In kamp Zuid neemt nieuwkomer Mohamed snel initiatieven. Op het heetst van de dag is hij op zoek naar nog meer voedsel dan hij al heeft binnengebracht. De survivalkwaliteiten van de Nederlanders en vooral van kampoudste Ronald vallen Mohamed enorm tegen.
Frouke is erg blij met de komst van de Belgen. Ze heeft nu eindelijk een vriendin in het kamp: Kelly. Bij de laatste eilandraad kreeg Frouke een zwarte stem. Maar nu Mohamed en Kelly er zijn zou, kan het tij voor haar misschien keren. Het is ook Jeroen niet ontgaan dat door de herindeling van de kampen de kaarten door elkaar zijn geschud. En die avond roept Jeroen de groep bij elkaar voor een verrassende mededeling: hij voelt zich niet goed in het kamp en vraagt de anderen om op hem te stemmen bij een eventuele volgende eilandraad. Jeroens vriend Ronald is geschokt en barst in tranen uit. Maar Frouke twijfelt aan Jeroens oprechtheid…

Ondertussen nemen de verstekelingen, gedreven door honger en wraak, een enorm risico. Ze verlaten de mangrove om op rooftocht te gaan naar, wat zij denken, dat nog steeds Kamp België is. In kamp Noord doet Marjolein nietsvermoedend haar uiterste best om bij de Belgen in de smaak te vallen. Terwijl de mannen slapen, zorgt zij voor brandhout. Marjoleins poging lijkt al meteen vruchten af te werpen want Darline kan het goed vinden met Marjolein.

Wanneer Mick op verkenningstocht gaat naar het Belgische kamp moet hij teleurgesteld afdruipen. Bij de Belgen kan niet gestolen worden, ze zijn allemaal aanwezig. De drie gaan over op plan B: stelen bij de Nederlanders. Maar dat is helemaal aan de andere kant van het eiland…

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl4_proef2.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

In Kamp Zuid blijkt het gewonnen visnet uiterst succesvol, maar veel tijd om ervan te genieten hebben de expediteleden niet. Er staat immers een eliminatieproef op het programma.
Voor deze eliminatieproef moeten de kampen een loodzware kist uit de zee halen en daarna een hele bak vol zand vullen, waardoor de kist opengaat. Met het mes uit de kist, kunnen de touwen die rond een kooi gebonden zijn, doorgehakt worden. Hierdoor kan de kooi open en is de immuniteitstotem binnen handbereik.

Kamp Zuid ligt algauw achter, maar toch neemt Ronald even een pauze. Frank heeft echter grote problemen om de touwen door te hakken en daardoor komt Zuid terug dichterbij. Het is uiteindelijk toch kamp Noord die de eliminatieproef wint, en dus niet naar de eilandraad moet.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl4_proef2_2.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

Voor Mohamed is het zijn allereerste nederlaag in de expeditie. Hij is zwaar teleurgesteld en wanneer de Nederlanders hem roepen om de proef te bespreken, weigert hij met hen te praten. Hij kan er niet bij dat Ronald een pauze nam. Bij de terugkeer in het kamp, loopt de ruzie tussen Mohamed en de Nederlanders uit de hand.

Terwijl Kamp Zuid als team in zware crisis zit, zijn de drie verstekelingen stiekem tot op enkele tientallen meters genaderd. De expeditieleden in Kamp Zuid worden volledig opgeslorpt door hun eigen problemen. Ze hebben het na de ruzie helemaal gehad met Mohamed.
Wat later is het in kamp Zuid stil geworden. De verstekelingen hopen dat het kamp ook echt verlaten is zodat ze toch nog kunnen stelen. Daarom gaat Klaar alleen vooruit om te spioneren.
Maar in kamp Zuid heeft iedereen zich net verzameld rond het vuur. De spanning is om te snijden, want na de ruzie heeft Jeroen als klap op de vuurpijl verteld dat hij toch liever niet weggestemd wilt worden. Voor Mohamed is de maat vol. Hij is ervan overtuigd dat Jeroen hem bedrogen heeft.

De drie verstekelingen hebben intussen een andere route gekozen, deze keer over de rotsen. En weer gaat Klaar alleen vooruit om te kijken of er volk in het kamp is. Terwijl Klaar over de rotsen klautert lopen de leden van kamp Zuid naar de boot die hen naar de eilandraad zal brengen. Terwijl de leden van kamp Zuid met hun hoofd bij het stemmen zijn, dringen op datzelfde moment de drie verstekelingen hun kamp binnen. Vooral Mick kan niet geloven hoeveel eten er aanwezig is. Ze besluiten hun diefstal te maskeren en niet alles mee te nemen, zodat ze onopgemerkt blijven en later nog eens terug kunnen keren. De verstekelingen willen dat Kamp Zuid denkt dat er een dier aan het eten gezeten heeft.
Op de eilandraad straffen de leden van kamp Zuid ondertussen Jeroens wispelturigheid af. Hij krijgt een zwarte stem.

oriana
28 september 2004, 23:23
Kamp Noord

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_darlene.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_darline.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_peter.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_peter.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_frank.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_frank.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_mitchell.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_mitchell.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_matthias.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_matthias.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_marjolein.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_marjolein.htm) foto's zijn links

Kamp Zuid

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_frouke.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_frouke.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_ronald.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_ronald.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_shandinella.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_shandi.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_mohamed.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_mohamed.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_kelly.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_kelly.htm)
http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_jeroen.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_jeroen.htm) heeft 1 zwarte stem dat hij meeneemt naar de volgende eilandraad

Verstekelingen Mangrove

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/mangrove/ernestine.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_ernestine.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/mangrove/klaar.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_klaar.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_mick.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_mick.htm)

Op 't vliegtuig naar huis gezet

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_henk.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_henk.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/mangrove/sarah.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_sarah.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_patrick.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_patrick.htm)

ingenious
28 september 2004, 23:24
ik ben weeral vergeten kijken :?

ik probeer zondag de herhaling mee te pikken (maar die heb ik vorige week ook vergeten!)
heb ik zondag toch weer de herhaling gemist zeker! 2 afleveringen gemist dus, maar deze week heb ik wel gekeken. ik kan terug een beetje volgen. :?

oriana
28 september 2004, 23:36
heb ik zondag toch weer de herhaling gemist zeker! 2 afleveringen gemist dus, maar deze week heb ik wel gekeken. ik kan terug een beetje volgen. :?Leuk hee :lol:
Ik vind het echt de max ~ 't Belgische team doet het goed, ik denk dat Mitchell de volgende is die verdwijnt daar. Marjolein zal wel aanvaard worden.
Wat het andere team betreft: Mohamed, Kelly en Frouke zijn een hecht groepje, Jeroen heeft al een extra stem dus als zij volgende keer weer alle drie op hem stemmen ligt die eruit.
Dan blijven enkel nog Roland en Shandinella over ~ zij kunnen die er telkens met hun drietjes uitbonjouren en zo op hun sokken met zijn drieën naar de samensmelting gaan :-)
Goed plan, ik gun het hen!
Die Roland is maar een watje hoor, dat werd vandaag wel duidelijk.

ingenious
28 september 2004, 23:45
Leuk hee :lol:
Ik vind het echt de max ~ 't Belgische team doet het goed, ik denk dat Mitchell de volgende is die verdwijnt daar. Marjolein zal wel aanvaard worden.
Wat het andere team betreft: Mohamed, Kelly en Frouke zijn een hecht groepje, Jeroen heeft al een extra stem dus als zij volgende keer weer alle drie op hem stemmen ligt die eruit.
Dan blijven enkel nog Roland en Shandinella over ~ zij kunnen die er telkens met hun drietjes uitbonjouren en zo op hun sokken met zijn drieën naar de samensmelting gaan :-)
Goed plan, ik gun het hen!
Die Roland is maar een watje hoor, dat werd vandaag wel duidelijk.
jeroen mag er van mij nog wel ff inblijven hoor, ik vind hem nogal cute ;-)

oriana
28 september 2004, 23:49
jeroen mag er van mij nog wel ff inblijven hoor, ik vind hem nogal cute ;-)je mag 'm gaan troosten dan ;-)
die gaat eruit :lol:

geef toe dat ie een dom spelletje speelde :evil:

oriana
28 september 2004, 23:51
Die van mij ook. Ik heb zelf gene kabel. Ik ga er speciaal voor bij ons moeder naar kijken. Hoef ik die dag dan zelf ook niet te koken. :-DEn? Wat heb je te eten gekregen?
Ik heb een Spaans stoofpotje klaargemaakt, beetje pikant met chorizo en kippenstukjes, zwarte olijven, tomaten en paprika's... héérlijk was 't ~ al zeg ik 't zelf ;-)

ingenious
28 september 2004, 23:57
je mag 'm gaan troosten dan ;-)
die gaat eruit :lol:

geef toe dat ie een dom spelletje speelde :evil:
ik heb 2 afleveringen gemist hé, dus ik weet niks van spelletjes. dus voor mij mag ie blijven. :-D

oriana
6 oktober 2004, 00:44
Aflevering 05 : Beltijd



http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl5_ernestine_mick.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

In Kamp Noord doet nieuwkomer Marjolein er alles aan om in de smaak te vallen. Frank en Darline vinden Marjolein alvast een leuke meid. Alleen Mitchell is niet onder de indruk van Marjoleins charmeoffensief. Volgens Mitchell speelt ze het spel erg tactisch.

De verstekelingen keren ondertussen terug van hun rooftocht in Kamp Zuid. Het trio is dolgelukkig dat hun tweede roofpoging gelukt is.
Kamp Zuid keert terug van de eilandraad. Shandinella is de eerste die ontdekt dat er iets vreemds met de voorraadkist aan de hand is. Er zijn ook vissen verdwenen maar het kamp is ervan overtuigd dat de ratten of varanen lekker gegeten hebben.

De volgende ochtend praten de verstekelingen, bij een rijkelijk bijeen gestolen ontbijt, na over de roof in Kamp Zuid. Mick heeft gezien dat de vlag niet meer die van Nederland is, maar die van Kamp Zuid. Hij vraagt zich af wat de reden van de vlaggenwissel is.



http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl5_kelly_frouke.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

Frouke en Kelly malen al niet meer om de verdwenen vis, ze genieten van de zon... tot grote ergernis van coördinator Ronald. Frouke is de kritiek van Ronald een beetje beu maar ze weet dat ze nu Mohamed en Kelly heeft.

In de mangrove hebben de verstekelingen de buit van hun rooftocht al bijna helemaal opgebruikt. Ze zullen dus opnieuw moeten gaan stelen. Deze keer gaat de tocht naar Kamp Noord of het voormalige Kamp België.
In Kamp Noord is Mitchell als vaste kok verantwoordelijk voor de keuken, maar de mannen vermoeden dat ze onverantwoord omspringt met de voedselvoorraad. Ze sturen Matt om het probleem aan te kaarten, maar Mitchell zegt dat ze alles onder controle heeft en dat er nog rijst genoeg is. Volgens nieuwkomer Marjolein is er meer aan de hand, ze denkt dat Mitchell het minst goed in de groep ligt.

De mannen geloven Mitchells verhaal over de voedselvoorraad niet en daarom bouwen ze onder leiding van Frank een varanenval om aan extra eten te komen.
Om de hoek hebben de verstekelingen Mick op verkenning gestuurd. Hij waagt zich gevaarlijk dicht bij het kamp en doet een belangrijke ontdekking. Mick heeft Marjolein gezien en trekt onmiddellijk zijn conclusies. Volgens hem zijn de kampen heringedeeld én hebben beide kampen bovendien nieuwe voedselvoorraad gekregen. Mick denkt dan ook dat hun geplande rooftocht heel wat zal opbrengen.

In Kamp Zuid roept Jeroen de groep bij elkaar. Hij voelt zich opnieuw niet lekker in de groep en denkt eraan om het eiland te verlaten. Als Jeroen vertrekt, vreest coördinator Ronald voor zijn eigen positie in de groep. Maar Ronald is nog steeds coördinator, dus moet hij z’n team op sleeptouw nemen voor de volgende proef. Ronald probeert met peptalk zijn team op te monteren, maar Frouke mag hem niet en Jeroen wil weg.



http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl5_rob_proef1.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

Jeroen wil de expeditie verlaten, en het is de vraag of hij bij de proef alles zal geven. Mohamed vreest dat Jeroen er niet voor zal gaan.
Voor de Robinsonproef moeten beide teams zo snel mogelijk naar een houten constructie in zee zwemmen. Daar hangt een ladder waarmee ze naar boven moeten klimmen. Daarna moeten ze van op een balk, die meer dan zes meter hoog staat, in het water springen.


Mo neemt alweer een bliksemstart en bezorgt Kamp Zuid meteen een grote voorsprong. Frank is erg snel, maar hij kan de achterstand niet goed maken. De druk op Darlenes schouders is enorm. Maar eenmaal boven, slaat de paniek toe. Darlene heeft hoogtevrees maar overwint zichzelf.


http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl5_rob_proef2.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

De voorsprong van Kamp Zuid is nu wel nog groter geworden. In het water wordt Frouke echter ingehaald door Peter. Ook op de ladder heeft Frouke de grootste moeite. Ze komt kracht tekort. Na Peter houdt ook Matthias Frouke bij. Voor Kamp Zuid hangt alles nu af van Ronald maar die wint makkelijk van Mitchell.
Kamp Zuid wint 20 minuten beltijd en die mogen ze onmiddellijk gebruiken om naar huis te bellen.

Kelly belt met haar moeder, Shandinella belt met haar ouders op Curaçao en ook Mohamed belt met zijn gezin. Het is voor iedereen een emotionele boost maar voor Ronald komt het hard aan wanneer hij zijn familie niet kan bereiken. Hij vindt dat dit een emotioneel dieptepunt voor hem is.


Kamp Noord komt met gemengde gevoelens terug na de proef. Vooral Darlene heeft het zwaar. Toch denken zij en Frank dat het beter is dat ze de prijs niet gewonnen hebben, omdat ze het anders nog moeilijker zouden hebben.
Na Ronalds poging heeft het team nog vier minuten beltijd over. Deze kunnen ze aan Kamp Noord schenken in ruil voor wat voedsel. Wanneer Peter de brief met het ruilvoorstel voorleest, is iedereen het erover eens dat ze geen voedsel ruilen tegen beltijd. Alleen Mitchell denkt daar anders over. Haar broer trouwt volgende week en ze zou graag haar familie even horen.

Ronald is ondertussen al onderweg naar Kamp Noord met de telefoon. Hij vraagt in ruil voor de beltijd, een beetje zout. Eerst staat het team erg weigerachtig ten opzichte van het bellen maar omdat de vier minuten anders verloren gaan, gaat de groep uiteindelijk akkoord om Mitchell te laten bellen.

Jeroen staart in Kamp Zuid al uren voor zich uit. Hij is gebroken en wil naar huis. Volgens Frouke is zijn vertrek een vlucht. Ze denkt dat hij indien hij geen stemmen had gehad op de eilandraad, hij gebleven zou zijn. Omdat Jeroen na dagen twijfelen echt wilt stoppen, wordt hij opgehaald door Ernst-Paul. Ronald kan geen afscheid nemen van z’n maatje Jeroen want hij zit nog bij Mitchell die haar zus aan de lijn heeft.

In kamp Noord heeft Marjolein de taak van kampkok Mitchell overgenomen. Het werd al wat laat, en daarom is ze begonnen met het bereiden van de maaltijd. Wanneer Mitchell terugkomt van het bellen, heeft ze het moeilijk met het feit dat Marjolein aan het eten begonnen is. Ze heeft dan ook meteen kritiek op Marjoleins manier van werken.

Ook Ronald wacht bij terugkomst een onaangename verassing. Jeroen is zonder afscheid van hem te nemen vertrokken en dit komt voor de coördinator hard aan.

In Kamp Noord heeft Marjolein veel succes met haar eerste maaltijd. Peter vindt het zelfs één van de lekkerste maaltijden die hij op het eiland al gegeten heeft. Alleen Mitchell is niet te spreken over Marjoleins kookkunst.

Dag 17 van de expeditie. Zoals elke dag is Frank voor dag en dauw op jacht geweest en vandaag heeft hij een wel heel bijzondere buit: een octopus!
http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl5_kelly_mo.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

In Kamp Zuid is Frouke onafscheidelijk van Mo en Kelly en dit tot grote ergernis van Ronald en Shandinella. Ronald zoekt toenadering tot Mo want hij is niet meer zo zeker van zijn positie. Mo reageert echter erg cynisch op Ronalds toenaderingspoging en maakt Ronald bijna openlijk belachelijk.

In de mangrove hebben verstekelingen Mick en Ernestine het helemaal gehad. De moeilijke leefomstandigheden en de stank van de mangrove beginnen zwaar door te wegen. Maar nog meer dan van de haast onleefbare omgeving, hebben de twee last van Klaar. Ze vinden dat Klaar niet in groep kan functioneren en altijd haar zin doet.



Voor Kamp Noord en Kamp Zuid is het tijd voor de Eliminatieproef. Door de spanningen in beide kampen is de inzet voor sommigen bijzonder groot.
http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl5_elim_proef1.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

De Eliminatieproef bestaat uit een parcours in zee dat zo snel mogelijk moet afgelegd worden. Eén iemand begint en onderweg krijgt hij/zij altijd teamgenoten bij. De ploeg die het eerst voltallig de finish bereikt, wint.
Bij deze proef is het van cruciaal belang wie op welke positie start. Kamp Noord moet bovendien iemand aan de kant laten staan en kan maar niet beslissen wie: Matthias of Mitchell. Uiteindelijk besluit Matthias niet mee te doen. Achteraf blijkt dit misschien niet zo’n verstandige keuze te zijn geweest want de proef met de ladder die http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl5_elim_proef2.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

Mitchell als eerste moet overwinnen, blijkt erg zwaar voor haar. Uiteindelijk geraakt ze er wel over maar ondertussen heeft Kamp Zuid al heel wat voorsprong. Het zijn dan ook zij die als eerste voltallig de finish bereiken.
Kamp Noord heeft gefaald en keert verslagen terug. Mitch probeert haar zwakke prestatie goed te maken door meteen keihard aan het werk te gaan. Met de eilandraad in zicht komt een oude afspraak van het Belgische kamp ter sprake: iedere Nederlander die in het kamp zou toekomen, zou onverbiddelijk naar huis worden gestemd. Mitch vindt dat als de afspraak nog geldt, ze zich daar moeten aan houden. De anderen vinden echter dat de afspraak niet meer geldt. Iedereen moet voor zich uitmaken op wie hij of zij stemt.
In de beklemmende mangrove zitten Klaar en Ernestine al twee weken op elkaars lip en dan wordt iedere mug een olifant. Ernestine vindt dat Klaar te veel lawaai maakt wanneer ze over de planken hoort. Mick slaagt erin om de dames te verzoenen.

Op de ochtend van de eilandraad is Frank alweer op jacht om de schaarse voedselvoorraad aan te vullen. Frank weet echter niet dat de verstekelingen vastberaden om te stelen op weg zijn naar Kamp Noord. Nietsvermoedend maakt iedereen zich klaar voor de eilandraad. Voorzichtig sluipen de verstekelingen richting het kamp. Wanneer ze zien dat de was weg is, weten ze dat het kamp naar de eilandraad is. De buit valt echter tegen en de verstekelingen geraken het bovendien niet eens. Ernestine en Mick willen alles meenemen maar Klaar wil Kamp Noord nog een laatste avondmaal gunnen.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl5_eilandraad.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

Op de eilandraad is het uiteindelijk Mitchell die vier van de zes stemmen krijgt. Omdat Jeroen de expeditie vrijwillig heeft verlaten, moet Mitchell niet naar huis maar krijgt ze een zwarte stem voor de volgende eilandraad.







Tja Inge, zoals ik had voorspeld, Jeroen is er uit. Als die niet zelf was opgestapt had ie d'er ook uitgelegen.

ingenious
6 oktober 2004, 00:45
ik heb het weer gemist :oops:

oriana
6 oktober 2004, 00:45
Kamp Noord

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_darlene.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_darline.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_peter.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_peter.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_frank.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_frank.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_matthias.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_matthias.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_marjolein.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_marjolein.htm)

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_mitchell.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_mitchell.htm) Mitchell neemt een zwarte stem mee naar de volgende eilandraad!


Kamp Zuid

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_frouke.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_frouke.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_ronald.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_ronald.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_shandinella.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_shandi.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_mohamed.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_mohamed.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_kelly.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_kelly.htm)


Verstekelingen Mangrove

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/mangrove/ernestine.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_ernestine.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/mangrove/klaar.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_klaar.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/mangrove/mick.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_mick.htm)

Op 't vliegtuig naar huis gezet

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_henk.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_henk.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/mangrove/sarah.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_sarah.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl4_nl_patrick_weg.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_patrick.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/nl_jeroen_weg.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_jeroen.htm)

jules
6 oktober 2004, 16:29
Met al die mensen die uit eigen beweging het eiland verlaten vind ik het maar slappe kost.
Maar bon, ik vond heel de laatste aflevering maar wat tegenvallen :cry:

Griffin
6 oktober 2004, 16:34
Met al die mensen die uit eigen beweging het eiland verlaten vind ik het maar slappe kost.
Maar bon, ik vond heel de laatste aflevering maar wat tegenvallen :cry: Worden ze weggepest door de plaatselijke insectenkolonies?

Mitgard
6 oktober 2004, 17:05
die frank is den tofste.

en die marjolein is een lekker ding.

laat die twee er nog maar wat inzitten.

Mitgard
6 oktober 2004, 17:16
jeroen mag er van mij nog wel ff inblijven hoor, ik vind hem nogal cute ;-)oei jammer dat ie weg is.
hij vervulde de functie van decorstuk nochtans meesterlijk.

oriana
6 oktober 2004, 18:00
Met al die mensen die uit eigen beweging het eiland verlaten vind ik het maar slappe kost.
Maar bon, ik vond heel de laatste aflevering maar wat tegenvallen :cry:

Ja hee, d'er zitten echt zwakkerds tussen.
3 reeds uit eigen beweging gestopt ~ dégoutant.

Sarah wilde wel blijven maar moést gewoon opgeven, die had ook wel de moeilijkste start van allemaal, eerst 48 uren in die kooi met enkel wat water, en van daar onmiddellijk naar de mangrove. niet te onderschatten denk ik.

Weinig spanning voor de rest, deze aflevering was idd een mindere maar ik denk dat volgende week de suspens er weer volop inzit ;-)

Spinoza
7 oktober 2004, 12:43
Het viel me wel op dat de teams fysiek gezien niet echt evenwichtig waren samengesteld. Nederland had gewoon een 60 jarige knar in 't team zitten. Om nog maar te zwijgen over die twee zwakke wijven die nu in de mangrove zitten.

oriana
7 oktober 2004, 13:00
Het viel me wel op dat de teams fysiek gezien niet echt evenwichtig waren samengesteld. Nederland had gewoon een 60 jarige knar in 't team zitten. Om nog maar te zwijgen over die twee zwakke wijven die nu in de mangrove zitten.
Heel filosofisch geformuleerd :lol:

Ik weet niet meer of het al een VT4 versie was of nog één van de Amerikaanse die werden uitgezonden vooraleer ze ze zelf begonnen te maken maar enkele jaren terug heeft een 'oude knar' van tegen de 60 gewonnen.

Ik weet niet of je de eerste aflevering hebt gezien maar die 'oude knar' had wel de meeste ervaring met zware expedities. Klik anders eens op zijn foto en bekijk het filmpje over hem eens.

Je kent pas je grenzen als je ze op de proef stelt hee, ik vond hem helemaal geen 'absolute' foute keuze.

Wat de mangrove betreft, die Klaar is toch niet zo'n zwakke vind ik, en Ernestine zit daar al van dag 1, doe het maar na :roll:

ingenious
11 oktober 2004, 19:37
hey, ik ga kijken hé! ben het eens niet vergeten!

Tzuvar Raemborr
22 oktober 2004, 08:55
SIMS SURVIVOR! :lol:

http://geocities.com/thesimssurvivor2/

Griffin
22 oktober 2004, 08:58
hey, ik ga kijken hé! ben het eens niet vergeten!
Leven ze nog? :P

ingenious
22 oktober 2004, 10:41
Leven ze nog? :P
deze week weer vergeten kijken, dus weet het niet. ik zal zondag nog eens een poging doen.

oriana
30 oktober 2004, 22:22
Ik heb vandaag alle afleveringen van de 3 laatste weken op video gezien, ik sta weer bij dus hier de update!

Aflevering 06 : De samensmelting

Terwijl Kamp Noord terugkomt van de eilandraad, zijn de verstekelingen nog druk in een discussie verwikkeld over het al dan niet meenemen van de volledige rijstvoorraad.
Net op tijd maken de verstekelingen zich uit de voeten met hun buit. Mick & Ernestine hebben ondanks de bezwaren van Klaar alles meegenomen.
Door de eilandraad is er al een flink stuk van de dag om en de leden van Noord hebben honger. Op het menu staan vissen en krabben die Frank gevangen heeft, althans dat denken ze. Even later ontdekt het kamp dat er tien visjes verdwenen zijn. Frank verdenkt de krabben, die ook in de pot zitten, van het opeten van zijn vissen.
Peter gelooft niet dat kleine krabben grote vissen opeten. Hij wordt achterdochtig en checkt de voorraadkoffer. Wanneer Kamp Noord ontdekt dat ook alle rijst verdwenen is, weten ze niet wat ze ervan moeten denken.

Tijdens de terugtocht naar het verstekelingenkamp probeert Klaar de ruzie met Ernestine en Mick bij te leggen, maar in eerste instantie vindt ze niet veel gehoor bij haar kampgenoten.

Kamp Noord moet ondertussen noodgedwongen een maaltijd overslaan. Frank is boos en probeert het mysterie op te lossen. Hij verdenkt Kamp Zuid van de diefstal. Mitchell denkt dat het andere team hen zo misschien nog meer wilt verzwakken.

Kamp Zuid weet echter niets over de diefstal bij Noord. Bovendien hebben ze dankzij de prijzen en het visnet meer dan genoeg om te eten. De sfeer in Kamp Zuid is rustig en dat stemt coördinator Ronald tevreden. Maar Ronald is te optimistisch, want onderhuids blijven de spanningen uit het verleden doorwerken. Mohamed vindt Ronald nog steeds een hypocriet en hoopt dat hij snel zijn vrienden uit Kamp Noord zal terugzien.

Bij de verstekelingen is de ruzie over het stelen uitgepraat en de vrede weergekeerd. Het drietal is toe aan een stevige maaltijd van rijst en vis, geroofd in Kamp Noord. Wanneer Klaar opnieuw begint over de verdeling van het gestolen voedsel, is voor Mick de maat vol. Hij vindt dat Klaar met opzet oude koeien uit de sloot haalt en is razend op haar.
De volgende ochtend wordt Mick in het verstekelingenkamp alleen wakker. Na de turbulente rooftocht ligt het drietal in ruzie uit elkaar. De twee vrouwen wagen zich in de vroege ochtend tot ver buiten de mangrove. Alles is beter dan met z’n drieën op elkaars lip te zitten in het kleine kamp.

In Kamp Noord is de natuur nu de enige voedselbron. Om toch een beetje ontbijt te hebben zit Frank alweer sinds zonsopgang te vissen. De diefstal van de voorraad is nog niet verwerkt. De kampleden zijn aangeslagen en hebben honger. Frank toont z’n vangst van de dag. Het kamp heeft echter geen rijst of bloem meer om aan te sterken na een inspanning, en ook Frank begint dat te voelen. Na de diefstal door de verstekelingen staat Kamp Noord er qua voedsel beroerd voor.

In kamp Zuid vindt Shandinella post… Wanneer ze de brief voorleest, blijkt dat de samensmelting voor de deur staat. Competitiebeest Shandinella kan het amper geloven. Voor haar is de samensmelting halen een belangrijke stap op weg naar de finale. Om het nieuws te vieren bereidt Kamp Zuid een laatste supermaaltijd. De volledige voorraad gaat eraan.
In het verzwakte Kamp Noord lokt het nieuws gemengde gevoelens uit. Iedereen is trots op het behalen van de samensmelting maar dag 1 van de expeditie is nog niet vergeten. Het kamp vreest dat ze weer voor een onverwacht zware fysieke proef zullen staan. Vooral Frank is hiermee bezig en denkt er zelfs aan om forfait te geven indien de proef te zwaar voor hem lijkt.

In de mangrove willen de verstekelingen elkaar het liefst de hele tijd ontlopen maar overdag is het gevaar voor ontdekking buiten het kamp te groot. Op deze kleine oppervlakte barst onvermijdelijk het conflict wéér in alle hevigheid los. Als groepsmens zit Ernestine tussen twee vuren en die spanning wordt haar te veel.

De kampleden verlaten ondertussen definitief het eiland. 11 van de 18 expeditieleden hebben na 20 dagen een eerste mijlpaal bereikt. Vanaf nu strijden ze individueel tegen elkaar maar eerst is er een warm weerzien én een bijhorend feest. Beide kampen worden met 2 boten naar een feestboot gebracht. Die feestboot ligt voor anker vlakbij de mangrove.
Na 20 dagen expeditie horen de drie moerasketiers voor het eerst opnieuw muziek en dat is voor de verstekelingen een cultuurschok. Hun ruzie is meteen vergeten en de muziek verleidt het drietal tot een enorm risico. Ze zwemmen naar de rand van de mangrove om uit te zoeken wat er gaande is. Vanuit hun schuilplaats kunnen de drie zien dat de samensmelting een feit is. Maar dan plotseling, ziet Shandinella hen van op de boot. Ze licht Ronald onmiddellijk in maar wanneer deze kijkt, zijn Mick en de twee vrouwen verdwenen. De verstekelingen ontsnappen op het nippertje, want voor Shandinella beseft wat er aan de hand is, zet de feestboot koers naar open zee.

Na eerste feestroes beseffen de vier oude vrienden uit het Belgenkamp, Kelly, Matthias, Mohamed en Peter, dat ze eindelijk opnieuw samen zijn. Kelly’s vriendin Frouke wordt opgenomen in het groepje.
In het verstekelingenkamp is de sfeer helemaal omgeslagen van slaande ruzie vanochtend naar feeststemming nu. Ernestine dacht gisteren nog aan opgeven, maar nu krijgt ze nieuwe moed.

Op de feestboot wordt druk bijgepraat. Frank brengt als eerste de diefstal van het voedsel in Kamp Noord ter sprake. Hij zegt tegen Ronald dat hij Kamp Zuid verdenkt maar deze laatste ontkent elke betrokkenheid.
De échte dieven zitten al wekenlang verscholen in de mangrove. Net daarom kunnen zij moeilijk inschatten wat er precies aan de hand is. Klaar probeert op haar eigen manier tot in het kleinste detail de hele expeditie te reconstrueren. Mick beseft dat indien de samensmelting een feit is, het eiland Si Mirat verlaten is. Volgens hem zullen ze mogen verder overleven in één van de oude kampen.
Voor Ernestine klaart de hemel nu helemáál op. Van iedereen zit zij hier al het langst en ze verlangt naar de zee en het strand.

Op de feestboot gaat het feest gewoon verder. Iedereen geniet volop en ook Mitchell ziet de toekomst rooskleurig in. Ze kreeg een zwarte stem op de laatste eilandraad, maar de samensmelting biedt nieuwe kansen. Op de boot is het één groot eetfestijn en Frank die totaal verzwakt was ziet het weer helemaal zitten.

Ernestine, Klaar en Mick trekken naar Kamp Zuid, dat tot hun grote vreugde inderdaad verlaten is. Voor ’t eerst sinds lang kan het drietal vrij rondlopen zonder angst om ontdekt te worden.
De verstekelingen maken het kamp zo gezellig mogelijk. Ze genieten van hun nieuwe omgeving en vooral Ernestine is blij dat ze bevrijd is uit de mangrove.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl6/frank_hangmat.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

Na zonsondergang barst het feest op de boot opnieuw los, onder aanvoering van Frank. De kampleden krijgen het nieuws dat hen een heerlijke slaapplaats op het strand staat te wachten. Maar er zit een addertje onder het gras. Wanneer alle kampleden zich in de comfortabele hangmatten hebben genesteld, komt Roos met het nieuws dat er eerst nog een proef gespeeld moet worden. Wie het eerst in slaap valt, ligt met onmiddellijke ingang uit de expeditie. Om te controleren wie het eerst slaapt, moet iedereen een steen in de hand houden. Diegene wiens steen het eerst valt in de wok op de grond, valt af.
Frank beseft dat dit voor hem een bijna onmogelijk opdracht wordt. Hij heeft wat gedronken en ligt al te dommelen. En dan gebeurt het… de eerste steen valt en het is die van Shandinella.
Zij moet de expeditie verlaten maar krijgt al onmiddellijk het voorstel van Roos om naar Si Mirat terug te keren. Shandinella gaat gretig op het voorstel in.

Voor de andere expeditieleden is de proef nog niet afgelopen want diegene die het langst kan wakker blijven, wint immuniteit voor de eilandraad. Vooral voor Mitchell kan dit belangrijk zijn want ze wéét dat ze in de gevarenzone zit. Mitch besluit dan ook volop voor de proef te gaan, maar ook Peter wil zich niet zomaar laten kennen. Hij wil vooral niet dat Mitchell de immuniteit wint. Matthias, Frank en Ronald vallen als eerste in slaap. Daarna zijn het Frouke, Marjolein, Kelly en Peter die afvallen. Mitch strijdt nu nog tegen Darlene en Mohamed. Het is uiteindelijk toch Mitch die haar steen als eerste laat vallen en dus de immuniteit aan haar neus voorbij ziet gaan. Mohamed en Darlene houden het meer dan negen uur vol en het is al licht wanneer Darlene haar steen valt. Mohamed blijkt ook nu opnieuw de sterkste te zijn.

Na een spannende en zware nacht varen de expeditieleden naar hun nieuwe eiland: Teluk! Hier zullen de 10 overblijvers samen een kamp stichten. Vol goede moed gaat iedereen onmiddellijk aan de slag. Alleen Kelly voelt zich fysiek en mentaal niet lekker. Ze heeft heimwee.

Shandinella is ondertussen ook onderweg naar Si Mirat. Ze heeft wat rijst, een fles wijn en een brief bij waarvan ze de inhoud niet kent. De drie verstekelingen zijn door het dolle heen. Ze willen van Shandinella alles weten over de avonturen van de anderen. Shandinella ontdekt ook wat ze de vorige dag in het water heeft gezien… de drie verstekelingen!
Wanneer Shandinella de brief die ze bij zich heeft voorleest, blijkt dat de drie verstekelingen over het lot van alle afvallers mogen beslissen. Klaar, Mick en Ernestine moeten de volgende 24 uur nadenken over het feit of Shandinella al dan niet mag blijven. Hun besluit moet bovendien unaniem zijn, zoniet, moet Shandinella alsnog naar huis. Vooral Mick vindt dit een erg leuk systeem want zo zal hij alsnog wraak kunnen nemen op zijn ex-kampgenoten.

Op het eiland Teluk worden nieuwe slaapplaatsen opgebouwd. De vier hartsvrienden uit het oude Belgenkamp genieten er met volle teugen van dat ze opnieuw alles samen kunnen doen. Ze hebben ook Kelly’s vriendin Frouke helemaal aanvaard. De vijf vrienden willen één groot bed, waar ze naast elkaar kunnen slapen. Als Peter en Mo voor een frisse duik de zee ingaan, blijkt hoe hecht de band van de vijf wel is, want ook de andere drie gaan zwemmen.
Marjolein voelt zich niet goed bij de de situatie en roept de vijf vrienden en alle anderen bij zich. Hoewel Marjolein erg vaag blijft, beseffen de vijf vrienden maar al te goed dat ze het moeilijk heeft met het feit dat de vijf vrienden samenklitten.
In tegenstelling tot Marjolein kiest Mitchell wél voor de directe confrontatie. En dat wordt haar niet in dank afgenomen. Het frustreert Mitchell dat Marjolein met haar charmante aanpak makkelijk wegkomt, terwijl zij de volle lading krijgt.

In het afvallerskamp is de sfeer sinds de komst van Shandinella opperbest. Mick entertaint de nieuwkomer met sterke verhalen uit de mangrove en Shandinella zelf toont onmiddellijk dat ze van aanpakken weet. Ze bouwt samen met Mick een wc.

Op Teluk wil Frank bij het eerste kampvuur met een lied het groepsgevoel te versterken. Net zoals vanmiddag kruipen de vijf vrienden dicht bij elkaar. Voorlopig heeft Marjoleins opmerking niets veranderd.
In het afvallerskamp zijn de wijn en de rijst die Shandinella meebracht nog steeds onaangeroerd. Eerst moeten Mick, Klaar en Ernestine beslissen of ze Shandinella opnemen in hun kamp. Want als ze haar wegsturen, krijgen ze ook de wijn en de rijst niet. 24 uur na Shandinella’s aankomst moet het verdict vallen. De afvallers moeten een strategische keuze maken, want ze weten niet of ze later samen één team zullen vormen, of individueel tegen elkaar moeten strijden. Uiteindelijk beslissen ze dat Shandinella mag blijven

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl6/eilandraad.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

Kamp Teluk maakt zich klaar voor de eilandraad. Voor Mitchell wordt het extra spannend, want zij heeft al een zwarte stem. Het wordt ook uiteindelijk Mitch die met zeven stemmen (zes + de extra stem) het eiland moet verlaten.

Nu ze Shandinella aanvaard hebben, mogen de afvallers eindelijk een feestje bouwen met de rijst en de wijn. Maar Mick heeft intussen al besloten dat de Belgen en vooral z’n aartsrivaal Mitchell een veel minder warm onthaal wacht… En dat onthaal komt er al snel aan, want Mitchell heeft het voorstel van Roos om de expeditie voort te zetten aanvaard en is al op weg naar Si Mirat…

oriana
30 oktober 2004, 22:23
Dag 23 van de expeditie. Frank, Marjolein en Ronald zijn voor dag en dauw opgestaan om krabben te vangen. Krachtpatser Mo is dit keer niet mee op krabbenjacht. Na 3 weken op het eiland steekt bij hem de heimwee de kop op.
Op het nieuwe eiland valt ook weinig voedsel te vinden. Iedereen heeft honger en Frank vreest het ergste voor de toekomst.

Nu Kamp Noord en Kamp Zuid zijn samengesmolten op een ander eiland, hebben de verstekelingen op Si Mirat het rijk voor hen alleen. Opgelucht hebben ze afscheid genomen van de vochtige duisternis van de mangrove en zijn ze naar het voormalige kamp Zuid getrokken. Hun aantal zal nog groeien want ook in de tweede individuele fase van de expeditie krijgt elke afvaller een tweede kans. Ook Mitchell is op weg naar die tweede kans en als geschenk heeft ze een kip bij. Die mogen de afvallers van Si Mirat enkel houden, indien ze Mitchell aanvaarden.
Wanneer Mick ziet dat Mitchell eraan komt, is zijn uur van de wraak aangebroken. Vol trots haalt hij de brief boven die het lot van Mitchell in zijn handen legt. Hij moet immers samen met de andere bewoners van Si Mirat beslissen of ze mag blijven.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl7/f_mo_proef.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

In het Robinsonkamp is het tijd voor de Robinsonproef. Peter, Darlene en vooral Mo hopen dat ze als prijs iets van hun kinderen zullen horen.
De Robinsonproef bestaat deze keer uit twee gedeeltes. In het eerste gedeelte krijgt iedereen een kaart, waarvan één iemand een kaart met een doodshoofd erop. Deze persoon moet iemand anders uit het spel sturen.
De expeditieleden hebben afgesproken van de mensen met kinderen te sparen. Frouke is de eerste die weggestemd wordt door Marjolein. Daarna stuurt Mo, ondanks de afspraak, Ronald uit het spel. Marjolein, Matthias en Kelly zijn de volgende afvallers. Peter, Darlene, Mohamed en Frank zitten nog in het spel wanneer Peter het doodshoofd krijgt. Hij stuurt Frank eruit omdat hij vermoedt dat deze het sterkste karakter heeft. Ook de volgende ronde valt het doodshoofd bij Peter. Hij moet dus beslissen wie hij mee naar de finale neemt en hij kiest voor Mohamed.

In het tweede gedeelte van de Robinsonproef moeten Mohamed en Peter een toren bouwen. Ieder om beurt moet een blok plaatsen. Diegene die de toren doet vallen verliest. Peter is zo zenuwachtig dat hij zijn trillende handen niet in bedwang kan houden. Het is dan ook bij hem dat de toren valt. Mohamed wint ook nu opnieuw de proef en mag met Roos mee voor zijn prijs.

Terwijl de 3 moerasketiers nietsvermoedend hout sprokkelen, probeert Mitchell bij Shandinella uit te vissen hoe sterk de positie van Mick in de groep is. Ze geeft zich niet zomaar gewonnen. Shandinella vertelt haar dat de moerasketiers wel een sterke band hebben gekregen door de mangrove, maar dat ook niet alles tussen hen koek en ei is. Mitchell beseft dat ze enkel kans maakt om in de expeditie te blijven als ze de dames aan haar kant kan scharen, maar ze is niet van plan om ook een charmeoffensief naar Mick te voeren. Mick vindt het verdacht dat Mitchell geen enkele poging doet om terug bij hem in de gunst te komen.
Mitchells kansen keren door het gesprek met Shandinella, want de dames lijken haar sympathiek te vinden.

Mo komt ondertussen aan in een Maleisisch havenstadje om er zijn prijs in ontvangst te nemen. Na drie weken maakt hij er opnieuw kennis met de beschaving. Het eerste dat hij doet is zichzelf bewonderen in de spiegel van een auto en daar schrikt hij toch van.
Mo verwacht een verrassing van het thuisfront, maar krijgt uiteindelijk iets heel anders. Hij moet in vijf minuten tijd de lievelingsproducten van zijn kampgenoten kopen in een winkel die hij niet kent. Mo is populair, maar hoe goed kent hij z’n kampgenoten?
Op Teluk moeten ze ondertussen raden welk product Mo voor wie gekozen heeft. Enkel als ze dezelfde keuze maken, mogen ze het produkt ook houden. De groep kijkt met spanning uit naar de komst van Mo. De kampleden hebben al dagen honger en snakken naar zoetigheden… maar die krijgen ze alleen als Mo juist heeft geraden wie wat graag wil.
De cola voor Peter is overduidelijk en ook de chocolade voor Kelly en de koffie voor Ronald heeft Mo juist ingeschat. Maar dan gaat het fout… Frank wilde ijs en geen cake… Marjolein wilde chips en geen shampoo… Matthias wilde shampoo en geen chocoladekoekjes.
De uiteindelijke oogst is pover en Mo is zwaar teleurgesteld.

Op Si Mirat zitten de gezworen vijanden Mitchell en Mick samen aan tafel. Mitchell probeert Mick duidelijk te maken, dat hij zich van vijand vergist. Ze vertelt dat zij altijd eerlijk tegen hem is geweest en dat de anderen vaak achter zijn rug dingen zeiden. Mick wijkt echter geen duimbreed, maar het verhaal van Mitchell maakt wel indruk op de vrouwen. Klaar ziet geen reden meer om Mitchell naar huis te sturen.

Die nacht breekt de hel los boven de Zuidchinese Zee. De storm woedt uren en ook ’s ochtends blijft de regen met bakken uit de hemel vallen. Ernestine is volledig gekraakt.
Ook op Teluk zijn de expeditieleden geradbraakt door het noodweer. Bovendien hebben ze honger want ze vinden op het nieuwe eiland amper iets te eten. Het ergst van iedereen is Frouke eraan toe. Ze is erg verzwakt en weet niet hoe lang ze het nog kan volhouden…

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl7/f_ernestine_roos.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

Het afvallerskamp heeft minder problemen met voedsel, maar Ernestine doet een mededeling die iedereen met stomheid slaat. Het is voor haar genoeg geweest en ze heeft besloten uit de expeditie te stappen.
Mick is zwaar aangeslagen door het nieuws. Het geheim van de ijzersterke band tussen Klaar, Ernestine en Mick ligt in de mangrove. Ze hebben er samengeleefd in de meest extreme omstandigheden. Dat heeft vaak vuurwerk gegeven, maar ook gezorgd voor een diepe vriendschap. En die wordt nu – met het vertrek van Ernestine – verbroken. Mick en Ernestine waren zielsverwanten

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl7/f_mick_klaar.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

vanaf dag één, maar Klaar en Ernestine hebben vooral ruzie gemaakt. Toch zal ook Klaar Ernestine missen. Ze beseft dat Ernestine meer problemen had met haar, dan andersom.

Op Teluk moet er actie ondernomen worden. Bij de samensmelting hebben de expeditieleden een visnet gekregen. De voorbije dagen voelde het kamp zich te zwak om het te plaatsen, maar de honger dwingt hen nu om in actie te schieten. Het vastzetten van de palen is zwaarder dan gedacht en het werk duurt uren waardoor de kampleden helemaal uitgeput zijn. Om ze terug op te peppen trakteert Ronald met de koffie die Mo gisteren voor hem gewonnen heeft. De enige die niet van de koffie geniet is Mo. Al van in Kamp Zuid ergert hij zich aan Ronald, en die ergernis neemt alleen maar toe. Maar Mo houdt zijn ergernis voor zich en Ronald is zich van geen kwaad bewust. Marjolein daarentegen voelt de spanningen haarscherp aan.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl7/f_moerasketiers.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

Mick heeft zich herpakt na het vertrek van Ernestine. Hij moet ook wel want het is vergadertijd. Mick wil nog altijd dat Mitchell vertrekt, maar Klaar en Shandinella denken strategisch. Ze willen een grote groep vormen omdat de kans bestaat dat ze in de toekomst tegen het andere kamp moeten strijden. Mick wil echter niet met Mitchell op één eiland leven en stelt zijn veto. Hij zal uit de expeditie stappen indien de vrouwen besluiten om Mitchell toch te laten blijven.
Het dreigement van Mick werkt. Klaar en Shandinella scharen zich aan zijn zijde, maar niet onvoorwaardelijk. Iedereen die er nu nog bij komt, mag blijven. Mitchell zal dus de expeditie moeten verlaten maar is niet bitter. Met een goed gevoel kijkt ze terug op haar Robinsonavontuur.

Dag 25 van de expeditie. Op Teluk ontwaken de kampleden langzaam uit een diepe slaap. Alleen Mo is al uit de veren. Hij is voor de anderen opgestaan om het visnet te controleren en vindt maar liefst negen haaien. Er is opnieuw eten in overvloed. Iedereen is blij met de gigantische visvangst, maar Ronald stoort zich aan de manier waarop die is bovengehaald. Hij vindt dat Mo een show opvoert door niet op de anderen te wachten om het net te gaan controleren. Ergernis of niet, de 9 haaien zijn in het verzwakte kamp meer dan welkom. De enige die niet komt opdagen voor het feestmaal is Mo. Hij heeft gehoord dat Ronald hem een showman vindt en dat is aangekomen als een mokerslag. Ook bij Mo’s beste vrienden, Matthias en Peter, zijn de uitspraken van Ronald in slechte aarde gevallen.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl7/f_frank_proef2.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

Het is tijd voor de immuniteitsproef. Hierin moeten de kandidaten zo lang mogelijk op een vlot blijven staan. De eerste die in het water valt is Frank en ook Matthias ligt al gauw in zee. Wanneer de expeditieleden een trapje hoger moeten gaan staan op hun vlot, vallen Frouke, Ronald en Peter.
Vier expeditieleden staan na twee uur nog altijd overeind: Mohamed, Kelly, Darlene en Marjolein. De zon brandt ongenadig op hun schouders maar geen van hen denkt er aan op te geven. Maar dan moeten ze op het hoogste verhoogje gaan staan. Dat wordt fataal voor Darlene, Mohamed en Marjolein. De enige die erin slaagt om tijdig op het hoogste niveau te gaan staan is Kelly. Zij wint dan ook immuniteit voor de eilandraad.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl7/f_ronald.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gif

Van zodra de groep terug voet aan wal zet, steken de spanningen tussen Mo en Ronald opnieuw de kop op. Kelly krijgt niet eens de tijd om na te genieten van haar overwinning. Om de sfeer niet verder te laten verzieken wordt het hele dispuut open in de groep gegooid. Mohamed vindt dat Ronald niets achter zijn rug moet vertellen en vriendelijk doen in zijn gezicht. En daarmee is de kous niet af. Mo heeft nog veel meer frustraties, en Ronald krijgt er geen speld tussen. Maar ook Ronald is de zware ruzie op kamp Zuid tussen Mohamed en Shandinella niet vergeten. Ronald vond Mo toen een gevaar voor de teamspirit en daar heeft hij als coördinator van het kamp op gereageerd door hem een waarschuwingsstem te geven op de volgende eilandraad. Frank kan het geruzie niet langer aanhoren en besluit in te grijpen. Hij vindt dat als Mohamed en Ronald elkaar niet kunnen uitstaan, ze elkaar maar moeten negeren.

De volgende ochtend wil Peter de dag positief beginnen en besluit iedereen koffie op bed te brengen. Ook Mo heeft een kop koffie gekregen maar dat is niet genoeg om zijn moraal op te krikken. De groep is niet van plan om de sfeer nog langer te laten bederven door de depressieve Mo. Mo krijgt wel nog veel steun van z’n vrienden, en volgens Darlene kan dat dramatische gevolgen hebben voor Ronald op de eilandraad.
Wanneer de expeditieleden op Teluk naar de eilandraad vertrekken is de sfeer geladen. Het conflict tussen Mo en Ronald weegt op de groep. Op de eilandraad is het uiteindelijk de uitgeputte Frouke die naar huis wordt gestuurd. Zij gaat ook niet in op het voorstel van Ernst-Paul om de expeditie verder te zetten omdat ze zich veel te zwak voelt.

Op Si Mirat vullen Klaar en Shandinella de voedselvoorraad aan met zeewier. Ze hopen dat er snel nieuwe afvallers komen zodat het team sterker wordt. En dan is er vreemd bezoek in het afvallerskamp... Mick ziet zijn avondmaal, een varaan, over het strand lopen. Uiteindelijk krijgen de afvallers de varaan niet te pakken, maar de sfeer in het kamp zit goed. Nu Mitchell weg is, is Mick weer helemaal de oude…

oriana
30 oktober 2004, 22:24
In het afvallerskamp zitten de eeuwige kemphanen Mick en Klaar elkaar voortdurend in de haren. Ze werken samen, maar niet altijd van harte. Klaar vindt Mick een showman die niet graag werkt en Mick vindt Klaar veel te dominant. Shandinella probeert Mick te laten inzien dat Klaar het allemaal niet slecht bedoelt. Op Teluk ergert Mohamed zich nog steeds mateloos aan Ronald. Zeker nu die in zijn plaats iedere morgen de vis uit het net haalt. Samen met zijn maatje Kelly drijft hij er de spot mee.
Maar buiten Kelly hoeft Mohamed niet meer op steun te rekenen van z’n vrienden. De ruzie tussen Mo en Ronald drijft de groep uit elkaar.
De enige die zich door het conflict tussen Mo en Ronald niet uit het veld laat slaan is kampoudste Darlene. Terwijl de anderen verzwakken, voelt Darlene zich met de dag sterker worden.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl8/f_proef2.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifDe acht leden van kamp Teluk hebben de afgelopen 27 dagen al een aantal onaangename verrassingen achter de rug en vandaag volgt er nog één. De verliezer van de volgende Robinsonproef ligt namelijk met onmiddellijke ingang uit de expeditie.
De Robinsonproef bestaat deze keer uit een evenwichtsduel per twee op een balk. Om te bepalen wie tegen wie moet strijden, moeten er eerst 4 stokjes in een modderbak gezocht worden. Diegenen die de stokjes vinden, mogen kiezen tegen wie ze willen spelen. Ronald, Peter, Frank en Mohamed krijgen een stokje te pakken.
Mohamed kiest Matthias als tegenstander en dit blijkt een goede keuze want ook nu kan Matthias zijn evenwicht niet bewaren. Ronald kiest voor Darlene en wint ook zijn duel. Peter gaat voor Kelly, maar zij kan hem van de balk laten vallen. Frank heeft ook minder geluk tegen Marjolein, want hij verliest de proef.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl8/f_proef1.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifDe winnaars van de proef, Mohamed, Marjolein, Kelly en Ronald zijn al zeker van een prijs. De verliezers krijgen nu pas te horen wat hen boven het hoofd hangt: de verliezer van de proef ligt met onmiddellijke ingang uit de expeditie. Ze moeten nu dus verder tegen elkaar duelleren. Frank verslaat Peter en Matthias haalt het verrassend van Darlene. In de ultieme proef, is het Darlene die als eerste valt en dus naar huis moet.
Zij krijgt onmiddellijk van Roos het voorstel om de expeditie verder te zetten in het geheim, en gaat gretig op het voorstel in.

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifhttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl8/f_proef3.jpghttp://www.expeditierobinson.vt4.be/images/spacer.gifDe andere leden van Teluk zijn erg aangeslagen, maar vooral Frank heeft het moeilijk. Hij kan natuurlijk niet weten dat Darlene een tweede kans krijgt. Haar vertrek druist volledig in tegen zijn rechtvaardigheidsgevoel. Frank heeft geen zin om nog door te gaan en zondert zich af. Wanneer hij uren later nog steeds niet is teruggekeerd naar het kamp, beginnen zijn kampgenoten zich zorgen te maken.

Ondertussen krijgt Darlene niet eens de kans om te bekomen van de schok. Voor ze het goed en wel beseft, is ze op weg naar Si Mirat. Vanaf nu ligt haar lot in handen van de afvallers. Darlene heeft een pot bloem én post bij zich, maar die krijgen de afvallers alleen als ze unaniem besluiten haar te aanvaarden. Mick wil omwille van de post Darlene onmiddellijk aanvaarden maar dat is buiten Klaar gerekend. Klaar vindt dat iedereen 24u moet wachten en ze wil onderzoeken of Darlene wel betrouwbaar is. Shandinella, Mick en Darlene kunnen het toch niet laten al eens stiekem te piepen.

Op Teluk klimt Mohamed in een metershoge boom om de voorraad kokosnoten in het kamp opnieuw op peil te brengen, maar zijn heldendaad wordt niet door iedereen op prijs gesteld. Matthias stelt zich vragen bij het feit dat Mohamed zich de laatste dagen erg zwak voelt, maar nu wel in staat is om een boom te beklimmen. Mo’s rivaal Ronald heeft gemerkt dat Mo niet langer ieders vriend is en dat sterkt zijn zelfvertrouwen.
Nadat Frank de hele middag spoorloos is geweest, daagt hij eindelijk terug op in het kamp, maar het vertrek van Darlene heeft hij nog altijd niet verwerkt. Frank beseft echter dat hij verder moet, en met een Indiaans lied neemt hij ‘s avonds afscheid van Darlene.

In het afvallerskamp zit Darlene nog altijd in spanning of ze aanvaard zal worden of niet, en Klaar beseft dat. Daarom laat ze Darlene nog enkele werkjes opknappen terwijl zij vergadert met de anderen. Shandinella en Mick stemmen voor Darlene maar Klaar heeft zo haar twijfels. Zij heeft Darlene nooit gekend maar een goed gesprek heeft haar kostbare informatie opgeleverd. Volgens Klaar vertelde Darlene dat ze niet bevriend was met Mitchell. Klaar denkt dat dit een tactische zet is omdat Darlene vernam dat Mitchell niet zo goed lag bij de afvallers…

Op Teluk hebben de 4 winnaars van de proef van gisteren nog altijd een prijs tegoed en dat wordt post van thuis. Peter en Frank hebben geen prijs gewonnen, maar vooral zij hunkeren naar nieuws van het thuisfront. Kelly staat haar post af aan Frank en ook Marjolein geeft haar post aan Peter, van wie ze op de eilandraad al twee keer een stem kreeg. Deze laatste weet niet wat hem overkomt en is Marjolein erg dankbaar. De post slaat in als een bom en de stoere mannen van Teluk kraken één voor één.

Op Si mirat zit Darlene al de hele tijd in spanning, maar de drie afvallers hebben eindelijk over haar lot beslist. De honger is bij Klaar sterker dan het wantrouwen want ook van haar mag Darlene, met haar pot meel, uiteindelijk blijven.

Op Teluk vreest Ronald dat het lezen van zijn post hem emotioneel zal breken. Hij besluit er daarom van af te zien, en dat geeft hem meteen ook de kans om iemand anders blij te maken. Matthias is Ronald dankbaar, maar Frank heeft zo zijn twijfels bij de vrijgevigheid van zijn kampgenoot. Ook Peter begint zich nu vragen te stellen bij de eerlijkheid van Ronald.

De afvallers hebben Darlene aanvaard en de post mag dus eindelijk geopend worden. Darlene is één van de sterkste expeditieleden, maar bij het zien van haar kinderen krijgt ook zij het heel zwaar. Klaar zat helemaal niet te wachten op post, maar ook zij heeft een kaartje gekregen van haar moeder. Ze is erg blij omdat er net instond wat ze op dat moment wilde horen.

Op Teluk hebben de brieven iedereen zichtbaar goed gedaan. De stemming is een pak verbeterd. Alleen Kelly zit er plots helemaal door. Ze heeft haar brief afgestaan om te voorkomen dat ze emotioneel zou kraken, maar nu iedereen aan het lezen is, slaat de heimwee bij haar dubbel zo hard toe. Kelly krijgt echter de tijd niet om nog langer te tobben, want er moet opnieuw gestreden worden in de eliminatieproef. Tijdens enkele denkspelletjes wordt het geheugen van de kandidaten op de proef gesteld.
Het eerste spelletje bestaat uit een reeks cijfers die ze moeten onthouden. Marjolein, Peter, Kelly en Ronald kunnen dit het best en mogen naar de volgende ronde. Daar moeten ze een rekenraadsel oplossen. Kelly, die absoluut geen immuniteit wil, probeert het niet eens en valt dus af. Voor de volgende proef moet met een schuifpuzzel, het logo van Robinson gevormd worden. Peter en Marjolein doen dit het snelst en spelen de finale: met vier blokken moeten ze een piramide bouwen en hierin slaagt Marjolein het eerst… Zij wint immuniteit op de volgende eilandraad.

Dankzij het kaartje van haar moeder heeft Klaar opnieuw rust vonden. De volgende ochtend zet ze de wijze raad van haar moeder meteen om in de praktijk. Op een ingenieuze manier haalt ze samen met Shandinella en Darlene kokosnoten uit een boom. Darlene voelt zich al meteen op haar gemak in de nieuwe groep. Ondertussen werkt Mick aan z’n conditie want hij wil sterk staan bij de komende confrontatie met het andere team.

Terwijl de afvallers met de dag sterker worden, slaagt Kelly er op Teluk niet in zich te herpakken. Maar Kelly`s miserie gaat grotendeels voorbij aan Frank en Peter. Zij hebben ontdekt dat ze los van elkaar gelijkaardige voorstellen van Ronald hebben gekregen. Ze vermoeden dat hij hen wil omkopen. Ronald deed Peter het voorstel om samen een bedrijfje op te richten en ook aan Frank heeft Ronald een fortuin beloofd, voor een project met zieke kinderen.
Ze verdenken hem ervan hoog spel te spelen en besluiten hem daarmee te confronteren. Ronald beweert dat hij het allemaal heel eerlijk heeft bedoeld maar Mo geeft de genadeslag. Hij weet dat Ronald in kamp Zuid ook Jeroen heeft benaderd met een voorstel en ook met Mo zelf heeft Ronald plannen gemaakt. Mo, Peter en Frank geloven niet in de eerlijke bedoelingen van Ronald. Vooral het feit dat hij concrete bedragen heeft genoemd, zit iedereen dwars. Maar niet iedereen lijkt overtuigd van de kwade opzet van Ronald. Vooral Marjolein en Matthias zijn opvallend stil. Amper een uur geleden was de eilandraad nog bijna een formaliteit. Kelly wordt verteerd door heimwee, en alles wees erop dat zij zou worden weggestemd. Maar de bom die net gebarsten is, heeft iedereen aan het denken gezet.

Wanneer Roos op de eilandraad zegt dat ze weet dat Kelly aan verschillende mensen gevraagd heeft om op haar te stemmen, mag Kelly zonder stemming afscheid nemen van de groep.
In de eigenlijke stemming is het Ronald die de meeste stemmen tegen krijgt en dus het eiland moet verlaten. Maar ook hij krijgt het voorstel om naar Si Mirat te gaan, wat hij met plezier doet.
Ronald wordt door de afvallers met open armen ontvangen, want zij beseffen dat de kampen nu verdeeld zijn in 5 tegen 5 en dat het wel eens snel tot een confrontatie kan komen. En dat ziet vooral Mick helemaal zitten…

oriana
30 oktober 2004, 22:36
Samensmelting

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_peter.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_peter.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_frank.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_frank.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_matthias.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_matthias.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_marjolein.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_marjolein.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/b_mohamed.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_mohamed.htm)

Afvallerskamp

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/mangrove/klaar.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/nl_klaar.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/mangrove/mick.gif (http://www.expeditierobinson.vt4.be/b_mick.htm) http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl6/nl_shandinella.gif http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl8/darlene.gif http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/kandidaten/nl_ronald.gif

Op 't vliegtuig naar huis gezet

http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl8/henk_weg.gif http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl8/patrick_weg.gif http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl8/sarah_weg.gif http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl8/jeroen_weg.gif http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl8/mitchell_weg.gif http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl8/frouke_weg.gif http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl8/ernestine_weg.gif http://www.expeditierobinson.vt4.be/images/f_afl/afl8/kelly_weg.gif