PDA

View Full Version : Aanslagen Istanbul gefinancierd door al-Qaeda


Chipie
13 september 2004, 20:04
De terreurorganisatie al-Qaeda financierde de bomaanslagen op synagogen en het Britse consulaat in het Turkse Istanbul in november vorig jaar. Dat heeft een verdachte van de terreurdaad maandag gezegd tegenover een Turkse rechtbank. Door de aanslagen vielen meer dan zestig doden.
De verdachte ontkent zelf overigens alle schuld. Hij heeft verklaard ten tijde van de aanslagen in Iran te zijn geweest. De man hangt een levenslange celstraf boven het hoofd. De Turkse autoriteiten zeiden eerder dat al-Qaeda vermoedelijk achter de zelfmoordaanslagen zat.
Volgens de verdachte werd het geld door een niet nader geïdentificeerde "militante Syriër" naar Turkije gebracht, onder meer via Iraans grondgebied. Het zou gaan om een bedrag van zeker 150.000 dollar. Hij sprak tegen dat er een 'cel' van al-Qaeda in Turkije zetelt.
De leider van de groep die de aanslagen uitvoerde zou vorige week in Irak zijn gedood tijdens een Amerikaanse militaire actie in de stad Fallujah.http://www.nu.nl/news.jsp?n=408225&c=21
Men moet volgende site eens bekijken!

http://al-qaeda-pt.weblog.com.pt/

nadine
18 september 2004, 10:58
Men moet volgende site eens bekijken!

http://al-qaeda-pt.weblog.com.pt/ Versta wel een beetje portugees en inderdaad zeer goed. 't is niet morgen dat iemand dat in België durft te maken... alhoewel met Mieke Vogelen weet men nooit wat ze de volgende keer gaat uitkraaien :-)