PDA

View Full Version : Herdefinieer om bewust te stemmen


porpo
22 mei 2014, 12:50
In veel slogans, uitspraken en uitlatingen maken de politici gebruik of misbruik van bepaalde termen, of lees sleutelbegrippen, waarmee ze hun boodschappen en idealen formuleren en ventileren. Laten we 's de ideologische definities vervangen door betere definities, neutraal en wetenschappelijk voor zover mogelijk.

Denk hier aan het verschil tussen criminaliteit en Criminaliteit.

De Criminaliteit creƫert de omstandigheden waaronder criminaliteit kan ontstaan. Of lees de Criminaliteit is de moeder van criminaliteit.

Neem bijvoorbeeld de visies van Edwin Sutherland. Denk bewust om bewust te kunnen stemmen.

Alfons
22 mei 2014, 14:47
Wij kunnen een nieuwe definitie toevoegen aan bepaalde partijen meer in het bijzonder die die deel uitmaken van de uittredende meerderheid.
Deze partijen zijn anti -democratische partijen aangezien zij via een overgangsbepaling in art.195 artikels hebben ingeschreven in de Grondwet die niet voor herziening vatbaar werden gesteld bij de vorige verkiezingen.
Lincoln omschreef de democratie als de regering van het volk, door het volk en voor het volk.
Ps, Sp.a ,Cd&V, open VLD, MR, CDH, Groen en Ecolo (de laatste twee bleven wel buiten de regering maar ondertekenden en voerden het Institutioneel akkoord uit) hebben er het anti- democratische " De regering van de partij, voor de partij en door de partij van gemaakt."
De partijvoorzitter van Groen vertegenwoordigt in dit land alleen een aantal Antwerpse burgers in een districtsraad en had dus geen enkele rechtsbasis om het akkoord te tekenen.