PDA

View Full Version : NVa pleit schuldig 2


marie daenen
23 mei 2014, 10:47
N-VA schuldig aan een ondemocratische grendelgrondwet , speciale meerderheden...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

"We hebben nu eenmaal een grondwet die tot blokkering kan leiden of daarvoor misbruikt kan worden. Die niet is geschreven om een kwaadwillige verrottingsstrategie te voorkomen" (D.S. 22 -05-2014 - Opnieuw 541 dagen ? Marc Hooghe)

En de franstalige politici maken daar gretig gebruik van om hun eigen programma op te dringen aan de vlamingen. Grondswetherziening na grondswetherziening heeft men met de grendelgrondwet, wetten met speciale meerderheid , alarmbelprocedures , belangenconflicten grendels tegen een democratische besluitvorming opgebouwd . Systematisch hebben de franstalige partijen deze grendels gebruikt om een vlaamse meerderheid af te blokken en hun eisen aan de vlamingen op te dringen.

1. De pariteit tussen Franstaligen en Vlamingen in de regering. Men vindt zulke grondwettelijke bepaling in geen andere federale grondwet.

2. De invoering van de zesvoudige meerderheden: een meerderheid in Kamer en Senaat plus een meerderheid in elke taalgroep in elke Kamer. En die zes meerderheden worden voor veel wetten geëist. De partijen maken zich zo des te meer onontkoombaar.

3. De alarmbel.

Dit zijn de grondwettelijke pariteitseisen. Op zich betekenen die pariteitseisen reeds het afwijzen van een basisregel in de democratie: de meerderheid beslist.
(http://www.ovv.be/page.php?ID=152)

Laat het duidelijk zijn: de idee alleen al om een bepaalde materie in een bijzondere wet onder te brengen wijst erop dat als een regeling voordelig is voor de Franstaligen ze die ook als voor eeuwig verworven beschouwen.

Met de grendelgrondwet kunnen 31 franstaligen de voorstellen van 119 andere parlementsleden blokkeren voor wat grondwetswijzigingen betreft. De pariteit in de regering, de belangenconflicten en de bijzondere meerheidswetten beperken in belangrijke mate dat de meerderheid wetsvoorstellen zou kunnen realiseren.

Voor een vlaamse kamerzetel heeft men 43.700 stemmen nodig, vor een franstalige slechts 35.600.

http://belziek.com/2011/07/20/doorbraak-grendel-is-een-monster-in-beowulf/

http://www.n-va.be/nieuws/hoe-soepel-is-de-belgische-grondwet

http://www.n-va.be/nieuws/hoe-soepel-is-de-belgische-grondwethttp://www.doorbraak.be/nieuws/vvo-gesjoemel-met-de-grondwet-grof



En dat de verrottingsstrategie gewerkt heeft bewijzen volgende cijfers - de franstaligen moeten slechts wachten tot de vlamingen sneuvelen

Enkele feiten die aantonen dat communautair onderhandelen een traditie van lang onderhandelen hebben

Duur regeringsonderhandelingen

1988 : Martens VIII - 148 dagen onderhandelen

2007 : Verhofstadt III - 194 dagen onderhandelen

2011 : Elio Di Rupo - 541 dagen onderhandelen Is NVA alleen en uitsluitend schuldig voor 541 dagen regeringsvorming? (Nota : NVA werd na 400 dagen vakkundig buiten gewerkt.)



Een tweede aanwijzing dat communautaire onderhandelingen het kenmerk hebben lang te duren kan men afleiden uit volgende voorbeelden :

NVA schuldig voor de 11jaar durende overheveling van de Plantentuin van Meise?

NVA schuldig aan de meer dan 20 jarige discussie over het eenheidsstatuut voor arbeiders en bedienden?

NVA schuldig voor de 50 jaar communautair bekvechten over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde?

NVA schuldig aan de 100 jaar communautaire strijd voor de vernederlandsing van de Gentse Universiteit?

En wanneer krijgt Vlaanderen homogene bevoegheidspaketten en bijhorende financiele verantwoordelijkheid ? In 2014 ? Na 184 jaar?

Bekentenis van Madame NON

Tiens tiens, voil�* Didier Reynders qui essaie de réparer en plein "football panique" en faisant croire soudainement qu'il ne voudrait plus gouverner avec la N-VA même s'il aimait tant aller manger avec eux pour faire des accords ;-) Effort bien tardif et si peu crédible qu'il fait sourire même les plus crédules !

Nous au cdH, non seulement on l'a toujours dit, mais en plus on l'a fait ! "Madame non" c'était pas par hasard

De laatste zin is duidelijk : Wij van de CdH hebben dat (niet willen regeren met N-VA; nota van de vertaler) niet enkel altijd gezegd, maar we hebben het bovendien ook gedaan. “Madame non”: dat was geen toeval.

Ze praalt er dus mee dat ze, ook in het verleden, nooit met de N-VA heeft willen samenwerken. ( Blijkbaar ook niet tijdens de 541 (400) dagen "onderhandelen")

http://de-bron.org/content/kroongetuige-pakt-uit

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

Miauw!
23 mei 2014, 10:54
Milquet is een tang, dat wisten we al.

Supe®Staaf
23 mei 2014, 10:56
[B]N-VA schuldig aan een ondemocratische grendelgrondwet , speciale meerderheden...

Niet volledig correct hoor.
De voorloper van de N-Va treft daarin een deel van de schuld.
En eveneens voor een stuk de partij waar de N-Va ooit kartel mee vormde.
En waarschijnlijk ook de partij waar de N-Va beoogt mee samen te werken na de verkiezingen.

marie daenen
23 mei 2014, 11:00
Milquet is een tang, dat wisten we al.

Maar die tang zit er nog en wordt als democratisch de hemel in geprezen terwijl de redelijkheid op de extremistische lijst wordt geplaatst, ook dank zij die tang.

marie daenen
23 mei 2014, 11:01
Niet volledig correct hoor.
De voorloper van de N-Va treft daarin een deel van de schuld.
En eveneens voor een stuk de partij waar de N-Va ooit kartel mee vormde.
En waarschijnlijk ook de partij waar de N-Va beoogt mee samen te werken na de verkiezingen.

Iedereen dus die zich heeft laten misleiden door la Belgique; een nepotistische bananendictatuur.

Supe®Staaf
23 mei 2014, 11:02
Iedereen dus die zich heeft laten misleiden door la Belgique; een nepotistische bananendictatuur.... die kaakslagen als repressiemiddel hanteert.:|

marie daenen
23 mei 2014, 11:06
We leven in een nepdemocratie. Dat wisten we al.

We leven niet alleen in een nepdemocratie, we leven in een Vlaams kolonie die monddood wordt gemaakt door franstalig imperialisme en platvloers nepotisme.
En om dat te bewerkstelligen wordt zowel onder als boven de taalgrens de indoctrinatie als regel gebruikt, welke alle democratische regels gewoon corrumpeert.

De totaal geindoctrineerde mens denkt werkelijk dat hij voor democratische waarden gaat en dat het de andere is die niet meer weet waar de klepel hangt, terwijl hijzelf volmondig de dictatuur steunt en promoot.