PDA

View Full Version : Twee nichtjes opgeknoopt aan boom aangetroffen na groepsverkrachting in India


Universalia
30 mei 2014, 06:54
Bron (http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1902271/2014/05/29/Twee-nichtjes-opgeknoopt-aan-boom-aangetroffen-na-groepsverkrachting-in-India.dhtml)

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/11/13/20140529160808/media_xll_6782518.jpg

Sorry hoor, maar daar heeft men ze toch niet alle vijf op een rijtje in dat gehucht.

Sjongens toch wat een idioten :roll:

Micele
30 mei 2014, 08:53
Bron (http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1902271/2014/05/29/Twee-nichtjes-opgeknoopt-aan-boom-aangetroffen-na-groepsverkrachting-in-India.dhtml)

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/11/13/20140529160808/media_xll_6782518.jpg

Sorry hoor, maar daar heeft men ze toch niet alle vijf op een rijtje in dat gehucht.

Sjongens toch wat een idioten :roll:

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3371730/2013/01/03/Vrouwenleven-is-weinig-waard-in-India.dhtml

'Vrouwenleven is weinig waard in India'

In India wordt gemiddeld elke 20 minuten een vrouw verkracht. Vijf verdachten van een brute groepsverkrachting zijn donderdag aangeklaagd voor moord. Vakbond FNV Mondiaal ondersteunt in India lokale projecten die de positie van vrouwen moeten verbeteren.

Wilma Roos is daarom vaak in het land. Vijf vragen aan haar over de positie van vrouwen in India.

Waar komt de grote verontwaardiging over deze groepsverkrachting vandaan?
'Dat komt, denk ik, omdat een studente is verkracht, een vrouw uit de hogere klassen. Bovendien was de verkrachting erg gewelddadig en heeft een hele groep mannen zich aan haar vergrepen. Ze is nu een symbool voor alle verkrachte vrouwen. Vaak worden meisjes en vrouwen uit de laagste kaste misbruikt en verkracht op het platteland. Landeigenaren beschouwen de dochters en vrouwen van hun horigen als hun bezit. Zij mogen ze straffeloos verkrachten, vinden ze.'

Kunnen vrouwen in India recht halen door aangifte te doen?
'Heel moeilijk. Verkrachte vrouwen hebben een enorm stigma. Hun reputatie is beschadigd en ze kunnen daardoor niet trouwen. Als ze toch aangifte doen, nemen agenten ze vaak niet serieus. Die denken dat ze seksueel geweld hebben uitgelokt door zich te gewaagd te kleden. Het komt zelfs voor dat vrouwen dan in de cel worden gezet en nog eens door agenten worden verkracht. Rechters zijn ook vaak bevooroordeeld, omdat ze uit hogere klassen komen. Veel verkrachters gaan dus vrijuit.'

Hoe is de positie van vrouwen in India in het algemeen?
'Slecht. Een vrouwenleven is veel minder waard dan een mannenleven. Dat komt vooral omdat vrouwen een bruidsschat moeten meenemen als ze trouwen. Dochters kosten hun ouders alleen maar geld, vinden velen. Daarom worden veel meisjesbaby's vermoord. Ook als de familie van een bruidegom vindt dat een meisje niet goed genoeg werkt in het huishouden, doden ze haar vaak. Dan kan de zoon opnieuw trouwen.' 8O

Is de positie van vrouwen dan niet ten goede veranderd?
'Integendeel. Vrouwen eisen hun plek in de maatschappij steeds meer op. Ze gaan naar school en werken. Veel mannen vinden dat dat niet hoort. Ze vinden ook dat vrouwen zich niet traditioneel genoeg kleden en zo bijvoorbeeld verkrachting uitlokken.'

Wat merkt u op uw reizen van de Indiase mores rond vrouwen?
'Het is bijvoorbeeld lastig om vrouwen bij vergaderingen te betrekken. Als ze komen, zitten ze vaak apart. Ze zeggen alleen iets als je ze heel nadrukkelijk iets vraagt. Ik word trouwens wel normaal behandeld, in tegenstelling tot wanneer ik in buurland Pakistan ben.'

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3369170/2012/12/27/Indiase-agenten-Trouw-met-je-verkrachter.dhtml

Indiase agenten: Trouw met je verkrachter

Een 17-jarig slachtoffer van een groepsverkrachting in India heeft zelfmoord gepleegd. Politiemensen hadden het meisje onder druk gezet om de zaak te laten vallen en een van haar verkrachters te trouwen.
Het meisje werd woensdagnacht dood gevonden. Zij had gif ingenomen, meldden de politie en een familielid donderdag. Een politieagent is inmiddels ontslagen en een ander geschorst.

De zaak komt aan het licht, juist op het moment dat de gewelddadige groepsverkrachting vorige week van een 23-jarige studente in een bus in hoofdstad New Delhi heeft geleid tot woedende straatprotesten en de roep om zwaardere straffen voor verkrachters.

De verkrachting van het 17-jarig meisje had plaats in november tijdens een hindoeïstisch feest in de regio Patiala in Noord-India. De politie arresteerde pas donderdag een drietal verdachten.

http://www.knack.be/nieuws/wereld/8216-vrouwen-in-india-lopen-gevaar-nog-voor-ze-geboren-worden-8217/article-normal-93254.html

'Vrouwen in India lopen gevaar nog voor ze geboren worden'

Trui Engels
23/04/2013 om 13:25 - Bijgewerkt op 20/08/2013 om 06:49

India vraagt zich af waarom er vier maanden na de dodelijke groepsverkrachting in New Delhi nog steeds niets veranderd is voor vrouwen in India.
[...]

Strengere anti-verkrachtingswetten

'De situatie is niet verbeterd', zegt Bhagyashri Dengle, de directrice van de organisatie Plan India, die hulp biedt aan arme kinderen, aan CNN. 'De politie kan nog steeds doen wat ze wil.'

Nochtans voerde de overheid na de groepsverkrachting van de studente in december in New Delhi strengere anti-verkrachtingswetten in zoals de doodstraf voor recidivisten en een gevangenisstraf voor zuuraanvallen, mensenhandel en stalking.

Ondanks de maatregelen hebben de vrouwen nog steeds schrik. Uit een onderzoek blijkt dat 95 procent van de vrouwen in New Delhi zich onveilig voelen op openbare plaatsen. Het onderzoek werd nog voor de groepsverkrachting van de studente in december uitgevoerd bij 2.001 vrouwen en 1.003 mannen. Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat drie op vier mannen akkoord gaan met de uitspraak dat 'vrouwen verkrachtingen uitlokken door de manier waarop ze gekleed gaan'. Twee op vijf mannen gaan gedeeltelijk of volledig akkoord met de stelling 'vrouwen die 's nachts de straat op gaan verdienen het om verkracht te worden'. Meer dan helft van de mannen gaf tot slot toe dat ze in Delhi al een vrouw seksueel hebben lastig gevallen op een openbare plaats.

Kinderen meest kwetsbaar
Kinderen zijn nog het meest kwetsbaar. Volgens het Aziatische Centrum voor Mensenrechten is het aantal kinderverkrachtingen in India gestegen van 2.113 gevallen in 2001 naar 7.112 in 2011. Veel meisjes hebben schrik om van en naar school te wandelen omdat ze door mannen geplaagd worden.

'Vrouwen lopen zelfs gevaar nog voor ze geboren worden', stelt Ruchira Gupta, de oprichtster van de vrouwenorganisatie ApneAap. Zo worden in India nog steeds illegale geslachtsgerelateerde abortussen uitgevoerd waardoor er in India volgens de laatste gegevens 940 vrouwen voor 1.000 mannen zijn.

'Wanneer een meisje de geboorte al overleeft, krijgt ze vaak minder eten dan haar broers, wordt ze vroeger van school gehaald om thuis mee te helpen of om te trouwen', zegt Gupta aan CNN. 'De meisjes krijgen al kinderen nog voor hun lichaam volgroeid is en sterven bijgevolg in het kraambed of ze worden het slachtoffer van mensenhandel.'

'Er is veel woede, frustratie en introspectie', zegt ook Poonam Muttreja, die werkt voor een vrouwenrechtenorganisatie. 'Maar tragisch genoeg is de mentaliteit van de mensen niet veranderd. Het gedrag van de politie is niet veranderd. Het politieke beleid is niet veranderd.'

Man-vrouwprobleem

Volgens de Indiase vrouwen speelt er nog iets anders mee: het man-vrouwprobleem in India. Het leven van een vrouw is in India niet veel waard. Bovendien worden vrouwen gezien als lustobjecten. Om echt iets te veranderen, moet de Indiase samenleving op een andere manier met meisjes en vrouwen omgaan, menen vrouwenrechtenorganisaties. 'De status van de vrouw, de mentaliteit van de man. Dat zal niet van de ene dag op de andere veranderen. We moeten de stereotypes doorbreken', meent Dengle, die voorstander is van lessen op school over gelijkheid tussen de seksen en respect voor vrouwen. (TE)


enz... :cry:

Veroordelingen zijn bijna uitzonderingen die "de regel" bevestigen:
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1825376/2014/03/21/Levenslange-opsluiting-voor-vier-verkrachters-in-India.dhtml

21/03/14 - 16u12 Bron: Belga

Levenslange opsluiting voor vier verkrachters in India

Henri1
30 mei 2014, 10:07
Dat zoiets heden ten dage nog kan op onze wereld.........

maddox
30 mei 2014, 10:17
Da's heel simpel hoor.
Gewoon menselijk gedrag.

De vragen zijn :
"moeten we ons ginder gaan moeien?"
"moeten we zulk gedrag hier importeren?"

Gipsy
30 mei 2014, 10:33
Dat zoiets heden ten dage nog kan op onze wereld.........

Dan nog in een land dat zich de grootste democratie (aantal bewoners in acht genomen) ter wereld noemt. Het zou interessant zijn te weten welke religieuze bevolkingsgroep hier in betrokken is.

Dégoûtant is bovendien dat de politie al op voorhand besluit dat de meisjes zichzelf hebben opgehangen. Als men de foto's ziet is dat niet evident en ongeloofwaardig.

Geen enkele van die smeerlappen die onverschillig rond die opgehangen meisjes rondwandelen die het initiatief neemt hen van die boom te halen. Daar wordt men echt niet goed van.

quercus
30 mei 2014, 10:41
Dan nog in een land dat zich de grootste democratie (aantal bewoners in acht genomen) ter wereld noemt. Het zou interessant zijn te weten welke religieuze bevolkingsgroep hier in betrokken is.

Dégoûtant is bovendien dat de politie al op voorhand besluit dat de meisjes zichzelf hebben opgehangen. Als men de foto's ziet is dat niet evident en ongeloofwaardig.

Geen enkele van die smeerlappen die onverschillig rond die opgehangen meisjes rondwandelen die het initiatief neemt hen van die boom te halen. Daar wordt men echt niet goed van.

Alsof meisjes, die eerst uren verkracht geweest zijn door een troep uitzinnige halve garen, nog de kracht zouden gehad hebben om zichzelf daarna op te hangen.

Dit afschuwelijk verhaal maakt van India een walgelijk land.

cookie monster
30 mei 2014, 16:20
Da's heel simpel hoor.
Gewoon menselijk gedrag.

De vragen zijn :
"moeten we ons ginder gaan moeien?"
"moeten we zulk gedrag hier importeren?"

Dat zijn/worden onze vrienden , we moeten hen respekteren ,
en zelfs aanbidden , anders voelen ze gediscrimineerd !!
Geef hen alles wat ze willen , anders voelen ze zich geminacht !!

!! Respekteer hen , en zij zullen ons respekteren !!

nr7
30 mei 2014, 23:13
Mag je dit een achterlijke cultuur noemen, of zitten de culturos dan op hun paard ?

maddox
30 mei 2014, 23:21
Mag je dit een achterlijke cultuur noemen, of zitten de culturos dan op hun paard ?

Heeft weinig met cultuur te maken, wel met idioterie. Al dan niet religieus geinspireerd.

Libro
30 mei 2014, 23:53
Mag je dit een achterlijke cultuur noemen, ...

Ja-sommige kastes zijn te vroeg uit hun boom gekomen...

Tamam
31 mei 2014, 06:51
Da's heel simpel hoor.
Gewoon menselijk gedrag.

De vragen zijn :
"moeten we ons ginder gaan moeien?"
"moeten we zulk gedrag hier importeren?"

Simplistisch

maddox
31 mei 2014, 07:19
Simplistisch

Dan kan U met plezier en gemak een simplistisch antwoord geven nietwaar.

Moeten we ons ginder in India gaan moeien?
Moeten we akkoord gaan dat zulke zaken mee immigreren in Blegië?

Zeus
31 mei 2014, 08:45
Dan kan U met plezier en gemak een simplistisch antwoord geven nietwaar.

Moeten we ons ginder in India gaan moeien?
Moeten we akkoord gaan dat zulke zaken mee immigreren in Blegië?

We zullen het eens uitrekenen hé.

In India wordt er gemiddeld elke 20 minuten een vrouw verkracht (zie artikel in post 2). Dat zijn 72 verkrachtingen per dag.

In België worden er gemiddeld 7 vrouwen per dag verkracht (cijfers op basis van het aantal aangiftes bij de politie, 2011).

België heeft 11 miljoen inwoners, India 1,2 miljard.

Wie is hier het barbarenvolkje?

Gipsy
31 mei 2014, 08:59
We zullen het eens uitrekenen hé.

In India wordt er gemiddeld elke 20 minuten een vrouw verkracht (zie artikel in post 2). Dat zijn 72 verkrachtingen per dag.

In België worden er gemiddeld 7 vrouwen per dag verkracht (cijfers op basis van het aantal aangiftes bij de politie, 2011).

België heeft 11 miljoen inwoners, India 1,2 miljard.

Wie is hier het barbarenvolkje?

Die cijfers willen niets zeggen. De meerderheid van de vrouwen geeft de verkrachting niet aan omdat ze zich daarvoor te beschaamd voelen. Des te erger in India waar een verkrachte vrouw verstoten wordt en zelfs door haar familie wordt vermoord omdat ze haar familie tot schande heeft gebracht.

Die één per 20 minuten zijn er duizenden malen meer.

maddox
31 mei 2014, 09:24
We zullen het eens uitrekenen hé.

In India wordt er gemiddeld elke 20 minuten een vrouw verkracht (zie artikel in post 2). Dat zijn 72 verkrachtingen per dag.

In België worden er gemiddeld 7 vrouwen per dag verkracht (cijfers op basis van het aantal aangiftes bij de politie, 2011).

België heeft 11 miljoen inwoners, India 1,2 miljard.

Wie is hier het barbarenvolkje?
Hier hangt men de meeste van de verkrachte vrouwen niet te drogen in een boom.

Ook hebben we hier geen hoge commisarissen die verkrachtingen goedpraten.

En zoals Gypsy aanhaalt, hoeveel verkrachtingen worden er wel niet aangegeven in India? Hier in België is dat een ander verhaal.

Dus, moeten we dat soort van grapjes importeren?
Is het opportuun ons ginder te gaan moeien?

Nietzsche
31 mei 2014, 09:39
Heeft weinig met cultuur te maken, wel met idioterie. Al dan niet religieus geinspireerd.

Kaste,s en het vrouwenleven is gewoon niets waard in India..

Nietzsche
31 mei 2014, 09:39
We zullen het eens uitrekenen hé.

In India wordt er gemiddeld elke 20 minuten een vrouw verkracht (zie artikel in post 2). Dat zijn 72 verkrachtingen per dag.

In België worden er gemiddeld 7 vrouwen per dag verkracht (cijfers op basis van het aantal aangiftes bij de politie, 2011).

België heeft 11 miljoen inwoners, India 1,2 miljard.

Wie is hier het barbarenvolkje?

India.

maddox
31 mei 2014, 09:43
Kaste,s en het vrouwenleven is gewoon niets waard in India..

Die kastes zijn iets hindoe. De Sikh doen daar in theorie niet aan mee.

maar ik volg gewoon de strekking van enkele appologeten hier en zet cultuur niet gelijk aan religie.

Nietzsche
31 mei 2014, 09:45
Die kastes zijn iets hindoe. De Sikh doen daar in theorie niet aan mee.

maar ik volg gewoon de strekking van enkele appologeten hier en zet cultuur niet gelijk aan religie.

Jaja, maar je gehuil om immigratie is volledig irrelevant in deze.

Nietzsche
31 mei 2014, 09:45
Hier hangt men de meeste van de verkrachte vrouwen niet te drogen in een boom.

Ook hebben we hier geen hoge commisarissen die verkrachtingen goedpraten.

En zoals Gypsy aanhaalt, hoeveel verkrachtingen worden er wel niet aangegeven in India? Hier in België is dat een ander verhaal.

Dus, moeten we dat soort van grapjes importeren?
Is het opportuun ons ginder te gaan moeien?

Nee, maar het mag wel.

Gipsy
31 mei 2014, 10:32
Die kastes zijn iets hindoe. De Sikh doen daar in theorie niet aan mee.

maar ik volg gewoon de strekking van enkele appologeten hier en zet cultuur niet gelijk aan religie.

De meisjes zijn Dalit (untouchable) het laagste van het laagste in India die als onzuiver worden beschouwd. Daarom ook het lakse optreden van de politie en de overheid voor wie dit maar unter menschen zijn.
http://www.lexpress.fr/actualite/monde/asie/l-inde-choquee-par-la-pendaison-de-deux-adolescentes-apres-un-viol-collectif_1547643.html

Raf
31 mei 2014, 10:33
Da's heel simpel hoor.
Gewoon menselijk gedrag.

De vragen zijn :
"moeten we ons ginder gaan moeien?"
Ja. En liever vandaag dan morgen.

"moeten we zulk gedrag hier importeren?"
Is daar dan vraag naar? :?

Raf
31 mei 2014, 10:34
Dit afschuwelijk verhaal maakt van India een walgelijk land.

Hoe oppervlakkig kan je zijn? :roll:

Raf
31 mei 2014, 10:34
Mag je dit een achterlijke cultuur noemen, of zitten de culturos dan op hun paard ?

Wat heeft dat precies met "cultuur" te maken?

Nietzsche
31 mei 2014, 10:36
De meisjes zijn Dalit (untouchable) het laagste van het laagste in India die als onzuiver worden beschouwd. Daarom ook het lakse optreden van de politie.
http://www.lexpress.fr/actualite/monde/asie/l-inde-choquee-par-la-pendaison-de-deux-adolescentes-apres-un-viol-collectif_1547643.html

Onwaar, heel dat kaste idee leeft nog maar onder een kleine groep .

De meeste mensen in India vinden dit voorval verschrikkelijk, er is dan dan ook grote verontwaardiging ontstaan + demonstraties/rellen zoals je in dat filmpje ziet.

Ik hoop binnenkort op veel dode politieagenten. Het volk gaat het recht in eigen handen nemen.

Raf
31 mei 2014, 10:39
Ik hoop binnenkort op veel dode politieagenten. Het volk gaat het recht in eigen handen nemen.

Want geweld beantwoorden met geweld is altijd al zo'n goede oplossing gebleken? :?

Nietzsche
31 mei 2014, 10:42
Want geweld beantwoorden met geweld is altijd al zo'n goede oplossing gebleken? :?

Wat goed of fout is is volkomen irrelevant, het gaat gewoon gebeuren.

De politie heeft dit laten gebeuren hé, sterker nog: ze gingen de vader van een van deze meisjes uitlachen..

Nee, ik hoop binnenkort op veel autobanden.

Raf
31 mei 2014, 10:48
Wat goed of fout is is volkomen irrelevant

Nou nou... :?

Nietzsche
31 mei 2014, 10:51
Nou nou... :?

Ja Raf, het leven bestaat nu eenmaal niet uit roze konijntjes.

Gipsy
31 mei 2014, 11:18
Onwaar, heel dat kaste idee leeft nog maar onder een kleine groep .

De meeste mensen in India vinden dit voorval verschrikkelijk, er is dan dan ook grote verontwaardiging ontstaan + demonstraties/rellen zoals je in dat filmpje ziet.

Ik hoop binnenkort op veel dode politieagenten. Het volk gaat het recht in eigen handen nemen.

U moet niet alleen naar de prentjes kijken maar ook het artikel lezen. Dat het kaste idee nog een kleine groep zou zijn zou ik betwijfelen.

http://dfn.org.uk/47-news/news/420-jogini-dedications-prevented
Vele Dalit meisjes zijn bestemd voor prostitutie onder het welwillend oog van de Godin. Alleen al in Andhra Pradesh worden 100.000 Dalit meisjes als sex slavinnen gebruikt.

Nietzsche
31 mei 2014, 11:23
U moet niet alleen naar de prentjes kijken maar ook het artikel lezen. Dat het kaste idee nog een kleine groep zou zijn zou ik betwijfelen.

http://dfn.org.uk/47-news/news/420-jogini-dedications-prevented
Vele Dalit meisjes zijn bestemd voor prostitutie onder het welwillend oog van de Godin. Alleen al in Andhra Pradesh worden 100.000 Dalit meisjes als sex slavinnen gebruikt.

India heeft 1,237 miljard inwoners (ongeveer)...

Natuurlijk zijn er nog genoeg mannen die vrouwen als een stuk vuil zien, nogal evident met zoveel mensen. Je ziet alleen echt ontwikkeling op gang komen, steeds meer demonstraties/protesten.

En voor echte revolutie is kei en keihard geweld nodig, al zullen sommige politiek-correcte dat niet zo leuk vinden.