PDA

View Full Version : Over de onbetrouwbaarheid van de Palestijnse dodencijfers: terrorist opgelijst als jo


Eliyahu
3 september 2014, 20:49
Bs'd

Palestijnse terrorist opgelijst als ’13-jarige burger’ door mensenrechtenorganisaties
Geplaatst op 24 augustus 2014 door Brabosh.com

islamic-funeralTwee Palestijnse terroristen van de Al Quds Brigades (Islamitische Jihad) worden begraven in Gaza Stad. “Allemaal burgers, bejaarden, vrouwen en kinderen,” papegaaien luidkeels de talloze mensenrechtenorganisaties, NGO’s, de data na die verstrekt worden door de Hamasministeries. Tot in de Verenigde Naties klinkt hetzelfde geschreeuw: “Israël, kindermoordenaars!”

Het gerommel met cijfers omtrent de Palestijnse dodentol, tijdens Operation Protective Edge die op 8 juli jl. van start ging, blijft onverminderd en schaamteloos verder duren. Op zondag 17 augustus 2014 berichtte de Leeuwarder Courant dat dit cijfer intussen was “opgelopen tot 2016 slachtoffers waarvan zeker 541 kinderen, 250 vrouwen en 95 bejaarden.” Verder geen details over hoeveel burgers of terroristen het gaat noch info of context hoe ze zijn omgekomen.

Maar wie stuurt die cijfers de wereld in?
Slechts één bron: de Hamasministeries voor Volksgezondheid en van Binnenlandse Zaken in Gaza. Hoewel die Gazaanse Hamasministeries officieel niet meer bestaan sinds Mahmoud Abbas op 2 juli jl. een eenheidsregering vormde tussen zijn factie Al Fatah en Hamas, worden die namen in Gaza nog steeds gebezigd.

Ashraf al-QudraBovendien worden die aanduidingen ook in het Westen overgenomen, niettegenstaande ze allen (de VN, VS èn de EU) het eenheidskabinet van Abbas als dusdanig hebben erkend en al die ministeries in Gaza de facto werden opgeheven. Op z’n minste een vreemde gang vvan zaken.

Volgens woordvoerder Ashraf al-Qudra (plaatje rechts), de man die voor Hamas in Gaza elke dag de Palestijnse doden telt, zijn er tot op heden 2.065 Palestijnse doden, het merendeel vrouwen en kinderen en… ‘nagenoeg’ allemaal burgers en geen enkele terrorist. Te nemen of te laten. Punt.

De wereld zag dat het goed was
Iedereen in het Westen, politieke perscommuniquées van regeringen, gereputeerde kranten, persagentschappen, journaals, mensenrechtenorganisaties tot en met de Verenigde Naties, nemen klakkeloos de cijfers van Hamas over en baseren er hun kritiek en politiek beleid ten aanzien van Israël op. Er zijn nu eenmaal geen andere cijfers beschikbaar dan die van Hamas.

http://brabosh.files.wordpress.com/2013/05/pinokkio2.jpg?w=120&h=126Toch belet dat niemand om die cijfers vanzelfsprekend als waarachtig en betrouwbaar te beschouwen, hoewel Hamas al jaren als volstrekt onbetrouwbaar en leugenachtig bekend staat. Waar is hier de journalistieke objectiviteit gebleven om cijfers en info over te nemen van een belanghebbende bron en voor te stellen als een ‘feit’?

Ratna Pelle op IPN hierover:

“Dit soort berichten, vaak overgenomen van persbureaus, verschijnen veel op kranten sites. Het is natuurlijk absurd om alleen de door Hamas geleide gezondheidsdiensten in Gaza als bron op te voeren voor het aantal doden en hoeveel burgers zich daaronder bevinden. Meermaals is al gebleken dat Hamas liefst alle strijders als burgers telt. Zo hult men gedode strijders in burgerkleren zodat ze niet als zodanig herkend worden, Hamas heeft instructies doen uitgaan over het niet vermelden van gedode strijders. Na de Gaza oorlog van 2008-2009 beweerde Hamas dat er 50 strijders waren gedood, alle rest van de ca. 1400 slachtoffers waren burgers. Als we Hamas mogen geloven, bestaat Gaza slechts uit vrouwen en kinderen.”

Terroristen worden ‘burgers’
Volgens Israël zijn naar schatting 750 tot 1000 van de gedode Palestijnse ‘burgers’, simpelweg gedode terroristen van de respectievelijke Brigades van Hamas, de Islamitische Jihad en het dozijn terreurorganisaties die in Gaza operationeel zijn. Waarom Hamas wèl geloven en Israël niet?

De Amerikaanse blogger en pro-Israëlactivist Elder of Ziyon haalde een paar dagen geleden enkele frappante voorbeelden van dit gesjoemel met cijfers en gegevens aan.

Zo berichtte (Al Jazeera link) het Hamasministerie van Binnenlandse Zaken dat de 13-jarige Ibrahim Jamal Kamal Naser op 19 juli werd gedood. Het bericht werd prompt overgenomen door de Palestijnse mensenrechtenorganisatie PCHR (Palestinian Center for Human Rights) en berichtte op 19 juli als volgt over dit incident:

“Omstreeks 01:55 vuurden Israëlische drones 2 missiles af naar een aantal Palestijnse burgers die zaten nabij hun huizen in het vluchtelingenkamp in Khan Yunis. Met als resultaat dat 9 burgers werden gedood, waaronder drie kinderen: Yahia en Mohammed Bassam al-Sir, 20 en 17 jaar oud; Mohammed Mustafa Darwish Slahiya, 32; Mohammed, Mustafa en Wassim Rida Mustafa Salhiya, respectievelijk 22, 21 en 15 jaar oud; Ibrahim Jamal Kamal Nasser, 13; Mohammed ‘Awadh Fares Nasser, 25; en Rushdi Khaled Fares Nasser, 25.”

Het Al Mezan Center for Human Rights nam eveneens en vanzelfsprekend hetzelfde bericht van het Hamasministerie over en berichtte dat de 13-jarige Ibrahim Nasser op die bewuste dag werd gedood door het IDF.

Diezelfde dag plaatsten de Abu Rish Bataljons, een sectie van de Al Aqsa Martelaren Brigades (het doodseskader van Al Fatah, de politieke factie van de ‘gematigde’ PA-president Mahmoud Abbas!), op die dag en zoals gebruikelijk is bij de Brigades, onderstaande martelaren poster van de zogenaamde ’13-jarige burger’ Ibrahim Nasser (Nasr), die op diezelfde dag op dezelfde plaats werd gedood:

http://brabosh.files.wordpress.com/2014/08/naser01.jpg?w=640

Ziet deze gedode ‘martelaar’ er volgens u slechts 13 jaar oud uit? Nee, dat dacht ik ook niet. Dit is simpelweg een zoveelste bewijs dat, ondanks de beweringen van de Verenigde Naties, of de PCHR en of het Al Mezan Center, zij helemaal geen onderzoek doen naar de actuele doden wat ze nochtans pretenderen wèl te doen. Integendeel, meestal nemen zij de data die door Hamas wordt aangeleverd, gewoon over en publiceren het zonder checken van de feiten.

En toch presenteren de Verenigde Naties deze data van Hamas als feiten, en dat doet ook de rest van de wereld. Hamas vertelt aan de journalisten en NGO’s dat dode terroristen kinderen zijn, bedoeld om zowel het aantal terroristen die werden gedood te verdoezelen en tegelijk het aantal gedode kinderen artificieel op te vijzelen als onderdeel van hun propaganda tegen de Joodse staat.

De ooit zo compatibele Gaza NGO’s gaan willens en wetens en hand-in-hand samen met deze bende zwendelaars van Hamas want als dat niet zo zou zijn hadden ze bijvoorbeeld zelf naar het hospitaal kunnen gaan en met hun eigen ogen kunnen vaststellen dat deze ’13-jarige burger’ helemaal niet is van wie ze aan de media vertellen dat hij is. Zij herhalen simpelweg de leugens van Hamas aan de wereld. Met andere woorden, de NGO’s die worden vertrouwd door de internationale gemeenschap zijn net zo corrupt als Hamas zelves.

De Abu Rish Brigades produceerden een gelijkaardige ‘martelaren’ poster van een van hun andere leden die werden gedood tijdens diezelfde aanslag, met name van Mohammed Slahiya (waarschijnlijk dezelfde als de 22-jarige die hierboven werd genoemd):

https://brabosh.files.wordpress.com/2014/08/naser02.jpg
De 15-jarige broer van Mohammad, Wassim Slahiya, werd eveneens in diezelfde aanval gedood. Uiteraard berichten diezelfde ‘onderzoekers’ van de feiten – ahum – over hem als een ‘burger’, tenslotte was hij toch maar amper 15 jaar oud!

Echter, de Abu Rish Brigades publiceerden een martelaren poster van hun leden. Niet alleen werden de negen terroristen van Abu Rish Brigades (afgebeeld op de poster hieronder), geteld als een ‘burger’ in het verslag van de PCHR hierboven, met inbegrip van drie ‘kinderen’, maar kijk eens wie er op het plaatje staat rechtsboven?:

http://brabosh.files.wordpress.com/2014/08/naser03.jpg?w=640

Inderdaad, dat is Wassim Slahiya, de 15-jarige terrorist van Al Fatah, maar een ‘burger’ volgens de PCHR en volgens Al Mezan. Zijn broer Ibrahim Nasser (Nasr) staat hier eveneens afgebeeld, linksboven op de poster. Volgens het Israëlisch Meir Terrorism Info Center werd Wassim inderdaad als een 15-jarige geïdentificeerd.

Hier is een andere geval waarin over terroristen wordt bericht als zijnde burgers. Wassim Slahiya is inderdaad een kind en inderdaad zijn 15-jarigen te jong om strijders te zijn volgens de internationale conventies. Echter, de zogenoemde ‘mensenrechten’ organisaties zullen noooit een verkeerd woord zeggen van de Palestijnse terreurgroepen en hen ook nooit veroordelen voor het feit dat zij kinderen recruteren als terroristen.

Conclusie
PCHR en Al Mezan zijn allerminst mensenrechtenorganisaties die ze beweren te zijn; zij zijn pure propagandisten. De Verenigde Naties, door te vertrouwen op hun leugens en hen te accepteren als bron voor cijfers omtrent het aantal slachtoffers, maken zich aldus medeplichtig aan deze leugens.

En de vele journalisten, die hersenloos de cijfers van de Verenigde Naties papegaaien, zouden zich dringend moeten realiseren dat hun informatiebronnen op z’n minst verdacht zijn en de facto totaal onbetrouwbaar.

De hierboven genoemde voorbeelden van gesjoemel en bedrog vormen slechts het tipje van de ijsberg van terroristen die worden vermeld als ‘burger’ door al deze organisaties. Eerder werd aangetoond dat de methodes van de mensenrechtenorganisatie B’Tselem om de status van de doden te bepalen eveneens ongelooflijk naïef en onnauwkeruig zijn.

Hoelang zal het nog duren vooraleer de wereld zal wakker worden en beseffen dat al deze politieke organisaties met een bedenkelijke agenda en onder het mom van ‘mensenrechten’, helemaal niet vertrouwd kunnen worden om hen accurate informatie te verschaffen?

http://brabosh.files.wordpress.com/2014/08/counting.jpg?w=640Hamaswoordvoerder Ashraf al-Qudra is voor Hamas de Palestijn die dagelijks het aantal doden telt in Gaza. Elke dag stromen de gegevens bij deze man binnen en hij, en hij alleen (uiteraard op instructies van de Hamastop), beslist hoe de dode Palestijn in kwestie wordt gedateerd en opgeslagen. Het is bij deze man dat alle journalisten van overal in de wereld om informatie gaan. Er is geen enkele andere bron dan deze.

door Brabosh.com

Tamam
3 september 2014, 20:53
door Brabosh.com

wat een bron, wat een artikel!

:roll:

u weet dat brabosh gerunt wordt door een onstabiele persoon die vroeger actief was bij extreem-rechtse milties en een paar veroordelingen heeft?

't is evens geen joodse persoon, een doodgewone Vlaming, dus u als fundamentalist zal hem nu waarschijnlijk minder kunnen ruiken.

oh, en zelf bij Joods Actueel buitengesjot wegens te ongenuanceerd en te extreem.. als je daarin slaagt bij J.A. moet je echt zwaar bezig zijn.

atmosphere
3 september 2014, 23:18
Het hele verhaal komt uiteindelijk weer hier op neer : Iedereen liegt behalve Israel

Dixie
3 september 2014, 23:30
u weet dat brabosh gerunt wordt door een onstabiele persoon die vroeger actief was bij extreem-rechtse milties en een paar veroordelingen heeft?


en nu met bron of linkje :-D