PDA

View Full Version : mergpijpjes, zo lekker :-)


bembem
11 september 2014, 01:27
zou ik het erop wagen één van deze dagen? zit het niet vol met hormonen en andere vieze b**p? :oops::|

ik moet toch van iets doodgaan, niet? :-)

Klojo eerste klas
11 september 2014, 07:16
zou ik het erop wagen één van deze dagen? zit het niet vol met hormonen en andere vieze b**p? :oops::|

ik moet toch van iets doodgaan, niet? :-)

hormonen en b**p in mergpijpjes ?
http://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=95341&stc=1&d=1410416199

Universalia
11 september 2014, 07:40
Ik denk dat het over deze lekkernij gaat :rofl:

http://img.imgur.com/smiZM5X.jpg

Supe®Staaf
11 september 2014, 16:02
zou ik het erop wagen één van deze dagen? zit het niet vol met hormonen en andere vieze b**p? :oops::|

ik moet toch van iets doodgaan, niet? :-)
Als ge daarvan doodgaat, dan moet ik al 50 jaar begraven zijn.
En ik spreek van de twee soorten.
;-)

Pandareus
11 september 2014, 16:04
zou ik het erop wagen één van deze dagen? zit het niet vol met hormonen en andere vieze b**p? :oops::|

ik moet toch van iets doodgaan, niet? :-)

vertel eens hoe je ze zou klaarmaken ?

droge humor kassa404
11 september 2014, 17:41
Geen hormonen, alleen maar prionen die je BSE geven.

In de soep er mee ! (http://www.goeievraag.be/vraag/eten-drinken/koken-recepten/merg-soep-mergpijpen-gezond.79755)

reservespeler
11 september 2014, 17:45
zou ik het erop wagen één van deze dagen? zit het niet vol met hormonen en andere vieze b**p? :oops::|

ik moet toch van iets doodgaan, niet? :-)

Als je er van kan dood gaan, wat ...//... n?

Guinevere
11 september 2014, 18:38
Nu wil ik eens ook wel weten of dat gezond is en blijkbaar leiden de trefwoorden "mergpijp" en "gezond" naar hondeneten :?
Maar het zou blijkbaar wel goed voor je botten zijn. Ik zoog als kind soms op zo'n sappig botje uit de soep

Wapper
11 september 2014, 19:53
Mergpijp ongezond? Wat een baarlijke nonsens!
Heeft hier nog niemand van Ossobucco gehoord?

Kalfsschenkel, en dat been met het merg moet erbij.
Op het einde van de maaltijd wordt het merg uit het been gezogen, of op een stuk brood gesmeerd met een snuifje zout. Lekkerrrrrr!

http://4.bp.blogspot.com/-BoryyWm_jro/UDs_u8K4VKI/AAAAAAAABb8/XYPlgqTWsro/s1600/IMG_0429.JPG

Zucht
11 september 2014, 20:16
Of gewoon als voorgerecht.

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/04/81/bb/d4/l-os-a-moelle-roti.jpg

bembem
11 september 2014, 20:25
miam miam ik begin te watertanden :-) :d

bembem
11 september 2014, 20:26
vertel eens hoe je ze zou klaarmaken ?

in de soep zoals Guinevere, ofwel in zo'n couscous saus samen met kip en merguez worstjes, yummie!

bembem
11 september 2014, 20:27
hormonen en b**p in mergpijpjes ?
http://forum.politics.be/attachment.php?attachmentid=95341&stc=1&d=1410416199

:lol: LoL :lol:

bembem
11 september 2014, 20:27
Ik denk dat het over deze lekkernij gaat :rofl:

http://img.imgur.com/smiZM5X.jpg

you got it :-)

Pandareus
11 september 2014, 20:28
Mergpijp ongezond? Wat een baarlijke nonsens!
Heeft hier nog niemand van Ossobucco gehoord?

Kalfsschenkel, en dat been met het merg moet erbij.
Op het einde van de maaltijd wordt het merg uit het been gezogen, of op een stuk brood gesmeerd met een snuifje zout. Lekkerrrrrr!

http://4.bp.blogspot.com/-BoryyWm_jro/UDs_u8K4VKI/AAAAAAAABb8/XYPlgqTWsro/s1600/IMG_0429.JPG

Man, ik zit nu te kwijlen...

Wapper
11 september 2014, 20:29
Van topchef Heston Blumenthal:

Ribeye steak with bone marrow sauce
Yummy!

https://thetableofzekki.files.wordpress.com/2012/04/steakmarrow.jpg

Pandareus
11 september 2014, 20:35
in de soep zoals Guinevere, ofwel in zo'n couscous saus samen met kip en merguez worstjes, yummie!

Probeer het op de manier dat Carluccio het doet : je zult je duimen en vingers aflikken. http://www.taste.com.au/delicious/article/people/buon+appetito,770

vergeet die couscous toestanden...

Pandareus
11 september 2014, 20:37
Van topchef Heston Blumenthal:

Ribeye steak with bone marrow sauce
Yummy!

https://thetableofzekki.files.wordpress.com/2012/04/steakmarrow.jpg

Ow my god... dat ziet er zo lekker uit...

Supe®Staaf
11 september 2014, 20:53
Probeer het op de manier dat Carluccio het doet : je zult je duimen en vingers aflikken. http://www.taste.com.au/delicious/article/people/buon+appetito,770

vergeet die couscous toestanden...
Jep!!!
Zo hoort het!
En zoals je zegt: geen couscous, ook geen polenta.
En vooral, levensbelangrijk: GEEN TOMATENPUREE IN DE SAUS !!!!

Supe®Staaf
11 september 2014, 20:56
Of gewoon als voorgerecht.

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/04/81/bb/d4/l-os-a-moelle-roti.jpg
Als het om de pure merg gaat, zonder het schenkelvlees, is dit een ongekende maar fantastische klassieker (in Brusselse restaurantjes vind je het nog op de kaart)
Je kan het zelfs op de BBQ zo maken.

bembem
11 september 2014, 22:31
Jep!!!
Zo hoort het!
En zoals je zegt: geen couscous, ook geen polenta.
En vooral, levensbelangrijk: GEEN TOMATENPUREE IN DE SAUS !!!!

geen tomatenpuree? :?

bembem
11 september 2014, 22:32
Probeer het op de manier dat Carluccio het doet : je zult je duimen en vingers aflikken. http://www.taste.com.au/delicious/article/people/buon+appetito,770

vergeet die couscous toestanden...

ik zal dat eens bekijken sé ;-)

Supe®Staaf
11 september 2014, 23:12
geen tomatenpuree? :?Nee!!!

cookie monster
12 september 2014, 00:01
freeeeeeeet :D

cookie monster
12 september 2014, 00:03
Van topchef Heston Blumenthal:

Ribeye steak with bone marrow sauce
Yummy!

https://thetableofzekki.files.wordpress.com/2012/04/steakmarrow.jpg
jamjam , k'em honger :icecream:

Zucht
14 september 2014, 16:16
Als het om de pure merg gaat, zonder het schenkelvlees, is dit een ongekende maar fantastische klassieker (in Brusselse restaurantjes vind je het nog op de kaart)
Je kan het zelfs op de BBQ zo maken.

Ik kan me niet herinneren om dit al op een menu van een Belgisch restaurant gezien te hebben. (Maar ik ga dan ook niet zo dikwijls uit eten)
In Frankrijk is de "os a moelle" echter regelmatig te vinden. De laatste keer kreeg ik zelfs vier van die kleppers op mijn bord. En ja, dat was een voorgerecht.

kelt
17 september 2014, 16:49
In deze culinaire rubriek mogen we het lievelingseten van Guust Flater niet onvermeld laten:

Gebakken kabeljauw met aardbeien en slagroom....

en als ik me niet vergis afgewerkt met een druppeltje olijfolie...