PDA

View Full Version : Oekraïne bewapenen en sancties tegen Rusland opvoeren


Gerard_Leek
17 december 2014, 21:21
Oekraïne bewapenen en sancties tegen Rusland opvoeren

De Amerikaanse president Obama zal een wetsvoorstel paraferen volgens welke de sancties tegen Rusland zullen worden verder opgevoerd en extra militaire hulp aan Oekraïne zal worden verleend. Dit liet de woordvoerder van het Witte Huis Josh Earnest weten. De wet zal deze week ondertekend worden en daarmee zal deze van kracht worden. Het doel is om de grote Russische bedrijven Gasparom en Rosoboroneksport te treffen. De Russische diplomaat Sergej Lavrov zei dat hij ervan overtuigd is dat het Westen maatregelen aanwendt om de huidige Russische regering te destabiliseren. Zo moet de weg bereidt worden voor de vervanging van de huidige Russische regering. Hij uitte kritiek op de Amerikaanse regering die nieuwe sancties tegen Rusland en het leveren van wapens aan de Oekraïne op een eenzijdige wijze zou hebben goedgekeurd. Verder zei Lavrov: “ruim 80% van de Amerikaanse regering wordt gevormd door een groep die het land nooit heeft verlaten; zij leven in hun eigen wereld en hun russofobie verbaast daarom mij niet.”

http://web-tribune.com/svet/sprema-se-ratna-oluja-nad-evropom-obama-odobrio-masovnu-isporuku-oruzja-ukrajini-i-novim-sankcijama-udario-na-ruski-vojni-i-energetski-sektor#

Zo te zien wil de VS de sancties tegen Rusland verder opvoeren en de Oekraïense regering die in een burgeroorlog met haar Russische burgers verzeild geraakt is met nog meer wapens bevoorraden. De sancties hebben als doel om de Russische economie doelgericht te ondermijnen en zodoende de basis te leggen voor de destabilisatie van het land. Het leveren van wapens aan de Oekraïense regering zal het conflict dat zich in het land doet gelden aanzienlijk verergeren en misschien zelfs een interventie van Rusland in het gebied uitlokken.

Steling: de Amerikaanse regering moet geen wapens aan Oekraïne leveren omdat zodoende de situatie in het land een nog gevaarlijkere wending zal nemen.

Steben
17 december 2014, 22:07
Realiteit: het zal zo zijn en de westerse regeringen gaan alles in het teken stellen om er wat aan bij te verdienen, maar minder dan kan omdat ze het publiek wil voorliegen.

zonbron
18 december 2014, 02:21
Realiteit: het zal zo zijn en de westerse regeringen gaan alles in het teken stellen om er wat aan bij te verdienen, maar minder dan kan omdat ze het publiek wil voorliegen.

Mooi. Fijne analyse vanuit temidden de Vloanders.